View Full Version : Proizvodi trgovačkih marki - koji su dobri, a koji ne valjaju?
aurora-s
15.08.2007., 22:37
Juče sam bila prvi put u lidlu u shoppingu. Pošto sam čitala prije par miseci u novinama da im je prašak za robu duplo kvalitetniji od vodećeg na tržištu a tri puta jeftiniji, kupila sam neki lil 3kg- 12kn, i neki W5 5,4kg- cca 50kn.
Pošto ima više vrsta praška njihovih marki nisam znala koji bi uzela.
Ako netko ima iskustva sa kupovanjem njihovih marki, neka napiše kakvi su koji proizvodi, jer je cijena i više nego povoljna.
Kupila sam njihovo mliko 1%mm, za 3.33kn, a puni ga meggle, i u mercatora je skuplje je 2kn.
Kupila chips- odličan- 2.50 kn 150g
Kupila neke čokoladne pahuljice 250g- 5kn a takve čokolino 15ak kn
Kupila sirup naranča manje od 8kn- isti ka i oni od 15 kn i to domaća proizvodnja pakovano za lidl..
dm-ove tablete denk mit 5u1 30kom 27kn su odlične (peru kao somat koji je duplo skuplji), lidlove su još jeftinije ali nisam probala
aurora-s
18.08.2007., 15:37
Šta je ovo, nikog ne zanima ova tema. Ja sam kupovinom od 210 kn uštedila 130kn.
Neće nitko da savjet koji je livi proizvod dobar?
Evo ja isprobala lil od lidla 3kg praška- manje od 13 kn i nema razlike između njega i više od 3X skupljeg ariela!
Fleur Delacour
18.08.2007., 19:50
Kupila sam baš neki dan taj deterdžent za rublje od 3 kg u Lidlu i jako sam zadovoljna. Prvi put u dugo vremena mi rublje ima fini svježi miris nakon pranja. Kupila sam i neke tablete protiv kamenca za perilicu rublja (duplo jeftinije od Calgona) ali njihovu kvalitetu još ne mogu procijeniti. :) Od ostalih robnih marki mi je super Dm-ova Denk Mit. Kupujem dosta njihovih proizvoda i uvijek sam zadovoljna i cijenom i kvalitetom. :top:
kupila sam u konzumu K plus pastu za zube.nevjerovatno kakvo smeće.pasta ima slatkast okus.pa kako sa tim da perem zube!išla sam gledati tko proizvodi i ništa ne piše ili sam ja glupa.
Kristina19
18.08.2007., 21:05
kupila sam u konzumu K plus pastu za zube.nevjerovatno kakvo smeće.pasta ima slatkast okus.pa kako sa tim da perem zube!išla sam gledati tko proizvodi i ništa ne piše ili sam ja glupa.
Je, pasta im je katastrofa!
Ali znam ponekad kupiti jogurte ili neke druge mliječne proizvode i super su mi! :top:
E i suuuuper mi je kukuruz onaj u konzervama K plus i dosta je jeftiniji nego drugi. :top:
zvjezdana777
18.08.2007., 21:06
Ja kad kupujem robne marke prvo pogledam tko je ustvari proizvođač. Ali obično ih izbjegavam jer su većinom iz nekih ludih zemalja.
aurora-s
18.08.2007., 21:09
Dm-ovi Dont o dent proizvodi za zube su odlični i jeftini a po meni bolji od većine brandova koji se vrte po reklamama.
Denk mit mi je super sredstvo za podove od limuna 1L manje od 10kn
zvjezdana777
18.08.2007., 21:19
Da, od dm-a su dobre marke. dosta ih koristim jer mi dragi u dm-u radi pa svako malo dobije neki poklon paket.
crna dalia
18.08.2007., 21:25
Obožavam K plus praline (upravo ih jedem).
Volim Grand (Getro) capuccino i mlince.
Alverde kozmetika (DM) - 100% prirodno (tako kažu).
"Super 10" sredstvo za čišćenje - Golden (malo skupo, ali vrijedi).
I Leeeedooo sladoled, najbolji sladoled na svijetu!!!
Edit: apropos Lidla. Tamo ne idem iz principa jer me navuku sa dobrim akcijama u prospektima, ali kad god dođem po nešto sa akcije toga nikad nema. Pa kaj se sve rasproda u 5 minuta!!!!
To nije korektno pa Lidl izbjegavam.
crna dalia
18.08.2007., 21:32
Ne valja Rex prašak za veš.
To mi kaže mama.
Joj super mi je ova tema!
Ajmo dalje, šta valja, šta nevalja?
Kristina19
18.08.2007., 21:37
Ne valja Rex prašak za veš.
To mi kaže mama.
Joj super mi je ova tema!
Ajmo dalje, šta valja, šta nevalja?
Rex nije proizvod trgovačkih marki :D
crna dalia
18.08.2007., 21:41
Rex nije proizvod trgovačkih marki :D
Nego šta je?
mislim da ih kraš radi.pa se to onda isplati kupiti.em jeftinije,em kvalitetno.
meni pas jede samo konzerve iz DMa :rolleyes:
a kao đukela sa pedigreom i nebi smio jesti tako svašta.
Kristina19
18.08.2007., 21:43
Nego šta je?
Mislim da je autorica teme mislila na one proizode koje možeš kupiti samo u određenim trgovinama.
Npr.
Konzum - K plus
DM - Balea
;)
crna dalia
18.08.2007., 21:46
Ok, ali smatram da je Rex isto robna marka (jer ne kužim šta bi drugo mogao biti :confused: ) bez obzira što ga ima za kupiti svugdje.
Sve u svemu, ako nekoga zanima, on nevalja. Navodno.
Maslina
18.08.2007., 22:02
Ok, ali smatram da je Rex isto robna marka (jer ne kužim šta bi drugo mogao biti :confused: ) bez obzira što ga ima za kupiti svugdje.
Proizvodi trgovačkih lanaca, a ne robne marke. Obično jeftinije verzije poznatih proizvoda. Grandi u Getrou, Clever u Billi, K-plus u konzumu, Alverde u DM-u itd. Jel sad kontaš?
Rex je nešto slično, jeftinija verzija deterdženta za one koji si ne mogu priuštiti Persil, slično Gavrilovićevim Gala proizvodima.
OT: takvi proizvodi su mi uglavnom: kolko para tolko mužike. Ali uvijek ima par časnih iznimki kao što su Clever krastavčići, alverde kozmetika u DM-u i sl.
Lidl mi se nije svidio. To jeftino mlijeko je imalo čudan okus, čokolada je bila doslovno ogavna, a sve skupa mi je izgledalo kao istočnonjemačka prčvarnica od trgovine.
-gloria-
18.08.2007., 22:03
soft+sicher toaletni petoslojni papir je zakon :D , kao i ostali proizvodi u dm-u, osim što su ful jeftini, kvalitetniji su od većine "razvikanih"
jasmine
18.08.2007., 22:59
od svake robne marke se moze naci ponesto dobro ali ja uglavnom izbjegavam njihove prehranbene proizvode osim krastavcica od clevera a lidl je po mom zadnje smece koje nemogu prodati nigdje drugdje pa su ga poslali nama.znam da neke razvikane marke imaju visu cijenu samo zbog imena ali i to je trebalo postici,znaci kvalitetom su dokazali da su bolji od nekih drugih i samim time im je cijena opravdana.ova tema je super ali isto vazi ono pravilo o ukusima se ne raspravlja,i svaka roba ima svoga kupca.
-gloria-
18.08.2007., 23:02
od svake robne marke se moze naci ponesto dobro ali ja uglavnom izbjegavam njihove prehranbene proizvode osim krastavcica od clevera a lidl je po mom zadnje smece koje nemogu prodati nigdje drugdje pa su ga poslali nama.znam da neke razvikane marke imaju visu cijenu samo zbog imena ali i to je trebalo postici,znaci kvalitetom su dokazali da su bolji od nekih drugih i samim time im je cijena opravdana.ova tema je super ali isto vazi ono pravilo o ukusima se ne raspravlja,i svaka roba ima svoga kupca.
raspravlja se o kvaliteti i cijeni, a ne toliko o ukusima :)
jasmine
18.08.2007., 23:26
dobro u cemu je problem,rekla sam svoje misljenje znajuci da se nemoraju svi sloziti s njim i zato sam napisala ono o ukusima i kupcima pri cemu i dalje stojim.
-gloria-
18.08.2007., 23:48
dobro u cemu je problem,rekla sam svoje misljenje znajuci da se nemoraju svi sloziti s njim i zato sam napisala ono o ukusima i kupcima pri cemu i dalje stojim.
slažem se sa svim što si rekla, samo mislim da se ne trebaš opravdavat za svoje mišljenje koje je ionako ok
makaveli
19.08.2007., 10:02
obožavam k plus kikiriki konzervi-upravo ga jedem:D ....općenito dm-ove proizvode,one baleine vlažne maramice za skidanje šminke su :top: ...i k plusovi proizvodi za tuširanje,kupanje,tekući sapuni i sl....:)
Kupila neke čokoladne pahuljice 250g- 5kn a takve čokolino 15ak kn
ovo sam kupila i ja pa me dijete zamolilo da mu to više ne radim jer su ogavne:confused:
Ja to ne jedem pa ne znam razliku:)
..Minnie..
19.08.2007., 12:27
Ja kod takvih proizvoda uvijek potražim tko proizvodi...ako je sumnjivo ne kupujem..mogu samo rec da sam prosli tjedan kupila litru soka negaziranog (nektar naranča) na akciji za 3,98...a inace oko 4 i pol...
Proizvodi fructal i nisam bila ni blizu razocarenja
Rijetko kupujem trg.marke.. Ako da, onda ih oprezno ispitam I proucim.. Ne vjerujem tim razlikama u cijenama za bezveze.. :D naucila sam u zivotu potegnut malo u djep ako hoces ok stvar
To mi je isto kao zamjena za majicu iz npr.lacostea za onu sa placa.. Da ga jebes nemoze ova s placa bit bolja.. :cool:
Cokoladne pahuljice iz lidla jesu jeftinije za 10kn od cokolina, al bome su I odvratne.. A cokolino je.. :klopa: :cerek:
Ima nekih stvari koje su ok, ali su rijetke.. Bar meni, a bice sam ja zahtjevna :o :cool:
funnygirl33
19.08.2007., 15:34
Kupilia sam Balea aceton, ok je. Baleca konac za zube ništa ne valja, vratila sam se poznatim markama.
Od K plusa ništa ne valja, to je sve uglavnom šit. K plus grah u konzervi je OGAVAN i smrdi! K plus hrenovke koštaju VIŠE od Gavrlovićevih, a kvaliteta im je daleko ispod. Zato idem u Dionu po Gavrilović hrenovke - pakovanje 11 kn, dok je K plus oko 13-14. Zato valjda i ne drže Gavrilović jer nitko ne bi kupovao njihovo smeće. K plus voćni jogurt je ok, samo je sladak k'o vrag. Ima duplu kalorijsku vrijednost od Vinijinih na primjer, što me navodi na pitanje - koji k..c stavljaju ujutra?
DM proizvodi uglavnom nisu loši za te novce, ali su još uvijek lošiji od poznatih brandova. Sve od Plive je super - Plidenta, Rosal kozmetika...bilo što...a sve ostalo..
Lidl nisam probala. Fala za info za Rex, baš me to zanimalo!
jasmine
19.08.2007., 16:05
ja poludim kad mi svekrva kojoj su lidl i kaufland preko puta nakupuje toliko sranja na kojekakvim akcijama koja ni pas s maslom nebi pojeo.ako se vec kupuju proizvodi tih robnih marki obavezno se treba pogledati deklaracija,ako ju imaju,da se uopce vidi sta je unutra.kod nas su vec i djeca shvatila sta vole od kojih proizvodjaca a koje ne.muka me uhvati kad u kauflandu vidim onu kilu bombona za 9kn koje to smece unutra stavljaju da ih mogu tako jeftino prodavati.bomboni koji su kvalitetni kvare zube i imaju milion kalorija a sta tek rade takvi jeftini,a cokolade da ne spominjemo.ovo sam samo navela kao primjer jer imam malu djecu i vrlo mi je vazno da jedu kvalitetnu hranu pa i kvalitetne slatkise,i tu nedolazi u obzir da djeci kupujem kojekakve cornflekse po lidlovima i tomu slicno.
Meni je Rex jako dobar. Imali smo i za bijelo i za color robu. Fino opere bijelo, baš sam zadovoljna (ja, naime, često svoje bijele majice zaprljam npr. paradajz-sosom ili čoksom, s Rex soda effect za bijelo ode sve bez predpranja)
meni onal Lidl u Vukovarskoj djeluje kao neki kineski prehrambeni dućan.a još kad vidim one akcijske proizvode npr.daske za wc kraj salama poludim.
ali moj dragi tamo obožava ići tako da mi nema druge nego svaka 2 tjedna u lidl.
aurora-s
19.08.2007., 22:25
Sve to stoji šta ste dosad rekli, ali mliko od megglea je apsolutno isto kao i lidl-ovo (oni ga i pune). nema nikakve razlike ni u okusu ni mirisu jedino u cjeni.
Pahuljice mi dica još nisu probala, pa ne kažem ništa na to,
ali sirupi su im odlični i naše proizvodnje punjeno za njih , jeftiniji 4kn od najjeftinijih- a bez kemikalija.
Ne triba biti skeptičan prema ovakvim proizvodima i uspoređivat ih sa majicom s pjace i onom iz la costa- i majice s pjace znaju nekad naletit bolje nego one od marke (još pogotovo što je i roba od marke za naše tržište trećerazredna).
Bilo je o dm-u na tv-u i onda je snimalo niveu i baleu i govorili su kako su neki proizvodi daleko kvalitetniji a duplo jeftiniji. Stvar je u tome što ne troše lovu na reklamu ni na distributere, a tu idu ogromni novci. Mislim da je omjer dobrih /loših proizvoda sličan kao i kod poznatih brandova. Malokad su svi proizvodi nekog branda pogođeni.
Ja ne patim od marki, baš me briga kako mi se zove prašak bitno je da pere najbolje. Oprala sam robu u tom lilu koji košta 12kn- bolji od rexa, persila- nema razlike između njega i ariela. a bilo je i u novini da je kvalitetniji od ariela, to me i ponukalo da ga kupim
meni je najbitnije da sam zadovoljna s proizvodom
...većina me takvih proizvoda (proizvodi trgovačkih marki) razočarala,
ali opet ima onih nekoliko što su me iznenadili i oduševili...
DM
+ soft+sicher papirnate maramice,
+ Jessa dnevni ulošci,
+ Jessa tamponi...malo se teže otvaraju nego o.b. ali kvalitetom su mi podjednaki,
+ dontodent četkice za zube (imam osjetljive zube, pa mi je najbolja njihova Supersoft četkica),
+ imala sam nekad njihove zubne paste i konac...bila sam zadovoljna, ali sad ipak kupujem hrvatsko :D plidenta,
+ u DM kupujem lanene sjemenke i integralnu tjesteninu,
- nisam bila zadovoljna sa Sundance mlijekom za sunčanje, osvježivačem prostora, Balea mlijekom za tijelo
KONZUM
+ K plus breskvine polovice u konzervi,
+ K plus keksi : vanili kiflice ili šlapice, praline,
+ K kukuruz u limenci,
+ tekući sapun s mirisom meda,
- sva ostala kozmetika
GETRO
+ Grand kikiriki...stari ga obožava
Maslina
20.08.2007., 09:50
Ja sam stvarno oduševljena Alverde kozmetikom. Pogledajte malo etiketu, ako je istinita, u njima su sami prirodni sastojci. Jako lijepo mirišu, a 3x su jeftiniji od drugih.
Poznate marke se kao i nepoznate proizvode u velikim radionicama u Kini, često i zajedno, u istom prostoru a veliki brandovi su odavno prestali ulagati u kvalitetu i ogromne novce troše samo na marketing.
-gloria-
20.08.2007., 10:32
meni se sviđa što se dm-ovi proizvodi proizvode u eu, i od tih jeftinijih stvari jedino su mi njihovi dobri i po slobodnoj procjeni njih 65% je bolje od ostalih a
ostalih 35 % je isto shit
ovo ostalo npr. spominjali ste da meggle puni mlijeko za lidl, pa sigurno ne stavi istu kvalitetu mlijeka, mogu i oni kao i sve ostale firme napravit shit za manje love
a sad ići sav škart isprobavat da skužiš da je od sto proizvoda jedan ok to mi je glupo
jasmine
20.08.2007., 15:54
ja sam isprobavala neke proizvode od tih robnih marki,ono kao jeftinije je i ajd da se proba i na temelju toga sam zakljucila da mi se ne isplati to kupovati jer to na kraju bacim i opet moeam kupiti od onog proizvodjaca kojeg inace kupuje. slazem se da veliki brendovi puno ulazu u marketing i toj dio moraju pokriti sa cjenom proizvoda ali i njima je prpa jer imaju veliku konkurenciju od drugih dobrih brendova pa smatram da ipak dosta ulazu u kvalitetu jer svaki dan se pojavi neka novotarija i njima je u interesu da izadju sa tim prvi.mene su osobno najvise razocarali deterdzenti za rublje i zato vjerujem da je po kvaliteti onaj iz lidla iste kvalitete kao i ariel ali ovaj koji se kupi kod nas.osobno sam se jako obradovala kad se u zagrebu otvorio muller u kojem ima i skupih stvari ali su sve sa zapadnog trzista i cijena odgovara kvaliteti a da negovorim koliko ima proizvoda koji se nemogu kupiti nigdje drugdje.
Beleine kremice su mi uglavnom dobre,i gelovi za tuširanje su ok.
U Metrou sam neki put kupila kranjske kobasice,ali od Ara i bile su odlične.
U Getrou sam znala uzimati vino od President choice-a i bilo je također jako dobro.
freya.k
20.08.2007., 21:29
u konzumu obavezno kupujem čips i čokoladu (oboje njihova marka). čips je istina srpski ali je najjeftinije što sam pronašla. a čokolada je od zvečeva. sad je 1,5kn, a ka se uzme u obzir da dragi i ja za doručak svaki po jednu umlatimo... :) uzela sam nekidan baleinu masku za kosu od nekih žitarica i bobica, super miriše i kosa je baš fina mekana i mirisna poslije. pokušavam kupovati hrvatsko jer mislim da izvana k nama uvoze krš hranu koja kod njih ne prolazi. ali taj čips... sramota me... ali kad je tako fiiiiiiin... prhak... s pivom... :p
kisikana
20.08.2007., 21:33
Balea :s
aurora-s
20.08.2007., 22:19
meni se sviđa što se dm-ovi proizvodi proizvode u eu, i od tih jeftinijih stvari jedino su mi njihovi dobri i po slobodnoj procjeni njih 65% je bolje od ostalih a
ostalih 35 % je isto shit
ovo ostalo npr. spominjali ste da meggle puni mlijeko za lidl, pa sigurno ne stavi istu kvalitetu mlijeka, mogu i oni kao i sve ostale firme napravit shit za manje love
a sad ići sav škart isprobavat da skužiš da je od sto proizvoda jedan ok to mi je glupo
Probala sam meglle, lidlovo pilos i getroovo vita milk i apsolutno nema razlike- isti sastav isti miris okus, gustoća, jedino je razlika u cijeni po više od 2 kn/Litra
Rock Star
20.08.2007., 22:31
Uglavnom sam zadovoljna kvalitetom trgovačkih marki, a ne kužim kaj svi imaju protiv Lidlovih. Meni je njihova kava odlična, deterdžent jedno od većih otkrića ove godine, super su mi i sredstva za čišćenje, mlijeko, jogurti... Rijetko kaj sam tam kupila i razočarala se. Čokolade su mi jako fine, već duže kupujem isključivo njih.
Trošim još i Clever i ok mi je, ali dost skup s obzirom da je to ipak trgovačka marka... K Plus ne volim, jako je skupo, a opet, niš posebno...
Ipak najviše volim dm - Balea, Alverde, Denk mit, Dontodent... Beiersdorf proizvodi Baleu i Niveu, a razlika u cijeni je ogromna!
U Metrou kupim Aro salamu, Gloria kavu (ta mi je najbolja), kupila sam set lonaca i zadovoljna sam, Čips i Smoki Aro (jeftini i nisu uvaljani u brdo ulja)...K plus mlijeko, uzmem njihov grah, jogurti i sl.. Zadnje vrijeme idem u Muller po klopu za pesa i probala sam mislim da je Blink omekšivač za rublje- zadovoljna obzirom da je jeftin, kad potrošim prašak uzet ću njihov za probu .Tam obično kupim Essence kozmetiku- čist je pristojna,lakovi za nokte dugo drže, u Interspar obavezno odem radi mesa,krasne komade pakiraju, Špek je tam najbolji,fini mesnati njammm. U Dm u kupim sredstvo protiv kamenca, Balea mi je koma (pogotovo mlijeko za skidanje šminke)
extreme
21.08.2007., 09:28
meni su recimo većina cleverovih proizvoda katastrofa...
k plus mi je ok...
a najdraže su mi dm-ove marke balea i alverde.
taj prašak za veš iz Lidla, što na njemu piše, ja sam tamo vidjela samo taj zeleni neki i nisam se ufala kupiti da ne fulam
jel to isti taj koji ste probali pa vam je dobar?
K+
-toaletni papir troslojni, nema mirisa,parfema ni ostalih dodataka,
-kompot breskve/marelice stogod vec
-konzervirane stvari, uzmem one koje su proizvedene u HR u nekoj od nasih tvornica
joj nemrem se vise sjetiti...
DM
blaznice i slicne stvari, gel za tusiranje aromatherapy...
Ostale trgovacke marke mislim da ne kupujem
jasmine
21.08.2007., 11:46
negdje u novinama sam citala da je sparova tuna cak bolja od rio mare pa sam kupila da probam,meni osobno je ipak bolja rio mare mada i sparova nije za baciti.
ja dosta koristim one domestos vlazne maramice ali su jako skupe pa sam probala sa onima iz dm-a i mullera,puno su jeftinije ali problem je u tome sto su njihove puno manje i nisu tako natopljene i vlazne kao domestosove i onda moram ovih koristiti duplo vise sto me na kraju dodje jos i skuplje.
Fleur Delacour
21.08.2007., 14:44
taj prašak za veš iz Lidla, što na njemu piše, ja sam tamo vidjela samo taj zeleni neki i nisam se ufala kupiti da ne fulam
jel to isti taj koji ste probali pa vam je dobar?
Ja sam kupila neki u plavoj vrećici od 3kg, zove se "LEL" i super sam zadovoljna. Ali mislim da imaju još 1-2 vrste. Ovaj koji sam ja uzela je koštao 16 kn :eek: (a ja sam ga na kraju, sram me reći, dobila džabalesku jer ga prodavačica greškom nije skenirala, a nisam mogla ispraviti grešku jer sam to primijetila tek doma, 230 km dalje :o). Eto kako se isplati ići u Lidl. :zubo:
onda ja odoh u kupovinu svega i svačega u Lidl
meni je njihov kroki mrak, a cijena je bila neka smiješna
Crow Jane
21.08.2007., 15:29
meni onal Lidl u Vukovarskoj djeluje kao neki kineski prehrambeni dućan.a još kad vidim one akcijske proizvode npr.daske za wc kraj salama poludim.
Tak i meni! :eek: Koma!!! Tamo svraćam usput samo si po cigarete (imaju Philip Morris , što cijenim :s) i nikad ne bih niš drugo Ž kvalitete tamo kupila :rolleyes:
Također ne bih kupila nijedan PREHRAMBENI proizvod B marke, iz nijednog trg.lanca , a posebice K-plus. :rigo:
Po meni, npr. kvalitetna čokolada od 100 g je ona koja košta (sad serem al npr) 20 kn, a ne 3 - pa da ga jebeš to nemre bit zdravo ni dobro :eek:
Jedino kaj mi je OK od B proizvoda su DM-ove vlažne maramice za brisat očale, za ruke, te štapići za uši. Također, od svih proizvoda za svakodnevnu uporabu nastojim kupovat samo HR firme. Npr. Fax Helizim forever! :zubo: :rofl: Naravno ima izuzetaka poput Ferrera, Rio mare, Barilla i tak dalje....:zubo:
aurora-s
21.08.2007., 20:45
Ne sviđa se ni meni kako je lidl sređen, ali isplati se otić 1 put misečno po prašak, mliko, čips i slatkiše. Za dnevnu spizu, meso, friško povrće i voće mi je mercator zakon.
A to da su proizvodi trgovačkih marki škartni i B klasa je odraz hrvatskog snobizma. Njemci kupuju masovno u dm-a i lidla njihove stvari, ali ne za hrvate to nije dovoljno dobro- kako mogu bit loše kvalitete keksi od mercatora koji su kraševi petit beure (koristim ih za kolače), samo pakovani za mercator bez ikakve razlike u kvaliteti i izgledu. jedina razlika je u cijeni.
Ne kažem da sve valja, nevalja sve od balee, ali nevalja ni sve od nivee.
Zato sam i otvorila ovaj topic da se ljudi savjetuju šta valja i šta ne valja. Ne možeš tvrdit da sve nevalja ako nisi probala.
freya.k
22.08.2007., 06:33
Ne sviđa se ni meni kako je lidl sređen, ali isplati se otić 1 put misečno po prašak, mliko, čips i slatkiše. Za dnevnu spizu, meso, friško povrće i voće mi je mercator zakon.
A to da su proizvodi trgovačkih marki škartni i B klasa je odraz hrvatskog snobizma. Njemci kupuju masovno u dm-a i lidla njihove stvari, ali ne za hrvate to nije dovoljno dobro- kako mogu bit loše kvalitete keksi od mercatora koji su kraševi petit beure (koristim ih za kolače), samo pakovani za mercator bez ikakve razlike u kvaliteti i izgledu. jedina razlika je u cijeni.
Ne kažem da sve valja, nevalja sve od balee, ali nevalja ni sve od nivee.
Zato sam i otvorila ovaj topic da se ljudi savjetuju šta valja i šta ne valja. Ne možeš tvrdit da sve nevalja ako nisi probala.
baš to! pogledaš tko proizvodi i odmah znaš, ako si čula za firmu i inače kupuješ njihove proizvode znaš da je i taj dobar. nemojmo se zavaravati, nemaju tvornice posebne strojeve za škart robu. :rolleyes:
Crow Jane
22.08.2007., 10:03
nemojmo se zavaravati, nemaju tvornice posebne strojeve za škart robu. :rolleyes:
:rofl:
Da, ali se znatno razlikuju kalkulacije cijene proizvoda, jer naravno krajnja cijena ovisi o cijeni sirovine koja je u recepturi. Samim time, možete si zamisliti kakvo svo sranje se stavlja u one jeftinjava prehrambene proizvode. :eek: A zamisli čuda, oba se PROIZVODE na istom stroju. :rofl: :rolleyes: Nemrete mi tvrdit da razlika u cijeni proizlazi samo iz ambalaže. :zubo:
Ava Adore
22.08.2007., 10:08
čokolada je bila doslovno ogavna
Koja čokolada tamo ti je ogavna? Meni su tamo 2-3 odlične :s :D
milkica
22.08.2007., 10:18
ja probala skoro sve lidl čokolade i FENOMENALNE su,pogotovo ona sa bademima
foresst
22.08.2007., 10:31
K plus:
odlične zelene masline (one s košticom), nisu preslane
troslojni wc papir (neki summer nešto s ribicama)
inače, ja uvijek pogledam gramažu proizvoda, K plus obično ima manju težinu, barem što se jogurtića tiče, tako da tih 20 lipa manja cijena ustvari uopće nije manja
Interspar ima super tortilje, 8 kom za cca 15 kn, ali im kreme za sunčanje ne valjaju (uzela dječju 25 faktor, plava je i nema šanse razmazat ju da mi ne ostane bolesno plava nijansa kože i suha mi koža poslije..)
DM: dontodent, denk mit :top:
S-he: meni ne valja
jasmine
22.08.2007., 12:13
da u njemackoj ljudi jako puno kupuju u lidlu i njemu sl trgovinama ali treba malo pogledati koja skupina ljudi tamo kupuje,samo 10% pravih njemaca a ostalo su doseljenici.nemislim s tim nikoga povrjediti ali to su cinjenice.
vidim da ste malo povukli paralele oko cokolade i tu je lako utvrditi kvalitetu treba samo pogledati postotak kakaoa i sve je jasno,imali lidlova cokolada barem 10%kakaa,ja je osobno nebi nikad pojela niti svojoj djeci ponudila jer su stvarno katastrofa.
Kristina19
22.08.2007., 12:15
da u njemackoj ljudi jako puno kupuju u lidlu i njemu sl trgovinama ali treba malo pogledati koja skupina ljudi tamo kupuje,samo 10% pravih njemaca a ostalo su doseljenici.nemislim s tim nikoga povrjediti ali to su cinjenice.
vidim da ste malo povukli paralele oko cokolade i tu je lako utvrditi kvalitetu treba samo pogledati postotak kakaoa i sve je jasno,imali lidlova cokolada barem 10%kakaa,ja je osobno nebi nikad pojela niti svojoj djeci ponudila jer su stvarno katastrofa.
imaju u lidlu i one čokolade od 50%, 60% kakaa i stvarno su mi zakon! Jedva čekam da si kupim jednu!
Rock Star
22.08.2007., 12:16
ja probala skoro sve lidl čokolade i FENOMENALNE su,pogotovo ona sa bademima
Lidl ima odlične čokolade, bolje od Kraševih 100 puta!
Ne kužim čemu pljuvanje Lidla. Vodeći je lanac u Njemačkoj i ak njima paše, a trgovačke marke se tam rade ipak kvalitetnije nego kod nas (K Plus), ne vidim čemu toliki prigovori.
aurora-s
22.08.2007., 12:46
Ma već sam rekla da se radi o tipičnom hrvatskom snobizmu. I ne bi baš podržala tu priču o doseljenicima. Turisti koji dolaze iz njemačke na tjedan- dva unajmljuju jedrilice čija je cjena i do 2000E tjedno ostavljaju na brodu namirnice iz lidla.
Ponavljam da im je prašak na testiranju duplo bolji od ariela. Ja sam probala taj LEL na akciji je bija 12kn 3 kg a sad je 16, i meni je odličan.
Chips im proizvodi isti proizvođač kao crunchips, i nije sad nekvalitetniji nego je apsolutno isti, samo 3 puta jeftiniji.
Tu se razglaba o kvaliteti čokolade i postotku kakaa, nebi da su kraševe sad neznam kakve. sve je to isto.
ima i škarta ka i svugdi, ali ništa manje nego kod ostalih brandova.
jasmine
22.08.2007., 13:35
pa je se nesmatram snobom zato sto volim kupovati kvalitetnije stvari.ovdje govorimo o proizvodima za prehranu i kucne potrepstine i na takve stvari pazim sta kupuje zato na nekim drugim stvarima ustedim gdje mi nije toliko vazno tko je proizvodjac i koji je marke taj proizvod.potpuno se slazem da i u velikim brendovima ima srot robe ali isto tako se netreba praviti sljeo i nevidjeti u koje trgovine odlaze pojedine skupine ljudi.meni je od svih trgovina najupecatljiviji pevec koji ima svoju skupinu ljudi koji tamo kupuju a ta skupina se nikako nemoze smjestitiu bauhaus,ili stalni kupci ipercopa i lidla isto neidu u isti kos,pritom nemislim da su jedni od drugih bolji ili vrijedniji vec se razlikuju po mentalitetu materijalnom statusu drustvu kojem pripadaju itd.svaki trgovacki lanac je po necem specificani svi znamo u koji idemo po nesto odredjeno jer sigurno necu ici u lidl ili konzum ako trebam neki bolji poklon za nekoga jer oni to nemaju u ponudi,i svaki trgovacki lanac i njihove robne marke su napravljene za cilju skupinu potrosaca.
Mislim da ambalaža čini veliku razliku u cijeni tj. prepoznatljivost te ambalaže u što je uračunat i marketing.
Nije da kupujem trgovačke marke (prema k plusu imam averziju, ali balea mi je O.K.), ali mi je mama kupila sok u Lidlu, mislim Dizzy da se zove, puni ga Fructal i sastav je identičan sastavu Fructalova soka (a bome i okus):zubo: .
Mislim da ambalaža čini veliku razliku u cijeni tj. prepoznatljivost te ambalaže u što je uračunat i marketing.
:top: apsolutno
luna_lunatik
22.08.2007., 14:58
Kupujem Balea, Denk mit (jedino sredstvo za uklanjanje gljivica oko tuš kabine koje djeluje:s :s :s) i Jesa proizvode
K Plus mi je sve ogavno, te praline su nešto najogavnije što sam imala u ustima, čips im je ogavan, mlijeko sam jednom kupila za puding i smrdjelo je (ne po pokvarenom, neki ogavan smrad, fuj)
A što se tiče Megle proizvoda to baš i nebi preporučala s obzirom da mlijeko dovlače iz Poljske...
meni su iskreno K+ proizvodi cisto u redu..
mozda zato sto ne eksperimentiram s mesnim proizvodima... vise se drzim necega u cemu je tesko fulati.
npr. tjestenina. maramice. oni chocolate chip cookies su im predobri. a i mlijecni su im proizvodi okej.
a sto se tice gavrilovica.. nema ih jer gavrilovic nije kupio policu u konzumu. a ne zato jer konzum mrzi gavrilovic i njihove hrenovke.
luna_lunatik
22.08.2007., 15:17
K + toaletni papir je solidan
Maslina
22.08.2007., 20:10
Koja čokolada tamo ti je ogavna? Meni su tamo 2-3 odlične :s :D
Ma neka crna, s puno kakaa, ali bila je tri kune. Što sam mogla i očekivati?
Taj deterdžent ću baš probati ako ikad više odem tamo. Malo mi je ružna ta trgovina. Ali me ionako živciraju ti strani brandovi koji za naše tržište prodaju neko smeće jer smo mi kao yugo-trash i ne kužimo razliku. Nikad neću zaboraviti kada sam u Berlinu kupila onu Taft tekućinu za jačanje kose u zelenoj boci. I onda sam istu tu uzela kod nas, nisu bile ni iste boje, ni gustoće, ni mirisa, a ni učinka.
Crow Jane
22.08.2007., 20:21
Ma već sam rekla da se radi o tipičnom hrvatskom snobizmu. I ne bi baš podržala tu priču o doseljenicima. Turisti koji dolaze iz njemačke na tjedan- dva unajmljuju jedrilice čija je cjena i do 2000E tjedno ostavljaju na brodu namirnice iz lidla.
Ponavljam da im je prašak na testiranju duplo bolji od ariela. Ja sam probala taj LEL na akciji je bija 12kn 3 kg a sad je 16, i meni je odličan.
Chips im proizvodi isti proizvođač kao crunchips, i nije sad nekvalitetniji nego je apsolutno isti, samo 3 puta jeftiniji.
Tu se razglaba o kvaliteti čokolade i postotku kakaa, nebi da su kraševe sad neznam kakve. sve je to isto.
ima i škarta ka i svugdi, ali ništa manje nego kod ostalih brandova.
Ma daj, frendica mi radi kod nas u Lidlu i kaže da joj dolaze naši gasterbajteri bauštelci i obraćaju se njoj na kasi na njemačkom! :rofl: :rolleyes: Hrvatski snobizam, da! :rofl:
Kao što sam rekla, stvar je u sirovinama. Može tebi Lidl čokolada biti fina, ali nemrete poreći da je sastav smeće, te da ne biste radije pojele primjerice Godivu. :rolleyes: Pa ak je to snobizam, so be it! Ak već jedem junk, daj da je bar što kvalitetniji! :rofl: Btw, i Milka spada u rang šrot čokse. ;)
To kaj se tiče prehrane. Za praškove i sl mi je svejedno.
I sram vas bilo kaj radije kupite Lidl B marku nego Kraš! :D
Crow Jane
22.08.2007., 20:25
Nikad neću zaboraviti kada sam u Berlinu kupila onu Taft tekućinu za jačanje kose u zelenoj boci. I onda sam istu tu uzela kod nas, nisu bile ni iste boje, ni gustoće, ni mirisa, a ni učinka.
Hear, hear! O tome se već pisalo u javnosti, na primjeru Ariela! Istina je. Jer se sve za istočnu Europu proizvodi u Poljskoj, gdje je naravno jeftinjava.
Kaj sam ja još primjetila? Ulošci Always. Od ovog našeg smeća dobila sam osip. Iste kupila u Londonu, razlika u materijalu je nebo i zemlja! Ništa mi nije bilo. Nažalost, da to je tak. :(
londres
23.08.2007., 08:39
Meni tuna od Kplus nije loša.Dapače.
jucer sam u merkatoru kupila vodicu za ispiranje usta od njih.. ona sa znakom merkatora.. :bljak: ... navecer samo sto se nisam izrigala.. pila poslije cedevitu, vodu, ponovo prala zube.. samo da isperem taj odvratan okus iz usta.. i nisam bas uspjela :mad:
nesto odvratnije nisam okusila.. :cool:
a uzela sam je jer nije bilo one koju ja koristim.. a i sjetih se ove teme.. pa reko ajd da probam.. :bonk:
uglavnom, nikada nemojte kupiti tu vodicu! :cool:
I meni se čini da treba malo paziti što se kupuje. Pa ne može čokolada za 3 kune biti istog sastava kao ona za 25 kn. Meni je mama jednom htjela podvaliti neku jeftinu tjesteninu pod Barilla, i onda se čudila kad sam ja po okusu skužila da to ne valja, jer njoj je bilo isto! Nije bez veze ono - kol'ko para, tol'ko muzike. Ako fulam na prašku za veš ili omekšivaču, to još nije takva katastrofa, ali kad je hrana u pitanju, ipak treba paziti tko je proizvođač. Nije da sam i ja snob, ali iz principa ne kupujem u Lidlu ili Pevecu, roba im je ŽNJ kvalitete, a što je još gore, prema radnicima se odnose kao prema zadnjem smeću. I njima da ja nosim svoji lovu?!
u Interspar obavezno odem radi mesa,krasne komade pakiraju, Špek je tam najbolji,fini mesnati njammm.
kaj se mesa iz interspara tice,to nikome ne bih preporučila,jedna moja kolegica imala je otrovanje hranom nakon što je jela meso otamo,a i mi smo bili kupili piletinu koja se pokvarila na putu doma,pa smo ju morali bacit...
:flop:
i vidim da se velika rasprava pokrenula o lidlovim čokoladama,o kojim čokoladama zapravo pričate?
onim malim zelenim i plavim mađarskim koje su odvratne i po par kn,ili onim crnim čokoladama J.D.Gross,koje su puno jeftinije od istih takvih drugih marki,a meni su neopisivo fine...bolje su mi od bilo kojih drugih,osim naravno lindta...to je jedino zbog čega ulazim u lidl
Kekse i sl ne jedem skoro nikad, ali probala sam one k-plus u bijelo ljubicastoj :confused: vrecici od kokosa i cokolade... bilo mi je fino, a mislim da se proizvodi u nekoj od nasih tvornica jer inace sumnjam da bi kupila...
Ja ne volim isprobavati ništa novo, a pogotovo mi bude sumnjivo nešto turbo jeftino. Uvijek, uvijek kupujem isto, već sam sama sebi dosadna, ali teško se natjeram da isprobavam. Volim hrvatske proizvode, ali i provjerene strane.
a sto se tice gavrilovica.. nema ih jer gavrilovic nije kupio policu u konzumu. a ne zato jer konzum mrzi gavrilovic i njihove hrenovke.
Kakvo kupovanje polica u Konzumu? Gavrilovića nema u Konzumu jer Todorić želi prodavati samo proizvode iz svog poslovnog carstva, a svu konkurenciju bi najradije izbacio :flop: što će se na kraju vjerojatno i dogoditi.
freya.k
23.08.2007., 13:57
:rofl:
Da, ali se znatno razlikuju kalkulacije cijene proizvoda, jer naravno krajnja cijena ovisi o cijeni sirovine koja je u recepturi. Samim time, možete si zamisliti kakvo svo sranje se stavlja u one jeftinjava prehrambene proizvode. :eek: A zamisli čuda, oba se PROIZVODE na istom stroju. :rofl: :rolleyes: Nemrete mi tvrdit da razlika u cijeni proizlazi samo iz ambalaže. :zubo:
ok, da objasnim malo bolje što sam mislila. k+ čokolada "kakaova ploča" je IDENTIČNA čokoladi zvečeva koja se prije zvala jelka, ne znam kako se sad zove. i stvarno, ide ista čokolada po traci samo se papir promijeni, i da, ambalaža je skupa. eo, ovo tvrdim jer sam tamo radila i razgovarala s ljudima o tome. moje tvrdnje se ne odnose na druge proizvođače, nego na točno određeni proizvod za koji znam. :)
Rock Star
23.08.2007., 15:05
Ja znam isto za K Plus mlijeko. Isto je ko i KIM-ovo, isto sve, osim kutije. (Ja ga ne volim, ali želim reći kak nije lošije od KIM-ovog.)
I onda netko pljuje po trgovačkim markama...
milkica
23.08.2007., 15:07
ja sam kupovala lidl čokolade po 9 i 11 kn,one od 200 grama i savršene su.čak je i frend koji baš i ne voli slatko pojeo cijelu!
Maslina
23.08.2007., 15:24
Hear, hear! O tome se već pisalo u javnosti, na primjeru Ariela! Istina je. Jer se sve za istočnu Europu proizvodi u Poljskoj, gdje je naravno jeftinjava.
Kaj sam ja još primjetila? Ulošci Always. Od ovog našeg smeća dobila sam osip. Iste kupila u Londonu, razlika u materijalu je nebo i zemlja! Ništa mi nije bilo. Nažalost, da to je tak. :(
Uvijek možemo kupiti Hrvatsko.
:top:
i nastojim tako kupovati
što je ariel, persil, kojigotveć bolji od faksa? my ass...
ima, doduše, i hrvatskih proizvoda koji su posve neupotrebljivi ali ako ičemu vrijedi kupim hrvatsko
vrlo spominjani k-plus izbjegavam u širokom luku;
zašto bi kupila jogurt napravljen u njemačkoj, tko zna kad, dovežen u cisterni i upakiran tko zna gdje u hrvatskoj ako imam fantastičan vindijin prizvod!?
Fleur Delacour
23.08.2007., 15:37
Moj stari radi za jednu inozemnu firmu koja uz svoje vlastite marke odjeće ima i licencu za jednu jako skupu i poznatu marku odjeće (da ne navodim ime) koju također proizvode i kaže da je to sve ISTA roba koja na kraju dobiva samo različite etikete i ova s poznatom markom naravno košta 5x više, a ISTA je kao i ti njihovi vlastiti proizvodi.
Al' neki i dalje plaćaju peterostruko više "jer vjeruju kvaliteti poznatih marki".
Crow Jane
23.08.2007., 15:45
Kakvo kupovanje polica u Konzumu? Gavrilovića nema u Konzumu jer Todorić želi prodavati samo proizvode iz svog poslovnog carstva, a svu konkurenciju bi najradije izbacio :flop: što će se na kraju vjerojatno i dogoditi.
Naravno, pa upravo iz tog razloga masno i ucjenjivački naplaćuje zakup polica.
Tamo ne kupujem iz principa ima par godinica! :amen:
Crow Jane
23.08.2007., 15:48
ok, da objasnim malo bolje što sam mislila. k+ čokolada "kakaova ploča" je IDENTIČNA čokoladi zvečeva koja se prije zvala jelka, ne znam kako se sad zove. i stvarno, ide ista čokolada po traci samo se papir promijeni, i da, ambalaža je skupa. eo, ovo tvrdim jer sam tamo radila i razgovarala s ljudima o tome. moje tvrdnje se ne odnose na druge proizvođače, nego na točno određeni proizvod za koji znam. :)
Ok, to ti priznam - Zvečevo vjerojatno ionak ima neiskorištenost kapaciteta, koju onda nadomješta proizvodnjom B marke.
Ali Zvečevo čokoladu ionak ne bi kupila. :rofl: Nije fina. :zubo:
Rijetko kad kupujem robne marke a kad i kupujem to bude K Plus jer mi je Konzum maltene pred nosom :D
Ono što mogu pohvaliti je K Plus svježe meso... kad roštiljam obvezato kupujem i K + roštilj kobase, i čavape, i krmiće... hrenovke nisam probao ali svježe meso im je :top:
K + gold papirnate maramice, WC papir troslojni, kikirki... Tuna K +
I Sir im je sasvim OK.
Nađe se i jeftinog smeča naravno ali u globalu K + mi je skroz OK.
Kekse i sl ne jedem skoro nikad, ali probala sam one k-plus u bijelo ljubicastoj :confused: vrecici od kokosa i cokolade... bilo mi je fino, a mislim da se proizvodi u nekoj od nasih tvornica jer inace sumnjam da bi kupila...
Ti su i meni dobri :D, mislim da ih proizvodi Zvečevo, ili Kandit...
Naravno, pa upravo iz tog razloga masno i ucjenjivački naplaćuje zakup polica.
Tamo ne kupujem iz principa ima par godinica! :amen:
Sad će ispast da zastupam Konzum :D ali ne misliš li da i ostali trgovački lanci ne rade isto?
Gle, voljeli ga ili ne Konzum je ipak najjači maloprodajni lanac u Hr. pa naravno da nemre kak se ko sjeti doći tamo.
"Dobar dan, mi vama došli"
"Samo naprijed-hoćete dvije ili tri police za đabe naravno" :flop:
Rade to kaj rade zato što mogu-a budimo iskreni-svi tako rade, koji mogu tako raditi :D
Nadalje-call me patriotom (što i jesam) ali rađe dajem svoje pare Todoriću nego nekim švabama, slovencima :bljak: i ostaloj stranjskoj bagri :zubo:
jasmine
23.08.2007., 18:00
evo opet mene da se malo ukljucim.danas sam otisla u lidl samo iz razloga sto su me neki indirektno prozvali snobom,pa rekoh idem vidjeti sta ima tamo jer mozda sam prvi put previdjela kvalitetu tog trgovackog lanca.dosla sam do zakljucka da cu radje biti snob,po nekima od vas, ali u lidlu je stvarno katastrofa svih katastrofa,kud trgovina izgleda jadno da jadnija nemoze biti tud su proizvodi neznam ni ja kojih proizvodjaca a hrvatskih proizvoda da na prste nabrojis.
prije toga sam bila u mulleru i stvarno se covjek mora zapitati zasto masu njihovih proizvoda nema u drugim trgovinama,mi imamo neke osnovne stvari a sve ostalo bolje kvalitetnije ostaje na zapadu.imaju proizvode za koje nisam ni znala da postoje a po normalnim cjenama,ne po snobovskim,a imaju i stalno nesto na akciji od tih kvalitetni proizvoda tako da smatram da si svatko moze priustiti dobru i kvalitetnu stvar po dobroj cjeni.ja sam danas kupila tekuci deterdzent dash od 1,5l po 19,90kn a isto toliko pakovanje ariela kosta 48kn,eto ja recimo na takvim stvarima ustedim pa mi nepada napamet da stedim na hrani na ustrb kvalitete.
meni pas jede samo konzerve iz DMa :rolleyes:
a kao đukela sa pedigreom i nebi smio jesti tako svašta. Moj mačak obožava vrećice iz DM-a :)
2,70 komad ako se ne varam.
Od ostalog redovito kupujem:
Balea gelovi za tuširanje
Sundance mlijeko za sunčanje - stvarno radi :s Dečko inače gori kao rak, ove godine se mazao s time i uopće nije pocrvenio. Dapače, toliko je dobro da se bunio i da preslabo crni :zubo:
K-Plus sok od rajčice pola litre - nema mi boljeg, pogotovo za pizzu.
Maslina
23.08.2007., 19:20
Moj stari radi za jednu inozemnu firmu koja uz svoje vlastite marke odjeće ima i licencu za jednu jako skupu i poznatu marku odjeće (da ne navodim ime) koju također proizvode i kaže da je to sve ISTA roba koja na kraju dobiva samo različite etikete i ova s poznatom markom naravno košta 5x više, a ISTA je kao i ti njihovi vlastiti proizvodi.
Al' neki i dalje plaćaju peterostruko više "jer vjeruju kvaliteti poznatih marki".
Pa naravno, i mora biti skuplje jer će oni bezbrojne hrpe love upucati samo u marketing. Kvaliteta više uopće nije bitna. Sijećate se Benettona s početka 90-ih kad si njihovu majicu mogao nositi i prati 5 godina? Sada se raspadne nakon dva pranja kao i svaka druga štraca.
Crow Jane
23.08.2007., 19:27
Sad će ispast da zastupam Konzum :D ali ne misliš li da i ostali trgovački lanci ne rade isto?
Gle, voljeli ga ili ne Konzum je ipak najjači maloprodajni lanac u Hr. pa naravno da nemre kak se ko sjeti doći tamo.
"Dobar dan, mi vama došli"
"Samo naprijed-hoćete dvije ili tri police za đabe naravno" :flop:
Rade to kaj rade zato što mogu-a budimo iskreni-svi tako rade, koji mogu tako raditi :D
Nadalje-call me patriotom (što i jesam) ali rađe dajem svoje pare Todoriću nego nekim švabama, slovencima :bljak: i ostaloj stranjskoj bagri :zubo:
Naravno da rade to isto, samo što je Konzum ujedno u sklopu firme koja ima skoro pa sve ključne prehrambene industrije! :eek: Tako da vrlo lako konkurenciju može iznuđivat i ucjenjivat kako mu se sprdne. Vidi samo što učini s Dukatom, od toga mi se posebno bljuje. :rigo: Ja radije idem u Mercator. :amen: Stoput je čišći i uljudniji,a o asortimanu proizvoda da ne govorimo :rolleyes:
jasmine
23.08.2007., 19:37
Naravno da rade to isto, samo što je Konzum ujedno u sklopu firme koja ima skoro pa sve ključne prehrambene industrije! :eek: Tako da vrlo lako konkurenciju može iznuđivat i ucjenjivat kako mu se sprdne. Vidi samo što učini s Dukatom, od toga mi se posebno bljuje. :rigo: Ja radije idem u Mercator. :amen: Stoput je čišći i uljudniji,a o asortimanu proizvoda da ne govorimo :rolleyes:
slazem se s ovim mercator je stvarno dobar i po asortimanu koji je kudikamo bolji od konzuma a o kvaliteti da i ne govorimo.voljeli mi ili ne sloveniju oni su ipak puno prije bili ispred nas i to se vidi i po njihovom pristupu i po kvaliteti proizvoda.
aurora-s
23.08.2007., 19:38
Meni je Mercator zakon,tamo idem po meso, voće i povrće jer je sve čisto i mirisno i da se nać zanimljivih stvarčica. a uz to im je kruh super.
Lumpi ima dobrih stvari- šampon za bebe je odličan, bolji od niveinog, ne grize za oči, blago miriše i nema umj. boja- proizvodi ga lek i košta 8-9kn.
Roba za djecu lumpi mi se pokazala kvlitetna a da se nać povoljno.
A za mliko i prašak i chips je tu lidl
Za omekšivać i kozmetiku dm
Saireen
23.08.2007., 20:09
Ja idem u shoping samo u Mercator, i to zbog asortimana, pogotovo zdrave hrane. o uređenosti ambijenta i čistoći da ne govorim. jedno msam otišla u super konzum i nikad više, nema šanse, to je takvo smeće od trgovine.
a jednom sam u konzumu vidjela da prodaju pokvareno svježe meso, kao na sniženju, samo su datum prelijepili. odvratno. a povrće i voće je katastrofa, i još cijene nabiju.
na hrani ne štedim, uvijek na deklaraciji provjerim proizvođača i sastav, i nije mi problem kupit nešto robne marke ako vidim da valja.
najbolja robna marka je u dm-u definitivno, denk mit, balea, alverde, dein bestest za macu, imaju stvarno super stvari.
bitno je racionalno kupovat, i skužit gdje plaćaš samo reklamu, gdje se isplati dat više novaca, a poneki proizvodi i robnih marki su super.
aurora-s
23.08.2007., 22:13
:) :) :top:
U tome i je ključ "Može" pa to i radi, i kaj je tu čudno? Ti na njihovom mjestu kao nebi radila potpuno isto? Naravno da bi.
Kaj se tiče dukata... patio sam to kroz štampu i ako ti je neka firma strateški partner da ga jebeš nije ni fer, ni pošteno a niti je to bilo kakav profesionalni poslovni odnos da iz novina doznaš da je tvoj strateški partner prodan.
Kaj se tiče Mercatora-slovenska bagra :flop:
slazem se s ovim mercator je stvarno dobar i po asortimanu koji je kudikamo bolji od konzuma a o kvaliteti da i ne govorimo.voljeli mi ili ne sloveniju oni su ipak puno prije bili ispred nas i to se vidi i po njihovom pristupu i po kvaliteti proizvoda.
A gle... ako uspoređuješ mercator od 2000 kvadrata sa svojim kvartvskim konzumom od 100kvadrata naravno da je razlika drastična.... uzmi neki super konzum i nema neke bitnije razlike.
Gle-slovencima naprosto NEDAM svoje pare i bok :zubo:
-gloria-
24.08.2007., 10:34
da, još kad bi znali što je točno hrvatsko? :confused:
vegeta, više od pola sastojaka nije niz hr
sms, maslinovo ulje, 70% je talijanskog ulja unutra, itd....
kupujemo pjesak za mačka, ponekad konzerve.
B marke iz dm.a.
sve ostalo preskočimo.
alergićna sam na Kplus ambalažu. brrrrr :mad:
nije mi neka ušteda, Lidl sam otišla vidjeti i odustala od kupovine.
jednostavno, nismo na istoj valnoj moja ideja prehrane i njihov asortiman.
ness i čokolade koje jedemo možemo kupiti i u drugom dućanu nekoliko km bliže, šteta vremena i tih par kuna što ćemo uštedit, a potrošit na drugu stranu dat za benzin.
Rock Star
24.08.2007., 11:35
I jesu ispred nas zbog takvih poput tebe koji radije kupuju tam nego kod konkurencije. S druge strane, Todorić tamo ne može otvoriti Konzum jer ne žele hrvatske dućane, da eventualno ne bi preuzeli primat. Eto, zato su ispred nas.
Ne mogu se pohvaliti da kupujem samo u Konzumu, više mi nije baš toliko blizu, ali k Slovencima ni mrtva!
Crow Jane
24.08.2007., 11:55
U tome i je ključ "Može" pa to i radi, i kaj je tu čudno? Ti na njihovom mjestu kao nebi radila potpuno isto? Naravno da bi.
Kaj se tiče dukata... patio sam to kroz štampu i ako ti je neka firma strateški partner da ga jebeš nije ni fer, ni pošteno a niti je to bilo kakav profesionalni poslovni odnos da iz novina doznaš da je tvoj strateški partner prodan.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Nemaš pojma o čem pričaš. :rofl: :D
Crow Jane
24.08.2007., 11:56
Ne mogu se pohvaliti da kupujem samo u Konzumu, više mi nije baš toliko blizu, ali k Slovencima ni mrtva!
S ovakvim stavom - nikad mi u Europu. :rofl:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Nemaš pojma o čem pričaš. :rofl: :D
Daj me onda prosvijetli
S ovakvim stavom - nikad mi u Europu. :rofl:
A i baš nam ta evropa neš jako treba.
U konačnici slažem se s rock starkom :D... mi pustimo Mercator, oni ne puste Konzum... Super :flop:
Toj bagri koja živi u ulegnuču na putu za austriju ne dam svoje novce pa da imaju i najbolju ponudu za najniže cijene.
A kaj se tiče Mercatora... odite u neki mercator centar pa pogledajte koji se tamo dučani nalaze... Alpina, Zlatarna Celje i s.
Čim dođe mercator automatski povuče i hrpu drugih slovenskih firmi.
Dali naši to smiju raditi u sloveniji-nisam baš siguran
Lali Puna
24.08.2007., 12:15
ja bih radije da uvijek kupujemo hrvatsko ;)
Maslina
24.08.2007., 12:15
Mercator stvarno izgleda lijepo, ali mi je preskup. To vam ne smeta? U odnosu na Billu, stvari su im za 50 lp do 1 kn skuplje.
Lali Puna
24.08.2007., 12:16
dizajn sigurno nije isti, a kod odjeće to čini itekako veliku razliku ;)
jasmine
24.08.2007., 12:31
I jesu ispred nas zbog takvih poput tebe koji radije kupuju tam nego kod konkurencije. S druge strane, Todorić tamo ne može otvoriti Konzum jer ne žele hrvatske dućane, da eventualno ne bi preuzeli primat. Eto, zato su ispred nas.
gle da ne ispadne da podrzavam samo tudje brendove,poanta svega sto sam htjela recu je to da su slovenci bili ispred nas i prije rata od kad su pocele te privatizacije i kad nije bilo ni t od todorica ili k od konzuma,od svih centara najmanje idem u mercator ali kad odem ljepo se osjecam tamo i ponuda je kvalitetna.o tome se samo radi iskljucivo o kvaliteti,a tko ce gdje od njih otvoriti koji trgovacki centar to ni ti ni je nemozemo utjecati na to to je poslovna politika u kojoj se vrte veliki novci za koje mi vjerovatno nismo ni culi niti bi znala napisati te cifre.na trzistu je jako velika konkurencija i svako od njih se snalazi kako zna a osobno meni je zao sto se recimo kod nas u mom gradu zatvara billa jer se pored njih otvorio konzum,lidl plodine itd.
neka meni todoric ponudi bolji asortiman i kvalitetu ja cu odmah ici kupovati kod njega.
ja se opce ne razumem u te trgovacke centre, nikad ne znam di je sta.:confused:
ko da sam na maratonu , 2 srodna artila na 2 strane km ducana:flop:
najjednostanije mi je za vlastite potrebe narucit hranu i opce se ne opterecivat s glupostima.a sitnice u obicnom ducanu.
jedini od tih lanaca mi se svidja plodine u zadru,tamo jedino volim.
mislim da su ti veliki lanci za ljude koji imaju obitelj prakticni.
za nas ostale ne vidim neku potrebu,ne mozes pojest i popit neka max pakiranja a da se ne pokvari i sl.
Lali Puna
24.08.2007., 13:19
Mercator stvarno izgleda lijepo, ali mi je preskup. To vam ne smeta? U odnosu na Billu, stvari su im za 50 lp do 1 kn skuplje.
mercator se drukčije pozicionirao na tržištu, oni jednostavno ciljaju na drugačije kupce. oni ne žele privući one koji traže akcije i koji gledaju gdje je najjeftiniji šta i obilaze više dućana, nego žele one kojima je bitna kvaliteta i dobra izbor.
zato imaju više cijene, zato nemaju bolesne akcije i zato nemaju agresivne kampanje sa sniženjima i milijun kataloga s akcijama nego profinjenije plakate i kataloge, diskretne kampanje.
zato imajuu uređenije prostore i dućane u kaptol centru ili importanne galleriji, a ne u predgrađima.
zato imaju bolji izbor i zato imaju najveći izbor egzotičnih i luksuznijih proizvoda.
pa tko hoće i može - dat će kunu-dvije više i kupovat u mercatoru. kome je do cijene - taj će ić u konzum, billu i slično...
..donata..
24.08.2007., 13:26
Vidim da se dosta hvale dm-ove robne marke, posebno denk-mit. Čula sam da ima nešto dobro za skidanje kamenca i za čišćenje posuđa, a da nije jako agresivno. Možda netko zna o čemu se radi?! Šta još preporučujete od navedene marke?
Meni su inače odlične dm-ove paste za zube i uz to najjeftinije.
zato imaju više cijene, zato nemaju bolesne akcije i zato nemaju agresivne kampanje sa sniženjima i milijun kataloga s akcijama nego profinjenije plakate i kataloge, diskretne kampanje.
zato imajuu uređenije prostore i dućane u kaptol centru ili importanne galleriji, a ne u predgrađima.
zato imaju bolji izbor i zato imaju najveći izbor egzotičnih i luksuznijih proizvoda.
:rofl: :rofl: :rofl:
aurora-s
24.08.2007., 13:53
Vidim da se dosta hvale dm-ove robne marke, posebno denk-mit. Čula sam da ima nešto dobro za skidanje kamenca i za čišćenje posuđa, a da nije jako agresivno. Možda netko zna o čemu se radi?! Šta još preporučujete od navedene marke?
Meni su inače odlične dm-ove paste za zube i uz to najjeftinije.
Odlične su im tablete za mašinu za suđe (30kom- 27kn)
Sredstvo za pranje podova limun (žute boje)
Sprej za fleke je ok
Mirisne vrećice za ormare super- puno intezivnije od coccolina
omekšivać od ruže mi je skroz ok 9,5kn- 1,5l
..donata..
24.08.2007., 14:30
E da, kupila sam mirisnu tekućinu za peglanje od denk-mita, nisam još probala, ali mi dobro miriše.
Crow Jane
24.08.2007., 15:19
Daj me onda prosvijetli
To bi već bila tema za Gospodarstvo, ne za Kokošinjac. :zubo:
Ali budem - jednom prilikom. :D
Lali Puna
24.08.2007., 15:41
:rofl: :rofl: :rofl:
tebi to nije diskretnije i profinjenije u usporedbi s billom, lidlom, pevecom, getroom..pa čak i kozumom?
Dustflower
24.08.2007., 15:49
to su kandit, provjereno.
dobra je coop robna marka, daleko najkvalitetnije firme. i muellerova isto tako, te ponešto iz dm.a (reelle, npr.)
Dustflower
24.08.2007., 15:50
u tome ipak predvodi coop ili čak spar (koji osobno ne volim).
To bi već bila tema za Gospodarstvo, ne za Kokošinjac. :zubo:
Ali budem - jednom prilikom. :D
Koristiš najstariju forumašku foru ;)
ja bi ti rekla-ali ovo nije vrijeme ni mjesto za to.
Kaj se tiče možeš mi to i na PM objasnit, ili na gospodarstvu. SAmo naprijed.
tebi to nije diskretnije i profinjenije u usporedbi s billom, lidlom, pevecom, getroom..pa čak i kozumom?
mislis recimo na onu reklamu di klinac otvara fridž i onda ga zatrpa sva sila konzervi i salama?
ne, nije mi nimalo profinjena.. sorry
Saireen
24.08.2007., 20:03
misli na kataloge, koji se ne mogu mjerit s ovim od konzuma, getroa...
ja sam čak i bandića vidjela u mercatoru u vukovarskoj gdje kupujem...:)
Sijećate se Benettona s početka 90-ih kad si njihovu majicu mogao nositi i prati 5 godina? Sada se raspadne nakon dva pranja kao i svaka druga štraca.
ah kakva nostalgija!prije jedno 3 mj.sam si kupila 3 crne njihove majice.perem ih na ruke i sa tekućim deterdžentom za tamno rublje i izbljedile su kao da im je 5 godina nošenja.
ali danas je malo kvalitetnih stvari,tako da se skoro više isplati kupovati proizvode trgovačkih marki.jeftino,ali znaš da je smeće.
Lali Puna
25.08.2007., 19:06
misli na kataloge, koji se ne mogu mjerit s ovim od konzuma, getroa...
ja sam čak i bandića vidjela u mercatoru u vukovarskoj gdje kupujem...:)
tako je
ne možeš temeljem jedne televizijske reklame koja tebi ide na živce procijeniti pozicioniranje na tržištu jednog trgovačkog lanca, srčeko ;)
mercator u kaptol centru je najposh. to je, zapravo, čini mi se jedini supermarket u hr s fancy štihom
drznica
26.08.2007., 11:31
Ovo je top tema za mene! (baš ste me razveselile, žene drage :D )
Kupujem u Mercatoru (živim u gradu gdje su oni apsolutni monopolisti) i moram reći da sam strašno zadovoljna, iako jesu malo skuplji u nekim proizvodima. Od njihovih robnih marki, iskreno, ne kupujem baš previše (izuzmemo li sredstvo za pranje stakala za koje mogu posvjedočiti da je ok), ali ponuda je izvrsna i nisu kao Konzum gdje ne možeš naći npr. Gavrilović.
Isto tako, kupujem u Lidlu, kojem ljudi zbilja pristupaju s prokletim predrasudama. Imaju vrhunsko voće i povrće (i uvijek svježe!), Pilos mliječni namaz mi je bio jednako dobar kao i Dukatov, aceton Cien isto jako dobar, ledeni čaj (2l 7kn - izvrstan!), neka čudna Cola, 1,5l - 4kn, bolja od svih ostalih fake Cola na tržištu. Spominjani cornflakes za 5kn proizvodi Brüggen koji baš i nije neki shit proizvođač...
Mogla bih roman o svojim iskustvima napisati, roman!
Što se tiče K plus-a, kukuruz njihov kupujem i to samo zato što ga proizvode Mađari koji proizvode i: Bonduelle, Podravka i još neke! (provjerila ;) )
vendella
26.08.2007., 13:19
Evo da i ja prokomentiram par proizvoda koje znam uzet... Iako moram priznat da imam malo predrasude prema tim prozvodima...
Najviše kupujem u Plodinama iz razloga što su mi blizu kuće.... Od njihovih proizvoda, ok su mi jaffa keksi (zovu se opsesija :)). Probala sam neku salamu, nije bila dobra... Sladoled ne baš dobar... Kopije Cole su mi grozne manje više od svih... Gazirano od limuna može proć, ali to mi nekako od svih može proć... Sokovi postoje neki, sad ne znam da li ih ima u ostalim trgovačkim centrima, čini mi se da ih samo u Plodinama vidim, neki wessergold ili tako nekako, dosta jeftini, 2l - oko 10kn (znaju bit na akciji pa budu i manje) i to je baš oko od naranče ili od jabuke. Multi je loš...
K plus mi je iz nekog razloga antipatičan... par njihovih stvari što sam probala je nejestivo bilo... većinom su to bile neke slatke stvari.... Onaj njihov čokoladni namaz, nutti ili tako nešto je živi užas... škripi u ustima... bljak :eek: Jedino sam negdje probala one praline koje vidim da su se spominjale i nisu loše...
Ok su mi od Getroa mali pudinzi Grandi, oni kao Monte.
Od spominjanih marki, ja nisam bila zadovoljan s Balea maramicama za čišćenje lica... Tražim alternativu za Niveine jer su dosta skupe, ali čini mi se da je nema. Dontodent konac za usta mi je ok...
Uglavnom većinom sam sklona eksperimentirat sa tim markama na nekim neosnovnim stvarima poput slatkoga i sokova... dakle ne one stvari koje se konzumiraju svaki dan... Osnovnu hranu, kalodont, sapune i tako neke stvari volim provjerene :)
penelop@
26.08.2007., 13:25
Ti živiš u Njemačkoj (tj sjediš pokraj Lidla, tražiš ausweiss i bilježiš) ili ove činjenice sipaš iz Kroejše?
jasmine
26.08.2007., 15:40
Ti živiš u Njemačkoj (tj sjediš pokraj Lidla, tražiš ausweiss i bilježiš) ili ove činjenice sipaš iz Kroejše?
odgovorit cu ti onako kako bi ti htjela da bude a to je da te cinjenice sipam iz kroejse a te cinjenice koje sam navela su utemeljene po dugogodisnjem putovanju po evropi i boravcima u njemackoj u kojoj imam prijatelje i rodbinu i slusam njihova iskustva.neznam sta je tu cudno pa ni njemacka nije sto je nekad bila i tamo su otvarani trgovacki lanci koji su namjenjeni odredjenoj klijenteli i u njemackoj ima nazalost ljudi kojima je prvenstveno vazna kvantiteta a ne kvaliteta i ljudi koji iz financijskih razloga biraju jedan tr.lanac a ne drugi.smatram da je tako svugdje pa tako i kod nas a tu je slucajno spomenut lidl koji je usput i najbolji primjer za pokazati gdje je najlosija kvaliteta.dovoljno je samo pogledati koliko auta ima na njihovim parkiralistima a koliko na drugim.
marta 76
26.08.2007., 17:25
Ne kupujem u konzumu...grozim se K-plus prozvoda...sireva..jogurta....
:eek:
Mliječno, obožavam Vindiju, najbolja mi je
Lidl mi grozno ozgleda....jeftino, bila sam jednom tamo i sjećam se jedino čaja od kamilice za 2.90 kn:eek: :eek:
Mama mi 30 godina u Dioni, sada Gavrilović..oduvijek jedem njihove proizvode...
poludim kad vidim onaj K-plus...i taj konzum i ...uh.....
Dm...alverde kozmetika je odlična i povoljna
penelop@
26.08.2007., 17:34
odgovorit cu ti onako kako bi ti htjela da bude a to je da te cinjenice sipam iz kroejse a te cinjenice koje sam navela su utemeljene po dugogodisnjem putovanju po evropi i boravcima u njemackoj u kojoj imam prijatelje i rodbinu i slusam njihova iskustva.neznam sta je tu cudno pa ni njemacka nije sto je nekad bila i tamo su otvarani trgovacki lanci koji su namjenjeni odredjenoj klijenteli i u njemackoj ima nazalost ljudi kojima je prvenstveno vazna kvantiteta a ne kvaliteta i ljudi koji iz financijskih razloga biraju jedan tr.lanac a ne drugi.smatram da je tako svugdje pa tako i kod nas a tu je slucajno spomenut lidl koji je usput i najbolji primjer za pokazati gdje je najlosija kvaliteta.dovoljno je samo pogledati koliko auta ima na njihovim parkiralistima a koliko na drugim.
Bože kako je lako nanjušit preseratora i snoba, čak i preko foruma :zubo:
Lidl (kao i drugi "jeftini" lanci) u svom asortimanu imaju svoju robnu marku ali i druge ( u Hrvatskoj npr. imaju Dukat, Kraš, Gavrilović, Zvijezdu..) Dakle, što se kvalitete tiče koja je razlika ako kupiš Milku u Tengelmannu za 1,2€ ili u Lidlu/Penny marktu/Plusu za 0,70€?
Lanci tipa Lidl su jeftini jer su veliki i dogovaraju velike količine, imaju minimalan broj radnika-nema posluge u dućanu, ne dozvoljavaju sindikate, zapošljavaju na steuerfrei što im isto smanjuje troškove, izrabljuju..
Koliko auta ima na njihovim parkiralištima? Uvijek je puno. I to od Opel corsi do Poršea. Da si ti imalo "svjetska" žena kako se predstavljaš znala bi da Švabo (bilo onaj koji živi od socijale bilo Franz Beckenbauer) neće platiti centa više za istu robu ako ne mora.
jasmine
26.08.2007., 17:43
Lidl (kao i drugi "jeftini" lanci) u svom asortimanu imaju svoju robnu marku ali i druge ( u Hrvatskoj npr. imaju Dukat, Kraš, Gavrilović, Zvijezdu..) Dakle, što se kvalitete tiče koja je razlika ako kupiš Milku u Tengelmannu za 1,2€ ili u Lidlu/Penny marktu/Plusu za 0,70€?
Lanci tipa Lidl su jeftini jer su veliki i dogovaraju velike količine, imaju minimalan broj radnika-nema posluge u dućanu, ne dozvoljavaju sindikate, zapošljavaju na steuerfrei što im isto smanjuje troškove, izrabljuju..
Koliko auta ima na njihovim parkiralištima? Uvijek je puno. I to od Opel corsi do Poršea. Da si ti imalo "svjetska" žena kako se predstavljaš znala bi da Švabo (bilo onaj koji živi od socijale bilo Franz Beckenbauer) neće platiti centa više za istu robu ako ne mora.
ajd se ti malo izdrkavaj na svoju mamu a ja cu biti radje snob koji kupuje kvalitetne proizvode nego smece a glede lidla mozda bi i kupila stogod tamo da imaju sta kvalitetno za ponuditi pa mi onda nebi smetalo sto je to lidl.
a tebi je nesto i njuh slab ocito se zastopo od sranja koja jedes.
penelop@
26.08.2007., 17:48
ajd se ti malo izdrkavaj na svoju mamu a ja cu biti radje snob koji kupuje kvalitetne proizvode nego smece a glede lidla mozda bi i kupila stogod tamo da imaju sta kvalitetno za ponuditi pa mi onda nebi smetalo sto je to lidl.
a tebi je nesto i njuh slab ocito se zastopo od sranja koja jedes.
:rofl: :rofl:
Oh divno. Da sam se kladila sad bih dobila. Točno sam predvidjela tvoju reakciju. Umišljena njuška :zubo:
Samo..nisi odgovorila koja je razlika između Milka/Kraš/Ritter sport čokolade iz Lidla i one iz recimo Konzuma osim u cijeni ;)
jasmine
26.08.2007., 18:06
jesi sigurna da tih cokolada ima u lidlu ja ih nisam primjetila,nekako su mi u prvi plan dosli oni proizvodi od tvojih omiljenih robnih marki.
daj nekako kontaktiraj s lidlom mozda dobijes besplatnu kupnju za to sto ih toliko branis i zagovaras njihov shit.
penelop@
26.08.2007., 18:16
jesi sigurna da tih cokolada ima u lidlu ja ih nisam primjetila,nekako su mi u prvi plan dosli oni proizvodi od tvojih omiljenih robnih marki.
daj nekako kontaktiraj s lidlom mozda dobijes besplatnu kupnju za to sto ih toliko branis i zagovaras njihov shit.
Koje su moje omiljene robne marke i kako se ja hranim nemaš pojma jer o tome nismo ni razgovarale. Iritira me tvoj snobovski stav i pričanje o stvarima o kojima nemaš blage veze.
Što se tiče mog načina prehrane mogu ti dati savjet i koje namirnice trebaš kupovati (možeš i u Lidlu bez brige neće ti škoditi) jer vidim da imaš problema s kilogramima ;) a gospodin muž sa želucem.
Očito ti je poimanje dobre i zdrave hrane malo poremećeno.
Bok cure,nikad nisam bio u Lidlu ali sam cuo da se tamo moze kupiti roba samo sa Lidl naljepnicom(Lidl cokolada,Lidl cola,Lidl brasno....)
Inace dosta kupujem u Tesco ,koji takodjer imaju Tesco colu,Tesco cokoladu - to je stvarno smece i nis nevalja,ako usporedimo pravu coca-colu ili Milka cokoladu.
E sad da li valja Lidl ili Tesco ulje,brasno,kruh - to kupujem jer u biti i ne prepoznajem razliku.
Ali ima stvarno robe koje su stvarno smece i nisu do koljena originalu,pa onda bolje odvojit vise para,pa bar uzivas u okusu.
Evo toliko
Pozdrav
jasmine
26.08.2007., 18:26
ha ha ha mislila sam da nikad necu morati koristiti onu babsku poslovicu,za dobrim konjem se dize prasina,jer inace si nebi dala toliko truda i kopala po mojim postovima,sta sam te toliko iznervirala,ajd ti ljepo pojedi jednu lidl cokoladu i odmah ce ti biti bolje,imat ces vise snage da napadas tudje stavove i kopas po tudjim postovima.ako ce ti biti lakse onda mi napisi sto ti je na dusi ono olaksaj si dusu ali na pp jer nema smisla da se nadjebavamo tu gdje nije mjesto.
neznam samo koja je sad od nas dvije pametnija i bolja ti imas svoje misljenje a ja svoje i po cemu si ti to onda bolja od mene i od onih koji razmisljaju slicno kao ja.
penelop@
26.08.2007., 18:48
ha ha ha mislila sam da nikad necu morati koristiti onu babsku poslovicu,za dobrim konjem se dize prasina,jer inace si nebi dala toliko truda i kopala po mojim postovima,sta sam te toliko iznervirala,ajd ti ljepo pojedi jednu lidl cokoladu i odmah ce ti biti bolje,imat ces vise snage da napadas tudje stavove i kopas po tudjim postovima.ako ce ti biti lakse onda mi napisi sto ti je na dusi ono olaksaj si dusu ali na pp jer nema smisla da se nadjebavamo tu gdje nije mjesto.
neznam samo koja je sad od nas dvije pametnija i bolja ti imas svoje misljenje a ja svoje i po cemu si ti to onda bolja od mene i od onih koji razmisljaju slicno kao ja.
Gle, moram spremit jedan ispit a ne uči mi se :zubo:
Za kopat po postovima klikneš na jedan gumb nije ti potrebna ni pamet ni ništa.
Moje mišljenje je mišljenje osobe koja je bila u Lidlu (što ti očito nisi), vidjela što nude (što ti očito nisi).
Ti za svoje novce možeš kupovati gdje hoćeš i što hoćeš (pa čak i tu junk food od koje se jelte khm), možeš imati mišljenje koje hoćeš i to ti nitko ne osporava ali tvoj ton i patroniziranje je : onaj smajlić što povraća:
Ja sam reagirala na izjavu jer to jednostavno nije istina.
Tu se ne radi o robnim markama. Radi se o jednoj prepotentnoj izjavi bez argumenata. Svoje sam argumente za razliku od tebe izložila (asortiman, razliku u cijeni istih proizvoda, štedljivi mentalitet Nijemaca) a ti si kao odgovor rekla da ja jedem sranje. Izjava (potpuno netočna) da ljudi koji kupuju u Lidlu su niža klasa i manje su vrijedni od pravih Nijemaca, ma što god ti to značilo, meni govori puno o tebi. Pa kad još pročitam da osoba koja toooliko pazi što jede ima problema s kilogramima.. Ne znam bi li :rolleyes: ili:rofl:
jasmine
26.08.2007., 20:27
pa i ja sam svoje argumente obrazlozila a to je da u lidl nejdem,nakon sto sam vidjela sta nude,jer po mome misljenju nemaju dobru ponudu,nemaju masu stvari za koje smatram da bi neki ducan trebao imati,ono sto je kvalitetno toga je jako malo,imaju vecinom svoje proizvode za koje smatram da su nekvalitetni i uvjek cu radje otici u spar ili mercator ili coop i platiti vise ali cu i za svoje novce mocu izabrati ono sto ja hocu.
nigdje nisam rekla da su ljudi koji kupuju u lidlu manje vrijedni a to sto je u lidlu jedna cokolada jeftinija pola kune nije dobar razlog da bi i ja isla tamo.
to sto si spomenula moje kile i muza koji ima problema sa zeludcom,sve govori o tebi,al ajd nek ti bude,ja sam jedan od onih primjeraka sto odrzavaju ravnotezu izmedju vas pametnih i normalnih i nas debeli snobova,ipak nebi bilo zanimljivo da ste na svjetu samo vi pametni,s kim bi se ti sad nadjebavala.
Nemam predrasuda prema robnim markama, ali svaki (baš svaki) put kada se odlučujem za probu artikla određene robne marke potražim na pakiranju oznaku proizvođača. Neke stvari su ok, neke nisu. Primjeri:
Kako obično kupujem u Kauflandu jer mi je najbliži, često se zaletim na slatkiše Katty. Čokoladice punjene lješnjakom i cappuccinom su ok (proizvode ih Bugari - čini mi se Zaharni zavodi), one sa kikirikijem (kopija Snickersa) su loše. Mineralna i sokovi su ok, osim kole (kids-cola još i može proći) - sve uvezeno iz Češke. Pašta OK, smrznuti program (pogotovo ribe) katastrofa. Šamponi i pjene za tuširanje koje sam probao također ne valjaju ništa.
Što se tiče Konzuma, tamo znam dosta puta otići jer jedini rade nedjeljom popodne. Od njihovih markiranih stvari, redovito sam kupovao štapiće sa kikirikijem (proizvodi ih Swisslion, dakle Griski samo u plavoj vrećici) dok se nije desio apsurd da je K+ proizvod skuplji od originala!!! Jaffa Standard je (čak i) za moj ukus preslatka, a onaj eurokrem K+ (proizvodi ga Barpeh iz Čitluka) je zbilja gadan. Netko je spominjao praline: K+ praline su proizvod Kandita Osijek (kao i Verdi Verdi - robna marka Tuš-a dok se nije povukao sa tržišta) i dobre su, pogotovo one sa žutim punjenjem :klopa: . Dosta dobra im je i pasata. Drogerija i kozmetika nisu toliko jeftiniji od originalnih proizvoda da bih išao testirati. Vidio sam samo da se deterdžent za robu proizvodi u Tuzli.
Getro ima još i najbolje proizvode pod svojim markama. Grandi smoki je daleko najbolji flips na tržištu, vafliće im proizvodi Gorenjka (ili Žito?) i strava su, majoneza je srpska i prilično dobra, čokoladice Grandi su zapravo Kandi, čini mi se da su neke salame i kobasice od Sljemena ili PIK Vrbovca. Jedino mi Getroov čips baš ne valja. Grandi krem je poslije Nutelle najbolji za u palačinke. Od neprehrane, isprobao sam deterdžent za robu i za suđe, te pastu za zube. Nijedno od toga nisam kupio ponovo. Getro ima i svoju marku krpi, spužvi i četki, ali nisu baš nešto jeftiniji od "normalnih" marki.
U Metrou rijetko kupujem jer mi je daleko, a moram i posuđivati karticu. A imaju odličan ARO preljev za sladoled...
Billa ima Clever dio slanog i slatkog program koji se proizvodi u Koestlinu i dosta je dobar (štapići, pereci, napolitanke). Također, imaju Đakovčankin ajvar koji je super i valjda jedini imaju markirane mahunarke u limenci. Probao i čips s paprikom, ali se više ne sjećam kakav je bio.
Od ostalih robnih marki, znam da se Ultra keksi rade u Koestlinu i da su super (pogotovo napolitanke sa čokoladnim preljevom), a sirupi i sokovi u nekoj manufakturi u Ogulinu i da ne valjaju, ali baš ne valjaju.
Gavrilovića nema u Konzumu zato kaj je gazda Gavrilović vlasnik Dione, pa lifra robu u svoje dućane, s većom zaradom, naravno...
Grandi smoki je daleko najbolji flips na tržištu
:klopa: Ima ga u mom kvartovskom dućanu. Ne znam koliko je nezdraviji od ostalih, ali kad se poželim smokija, samo na njega ciljam :D
Ja isto nemam predrasuda prema robnim markama a gdje kupujem ovisi o godišnjem dobu:D Na potezu posao-kuća usput su mi Lidl, Billa, Interspar, Mercator. Lidl mi je 3 minuta hoda od radnog mjesta, često kupim kroasan (ne pakirani nego svježe pečen, vlastita proizvodnja) i fenomenalan je. da imam 10 kg manje brijem da bi svaki dan mlatila 5 komada :cerek: Kupila sam tamo tablete za perilicu, 16kn/30 komada i ne vidim razliku u blještavilu posuđa između njih i calgon od iljadu kuna.
Svakako ću isprobati i prašak za robu kad potrošim zalihu.
U Interspar ljeti ne idem jer je katasrofalna gužva, također i Mercator al zato je Billa poluprazna :cerek:
aurora-s
27.08.2007., 13:04
Evo da se ja malo opet javim- idu mi na živce prepucavanja oko lidla.
Ja idem u dnevni shopping u Mercatora, ali jutros sam išla u Lidla u split.
1.) Te puste priče o profilu kupaca su bull shit, jutros su bile sve skockane splićanke u Lidla, iako je ružan dućan, profinjenija klijentela od tommya, ipercoopa. Po mojoj osobnoj procjeni isti profil ljudi koji dolazi u mercatora.
Parking pun, sve noviji auti, i to bolji od moga ( a moj je godinu star i košta novi 115 000kn).
Mercator je lipši, i draže mi je ići za manje spize tamo, ali ljudi neću više ponavljat da je lidlov prašak po nezavisnim testiranjima duplo kvalitetniji a tri puta jeftiniji od ariela.
da još koji put ponovim da ljudi koji iznajme jahtu za 2000E/tjedan nose lidlove kekse i brandove?! koje proizvode njemačke tvornice.
chips im je 3-4kn 150 g a isti je kao crunchips (ista tvornica).
chiquita
27.08.2007., 16:01
Lidl mi je 3 minuta hoda od radnog mjesta
a gdje radiš ti to?:zubo: :kiss:
U Interspar ljeti ne idem jer je katasrofalna gužva
ovo nije istina! ti bi to kao domaća trebala znati. ujutro svi popizde i navale u spar a popodne je milina prešetavati se tamo, koliko ima lufta. jedino ih jebe onaj jebeni stroj za flaše! skoro sam još jednu rupu napravila tamo gdje se utiču flaše, jebale ih flaše!:zubo:
a gdje radiš ti to?:zubo: :kiss:
ovo nije istina! ti bi to kao domaća trebala znati. ujutro svi popizde i navale u spar a popodne je milina prešetavati se tamo, koliko ima lufta.
Radim blizu Lidla :D
Ujutro i predvečer je gužvetina u Spara a popodne spavam ili sam na plaži tako da mi nije od koristi.
Zimi je okej:D
chiquita
27.08.2007., 21:50
Radim blizu Lidla :D
Ujutro i predvečer je gužvetina u Spara a popodne spavam ili sam na plaži tako da mi nije od koristi.
Zimi je okej:D
mogla si i prije reći pa bi ti na kavu došla.:kiss:
sad je prošo voz.
mogla si i prije reći pa bi ti na kavu došla.:kiss:
sad je prošo voz.
samo ovlaštene osobe imaju pristup:zubo:
Mogla si se i javit prije pa bi izile čevape u Spara:cerek:
Dijete Cvijeća
27.08.2007., 22:49
Ne kužim, koja je razlika između Vindijinih proizvoda kupljenih u Konzumu i onih kupljenih u Mercatoru?! :misli: :bonk:
aurora-s
28.08.2007., 00:06
nema razlike kod poznatih brandova, ali im je povrće, voće i sl. uvijek svježe i uredno. salame uvik lipo zapakovane, sirevi vakumirani, njihove robne marke su relativno kvalitetnije od npr. getroa, opskrba im je uvik odlična, ne drže toliko škartne robe ka neki drugi trg. lanci.
meso im je povoljno i svježe, ni nedjeljom ne fali artikala na policama
sve im je besprijekorno čisto. a u splitu nisu skuplji od ostalih lanaca (bili su prije 4god. kad su otvorili ali ima god. dana da su iste cjene, a nešto je i jeftinije od konkurenata).
Mogla si se i javit prije pa bi izile čevape u Spara:cerek:
oli su tamo dobri ćevapi? :misli:
idemo u interspara i gužvamo se.
sreća sva da smo brzo gotovi i još ovaj šarmira kasirke pa smo brzo na redu.:cerek:
ponekad u Metro.a, al se meni većinom ne da voziti:cool:
jasmine
28.08.2007., 10:03
Ne kužim, koja je razlika između Vindijinih proizvoda kupljenih u Konzumu i onih kupljenih u Mercatoru?! :misli: :bonk:
ko je spominjao vindijine proizvode,oni su kvalitetni sami po sebi i nemaju veze sa prodajnim mjestom,mislila sam na ostali asortiman odnosno na cjelokupni asortiman,mercator jednostavno ima bolju i vecu ponudu
jasmine
28.08.2007., 10:06
nema razlike kod poznatih brandova, ali im je povrće, voće i sl. uvijek svježe i uredno. salame uvik lipo zapakovane, sirevi vakumirani, njihove robne marke su relativno kvalitetnije od npr. getroa, opskrba im je uvik odlična, ne drže toliko škartne robe ka neki drugi trg. lanci.
meso im je povoljno i svježe, ni nedjeljom ne fali artikala na policama
sve im je besprijekorno čisto. a u splitu nisu skuplji od ostalih lanaca (bili su prije 4god. kad su otvorili ali ima god. dana da su iste cjene, a nešto je i jeftinije od konkurenata).
izmedju ostalog i to sam htjela reci o mercatoru
Mikalica
28.08.2007., 11:26
Preletila sam preko cijele teme, ali nisam naletila da netko spominje Müllerove proizvode..Inače što se kozmetike tiče redovito kupujem neke DM-ove proizvode, ali sam prije par tjedana naletila na neke Müllerove proizvode (ne mogu se sjetiti naziva) ali nisam ništa kupila...Da li itko od vas koristi išta njihovo i kakva su iskustva?
jasmine
28.08.2007., 11:45
Preletila sam preko cijele teme, ali nisam naletila da netko spominje Müllerove proizvode..Inače što se kozmetike tiče redovito kupujem neke DM-ove proizvode, ali sam prije par tjedana naletila na neke Müllerove proizvode (ne mogu se sjetiti naziva) ali nisam ništa kupila...Da li itko od vas koristi išta njihovo i kakva su iskustva?
ja kupujem jako puno u mulleru i probala sam nesto od njihovih proizvoda.vrijedi isto pravilo kao i za ostale nesto je dobro nesto ne,ali u mulleru ti je super sto na akcijama mozes naci super kvalitetne proizvode po ludim cjenama.u svakom slucaju prednost dajem njihovoj robnoj marki nego nekoj drugoj.na prvi pogled muller se cini skup ali treba malo pronjuskati i nadje se puno jeftiniji stvari nego u ostalim ducanima.
Gorriot
28.08.2007., 11:53
Najodurnija stvar: kava STANDARD istant u konzumu..... :eek: :eek:
Evo da i ja kažem nešto o lidlu. Tek kad se otvorio (a blizu mi je radnog mjesta) svi smo otišli pogledati što nudi i sve su se kolegice jako razočarale...Meni se svidio njihov kruh a jogurte sam jednom kupila i nisu mi se svidjeli, imali su čudan okus. Nedavno je kolegica došla sa godišnjeg i saznala neke iformacije da drže kvalitetne proizvode koji su prošli mnoga testiranja ali da još nije saznala o kojim se proizvodima radi. Vjerojatno se odnosi na prašak, spominjala je da imaju i dobre sladolede...Ona inače jako bira što kupuje i sve mora biti vrhunski, a od sada je rekla da će i tamo kupovati.
Ja osobno najviše volim kupovati u mercatora (a sada su uveli i brzu blagajnu koja se stvarno i poštuje što prije nije bio slučaj). Kruh mi se prije sviđao ali sam zaključila da se jako lijepi za zube pa sam od njega odustala. Sada uzimam samo mavrovićev u konzuma mada sam i o njemu čula neke sumnjive informacije.
Kozmetiku uglavnom kupujem sve u dm-a ali nisam zadovoljna sa denk mit proizvodima za čišćenje. Za kupatilo ne djeluje. Dontodent zubni konac ne valja a četkica za zube mi je nezamjenjiva ona od 27 kn (misim da je od oral b) tako da bilo koju drugu koju uzmem nije mi dobra.
Maslina
28.08.2007., 13:23
Probala sam neko no-name zamrznuto povrće u Lidlu i odlično je. Kila 10 kn. Meksički miks.
Inače, u Lidl idem zbog nekih keksa 17 ili 18 vrsta keksa u jednoj kutiji, 25 kuna koštaju, morate probati!!!!
Ne znam za ostalo sta se lidla tice jer sam bila tamo samo jednom (i nikad vise necu)...
Razocarana sam njihovom organizacijom i naravno smjestajem robe u odnosu na oznacene cijene..sve je pomjesano...a time kradu kupce jer tko ce se vracat s blagajne zbog jednog zaracunatog proizvoda koji je 2 kn skuplji? naravno da nitko do sramote nece...
Tamo se isplati koliko primjetih kupovat neke slatkiše i sto se mene tice to je to u lidlu..
luna_lunatik
28.08.2007., 16:55
ovo je jedan i jedini
meni dovoljan razlog da ne odem do Lidla :flop:
dm ove marke su cudo...preparativa,stvari za bebe i denk mint za kucanstvo-izvrstan omjer cijene i kvalitete..:top: gotovo 90%stvari sto sam probala(ne pasu mi balea samponi osim onog bas za brinete)
metroova aro marka ima neke super stvari,ali ima i totalno smece-ovisi sta se uzima..super je smrznuto povrce i neke namirnice za prehranu(super su im grickalice:top:,kecap im recimo nije los a smjesno je jeftin ),ali niti slucajno ne uzimat bilo kakvu preparativnu kozmetiku-zivo smece!ne valjaju im ni prasci za rublje,a i sa picima bas nisu slavni...
ako tko zalazi u CBA lance-smjesak ima preodlicne stvari za grickanje..cips i cokoladne napolitanke su cudo a dodu oko 6 kn:top:
sta se tice konzuma-standard izbjegavam jer em nije bas dobar,em ga pune srbi pa iz principa ne zelim to uzimati,a k plus prolazi samo u prehrambenom dijelu-ostalo je poprilicno skupo i nekvalitetno(ima stvari koje puni neva i to je ok,ali npr olea labelo koje je isto kao i rosalovo je 3 kn skuplje nego isto takvo rosalovo-di je logika?:misli:)..
u lidlu nisam bila,jer me nekako ne privlaci-prehrana je li-la sa metroom,a cini mi se metro ipak jaci,a stvari za domacinstvo mi ne uljevaju previse povjerenja-dmove marke mi se za tu cijenu cine puno puno bolji izbor..
u pravilu sto se tice svih tih marki najbolje je gledati to je proizvodac i di se puni..tu se dosta toga moze skuziti.izbjegavati zemlje tipa poljske,madarske i sl.
eto to je moje iskustvo:) :)
ako tko zalazi u CBA lance-smjesak ima preodlicne stvari za grickanje..cips i cokoladne napolitanke su cudo a dodu oko 6 kn:top:
I smješka mi ima u kvartovskom dućanu, ali i mater radi u jednom od dućana iz tog lanca pa kad je neka akcija nakupuje se napolitanki i/ili onog keksa ala Domaćica - biskvit i s jedne strane preljev od čokolade - meni su puno ukusniji i ljepši za jesti od Domaćice koju sam radi njih izbacila iz prehrane.
Otac se bavi kupovinom voća. Ako ne kupi na pijaci, kupi u Konzumu ili Plodinama.
U zadnje vrijeme uglavnom zalazim u Kozmo jer mi je na zgodnijoj lokaciji od DM-a, ali ako se potrefi da imam za kupiti više sitnica koje od Balee ili neke njihove marke nisu loše prema informacijama s foruma (:D) ili ću ih koristiti svega jedan - dva puta, odem u DM.
Primjetila sam da su u Konzumu i Kerumu skuplja Životinjska carstva nego u 2 kvartovska dućana. Osjetim to jer nerijetko kupim po 10 komada, pa zašto za te novce ne bi uzela 11 ili 12 :D
Patagonija
28.08.2007., 20:11
Nisam baš ljubitelj trgovačkih marki... niti ljubitelj određene marke, pa da onda sve kupujem od tog proizvođača.
Volim Barilla tijesto :s (i nema Boga koji će mi dokazati da je svako tijesto isto - ne, nije :D), pa onda Rio Mare tunu (kupujem i onu rozu našu, ta je isto fina, ali sve ostale se mogu baciti pod vlak), volim Rainer kuhanu šunku, nemam pojma čija je, Zewa toalet papir, Loacker keksiće, SMS masline i pekmeziće :cerek: Z'Bregov kiselo vrhnje, sva druga su bljakasta, a ovo mogu ko puding jesti :cerek:
Jesam fulala temu? Pitanje nije bilo šta ja volim, jelda? :rofl:
Od dućana mi je najdraži Mercator :o što govorim teška srca, jer mi lopovi Janezi idu na qrac i općenito smatram da bismo trebali pripojiti Sloveniju i od nje si napraviti jedno pošteno parkiralište :rofl: ali šta je tu je, Mercator je stvarno ugodan, a ona pecivca od borovnica.... svaki put utišaju ustašicu u meni :o
A za Lidl (jel to uopće bio Lidl, Ava? :zubo: ) nisam ni čula dok me ovo ljeto u Dubrovniku prijateljica nije tamo odvela. Po neku gomilu sokova za tulume. Dobri su bili. I sokovi i tulumi :D
Ava Adore
28.08.2007., 20:29
A za Lidl (jel to uopće bio Lidl, Ava? :zubo: ) nisam ni čula dok me ovo ljeto u Dubrovniku prijateljica nije tamo odvela. Po neku gomilu sokova za tulume. Dobri su bili. I sokovi i tulumi :DJe, bio je :D I one praline su bile dobre :D
Patagonija
28.08.2007., 20:39
Je, bio je :D I one praline su bile dobre :D
Ik, kako zaboravih na njih?! :eek: One od votke, hah :rofl: Ja ih se nisam usudila probati :zubo: :zubo:
Ava Adore
28.08.2007., 20:44
Još bolje, zato sam ja pojela pola kutije :rofl: A da nije bilo ostalih koji su ih jeli i drugu polovicu bih.
Kupili taj vaš prašak iz Lidla zbog vaših preporuka tu. Pa ćemo vidjet :D
Kaže dečko da mu prejako miriši kad uđe u kupaonu :rofl: A ja da mi je to super :D Koja kompatibilnost :s
Patagonija
28.08.2007., 20:55
Još bolje, zato sam ja pojela pola kutije :rofl: A da nije bilo ostalih koji su ih jeli i drugu polovicu bih.
Ja ću tebe šopat Absolut votkom, otkako ti se dopala, nema milosti :rofl: Pa makar i ja morala čistu trusiti :cerek: Ili ju po pralinama špricati :rofl: :rofl:
Jesam offtopic :zubo: Koji prašak trebam kupiti da ne budem? :D
Ava Adore
28.08.2007., 21:00
Lel... ili kako sam ga ja nazvala - Lol :D
*jezebel*
28.08.2007., 22:14
k plus - mrzim.
interspar - kruh, riza, tuna, keksi (oni rizini preliveni jogurtom:)), vlazne maramice i jos dosta stvari su mi supach.
dm - uglavnom sam prilicno zadovoljna. hig.ulosci: katastrofa, jedino uzimam one male dnevne ohne plastikfolie, super su mi.
linija babylove: uglavnom sve (pogotovo za pranje i vlazne maramice...imate duopack za nekih 24 kn i puno mi se vise svidjaju od nivee, nivea me pece.); sanft und sicher: maramice, vlazni toaletni papir i toaletni papir ueberhaupt :top: . imaju i super papirnate rucnike, fini debeli, a manji format, od jednog rucnika mozes dobit dva pa su prilicno ekonomicni s obzirom na to da ti ne treba uvijek cijeli za neku pikicu;
balea: gelovi za tusiranje su mi ok, ali ostali proizvodi bas i ne;
alverde: solidno, nije los izbor; sredstva za ciscenje sanitarija i za pranje vesa mi nisu bas nesta, ali uzimam omeksivac jer je stvarno povoljan i ne ostavlja mrlje, dobar mi je i onaj tekuci deterdzent za fino rublje i za sporttextilien, ali onaj za bijelo mi nije dovoljno dobar, barem ne za donje rublje.
billa mi se bas i ne svidja, coksa za kuhanje nije losa. stara tamo kupi toalet papir, al' meni je bas shit, ja uvijek imam posebno svoj papir jer onaj sto ona kupuje promoci i raspada se (u ruci). brrrrrrrrrrrrr...
mercator mi je fajn slovenski, ali definitivno ne kao spar. ne znam kakav je u zg, ali kod nas u slavoniji mi je nekako ogranicen izbor, nema toliko njihovih proizvoda.
[QUOTE=Maisie;9933000]I smješka mi ima u kvartovskom dućanu, ali i mater radi u jednom od dućana iz tog lanca pa kad je neka akcija nakupuje se napolitanki i/ili onog keksa ala Domaćica - biskvit i s jedne strane preljev od čokolade - meni su puno ukusniji i ljepši za jesti od Domaćice koju sam radi njih izbacila iz prehrane.
Meni uopće nisu ukusniji i vidi se razlika od krašovih...Ja inače kekse izbjegavam i malo kad uzmem koji ali ti jeftiniji su lošiji i po sastavu kad ih jedeš vidiš da sazdrže puno limunske kiseline, jedno rječju nezdravi su.
A k plus moj savjet: pod hitno promijeniti ambalažu, meni izgleda katastrofa i nemam uopće želju da bilo što kupim od tog.
aurora-s
29.08.2007., 09:19
Ne valjaju mi jessa ulošci od dm-a. Grozni su. Ništa ne upijaju i odlipljuju se.:flop:
amper123
29.08.2007., 11:38
ovo je jedan i jedini
meni dovoljan razlog da ne odem do Lidla :flop:
od prijateljice dečko je radio u lidlu i rekao je da plaća uopće nije izrabljivačka niti su uvijeti tako očajni kao što svi klafraju(prije toga je radio u konzumu!), ali da je istina da trebaju "bježati od kupaca", tj. što je manje moguće komunicirati s njima.
mighty_aphrodite
29.08.2007., 12:03
Ja kupujem ugalvnom u Mercatoru… imaju super dućane i odličnu ponudu. Par stvari tipa zdrava hrana i sl. šta sam tamo skužila i obožavam nema nigdje drugdje…imaju super šunkice, kruh i sl. Kad mi je baš do štednje i «skladišnog» ugođaja idem u Vrutak (znam da nije lanac al eto, čini mi se da ima dobre cijene a i velik je).
Todoriću ne bi ostavljala pare ni pod razno- odem baš ako moram i nema ničeg drugog u blizini, i rađe ih dam Slovencima, štogod neko mislio o tome… plus dobijem osip kad ne mogu kupit Gavrlilović čajnu ili Dukatovu Cremosu u dućanu. Nit su im cijene nešto dobre. I stalno na blagajni zapitkuju jel imaš onu nihovu glupu karticu (znam da moraju, ali nervira me).
U Lidl nikad nisam ušla do ovog ljeta kad me frendica, kod koje sam bila, svakodnevno odvlačila tamo, jer je ona veliki Lidlov obožavatelj. Skužila sam da ću tamo ić kad budem imala kakav party ili sl. jer su im čipsevi, čokoladice i sokići odlični (koje sam probala), a sve jeftino. Al za tjedni šoping, (ne pijem sokove i ne jedem puno slatkog) niš, osim: crnih maslina bez koštica(samo tamo imaju koliko znam i super su), jogurti(obični, voćni nisu baš), wc papir, sirevi za mazanje.. Probat ću i taj prašak kojeg hvalite.
Od robnih marki super mi je: - sundance krema za sunčanje, onaj dm-ov konac za zube i vodica za usta, balea kašmir dezić, clever njoki, sparova tuna, lumpi mlijeko za poslije sunčanja i mlijeko za tijelo, mercator sredstvo za stakla i one salvete u roli, mercator čisti sok od jabuka i višanja su genijalni, ultra plus mlijeko i keksi…
Todoriću ne bi ostavljala pare ni pod razno- odem baš ako moram i nema ničeg drugog u blizini, i rađe ih dam Slovencima, štogod neko mislio o tome… plus dobijem osip kad ne mogu kupit Gavrlilović čajnu ili Dukatovu Cremosu u dućanu. Nit su im cijene nešto dobre. I stalno na blagajni zapitkuju jel imaš onu nihovu glupu karticu (znam da moraju, ali nervira me).
…
Potpisujem. Iako mi nije drago davati slovencima pare, al sto cu kad su mi skoro pa najbolji :cool:
A sto se tice super nam Konzuma... :mad: ...
Bila sam u subotu u konzumu na glavnom I kupila odreske od juneceg buta.. Pregledala pakiranje dobro sa svih strana, jer su me vec jednom zajebali sa pokvarenim mesom.. Pogledam rok.. Pakirano jucer, traje par dana.. Sve stima.
Dodjem doma (vec stavila krumpir kuhati), otvorim meso, a ono smrad.. Dignem odrezak po odrezak..iznutra smedje I smrdi.. Izvana izgleda super crveno..
Poludila sam!!! :mad: Jebenti Todorica, Konzum, frizidere (koji se ocito gase :mad:) I "frisko" meso!!!
Vise ne kupujem tamo! :mad:
he, i mi smo neki dan u Konzumu naletjeli na bukovače kojima je rok istekao ima ravno tjedan dana. :flop:
al im krasno izgleda onaj na kolodvoru.
na nogometnom igralištu, a sad imaju akciju vratimo igrališta djeci.
stoka... :mad:
Koje seronje..
I btw, cijene ovog kod autobusnog su nize od onog sa kalelarge.. Mozda su radi toga bukovace "friske".. :flop:
ajde pojma to nemam, ne gledam cijene. u dućan idem kad mi nešto treba pa di to nadjem uzmem. u cilom jebenom gradu nismo našli gljive, osim te pokvarene u Konzuma.
:visi:
a nije mi se dalo do interšpara samo po jebene gljive :2up:
mighty_aphrodite
29.08.2007., 13:58
Ajd, u Sparu cijene znaju bit neloše, mislim da su odresci lososa već dugo tamo najjeftiniji u ZG :Slin:
I imaju super ponudu gotove hrane i povrća, az razliku od Mercatora i Konzuma di imaš uglavnom mesinu i pomfri/krokete.
I imaju male mozzarellice refužo, to cijenim :)
ajde pojma to nemam, ne gledam cijene. u dućan idem kad mi nešto treba pa di to nadjem uzmem. u cilom jebenom gradu nismo našli gljive, osim te pokvarene u Konzuma.
:visi:
a nije mi se dalo do interšpara samo po jebene gljive :2up:
Ja ne kupujem vise nista frisko u Konzumu.. Osim mesa i povrce/voce im je lose (jebate mogli se se otrovati da nisi gledala rok :horor:).. Sva sreca na vocarni u kvartu.. :s
E, kad smo već kod robnih marki trgovačkih lanaca, nekidan sam kupio ulje marke Rumke :lol: :lol: :rofl: :rofl: :rofl:
Ako sam dobro vidio, proizvodi ga Čepin...
Meni uopće nisu ukusniji i vidi se razlika od krašovih...Ja inače kekse izbjegavam i malo kad uzmem koji ali ti jeftiniji su lošiji i po sastavu kad ih jedeš vidiš da sazdrže puno limunske kiseline, jedno rječju nezdravi su.
Jebemu sve kad se meni tako lijepo raspadaju i tope u ustima :D
Ja kupujem ugalvnom u Mercatoru…
...
Todoriću ne bi ostavljala pare ni pod razno- odem baš ako moram i nema ničeg drugog u blizini, i rađe ih dam Slovencima, štogod neko mislio o tome…
Slovencu Zoranu Jankoviću (obrati pažnju na oblik kvačice iznad zadnjeg slova prezimena!). I, smijem li pitati koja je razlika u tome ide li ta lova u džep Todoriću ili Jankoviću (osim što je Konzum hrvatska tvrtka i njeno jačanje na tržištu posredno jača i hrvatsku nacionalnu ekonomiju, a ne slovensku)? Da ti nije Todorić nešto skrivio u životu?
plus dobijem osip kad ne mogu kupit Gavrlilović čajnu ili Dukatovu Cremosu u dućanu. Nit su im cijene nešto dobre.
U maxi konzuimima imaju i Dukatove jogurte i Gavrilovićeve paštete (to sam kupovao, možda imaju i još nešto iz asortimana tih proizvođača). Što se tiče cijena, skuplji su (a i na sasvim drugom kraju grada) od Kauflanda.
I stalno na blagajni zapitkuju jel imaš onu nihovu glupu karticu (znam da moraju, ali nervira me).
Zbilja zajebano...
Jebemu sve kad se meni tako lijepo raspadaju i tope u ustima :D
Riječ je, ako se ne varam, bila o Smiješak domaćici? Naravno da se vidi razlika od Kraševe domaćice kad Smiješak nije Krašev. Smiješak je Koestlinova Princeza i osim u ambalaži nema apsolutno nikakve razlike.
micek cajna nije pasteta niti je cremosa obican jogurt:zubo:
a dok god znam prljavi ves konzuma-ne hvala..
balkane moj...slovenci su svjetlosnim miljama daleko..
i ne puni se dzep nasoj ekonomiji nego punis casu sampanjca todoricu na jahti ;)
mighty_aphrodite
29.08.2007., 14:38
Slovencu Zoranu Jankoviću (obrati pažnju na oblik kvačice iznad zadnjeg slova prezimena!). I, smijem li pitati koja je razlika u tome ide li ta lova u džep Todoriću ili Jankoviću (osim što je Konzum hrvatska tvrtka i njeno jačanje na tržištu posredno jača i hrvatsku nacionalnu ekonomiju, a ne slovensku)? Da ti nije Todorić nešto skrivio u životu?
U maxi konzuimima imaju i Dukatove jogurte i Gavrilovićeve paštete (to sam kupovao, možda imaju i još nešto iz asortimana tih proizvođača). Što se tiče cijena, skuplji su (a i na sasvim drugom kraju grada) od Kauflanda.
Zbilja zajebano...
Nije mi ništa skrivio, a je li tebi vlasnik Mercatora (kako god da se zove, ne tiče me se, i koje je god nacionalnosti, također me se ne tiče) šta skrivio? Nije? Pa što onda ne kupuješ kod njega? Eto ja biram Mercator, jer mi po svemu više odgovara nego Konzum, a ti biraj što tebi odgovara, na osnovu nacionalnosti ili koji su ti već kriteriji... i amen.
Nemaju u maxi Konzumovima ni jedno ni drugo jer sam preko ljeta imala priliku kupovati u takvom, i znam da nemaju.
I da, nervira me forsiranje uberglupe Kplus kartice za bodove, a da je zajebano- nije.
mighty_aphrodite
29.08.2007., 14:40
nego šta :top: :top:
dobro:
k plus - šunka za pizzu
stilla dolce (Kaufland) čokolada za kuhanje - odlična!!!
Alnatura (dm) zdravi proizvodi - integr. tjestenina, džem, pahuljice, sjemenke, sojino mlijeko...
Babylove - blazinice, štapići za uši
loše:
k plus mliječni proizvodi - jogurt, vrhnje
alverde šamponi
dontodent četkice za zube
sundance mlijeko za sunčanje
Fleur Delacour
29.08.2007., 17:39
Kupili taj vaš prašak iz Lidla zbog vaših preporuka tu. Pa ćemo vidjet :D
Kaže dečko da mu prejako miriši kad uđe u kupaonu :rofl: A ja da mi je to super :D Koja kompatibilnost :s
Meni je isto baš super taj miris koji se širi iz perilice od Lidlovog deterdženta. :top:
Lidl je, kako netko reče, zakon za slatkiše, čipseve, sokiće i sl. (i deterdžent za rublje ofkors :D) i ja uglavnom to i kupujem tamo. Za neke "ozbiljnije" stvari idem uglavnom u Kerum (koji mrzim ali mi je u kvartu i ne da mi se palit auto za svaku sitnicu). Za veći shopping idem u Getro koji, iako također nije nimalo fensi kao ni Lidl, barem ima širi asortiman i ponekad u Interspar (koji mi je supač ali predaleko). Btw, Grandi čokoladni namaz od lješnjaka je isti, potpuno isti kao Nutella, a duplo jeftiniji. :top:
vendella
29.08.2007., 18:56
Btw, Grandi čokoladni namaz od lješnjaka je isti, potpuno isti kao Nutella, a duplo jeftiniji. :top:
Kao veliki fan Nutelle moram reći da ovo ipak nije istina. Probala sam grandi i nije loš, od tih kopija jedna od rijetkih jestivih, ali ne dovoljno dobar da bi zamijenio nutellu. jedino što je jednako dobro, ako ne i bolje od nutelle je čokolino namaz, ali on ima i cijenu u rangu s nutellom :(
Nije mi ništa skrivio, a je li tebi vlasnik Mercatora (kako god da se zove, ne tiče me se, i koje je god nacionalnosti, također me se ne tiče) šta skrivio? Nije? Pa što onda ne kupuješ kod njega? Eto ja biram Mercator, jer mi po svemu više odgovara nego Konzum, a ti biraj što tebi odgovara, na osnovu nacionalnosti ili koji su ti već kriteriji... i amen.
Nemaju u maxi Konzumovima ni jedno ni drugo jer sam preko ljeta imala priliku kupovati u takvom, i znam da nemaju.
I da, nervira me forsiranje uberglupe Kplus kartice za bodove, a da je zajebano- nije.
Pa, ne kupujem kod njega zato što mi je najbliži Mercator 85 kilometara od kuće. I da si pročitala moj raniji post na ovoj temi, skužila bi da mi nacionalnosti u životu zbilja ništa ne predstavljaju. Samo sam htio napomenuti da vlasnik Mercatora osobno nije Slovenac (kad se već Todorića proziva osobno po imenu).
A ako nemaju u maxi konzumima ni jedno ni drugo, kao što kažeš, onda sam ja valjda kupovao K+ paštetu upakiranu u Gavrilovićevu limenku ili Standard jogurt u Dukatovoj bočici :confused:
A K+ kartica nije ništa gluplja od Pika kartice.
Ja osobno rijetko kupujem u Konzumu jer mi nije blizu. Kaufland mi je pred kućom i tu najčešće kupujem. Ali nemam niti blokadu da ću "radije plaćati skuplje nego davati lovu tom-i-tom...". Glupost...
a dok god znam prljavi ves konzuma-ne hvala..
balkane moj...slovenci su svjetlosnim miljama daleko..
i ne puni se dzep nasoj ekonomiji nego punis casu sampanjca todoricu na jahti ;)
Znam ja jako dobro što je čajna (što je Cremosa, baš i ne znam, ali sam skužio da nije običan jogurt), ali sam htio napomenuti da Konzum IMA neke Gavrilovićeve i Dukatove artikle u asortimanu. Osobno sam ih kupovao prije tjedan-dva u maxi konzumu.
Prljavi veš ima samo Konzum? Ili samo za njihov prljavi veš znaš? A o ekonomiji očito znam malo više nego ti, pa ovo o šampanjcu neću komentirati!
he, i mi smo neki dan u Konzumu naletjeli na bukovače kojima je rok istekao ima ravno tjedan dana. :flop:
al im krasno izgleda onaj na kolodvoru.
oko tog Konzuma (izgrađenog na igralištu) je jako duga spika. teren je uvijek pripadao crkvi. crkva ga je dala na korištenje nogometnom klubu arbanasi, ono na dugo, dugo. kada je Todorić postao zainteresiran i kupio to od crkve jedini uvijet je bio da se pronađe drugi teren za nogomet. iz tog razloga Todorić nije tako dugo vremena došao u Zd sa super Konzumom. nisu mogli pronaći teren za nogomet. sada je to rješeno. pomoćno igralište tamo na Stadionskoj. i to je to. svi sretni i zadovoljni.
da, netko je rekao da nisu iste cijene u Konzumu na Kalelergi i ovom na kolodvru. nisu, jer je ovaj super i kao trebao bi biti jeftiniji.
a nisu iste niti u Plodinama na Žmirićima i svim ostalim Plodinama u gradu. Žmirići su najskuplji. provjereno od ljudi koji su radili u Plodinama. ja nisam mogla vjerovati.
a finih gljiva i friških imaš često u Kauflandu. znam jer sam tamo skoro svaki dan.
marta 76
30.08.2007., 09:33
Jučer je bio domjenak u novootvorenom maxi konzumu u Avenue Mallu...
Povraćalo mi se od Agrokorovog marketinga...hostesa.... reklama...dama u visokim štiklama...i mrgudima u odijelima...
Najviše mi žao "jadnih" prodavačica koja rade za bijednu plaću....
Lali Puna
30.08.2007., 10:20
mda, samo konzum radi prekenjavačke domjenke za otvaranje, a u svim ostalim trgovačkim lancima prodavačice imaju 40-satno radno vrijeme i 5000 kuna plaće :rolleyes:
ne branim konzum, ni meni se ne mili, ali brate mili, što ste licemjerni. a ove lejm spike o tome kako nećeš kupovat tamo da ne puniš čašu šampanjca todoriću na jahti mi je :rolleyes: :rolleyes:
aurora-s
30.08.2007., 11:52
Super mi je od ipercoopa neka limunaada gazirana, ala bitter lemon, čak mi je još lipša, a košta litra ipo 5kn na akciji. Mislila sam da je neko smeće (obično mi nevaljaju ti livi gazirani sokovi), ali me ugodno iznenadilo..
Dobre su im i one đepne vlažne maramice za djecu- 5kn- 20kom
Imaju super kvalitetne body-e za bebe od marke koju često vidim samo kod njih- linea baby. Duplo su lipše izrađeni od mtč-ovih, i stvarno su superkvalitetni, a duplo jeftiniji od gori navedenih. Kupila bi ih i da su skuplji jer su bolji.
*..*Anna*..*
30.08.2007., 12:13
evo dobrih stvari
spar:
-ajvar
-krem banane
-cokolada za kuhanje (moze proc i za jelo)
-cips onaj x-cut, znaci rebrasti
-jaffa keks
-sokovi od jabuke (tetrapak) bilo s 50% ili 100% vocnog sadrzaja
kaufland:
-saltino kikiriki
-kakao prah
-cajevi (filter vrecice)
-caffe late (tipa nescaffe 3u1)
-energetske plocice od sljiva; marelica sa preljevom od cokolade
konzum (k+):
-kikiriki
-slani stapici (radi ih koestlin)
-cips rebrasti (neka crnogorska firma radi)
-tost
-mlijeko trajno
-sva brasna, prezli i sl. (radi ih mlinar za njih i jeftinije je i do 30%)
getro:
-gurman kulen
-gurman cajna i srijemska kobasica
-grand smoki
-cajevi u filter vrecicama
ipercoop:
-neka njihova nova marka: -slani dijetni keksi
- kroasani punjeni cokoladom
-coop koncentrat rajcica
lidl:
-cokolade (sve skoro, one s bademima i slicnim stvarima)
da dodam jos koju rijec, jako mi je bitno koji je proizvodac, cesto ispadne da 2 proizvoda stoje jedan kraj drugoga i sad ovaj zato sto ima oznaku k+/clever/aro ima 30 ili vise% manju cijenu.. isto tako uvijek kupujem te ziheraske proizvode trgovackih marki, nikada ne bi kupila jogurte, namaze koji imaju malen rok trajanja.
Prljavi veš ima samo Konzum? Ili samo za njihov prljavi veš znaš? A o ekonomiji očito znam malo više nego ti, pa ovo o šampanjcu neću komentirati!
imaju svi..ali njihov je najodurniji..
ajde onda ako znas objasni di ide lova ako su u sezoni u jednom turistickom mjestascu u konzumu sljive 15 kn dok su iste na akciji u zg 3 kn..di zavrsi razlika?;)
ne treba biti budala..znamo sta je nabavna cijena,a sta porez,a kome ide ostatak;)
Lali Puna
31.08.2007., 10:08
a jel bi trebao možda meni ili tebi ići?
ne kužim.
ajd, reci ti, kome bi trebao ići ostatak?
i kome ide zarada u mercatoru, lidlu, billi, pevecu, kerumu, intersparu?
Crow Jane
31.08.2007., 10:45
mda, samo konzum radi prekenjavačke domjenke za otvaranje, a u svim ostalim trgovačkim lancima prodavačice imaju 40-satno radno vrijeme i 5000 kuna plaće :rolleyes:
ne branim konzum, ni meni se ne mili, ali brate mili, što ste licemjerni. a ove lejm spike o tome kako nećeš kupovat tamo da ne puniš čašu šampanjca todoriću na jahti mi je :rolleyes: :rolleyes:
Imaju u Lidlu, 8 satno radno vrijeme i 4.000 tis.
Osobno ne kupujem u Konzumu iz principa, ne da njima ne punim kućni budget, već zato što su prljavi i trash dućani, i prvenstveno što ne drže Dukat!!!
Bojkotiram sve osim Leda i ABC namaza. :o [neke navike ne nestaju prek noći :D ]
Lali Puna
31.08.2007., 11:12
ja izbjegavam konzum, al ne zanosim se iluzijom da kerum, pevec il gazda mercatora pola zarade daju siromašnima
uf, ja nebih mogla bez juicy sokova.
joj sta ste napali taj konzum...
ja u kvartu najradje idem u konzum, cijene su mi okej, ali su mi zato tete prodavacice puno ljubaznije nego one u žitnjaku i dioni, pa valjda onda nisu toliko nezadovoljne, ni plaćom, ni radnim vremenom
slronhill
31.08.2007., 12:22
ne idem u konzum duze vrijeme iako mi je najblizi.naletila sam na stakora tamo a nitko da bi mrdnuo.junetina im je ocajna.nije da tog nema u dr.trgovinama al ja nisam vidjela pa ...
vecinom sam u mercatoru.frendica mi radi tamo i zadovoljna je,a ja sam zadovoljna njihovim asortimanom.
kaufland ok voce i povrce
u interspar ne idem jer sam imala incident s njima i rekla sam im nek se jebu i oni i asortiman.
muller mi je zakon,cesto tamo idem,imaju dosta proizvoda s bijele liste.
dm je ok ali sam se sokirala kad sam vidjela da je head & shoulders 5 kn skuplji nego u bill ( 32 kn - 27 kn)
u metrou sam kupila Aro antikalk pulver od 5 kg za 65 kn i super je
za lidl neznam malo mi je udaljen al sad i mene zanima ovaj detergent
rial sunka za pizzu mi je ok(nije bolja od dr. al je jeftina a za te pare je ok) 1 kg 29,90kn
sve u svemu kupujem u mercatoru,billi i mulleru.ne smatram se snobom zbog toga.kupujem ono sto mi pase .a sad to sto mi je finija argete pasteta od bilo koje gavrilovicke ili ego jogurti i sladoled od ljubljanske mljekarne je cisto moja stvar.ne bi se trebalo nikog osudivati zbog toga.al isto tako ne mislim da je netko nize klase ak kupuje drugdje logicno je da se ide gdje ti je blize i finije
netko je spomenuo cokolade i udio kakaa,ali je vazniji udio mlijecne masti koji zapravo cini cokoladu finijom ali ujedno i kvarljivijom.pa obratite na to pozornost kad kupujete cokoladu
slazem se da je milka isto shit.ja npr.jedem geishu-mislim da je cokolada iz finske ima dosta mm i jaaaaaaaaaaako je mljac mljac
ovo sam kupila i ja pa me dijete zamolilo da mu to više ne radim jer su ogavne:confused:
Ja to ne jedem pa ne znam razliku:)
Vidiš, ipak je stvar ukusa! Moj sin voli te pahuljice , a i ja ih ponekad jedem i uživam.
Vidiš, ipak je stvar ukusa! Moj sin voli te pahuljice , a i ja ih ponekad jedem i uživam.
Nisam napisala da pišem o pohuljicama iz lidla za 5 kn.
mighty_aphrodite
31.08.2007., 12:45
Bilo mi je super (kad sam živjela tamo) ić u Mercator Srednjaci i zato šta je stvarno velik dućan a nikad, nikad da je bilo gužve po dućanu i pred blagajnom.
Kad bi otišla u KOnzum Knežija, ljudi ima uvijek ko da se sve besplatno dijeli, za blagajnom čekaš sto godina. Nikad mi to nije bilo jasno.
Evo moj dragi muz kupio u konzumu mljeveno meso (zaboravila sam mu reci da vise ne kupuje kod njih meso).. Pakirano dan ranije, vrijedi par dana..
Otvorila ga.. Opet ista stvar :mad: ..iznutra smedje I smrdi!
Ili gase frizidere preko noci ili lazu za datum pakiranja :mad:
Na kraju smo otisli do merkatora po drugo (svjeze)mljeveno meso :cool:
A sto se tice razlike u cijeni sljiva I kome ta lova ide.. Ta lova umjesto u todoricevu casu sampanjca bi trebala ici u racun za struju u ducanima ili bolje frizidere!.. Ili uostalom.. U place ili bonuse :cool:
I ponoviti cu.. Konzum: :flop: ..moze biti hrvatski na kvadrat.. Ali ako je prijetnja da otruje mene, bebu i muza.. Nek se nosi..
Radije (tj.nerado) odem kod slovenaca
marta 76
31.08.2007., 15:10
Imaju u Lidlu, 8 satno radno vrijeme i 4.000 tis.
Osobno ne kupujem u Konzumu iz principa, ne da njima ne punim kućni budget, već zato što su prljavi i trash dućani, i prvenstveno što ne drže Dukat!!!
Bojkotiram sve osim Leda i ABC namaza. :o [neke navike ne nestaju prek noći :D ]
Ne drže oni puno stvari..neki dam sam skužila da nemaju kinder pingvin i milch šnite nego neki svoj K-plus slični desert..
mislim, ne kužim...
A zašto "mrzim" Konzum...
zato što mi mama radi u Dioni...:rofl: :D :rofl: :D
..kupila sam prije tjedan dana njihovo groždje , oprala, pojela....
povraćala cijelu noć...skoro nisam mogla na posao...
ne znam..ne mora biti ..svi mi kažu nisam dobro oprala, da je puno pesticida..
ali ne znam zašto tolika averzija prema Konzumu....
prodavačice mi ponekad izgledaju "izmučene" i programirane kad pitaju "imate li k-plus karticu"....
a taj K-plus je dobro marketinški proučen....
je li netko probao one Standard konzerve za mace i peseke ???
oko tog Konzuma (izgrađenog na igralištu) je jako duga spika. teren je uvijek pripadao crkvi. crkva ga je dala na korištenje nogometnom klubu arbanasi, ono na dugo, dugo. kada je Todorić postao zainteresiran i kupio to od crkve jedini uvijet je bio da se pronađe drugi teren za nogomet. iz tog razloga Todorić nije tako dugo vremena došao u Zd sa super Konzumom. nisu mogli pronaći teren za nogomet. sada je to rješeno. pomoćno igralište tamo na Stadionskoj. i to je to. svi sretni i zadovoljni.
a finih gljiva i friških imaš često u Kauflandu. znam jer sam tamo skoro svaki dan.
mda sretni su svi nema što.
kaufland ne pohodim živcira me onaj njihov glas danas akcija i to.
plus ona svjetla :eek: :horor:
rađe palim za interšpar.
mighty_aphrodite
31.08.2007., 15:57
A ne živcira te šta u Sparu svira 24/7 "interspar za mene, on je baš za mene...":rofl: :rofl: (u Zagrebu bar)
mislim, briga mene ali smiješno mi je. zamislite jadne ljude koji rade tamo i svaki jebeni dan to slušati od početka do kraja
ljudi metro je zakon!
svugdje iste cijene i najpovoljniji je...:top:
i radnici imaju ok placu,a ne kao konzumovci 2200(prekovremene ne placaju,nemaju slobodnog dana,a u ugovoru im je 40 h tjedno,a odrade i vikend koji im smradovi na platnoj listi ne plate):mad:
a to je samo maleni dio njihovog prljavog vesa..imam osobu koja tamo radi,pa znam kakav je mobing i uvjeti tamo..posebice u manjim ducanima..
a kako nas varaju isto je zlocin..todoric..stara cunka :rolleyes:
A ne živcira te šta u Sparu svira 24/7 "interspar za mene, on je baš za mene...":rofl: :rofl: (u Zagrebu bar)
mislim, briga mene ali smiješno mi je. zamislite jadne ljude koji rade tamo i svaki jebeni dan to slušati od početka do kraja
naravno da da :E
al imaju bolji izbor od klauflanda;)
da jadni radnici neki dan sam kasirku vidila kako pjevuši tu šugavu pjesmu, valjda joj je isturpijalo mozak.
:horor:
marta
meni je kolega s posla koji ima svoj vlastiti vinograd rekao neka uopće ne kupujem grožđe na placu niti u trgovačkim centrima
bude mi on donio od doma ono koje oni jedu ( koje je drugačije tretirano od onoga što je za prodaju )
zrnce soli
31.08.2007., 17:06
U pravilu volim obaći različite trgovačke centre, naročito novootvorene. Tu di živim i nema svih dućana o kojima pričate, ali zbog prirode posla sam bila u više njih. Meni je manje važno di kupujem, već što kupujem. To obično nisu marke trgovačkih lanaca, jednostavno jer sam isprobavanjem zaključila što mi najviše odgovara. To su uglavnom hrvatski proizvodi, npr. Dukatovi, Vindijini, Gavrilović itd. Ali sam naišla i na neke srpske proizvode koji su me oduševili, npr. slatko i džemovi Bakina tajna, ma za prste polizat!
Ako sam zaključila da je bolji neki strani proizvod, onda kupujem njega. Ali tu ima cakica-trudim se da nikada ne kupujem takve proizvode kod nas, već u Italiji koja mi je vrlo blizu jer je razlika u kvaliteti nemjerljiva. Npr. Nutella za istočno tržište je obični shit i još skuplja nego ona koju kupiš na zapadu. I deterdžent za robu-samo Dash i to, naravno, onaj sa zapada. Barilla kupljena tu nema veze s onom iz Italije...Itd., ima toga dosta.
Ali sam pronašla i proizvoda trgovačkih marki koji su me posve zadovoljili.
Npr. u dm obožavam ići, a super su mi njihovi proizvodi zdarve hrane. Lan samo tamo kupujem! Od kozmetike mi se sviđa Balea mlijeko za tijelo i maslac za tijelo, čisto OK.
U Plodinama, di najčešće kupujem, super mi je čokolada za jelo i kuhanje (volim tamne čokolade), košta samo 3kn i niš joj ne fali.
U Mercatoru, kojeg u pravilu ne volim jer je skuplji od drugih dućana i vrlo je daleko od moje kuće, najbolji mi je papir za pečenje.
U Konzumu ne kupujem Kplus proizvode, nikad neću zaboravit kad smo kupili za usporedbu paštetu od tune Mirna Rovinj i K plus koju proizvodi isti proizvođač-to nije imalo veze jedno s drugim!! Na moram napominjat da K plus nije niš valjala. I zato sam odusatala od njih.
Grandi, Clever, Aro u pravilu ne kupujem, ništa od toga nije zadovoljilo moje kriterije kvalitete.
U Lidlu sam bila u Kopru jer mi je taj najbliži i oduševila se čokoladama. Drugo nisam ni probala, zato neću ulazit u diskusiju.
E,da ne zaboravim, obožavam slovenske mliječne proizvode-nisam naišla na loš!
Ne drže oni puno stvari..neki dam sam skužila da nemaju kinder pingvin i milch šnite nego neki svoj K-plus slični desert..
mislim, ne kužim...
Da, tako je već nekoliko mjeseci :flop:
I da je bar imalo sličan pingvinu... totalna katastrofa :flop:
jasmine
31.08.2007., 17:44
U pravilu volim obaći različite trgovačke centre, naročito novootvorene. Tu di živim i nema svih dućana o kojima pričate, ali zbog prirode posla sam bila u više njih. Meni je manje važno di kupujem, već što kupujem. To obično nisu marke trgovačkih lanaca, jednostavno jer sam isprobavanjem zaključila što mi najviše odgovara. To su uglavnom hrvatski proizvodi, npr. Dukatovi, Vindijini, Gavrilović itd. Ali sam naišla i na neke srpske proizvode koji su me oduševili, npr. slatko i džemovi Bakina tajna, ma za prste polizat!
Ako sam zaključila da je bolji neki strani proizvod, onda kupujem njega. Ali tu ima cakica-trudim se da nikada ne kupujem takve proizvode kod nas, već u Italiji koja mi je vrlo blizu jer je razlika u kvaliteti nemjerljiva. Npr. Nutella za istočno tržište je obični shit i još skuplja nego ona koju kupiš na zapadu. I deterdžent za robu-samo Dash i to, naravno, onaj sa zapada. Barilla kupljena tu nema veze s onom iz Italije...Itd., ima toga dosta.
Ali sam pronašla i proizvoda trgovačkih marki koji su me posve zadovoljili.
Npr. u dm obožavam ići, a super su mi njihovi proizvodi zdarve hrane. Lan samo tamo kupujem! Od kozmetike mi se sviđa Balea mlijeko za tijelo i maslac za tijelo, čisto OK.
U Plodinama, di najčešće kupujem, super mi je čokolada za jelo i kuhanje (volim tamne čokolade), košta samo 3kn i niš joj ne fali.
U Mercatoru, kojeg u pravilu ne volim jer je skuplji od drugih dućana i vrlo je daleko od moje kuće, najbolji mi je papir za pečenje.
U Konzumu ne kupujem Kplus proizvode, nikad neću zaboravit kad smo kupili za usporedbu paštetu od tune Mirna Rovinj i K plus koju proizvodi isti proizvođač-to nije imalo veze jedno s drugim!! Na moram napominjat da K plus nije niš valjala. I zato sam odusatala od njih.
Grandi, Clever, Aro u pravilu ne kupujem, ništa od toga nije zadovoljilo moje kriterije kvalitete.
U Lidlu sam bila u Kopru jer mi je taj najbliži i oduševila se čokoladama. Drugo nisam ni probala, zato neću ulazit u diskusiju.
E,da ne zaboravim, obožavam slovenske mliječne proizvode-nisam naišla na loš!
evo jedan veliki poudrav od mene i jako mi je drago da si se javila jer me jako zanima ovo sa dashem,jaga koristim vec jako dugo i prezadovoljna sam s njim ali mi nije nikako jasno cije je ustvari to prasak.ovaj koji kupujemo tu kod nas ,sloveniji i italiji je isti a onaj koji se kupuje u mulleru ili njemackoj,austriji svicarskoj je drugaciji potpuno drugacije i pakiranje i prasak i sve i na jednom pise da je proizvodjac italija a na drugom da je njemacka.posto ga u zadnje vrijeme kupujem u mulleru pitala sam i njihovu prodavacicu sta je sta i ona mi je rekla da je samo taj njihov orginal,pa sad vise nista nekuzim.
sta ti mislis o tome,jesi li mozda probala ovaj iz njemacke.
jasmine
31.08.2007., 17:55
e da ovo za metro je istina,stvarno se najvise isplati otici tami u kupovinu a pogotovo meso i jos ako se uzimaju ona veca pakiranja mesa onda se stvarno moze jako puno ustediti.imaju i uvjek nesto na akciji i drugacija pakovanja proizvoda koja se uvjek isplati kupiti,npr.nama zenama uvjek vazan omeksivac plavi lenor u kanisteru od 5l kosta 60kn i jos jako puno proizvoda po super povoljnim cjenama.
Ava Adore
31.08.2007., 18:45
Evo moj dragi muz kupio u konzumu mljeveno meso (zaboravila sam mu reci da vise ne kupuje kod njih meso).. Pakirano dan ranije, vrijedi par dana..
Otvorila ga.. Opet ista stvar :mad: ..iznutra smedje I smrdi!
Ili gase frizidere preko noci ili lazu za datum pakiranja :mad:
Na kraju smo otisli do merkatora po drugo (svjeze)mljeveno meso :cool:
A vi koji nađete pokvareno meso, jel ga ikad odnesete nazad u dućan ili prijavite negdje pokvareno meso?
aurora-s
31.08.2007., 20:35
Ja sam kupila dash na akciji u kartonskoj kutiji 2 X 5,5kg- za nekih 100kn, u ipercoopa, bija mi je odličan. A proizvodi ga P&G (koji proizvodi tide, ariel, bonux). Ali mogu vam isto tako reći da mi Lidlov Lil 3kg- 16KN (ja sam ga na akciji uzela za 11), nije ništa lošiji.
chiquita
31.08.2007., 21:03
E, kad smo već kod robnih marki trgovačkih lanaca, nekidan sam kupio ulje marke Rumke :lol: :lol: :rofl: :rofl: :rofl:
Ako sam dobro vidio, proizvodi ga Čepin...
to si vidio u kerumu jel?
ja sam se bacila na pod kad sam vidjela vodu "Rumke" :zubo:
A vi koji nađete pokvareno meso, jel ga ikad odnesete nazad u dućan ili prijavite negdje pokvareno meso?
Mi koji nadjemo pokvareno meso nazovemo udrugu za zastitu potrosaca koja radi utor.I cetvr. 12-14.. I ne javljaju se na tel (nemam doma fax).. Nazovemo I konzum, cekamo 10-15min na liniji i odustanemo.. I ne vracamo se u taj ducan jer je predaleko.. A I sta.. Dat ce mi drugo meso, a ja moram dva put do njih I nazad?.. Jebemise, zelim da plate globu za to..
Do sad ih nisam uspjela prijaviti.. Neznam kome drugome.. Da ih provjeri I masno kazni :mad:
I nemam apsolutno nikakvih kocnica za neprijavljivanje (dapace, rado bi ih sje..), ako si to mislila.. :cool:
dam ti ja mob od kneževića :mig:
nećeš ga dobiti na fiksni, odnosno teško.
ili mu šibni mejl...
oće on raditi oće :top:
dam ti ja mob od kneževića :mig:
nećeš ga dobiti na fiksni, odnosno teško.
ili mu šibni mejl...
oće on raditi oće :top:
:confused: ko je taj?
Uostalom, daj.. :cool:
šef zadarskih nezadovoljnika pod imenom potrošači :mig:
šef zadarskih nezadovoljnika pod imenom potrošači .mig:
Trebaju mi ovi u Zagrebu.. Nisam vise u Zadru
..u zag. Konzumima sam kupila pokvareno meso..
e ježga, ne mogu da ti pomognem.
e ježga, ne mogu da ti pomognem.
Hvala na trudu :mig: ..sad znam kome da se u zadru obratim :zubo:
mda. oće on oće, samo su u zadru nezadovoljni, al nespremni za akciju.
ne more se :(
nema vajde :(
i tak nabroji dalje.
ih, i ja sutra put Zg.a, al samo na kratko.
francesca_00
31.08.2007., 22:26
Evo da se i ja uključim...od ovih svih poznatih dućana idem ugl. u Tommy i Kerum, od Lidla mi je super njihov sladoled..a sve ostalo trash...
unspeakable
01.09.2007., 00:22
Proizvode trgovačkih marki kupujem samo kad idem na more, pa hoću uštedjet maksimalno noseći pola toga iz Zagreba :čeh:
Inače mi se nekako ne da testirati i isprobavati. I ne sjetim se.
mda. oće on oće, samo su u zadru nezadovoljni, al nespremni za akciju.
ne more se :(
nema vajde :(
i tak nabroji dalje.
ih, i ja sutra put Zg.a, al samo na kratko.
Nisu ni u zagrebu puno bolji... Doduse, imamo prigorce :zubo:..
..Nemoj kupovat meso u Konzumu :MIG: :D
imaju svi..ali njihov je najodurniji..
ajde onda ako znas objasni di ide lova ako su u sezoni u jednom turistickom mjestascu u konzumu sljive 15 kn dok su iste na akciji u zg 3 kn..di zavrsi razlika?;)
ne treba biti budala..znamo sta je nabavna cijena,a sta porez,a kome ide ostatak;)
Nije njihov prljavi veš ništa odurniji od konkurentskoga, vjeruj mi.
A što se tiče ekonomije i prihoda za koje si baš zapela, želiš li zbilja da ti ovako preko foruma objašnjavam zakone ponude i potražnje, ravnotežne cijene, cjenovnu elastičnost ponude i potražnje, dohodovnu elastičnost ponude i potražnje, vrste konjukturnih ciklusa, prostorne i vremenske špekulacije, veleprodajne uvjete kupnje i njihovo ugovaranje, marketinške operacije, utjecaj eksternalija na ponudu i potražnju i posredno na cijene, monetarnu i fiskalnu politiku države??? Stvarno to želiš, ili si samo, kako reče Lali u slijedećem postu jalna što sezonski višak ne ide tebi u džep?
Reći ću ti samo to da država putem poreza najviše profitira od prihoda tvrtki u domaćem vlasništvu. Plus posredni utjecaji: stimulacija domaće proizvodnje, podizanje standarda domaćeg stanovništva, povećanje aktivnih i smanjenje pasivnih stavki u platnoj bilanci...
Žališ tete koje rade u Konzumu jer im je mala plaća, a prva si koja se zalažeš protiv kupovine u tom trgovačkom lancu. Misliš da će im Todorić dignuti plaće ako mu se smanji prodaja i prihod???
Nije njihov prljavi veš ništa odurniji od konkurentskoga, vjeruj mi.
A što se tiče ekonomije i prihoda za koje si baš zapela, želiš li zbilja da ti ovako preko foruma objašnjavam zakone ponude i potražnje, ravnotežne cijene, cjenovnu elastičnost ponude i potražnje, dohodovnu elastičnost ponude i potražnje, vrste konjukturnih ciklusa, prostorne i vremenske špekulacije, veleprodajne uvjete kupnje i njihovo ugovaranje, marketinške operacije, utjecaj eksternalija na ponudu i potražnju i posredno na cijene, monetarnu i fiskalnu politiku države??? Stvarno to želiš, ili si samo, kako reče Lali u slijedećem postu jalna što sezonski višak ne ide tebi u džep?
Reći ću ti samo to da država putem poreza najviše profitira od prihoda tvrtki u domaćem vlasništvu. Plus posredni utjecaji: stimulacija domaće proizvodnje, podizanje standarda domaćeg stanovništva, povećanje aktivnih i smanjenje pasivnih stavki u platnoj bilanci...
Žališ tete koje rade u Konzumu jer im je mala plaća, a prva si koja se zalažeš protiv kupovine u tom trgovačkom lancu. Misliš da će im Todorić dignuti plaće ako mu se smanji prodaja i prihod???
ne nego kao potrosac zelim da su cijene istog proizvoda iste ovdje u zg i na drugim mjestima..ako vec mora biti razlike neka bude minimalna..a ne da imaju skupinu ljudi koji procjenjuju em konkurentske cijene,em koliko gdje mogu nabiti,pa dignu isti artikal i po 400-500%..
kako neki drugi lanci mogu imati apsolutno iste cijene u svim poslovnicama?to je postivanje kupaca-a ne udri di koliko mozes..
oooo todoric ima itekakakav prihod,samo nece dignuti place i uvjete radnicima..tko ce raditi za tu smijuriju od place-nek radi..tko nece-nek ide..takva je politika(nazalost)u vecini lanaca,ali on ima daleko najvise poslovnica i profita da bi dopustio nezadovoljstvo i radnika i potrosaca..
i jos bi bilo dobro da ne tjera radnike da rade BEZ slobodnog dana(to samo svinja moze svom radniku priustiti) i da im ne plati ono sto su odradili..ne pricam o prekovremenima(na koje se isto tjeraju) nego pricam o konkretnom broju radnih sati usporedo sa onim koji su realno placeni na platnim listama..
strategija mu nije nikakva osim sto viri iza svakog ugla,pa moras uci u njegov ducan..
i dog god je tako-ma davati cu rade austrijancu lovu,jer ako nista drugo placa svoje radnike solidno,te imaju i slobodne dane i pavo na bolovanje i godisnji,nema stakore po ducanu,ne bavi se politikom nasih tvrtki pa ih samovoljno ukljucuje i izkljucucje iz svog asortimana(tj.ne bavi se mutnim poslovima),i naravno meni kao potrosacu je najeftiniji.jer razlike u manjim artiklima su od 3-10 kn,a u vecim jos i vece..da ne pricam o tehnici i ostalim stvarima...
ne nego kao potrosac zelim da su cijene istog proizvoda iste ovdje u zg i na drugim mjestima..ako vec mora biti razlike neka bude minimalna..a ne da imaju skupinu ljudi koji procjenjuju em konkurentske cijene,em koliko gdje mogu nabiti,pa dignu isti artikal i po 400-500%..
Zbilja ne želiš shvatiti o čemu govorim? Koriste tržišne prilike. Ako nema konkurencije, ili ako je pojačana potražnja, logično je da će se i cijene dignuti. Svatko tko iole shvaća zakonitosti tržišta postupiti će isto. Konzum je profitna firma koja taj profit ostvaruje prodajom robe na malo. Njihov je posao da prodaju i zarađuju, a ne da glume socijalnu službu kako bi potencijalni kupci prošli što povoljnije.
kako neki drugi lanci mogu imati apsolutno iste cijene u svim poslovnicama?
Nemoj ovo shvatiti kao nekakvo branjenje Konzuma. O njima imam identičan stav kao i o svim drugim trgovačkim lancima - nužno zlo konzumerističkog društva. Evo da ti malo objasnim kako stvari stoje: Osim konzuma, drugi trgovački lanci niti nemaju svoje prodavaonice po tako nekim manjim mjestima. Iz tog razloga sam je sustav maloprodaje Konzuma razdijeljen na četiri razine. Najvišu razinu (tzv. maxi-konzum) sresti ćeš samo u većim gradovima gdje je potražnja velika, ali i konkurencija, pa se bore niskim cijenama. To su centri koji su zamišljeni kao mjesto gdje se dolazi jednom do dvaput mjesečno po "špežu" (ne znam književni naziv za to - ono kad dobiješ plaću pa napuniš frižider i špajzu). Druga razina su trgovine u većim mjestima u kojima baš nema konkurentskih lanaca (npr. Ogulin, Jastrebarsko, Đakovo), ali ima dosta manjih dućana - opet zamišljena kao mjesta za špežu: bitno je cjenovno biti u ključnom segmentu asortimana jeftiniji od tih malih. Treća razina su mali Konzumovi dućani koji strše iza svakog čoška, najčešće su u naseljima (uključujući i dijelove grada) gdje nema drugog dućana. Cjenovna politika u toj razini nema veze sa cjenovnom politikom trgovačkih lanaca - usporedi te dućane sa nekom drugom tvrtkom koja se bavi maloprodajom i ima stotinjak dućana (npr. riječki Brodokomerc), pa ćeš vidjeti da su cijene tu negdje. Četvrta razina su sezonski konzumovi dućani smješteni po raznim kampovima ili apartmanskim naseljima i iako su po cijenama slični ovoj predzadnjoj kategoriji, razlikuju se po asortimanu (i po radnom vremenu).
to je postivanje kupaca-a ne udri di koliko mozes..
Kakvo poštivanje kupaca? Svi oni udaraju gdje koliko mogu, samo što su jedni drugima konkurencija, pa ne mogu baš previše. Tko udari prejako, ostat će bez kupaca, a to znači i bez profita.
oooo todoric ima itekakakav prihod,samo nece dignuti place i uvjete radnicima..tko ce raditi za tu smijuriju od place-nek radi..tko nece-nek ide..takva je politika(nazalost)u vecini lanaca,ali on ima daleko najvise poslovnica i profita da bi dopustio nezadovoljstvo i radnika i potrosaca..
i jos bi bilo dobro da ne tjera radnike da rade BEZ slobodnog dana(to samo svinja moze svom radniku priustiti) i da im ne plati ono sto su odradili..ne pricam o prekovremenima(na koje se isto tjeraju) nego pricam o konkretnom broju radnih sati usporedo sa onim koji su realno placeni na platnim listama..
strategija mu nije nikakva osim sto viri iza svakog ugla,pa moras uci u njegov ducan..
Oćemo malo o drugim lancima? Pevec? Getro? Plodine? DM? Mercator? Tornado? To ne opravdava Todorića, samo želim reći da nije ništa lošiji od ostalih. Ovo je problem nedostatka utjecaja radničkih sindikata u Hrvatskoj.
i dog god je tako-ma davati cu rade austrijancu lovu,jer ako nista drugo placa svoje radnike solidno,te imaju i slobodne dane i pavo na bolovanje i godisnji,nema stakore po ducanu,ne bavi se politikom nasih tvrtki pa ih samovoljno ukljucuje i izkljucucje iz svog asortimana(tj.ne bavi se mutnim poslovima),i naravno meni kao potrosacu je najeftiniji.
Volio bih znati o kojem točno Austrijancu pričaš. Jedini meni poznati Austrijanac je Kaufland, a taj mi se nalazi točno nasuprot kuće i tamo najčešće kupujem. Budući da sam tamo svaki dan, prodavačice me znaju i tu i tamo popričam malo s njima. Vjeruj mi, nije tamo med i mlijeko. Što se tiče miševa, u Kauflandu mi je jedan protrčao kroz noge, a u nijednom drugom centru ih nisam vidio. A što se tiče liste dobavljača: kao što nitko tebi ne određuje s kim ćeš se družiti, a s kim nećeš niti gdje ćeš i što kupovati, a gdje i što nećeš, tako niti firmama nitko drugi ne može određivati s kojim će poslovnim partnerima surađivati i na kojoj razini. Drugi put kad budeš u Kauflandu, nagni se nad frižider sa sladoledima i probaj si kupiti jedan Ledov sladoled, recimo King... :D Ili u Pevecu na odjelu prehrane potraži neku Kanditovu čokoladu...
jer razlike u manjim artiklima su od 3-10 kn,a u vecim jos i vece..da ne pricam o tehnici i ostalim stvarima...
Kao i u Brodokomercu: u ovome u mojoj ulici keksi koje kupujem koštaju 13kn, a u Brodokomercovom diskontu u Kontuševoj ti isti koštaju 10kn.
Lali Puna
07.09.2007., 09:36
jean, odlično.
ali mislim da uzalud. lianne pokazuje tipičan sindrom neupućenog, neobrazovanog hrvata, odraslog u socijalizmu, nenaviklog na tržišno gospodartsvo kojemu treba par ikona koje će biti *zlo* i krivi za sve, a za te se obično biraju neke lake mete, o kojima je lako donijeti površan sud. pa je njoj najlakše da joj je todorić zlo koje samo gleda kak da sebi kupi jahtu.
političari su isto u skupini lakih meta.
ni ja ne branim todorića, ali brate mili, mišljenje kak te drugi trgovac poštuje kao kupca pa je zato snizio cijenu je - smijurija!
ili da plaća prekovremene i blagajnica ima 4000 kuna plaću. a-ha, ima.
jasmine
07.09.2007., 12:46
jean,ovo si super objasnio/la nesto sam od toga i sam kuzila ali nisam bas sve detalje i sad mi je dosta toga jasnije.ono sto meni jako smeta su ducani u manjim mjestima,npr.nas zupanijski lanac trgovina idis,u mom mjestu su im cjene puno vece negu u sisku gdje imaju svoj veliki centar a udaljeni su od nas svega 20km.to mi nije nikako jasno zasto nabijaju cjene u manjem mjestu kad vecina ljudi svejedno odlazi u njihov centar u sisak,a usto i nisu najveca trgovina u nasem mjestu i nemaju ni najbolju ponudu.recimo kod nas je omeksivac lenor od 1l 21kn a u sisku 14,99kn,mislim sta reci na to a tu su i ostali proizvodi.
sto se tice getroa poznanica mi je rekla da tamo zene koje rade moraju nositi crvenu trako oko ruke za vrijeme mjesecnice tako da mogu ici vise puta u wc a inace mogu ici samo jednom i prije ulaska u trgovinu kad idu raditi moraju dati da im se prebroje cigarete da nebi slucajno krale ili sta ti ja znam vec.to mi je poznanica rekla jer je tamo trebala poceti raditi pa je cula za te uvjete od neke koja vec tamo radi i odustala je od posla.sad ako ona laze meni onda i ja lazem vama ali ako je to istina onda neznam sta se tu moze reci osim fuj.
jean, odlično.
ali mislim da uzalud. lianne pokazuje tipičan sindrom neupućenog, neobrazovanog hrvata, odraslog u socijalizmu, nenaviklog na tržišno gospodartsvo kojemu treba par ikona koje će biti *zlo* i krivi za sve, a za te se obično biraju neke lake mete, o kojima je lako donijeti površan sud. pa je njoj najlakše da joj je todorić zlo koje samo gleda kak da sebi kupi jahtu.
političari su isto u skupini lakih meta.
ni ja ne branim todorića, ali brate mili, mišljenje kak te drugi trgovac poštuje kao kupca pa je zato snizio cijenu je - smijurija!
ili da plaća prekovremene i blagajnica ima 4000 kuna plaću. a-ha, ima.
a ti me poznajes,pa mozes suditi :rolleyes:
znas tko sam i koliko znam...:rolleyes:
ne ja jednostavno ne zelim za neki artikal dati vise,ako znam da na drugom mjestu imam jeftinije..tko daje-nek daje..blago njemu jer moze..;)naravno da ne postuje nitko kupca,ali ipak nabijati marzetinu do neba..no neka-ja ne krivim..dok ima budala koje tu marzu gutaju-nek nabiju..zao mi je samo vecine puka po siromasnijim predjelima lijepe nase,jer nemaju izbora(a na to se itekako racuna)..
i nije meni Todoric kriv ni zlo,nego podosta prijateljica i poznanica mi(nazalost)radi po raznim ducanima i iz prve ruke znam da je u konzumu najgore...(govorim o prehrambenim lancima)umjesto da bude najbolje(jer trebao bi svoj svoga maziti-zar ne?)
..
tnx na objasnjenu..puno mi je jasnije..ali ta politika mi se gadi-ta politika osirumasuje vec siromasne,jer necu nastradati ja u zg nego neka bakica na socijalnom samo zato sto zivi u nekom seocetu...
po meni svi bi trebali biti ravnopravni,no ocigledno nismo..
i tu lezi taj profit-u zg se na"poslovnim ljudima"koji mogu birati jako malo zaraduje,a u manjim mjestima gdje puk nema izbora-udri...:rigo:
vecina lanaca koje si nabrojao ima manje oscilacije u cijenama(dm ima svugdje iste cijene) i ne mjesaj diskont i normalnu poslovnicu-naravno da je u diskontu jeftinije :rolleyes:
kupujem u metrou..mislim da su austrijski(ili njemacki :misli:)-u svim poslovnicama diljem nase imaju identicne cijene..i poprilicno su jeftiniji od apsolutno sve konkurencije..
i skroz se isplati ici u mjesecnu opremu i ako su u susjednom gradu,jer ce se isplatiti gorivo+sigurna usteda cak i do 500kn..radnici imaju solidnu placu i sva prava,zaposlajvaju se na neodredeno(za razliku od konzuma koji se jako voli igrati bulinga sa ugovorima:zubo: )a sad-tko voli nek izvoli...
odem i ja u konzum iz nuzde,ali mi je sve to skupa gadljivo(pogotovo kad vidim jos uz sve da potpomaze srpsku ekonomiju upadajuci u paktove s njima za one njegove marke) :flop:
Lali Puna
07.09.2007., 14:36
meni jako smeta su ducani u manjim mjestima,npr.nas zupanijski lanac trgovina idis,u mom mjestu su im cjene puno vece negu u sisku gdje imaju svoj veliki centar a udaljeni su od nas svega 20km.to mi nije nikako jasno zasto nabijaju cjene u manjem mjestu kad vecina ljudi svejedno odlazi u njihov centar u sisak,a usto i nisu najveca trgovina u nasem mjestu i nemaju ni najbolju ponudu.recimo kod nas je omeksivac lenor od 1l 21kn a u sisku 14,99kn,mislim sta reci na to a tu su i ostali proizvodi.
pa baš to ti je jean objasnio, ajd pročitaj još jednom pa će ti bit jasno. nadam se.
sto se tice getroa poznanica mi je rekla da tamo zene koje rade moraju nositi crvenu trako oko ruke za vrijeme mjesecnice tako da mogu ici vise puta u wc
joj, daj, rekla-kazala, bapske priče, to se pričalo za lidl, a ne getro
ali mi je sve to skupa gadljivo(pogotovo kad vidim jos uz sve da potpomaze srpsku ekonomiju upadajuci u paktove s njima za one njegove marke) :flop:
Ali ti nije gadljivo što Metro ima i dućane po Srbiji ili oni tamo ne zapošljavaju Srbe i ništa ne plaćaju Srbiji?
loša: k-plus
dobra: sephora
Ali ti nije gadljivo što Metro ima i dućane po Srbiji ili oni tamo ne zapošljavaju Srbe i ništa ne plaćaju Srbiji?
ne nije me briga,jer mi je jasno da njemca briga za nas rat i da to nije dozivio na nacin na koji smo mi..
ali jednog naseg Hrvata bi se takve stvari mozda trebale ticati...
inace ako nisi znala-konzum takoder ima poslovnice i po BiH i srbiji(ne znam jel bas kao konzum ili se sjedinio sa nekim..nisam sigurna)i jos uz to tamo puni neke od svojih marki koje plasira kod nas..
btw.pisalo nedavno u jednim novinama da je ovogodisnji profit koji je digao sa racuna sebi u dzep bio 45 mil.kn(neoporezivih;) ):zubo:
ne nije me briga,jer mi je jasno da njemca briga za nas rat i da to nije dozivio na nacin na koji smo mi..
Pa ako si ti doživjela rat tako kako si doživjela, zašto uopće daješ novac ljudima koji imaju veze sa Srbima?
Uostalom, Nijemci su napravili puno veću katastrofu u recimo WWII, koji kurac im davati pare?
Jasno ti je da je svima bitan profit i da se svi žele probiti na što više inozemnih tržišta. Ako ćeš ići logikom Oni pomažu srpskom gospodarstvu, pitam se koliko će ti proizvođača i lanaca dućana ostati na popisu za shopping. Kladim se da na taj način ne bi imala većinu proizvoda koje imaš doma, a toga si valjda i sama svjesna.
Todorić ne odskače od drugih ako im svima postaviš jednake kriterije.
jasmine
07.09.2007., 15:18
pa baš to ti je jean objasnio, ajd pročitaj još jednom pa će ti bit jasno. nadam se.
procitala sam i dobro sam skuzila sta se govori,vjerovala ili ne,i slazem se sa svim ali ja sam rekla nesto drugo.
joj, daj, rekla-kazala, bapske priče, to se pričalo za lidl, a ne getro
da babske price su bile prvo za getro pa tek onda za lidl.
Pa ako si ti doživjela rat tako kako si doživjela, zašto uopće daješ novac ljudima koji imaju veze sa Srbima?
Uostalom, Nijemci su napravili puno veću katastrofu u recimo WWII, koji kurac im davati pare?
Jasno ti je da je svima bitan profit i da se svi žele probiti na što više inozemnih tržišta. Ako ćeš ići logikom Oni pomažu srpskom gospodarstvu, pitam se koliko će ti proizvođača i lanaca dućana ostati na popisu za shopping. Kladim se da na taj način ne bi imala većinu proizvoda koje imaš doma, a toga si valjda i sama svjesna.
Todorić ne odskače od drugih ako im svima postaviš jednake kriterije.
ne logikom da oni potpomazu,nego logikom da ja potpomazem-jer todoric svoje standard i k+ i ostale marke koje ti kupis ne gledavsi i ne razmisljajuci-puni u srbiji...
jer ako kupis srpski proizvod,ti direktno podrzavas njihovo gospodarstvo...
to sto netko ima poslovnicu dole,je manje relevantno jer je to indirektnije-jer ako oni kupe npr.njemacki proizvod u toj poslovnici vise popdrzavaju njemacko gospodarstvo nego svoje..svoje utoliko sto dio love ide u obliku poreza drzavi i sto ta poslovnica zaposljava njihove ljude,ali vecinski profit od tog proizvoda ipak ide u njemacku tvornicu od koje je kupljen proizvod...(sjeti se naseg slogana kupujmo hrvatsko-to ti je to...same poslovnice nemaju preveliku vezu s tim)a sumnjam da jedna bakica cita gdje se sta puni..njoj je najbitnija cjena.i onda ne vidi da je nesto punjeno u srbiji..a mozda su joj cetnici ubili sina i muza..a sada sirota kupuje u todoricu standard toalet papir,jer je najjeftiniji..tuzno-zar ne?
meni odskace-jer relativno kupujem iste stvari za mjesecnu opremu(sol,brasno,toalet papir,tjestenina...)i mjesecna kosarica u konzumu me jednom izasla oko 3000kn,dok sam u metrou iste stvari platila nesto sitno vise od 2000..pa tko je tu lud :misli:
Lali Puna
07.09.2007., 15:36
btw.pisalo nedavno u jednim novinama da je ovogodisnji profit koji je digao sa racuna sebi u dzep bio 45 mil.kn(neoporezivih;) ):zubo:
molim te objasni ovo
profit koga ili čega? agorkor koncerna? konzuma? zvijezde, leda, jamnice? čega?
to NIJE todorićeva zarada, pobogu, i sigurno ju nije digao s računa
todorić nije glup čovjek i on zarađeno naravno ulaže dalje u svoje tvrtke. i to ne jer je dobar čovjek već da bi bile uspješnije i da bi zarađivao još više.
što misliš koliko dugo bi poslovao kad bi on, kak to to sebi zamišljaš, godišnji profit agrokor koncerna PODIGAO S RAČUNA i spremio sebi u sef doma :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
i, kako to misliš neoporezivih? vjerojatno, profit poslije oporezivanja.
tko zna jel ti uopće razlikuješ prihod od profita...
molim te objasni ovo
profit koga ili čega? agorkor koncerna? konzuma? zvijezde, leda, jamnice? čega?
to NIJE todorićeva zarada, pobogu, i sigurno ju nije digao s računa
todorić nije glup čovjek i on zarađeno naravno ulaže dalje u svoje tvrtke. i to ne jer je dobar čovjek već da bi bile uspješnije i da bi zarađivao još više.
što misliš koliko dugo bi poslovao kad bi on, kak to to sebi zamišljaš, godišnji profit agrokor koncerna PODIGAO S RAČUNA i spremio sebi u sef doma :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
i, kako to misliš neoporezivih? vjerojatno, profit poslije oporezivanja.
tko zna jel ti uopće razlikuješ prihod od profita...
jesi ikada vidjela njegovu jahtu uzivo?ili dvorac u kojem zivi?ja jesam :zubo: jako je drag i dobar covjek...ne dize on milijune sa racuna:)
i naravno da mu to nije godisnji prihod..pa propao bi istog trena:)
ne budimo naivni..naravno da godisnje digne toliku lovu sebi u sef..pa znas ti koliko on zaraduje?samo u jednom maxi konzumu dnevni obracun na kraju dana zna biti prosjecno 300 000,ako ne i vise...za vrijeme blagdana i po milijun..
lova koja procuri kroz njegove ruke je enormna..pa vodeci je hrvatski lanac..i da si on ne bi isplatio godisnju placicu od 45 milja..ne budi naivna..pa samo odrzavanje onog dvorca mu je mozda pola od te svote ;)
ogromni novci u igri..
i sve je to ljepo i krasno i nista to meni ne smeta,ali neka onda plati radnika koliko vrijedi..i neka mu da slobodan dan tjedno,neka da normalan porodiljni a ne da se cure bojke ostati trudne,neka da tjedan dana veselja za pir ili da tjedan zalosti ako tko umre,a ne da mi frendica jedva dobije 2 dana da sahrani oca..sramota!
a sumnjam da jedna bakica cita gdje se sta puni..njoj je najbitnija cjena.i onda ne vidi da je nesto punjeno u srbiji..a mozda su joj cetnici ubili sina i muza..a sada sirota kupuje u todoricu standard toalet papir,jer je najjeftiniji..tuzno-zar ne?
Zašto si se toliko uhvatila Srbije kad nismo samo s njom ratovali i radi nje imali gubitke? Nemoj reći da je zato što si to proživjela, jer oprosti, to je onda pljuvanje po onima koji su dali svoje živote i ispaštali prije nego smo se rodili.
Zašto si se toliko uhvatila Srbije kad nismo samo s njom ratovali i radi nje imali gubitke? Nemoj reći da je zato što si to proživjela, jer oprosti, to je onda pljuvanje po onima koji su dali svoje živote i ispaštali prije nego smo se rodili.
uhvatila sam se,jer da nije bilo tog rata prije 15 godina bili bi puno dalje neg sto jesmo..itekako nas je unazadio taj rat,da ne kazem koliko je ljudi izginulo i koliko smo propali radi toga..ali oporavljamo se...
mogu oprostiti(i jesam),ali ne zaboravljam..sto znaci da cu rade kupiti svoje nego od nekoga tko me je prije 15 god.gazio..
'18 i '39 su ipak malo predaleko da bi to uzimala u obzir..to je bila bitka nasih pradjedova..a i svasta se odigralo od tada..i u jugoslaviji smo se vise nego oporavili(ekonomski)to je skroz neusporedivo..ovo trenutno je skroz druga stvar..
pa ti bi to dole trebala itekako znat...pa koliko bi nas SI bio drugaciji da ga nisu toliko zgazili..jos se nije oporavio od svega!i sad zamisli da toga nije bilo..i sad onaj koji je pucao na kucu tvoga dede sada radi u tvornici gumenih bombona koje ti kupujes i osiguravas mu placu!nikad!pa ni tad!
Lali Puna
07.09.2007., 16:13
jesi ikada vidjela njegovu jahtu uzivo?ili dvorac u kojem zivi?ja jesam :zubo: jako je drag i dobar covjek...ne dize on milijune sa racuna:)
ivica todorić jest jako bogat čovjek, koji da, jako puno zarađuje od kompanija koje ima, to je istina.
no, to doista ne znači da on profit koncerna agrokor diže s računa i stavlja sebi doma u sef, ajd ne budali, pa nisi valjda baš toliko neuka?!
ivica todorić jest jako bogat čovjek, koji da, jako puno zarađuje od kompanija koje ima, to je istina.
no, to doista ne znači da on profit koncerna agrokor diže s računa i stavlja sebi doma u sef, ajd ne budali, pa nisi valjda baš toliko neuka?!
a nisi ti valjda tako neuka da mislis da je profit koncerna agrokor samo 45 mil. godisnje?profit mu je u milijardama..a sad koliko on milijunceka spremi sebi na racun-njegova stvar..pa moze,kad je njegovo i kad je the boss!nitko mu ne brani,kao ni ostalim ratnim profiterima i tajkunima koji su se obogatili na siromasnom narodu i propalom posljeratnom gospodarstvu..nije on jedini..daleko od toga..
ali ne budi naivna!zgura on u sef i puno vise nego 45 miljunceka godisnje..ovo je bilo za novine:)
winnerica
07.09.2007., 16:21
Ja sam lani poludila zbog mesa iz Konzuma, isto usred kuhanja skužim da je faširano meso ispod zeleno :flop: Užas. Možete misliti koliko sam bila ljuta kad sam prekinula kuhanje, presvukla se i otišla gubit 1 h u Superkonzum na Črnomercu, a tam pita mesar: hoćete drugo meso?? :eek: Fuj! Poslije sam im se žalila na njihovoj web stranici, pa sam požalila jer me neka njihova krava počela nazivati na tel. i maltretirati s isprikama. Uglavnom, jako rijetko tam idem, a meso nikako ne kupujem tamo.
S DM-om sam jako zadovoljna.
S Ipercoopom sam zadovoljna.
S Getroom sam tak-tak zadovoljna.
Mercator je najbolji.
Diona može proći.
tnx na objasnjenu..puno mi je jasnije..ali ta politika mi se gadi-ta politika osirumasuje vec siromasne
Welcome to capitalism!!! :tulum:
po meni svi bi trebali biti ravnopravni,no ocigledno nismo..
...Jebem li ga, tko je god upalio svjetlo...
i tu lezi taj profit-u zg se na"poslovnim ljudima"koji mogu birati jako malo zaraduje,a u manjim mjestima gdje puk nema izbora-udri...:rigo:
U jučerašnjem postu sam ti neke stvari pokušao objasniti: utjecaj konkurencije, utjecaj koncentracije potražnje koji generira koncentraciju ponude, nisi baš previše shvatila, čini mi se? Dakle: U većim gradovima ima više ljudi - veća je potražnja, ti ljudi su bogatiji nego na selu - koncentracija kapitala, zbog toga je i trgovačkim lancima interesantnije otvarati svoje poslovnice u gradovima nego u manjim mjestima. Posljedica toga što se u takvim gradovima otvorilo puno trgovačkih centara je njihova uzajamna konkurencija, pa se za potencijalne kupce moraju boriti niskim cijenama.
vecina lanaca koje si nabrojao ima manje oscilacije u cijenama(dm ima svugdje iste cijene) i ne mjesaj diskont i normalnu poslovnicu-naravno da je u diskontu jeftinije :rolleyes:
A što drugo ti uporno radiš ističući kako Konzum ima strašne oscilacije između cijena u Maxi konzumu u npr. riječkom toweru i konzumu na plaži u Mošćeničkoj dragi? Čitavo vrijeme ti pokušavam objasniti te razine Konzumove maloprodaje: superdiskonti, diskonti, obični dućani.
kupujem u metrou..mislim da su austrijski(ili njemacki :misli:)-u svim poslovnicama diljem nase imaju identicne cijene..i poprilicno su jeftiniji od apsolutno sve konkurencije..
Nisam znao da Metro ima prodavaonice i po malim selima :misli:
i skroz se isplati ici u mjesecnu opremu i ako su u susjednom gradu,jer ce se isplatiti gorivo+sigurna usteda cak i do 500kn...
...ili ipak nema? Daj se odluči. Nego, reci ti meni jel se isplati otići po recimo kilu kruha (i ništa više) u Metro, ako stanuješ nekih 10-ak kilometara od njihovog dućana?
radnici imaju solidnu placu i sva prava,zaposlajvaju se na neodredeno(za razliku od konzuma koji se jako voli igrati bulinga sa ugovorima:zubo: )a sad-tko voli nek izvoli...
Ja radim već 7 godina i još uvijek nisam uspio dokučiti razliku između ugovora na određeno i na neodređeno... I, daj mi objasni jednu stvar: u Metrou se može kupovati samo ako imaš onu njihovu karticu, a nju možeš dobiti isključivo ako imaš firmu. Metro je veleprodaja i računi izdani u Metrou glase na firmu, što znači da bi roba kupljena u Metrou trebala služiti ili za daljnju prodaju ili se (is)koristiti u poslovnom procesu bilo kao sirovina, bilo kao oprema, bilo kao potrošni materijal. Menadžment Metroa mora da ima debele veze u Ministarstvu financija kada se nakon izlaska robe iz Metro centra ne kontrolira njena daljnja uporaba. Ne čini li ti se to u koliziji sa zakonom i sa nekakvim moralnim načelima? Da pojednostavim: samo privilegirani, to jest oni koji imaju svoju tvrtku smiju kupovati u Metrou.
odem i ja u konzum iz nuzde
Koja je to nužda? Ako ih toliko ne voliš i glumiš tu nekakav kvaziaktivizam za povećanje prava radnika i antikapitalizam, zašto svaki put kad ti recimo zatreba kruh ili litra mlijeka ne sjedneš u auto i odvezeš se (koliko si rekla? 20-ak km?) do Metroa?
ali mi je sve to skupa gadljivo(pogotovo kad vidim jos uz sve da potpomaze srpsku ekonomiju upadajuci u paktove s njima za one njegove marke) :flop:
Evo nas opet na ratu, na kvazipatriotizmu utemeljenom na šovinizmu, evo nas opet na priči o "nama i njima". Ljudi, 13 godina je prošlo od rata... 1958. smo već naveliko tancali oko njemačkih i talijanskih turista na Jadranskim terasama, vozili folcvagen i bemve, proizvodili fiću po fiatovoj licenci, liječili se bajerom. Ajmo stvarati budućnost, gledanje unatrag ne donosi korist nikome.
jean,ovo si super objasnio/la nesto sam od toga i sam kuzila ali nisam bas sve detalje i sad mi je dosta toga jasnije.ono sto meni jako smeta su ducani u manjim mjestima,npr.nas zupanijski lanac trgovina idis,u mom mjestu su im cjene puno vece negu u sisku gdje imaju svoj veliki centar a udaljeni su od nas svega 20km.to mi nije nikako jasno zasto nabijaju cjene u manjem mjestu kad vecina ljudi svejedno odlazi u njihov centar u sisak,a usto i nisu najveca trgovina u nasem mjestu i nemaju ni najbolju ponudu.recimo kod nas je omeksivac lenor od 1l 21kn a u sisku 14,99kn,mislim sta reci na to a tu su i ostali proizvodi.
Upravo ono o čemu sam pisao: u Sisak ćeš ići jednom mjesečno, napuniti dvoja kolica do vrha i uštedjeti 300-400kn. Sigurno nećeš zbog jednog omekšivača zapaliti za Sisak, nego ćeš ga kupiti tu, skuplje. Samo benzin do tamo i natrag će te koštati više od tih 5kn koje ćeš uštedjeti na omekšivaču.
sto se tice getroa poznanica mi je rekla da tamo zene koje rade moraju nositi crvenu trako oko ruke za vrijeme mjesecnice tako da mogu ici vise puta u wc a inace mogu ici samo jednom i prije ulaska u trgovinu kad idu raditi moraju dati da im se prebroje cigarete da nebi slucajno krale ili sta ti ja znam vec.to mi je poznanica rekla jer je tamo trebala poceti raditi pa je cula za te uvjete od neke koja vec tamo radi i odustala je od posla.sad ako ona laze meni onda i ja lazem vama ali ako je to istina onda neznam sta se tu moze reci osim fuj.
Ovo sa cigaretama je glupost. Ako netko baš misli ukrasti, sigurno neće ukrasti 7-8 cigareta i staviti ih u kutiju kraj svojih. A ovo sa trakicom mi djeluje kao tipična bapska priča. Bio sam u puno trgovačkih centara i nigdje nisam vidio žene sa trakicama...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.