Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.09.2009., 23:37   #1041
Hvala na odgovorima i savjetima.Probal bum prvo sa nekim posuđenim traktorčićem ak ga neko od susjeda uopće ima.Do tad muka po starom.
Malo ću razmisliti kak napraviti neki sistem protiv prevrtanja,za nedaj bože.
A ak nikaj ne upali bum si kupil John Deere-a:

http://img.alibaba.com/photo/1092988..._254_Hours.jpg
http://www.worldtractors.co.uk/stock...e-1-747941.jpg

,a ak ni to nebu radilo onda njegovog većeg rođaka.
Istina nebum išel više nikud i nikad van,plaćal bum kredu do 75. godine al gušti su gušti!!
Zicnem se u traktor,raspalim mjuzu,uključim GPS pa pravac pred birtiju mast vaditi.
Još dodam malo nekih vatrica i šara po njemu i JUUPIII
Bimbo77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2009., 15:11   #1042
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
Lee, to je tarup (u žargonu). Radi bolje, ali zahtjeva više snage.
Da, što se snage tiče. Odokativno dolazi 1 KS/10 cm dužine valjka
Old 08.10.2009., 11:11   #1043
Evo da i ja pokazem novosti, nazalost nisam imao fotic kad sam farbao felge, al nije ni nesto spektakularno za pokazati

Usporedba staro novo, pokusao sam pogoditi isti kut. Ovaj put je guma u 'pravom smjeru' jer mislim da ce ove gume biti samo za kosnju. Al uvijek se mogu okrenuti, nema ni 10 minuta posla.

Pa malo iz drugih kuteva

Moj stari, motokultivator, buduca brajda i jos buduciji bazen (prokleta recesija :P)

Malo closeup:

I jos jedna da se (mozda) vidi koliko je odmaknut od zemlje. Prije je bilo 6 cm, sad 13.

Jos na zimu slijedi kompletna obnova, posebno ovih hrdjavih dijelova, pa da od prvog dana bude spreman za borbu s paprati :P
F10EXX is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2009., 12:32   #1044
Svaka čast na trudu, dobro si to sredio, a ripne na gumama su kao nove! Sad ti se stroj u istoj brzini prijenosa kreće nešto brže? Bazen ti je također prva liga, samo mi nekak dosta suho djeluje?
Old 08.10.2009., 12:48   #1045
Quote:
champ kaže: Pogledaj post
Svaka čast na trudu, dobro si to sredio, a ripne na gumama su kao nove!
Nove gume, nove ripne :P Uzeo sam ih u onom robnom centru na Jankomiru, 430 kn sa zracnicama za gotovinu, sto mi se cinilo vrlo povoljno. Marka Speedway :P A max brzina motokultivatora 10 km/h :P

Quote:
Sad ti se stroj u istoj brzini prijenosa kreće nešto brže?
Da, sad ide 21.7% brze :P Sto i nije tako lose, jer je prva bila prespora, sad je blize idealnom, a za ravno u 3. i pici, moras trcat za njim :P

Quote:
Bazen ti je također prva liga, samo mi nekak dosta suho djeluje?

Zato i pise buduci bazen, ipak mi je to investicija od barem 10,000 eura, plus sto moram onda napravi nesto da dovlacim vece kolicine vode, vjerojatno iz rijeke dole, a to je samo jos troskova. A osim toga, moram cekat da mi naraste bajda, ovu zimu cu na te stupove postaviti poprecne, tako da se gore razraste, a bazen ce biti onda ispred tog prostora (desno na slici), tako da mozes tamo naci malo hlada :P Ovo je samo najstarija loza koja se vidi na slici, izmedju svaka 2 stupa je posadjena jedna, ima jedno 5-6 vrsta.
F10EXX is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2009., 13:08   #1046
Brajda, klupa i hladovina - odlično za ljetne dane, a što se bazena tiče - gradski bazen velikih dimenzija, sa podnim grijanjem, tuševima, saunom, jacuzzijem, restoranom i vanjskim bazenom - 25 kn za dva sata plivanja. Ako se dobro isplivaš u ta dva sata, tjedan dana si miran od bazena..

Hoću reči - po meni se ne isplati investirati tolike novce u nešto što već postoji u blizini, i to na visokom nivou usluge i kvalitete.
Old 08.10.2009., 13:20   #1047
Quote:
Brajda, klupa i hladovina - odlično za ljetne dane, a što se bazena tiče - gradski bazen velikih dimenzija, sa podnim grijanjem, tuševima, saunom, jacuzzijem, restoranom i vanjskim bazenom - 25 kn za dva sata plivanja. Ako se dobro isplivaš u ta dva sata, tjedan dana si miran od bazena..

Hoću reči - po meni se ne isplati investirati tolike novce u nešto što već postoji u blizini, i to na visokom nivou usluge i kvalitete.
A nebi mi ovo bilo za plivanje bas, vise za brckat se. Ako ocu plivat, imam i rijeku dole po ljeti. Al to je jos u dalekim planovima, za prvo vrijeme ce i brajda bit dosta, mozda djeciji bazencic za namakat noge :P
F10EXX is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2009., 20:07   #1048
Vidim da je zamro chat, pa samo da se pozalim kako mi je sad zbog povisenog tezista tesko uzduz kositi po najvecim nagibima :P Morat cu nabaviti utege za kotace, tj napraviti ih jer su ove felge custom made. Jel zna netko gdje ima za kupiti starog olova koje bi mogo pretopit?
F10EXX is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2009., 20:36   #1049
Možda Gypsy trade , pitaj njih - ima ih u Jaškovu .
Old 16.10.2009., 06:40   #1050
FDS radnička, imaju LŽ komade i olovne brtve. uzmeš slobodnu prirubnicu no100 par komada ili x-komad no100-80, povezes ili povaris i sve zajedno pritegnes za kotač
Old 16.10.2009., 16:50   #1051
Smile Treba mi pomoc u kupovini kosilice

Dragi korisnici!

Molim vas za pomoc u odlucivanju za tip traktorske kosliice koju bih htio kupiti za mog oca.
Zelio bih da mu kupim jednostavnu, prakticnu i visenamjensku masinu koja je kvalitetna i robusna i ima dobru garanciju.
Otac mi je 65 god i nije dobar sa mehanizacijom. (zna sve strgati, a nista popraviti)
Otezavajuci faktor je sto zivim u Kanadi i nemam direktni kontakt sa prodavacima, a na telefonu je tesko saznati sa kim trgujem.
Daska za snijeg ili snow blower attachment mu je sada najpotrebniji, pa ako znate za dobru ponudu, javite molim!
Cijenim vase postove, linkove i email!
Unaprijed hvala!
blunt is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2009., 17:15   #1052
Dobrodošao u ovu temu, gospodine blunt!

Dakle, traži se traktorska kosilica koja bi ujedno služila i za čišćenje snijega. Za manje količine snijega, i redovno čišćenje dovoljna je priključna daska za snijeg. Tu dolaze u obzir svi modeli MTD-a (i razni trgovački brandovi iza kojih stoji MTD), a također i Husqvara i ostale firme.

Za područje Like, Gorskog Kotara i ostale planinske predjele (puno snijega, zapusi) vjerojatno bi za snijeg više odgovarala snježna freza - snow blower, kao dodatak traktoriću, ili možda kao samostalni samohodni stroj sa vlastitim pogonom.

Na vašem mjestu ja bih odabrao neki od gore spomenutih modela traktorskih kosilica (MTD, Husqvarna), i snow blower prema potrebi, kao zaseban stroj.
Old 16.10.2009., 18:13   #1053
Hvala na odgovoru gospodine Champ!

Snjezna freza ne bi bila potrebna jer se radi o podrucju u blizini Karlovca.
Sto se tice daske, zanima me dali traktor od 15 KS moze gurati teski, mokri snijeg bez proklizavanja?
Husquarna ima model LT 151 sa daskom na prodaji za 15000 kuna, da li bi taj model bio dostatan za 20-30 cm snijega?
Sto tice MTD (kanadski proizvod)koji trgovacki lanac ima dobru reputaciju sa klijentelom(pokrivanje garancijskih problema) i nije trenutacno u stecaju ili financijskim problemima.(cuo sam da Pevec ima problema)
Ako imate link za MTD proizvode kod jedne od tih trgovackih kuca, molim posaljite, jer dosad nisam mogao naci puno osim Husquarne i Pevec kataloga(u kojem ne pokazuju cijene).
HVALA!

Zadnje uređivanje blunt : 16.10.2009. at 18:46.
blunt is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2009., 21:08   #1054
Što se tiče okolice Karlovca, slobodno odi u Colibri u Karlovcu i kupi Husquarnu. Ljudi u dućanu su stručni i susretljivi i pružaju odličan postprodajni support. Ja sam tamo kupio već 3 kosilice - trimer, rotacionu i LT 126, servisirao trimer i rotacionu i uvjek zadovoljan.
Old 17.10.2009., 09:53   #1055
Potpisujem za Colibri , također preporučujem i Mateša commerce, Draganički Goljak 8/3 , 47201 Draganići , tel. 047/715-530.
I naravno Husqvarna !
Old 17.10.2009., 09:56   #1056
Quote:
blunt kaže: Pogledaj post
Sto se tice daske, zanima me dali traktor od 15 KS moze gurati teski, mokri snijeg bez proklizavanja?
Traktorić može gurati snijeg ravno ispred sebe, u slučaju ako on nije previše mokar i preveliki. Ako je takav slučaj, onda se daska ukosi na jednu od strana, i snijeg se odbacuje bočno. Tako rade i velike ralice, koje čiste puteve.

Prošle zime ja sam prvi put koristio dasku za snijeg, u večini slučajeva snijeg je bio dovoljno smrznut (i lagan), tako da sam sav snijeg gurao (okomito) ispred.

Zadnji snijeg te zime bio je sušta suprotnost, mokar i težak. To se odmah osjeti, i tada u najgorem slučaju u prohodu treba zahvaćati samo toliku širinu koliko traktorić može gurati. Lanci na pogonskim kotačima tada su jako dobrodošli.
Old 17.10.2009., 22:20   #1057
Thumbs up Hvala svima na uputima!

Da li tko zna dali ima web cijenik za MTD u Hrvatskoj ili ime glavnog MTD predstavnistva?

Hvala Opet!
blunt is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2009., 11:03   #1058
Evo jos jedan suhi bazen!

voda stize uskoro!
milimojmilifoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2009., 11:07   #1059
Quote:
blunt kaže: Pogledaj post
Da li tko zna dali ima web cijenik za MTD u Hrvatskoj ili ime glavnog MTD predstavnistva?
http://val-ma.hr/index.php?option=co...id=14&Itemid=2

http://www.motorama.hr/prodaja/traktori/rh150-105.html

http://www.poljoopskrba-tehno.hr/mtd/Mtd.html
Old 18.10.2009., 11:09   #1060
Quote:
milimojmilifoj kaže: Pogledaj post
voda stize uskoro!
Bazen visi na jednu stranu, ako ja dobro vidim? Trebat će vam rijeka, a ne voda!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:31.