Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Serije

Serije U nastavcima, a nisu sapunice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.09.2023., 17:24   #1
Arrow Gora (2023-)

Od ponedjeljka, 2. listopada 2023. na HRT1:

G O R A

Quote:
Od 2. listopada, ponedjeljkom i utorkom u 21:15 na Prvom počinjemo s prikazivanjem dramske serije Gora koju je za HRT proizvela produkcijska kuća Antitalent. U središtu serije, čija je pretpremijera održana u subotu, 23. rujna, u Lokvama u Gorskom kotaru, tim je gorskih spašavatelja, a njihove akcije, ali i privatni život pratimo u 22 nastavka. U svakoj epizodi oni se bave novim slučajem potrage i spašavanja iza kojih nerijetko stoje ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nepromišljenost, ali i vedrije teme poput vječno nepripremljenih turista.
Quote:
U seriji glume Kristijan Petelin, Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina, Romina Tonković.

Scenaristi su Maja Pek–Brünjes, Dora Šustić, Daria Stilin i Rene Gallo, redatelji su Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi, Radislav Jovanov Gonzo, direktori fotografije Ivan Zadro, Filip Kos i Stanko Herceg, montažeri Ana Štulina, Tomislav Josipović, Sandra Mitić, Ivan Živalj i Anita Jovanov, a producent Danijel Pek (Antitalent).

Urednica serije je Jelena Milošević.
Izvor & najava serije.
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2023., 17:30   #2
Djeluje mi kao rimejk njemačke serije Die Bergretter/Gorski spašavatelji koja je išla na HRT-u.
Twotinyfrogs is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2023., 18:55   #3
Već duže vrijeme ide na Doma TV.
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2023., 08:43   #4
Quote:
Twotinyfrogs kaže: Pogledaj post
Djeluje mi kao rimejk njemačke serije Die Bergretter/Gorski spašavatelji koja je išla na HRT-u.
Rekli su da nije remake iako će sigurno imati sličnosti s obzirom na tematiku. Inače, baš bih volio da uspije jer kao netko tko voli planine mislim da ovakva tematika ima puno potencijala, samo da je nisu previše pretvorili u sapunicu.
Chuky1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2023., 09:56   #5
Ja nisam neki ljubitelj gora no serija izgleda zanimljivo i kvalitetno po najavi pa ću joj svakako dati priliku
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2023., 22:15   #6
Serija je djelovala obećavajuće...

A onda sam u najavi čuo Sandru Lončarić kako kaže Da li je dijete... i sve je palo u vodu.
Xenoborg is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 19:33   #7
Večeras u 21:10h
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:26   #8
Sve pet, ali otkud Heroj ulice kao theme song?
sesve is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:27   #9
Ovo je loše, kao neki improvizirajući amaterski dokumentarac.
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:28   #10
Znam valjda samo troje glumaca, di su našli ove ljude?
Tomo1972 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:37   #11
sve je ok dok nema gordana bogdana.

ovaj jedan lik je all rounder ide posvuda
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:44   #12
Ima ova serija neku radnju? Ocekivao sam neku HGSS-ovsku verziju Tahird watcha/911 - znaci uz malo drame/romantike i neku akciju i avanturu. A tu vidim samo dosadnu dramu. A moglo se - bar HGSS ima priča koliko hoćeš- jednu epku spasavas Čehe u japankama na Velebitu, drugu lika koji je slomio nogu (i onda ih još napadne medvjed ili vukovi), treću pomažu nakon potresa itd.
Tomo1972 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:45   #13
Quote:
Chuky1 kaže: Pogledaj post
...samo da je nisu previše pretvorili u sapunicu.
Bit će da ti je zabrinutost bila na mjestu. Evo, epizoda se približava kraju, a apsolutno se ništa nije dogodilo, osim presipanja iz šupljeg u prazno. Tako se ne lijepi gledatelje uz seriju.
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:49   #14
Quote:
Tomo1972 kaže: Pogledaj post
Znam valjda samo troje glumaca, di su našli ove ljude?
Pa meni je to ok, bolje nego da vrte jedno te iste glumce
petarpan5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:50   #15
Quote:
Tomo1972 kaže: Pogledaj post
Ima ova serija neku radnju? Ocekivao sam neku HGSS-ovsku verziju Tahird watcha/911 - znaci uz malo drame/romantike i neku akciju i avanturu. A tu vidim samo dosadnu dramu. A moglo se - bar HGSS ima priča koliko hoćeš- jednu epku spasavas Čehe u japankama na Velebitu, drugu lika koji je slomio nogu (i onda ih još napadne medvjed ili vukovi), treću pomažu nakon potresa itd.
I ja sam se nadao da ce u svakoj epizodi biti jedan veci slucaj spasavanja pa paralelno da odradjuju dramu i odnose medju likovima. Nadam se da ce tako biti
petarpan5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:51   #16
ne shvacam sto se dogadja, koja je poanta serije, malo se kupaju, malo veslaju, malo neki hotel, neki lik ide u napustenu kucu i nadje limenku pive pa ovaj tip koji je u svakoj sceni je i u novoj sceni.
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 21:59   #17
Koji je ovo mućak od serije. Muke im tako nabiti 22 epizode.
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 22:02   #18
Quote:
petarpan5 kaže: Pogledaj post
I ja sam se nadao da ce u svakoj epizodi biti jedan veci slucaj spasavanja pa paralelno da odradjuju dramu i odnose medju likovima. Nadam se da ce tako biti
Pa to je kao Bergretter.
I naravno obavezan pogled na planine iz ptičje perspektive.
Imran is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 22:03   #19
ok, nisam shvatio nista, osim nebitne scene a vodja iz cista mira odluci nestati da bi s time napravio da svi resursi se koriste samo za njega.
ono lik koji zna koliko treba paziti odluci nestati da bi ga svi trazili, ono ok
Odgovori s citatom
Old 02.10.2023., 22:04   #20
Ovo je baš loše. Ne znam jesu li gori dijalozi ili glumci.

Čast izuzecima.
BrightSun is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:16.