Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Alternativno liječenje

Alternativno liječenje Sve ono što ne spada u službenu medicinu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.02.2011., 10:25   #861
Molim te, gdje je ta butiga i da li se može naručiti da pošalju poštom?
Begemotica is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2011., 11:16   #862
Quote:
Begemotica kaže: Pogledaj post
Molim te, gdje je ta butiga i da li se može naručiti da pošalju poštom?
link do Dentogum zubnog praška, na web site-u sa koga sam ja naručila je http://www.biosvet.rs/proizvodi1.php...sna%20higijena

kontaktiraj ih prvo mailom da vidiš da li bi radili isporuku za područje izvan Srbije, pošto im se cenovnik isporuke na web site-u odnosi za teritoriju Srbije. sigurna sam da će ti izaći u susret, pošto ionako ti snosiš troškove poštarine.

inače, u Beogradu ima barem 20-tak prodavnica zdrave hrane koje u ponudi imaju ovaj zubni prašak, možda ne bi bilo loše da kontaktiraš najbolje snabdevene prodavnice zdrave hrane u Zagrebu pa da vidiš. jeftinije će te koštati.

cena zubnog praška je 2 evra, tako da je stvarno zapanjujuće povoljno.
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2011., 11:24   #863
samo još jedna napomena: nemoj da naručuješ Dentogum pastu za zube, jer iako je od istog proizvođača, sadrži SLS i gomilu drugih hemikalija. nijedna pasta ne može da se održi dovoljno dugo bez hemije, tako da je prašak jedino pravo rešenje.
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2011., 14:15   #864
ja perem zube sa sodom bikarbonom(koja je food grade) na koju kapnem kap eteričnih ulja limuna i paprene metvice..super i izbjeljuje zube i to na prirodan način, ne oštećuje caklinu i sl.
greatpretender is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2011., 19:26   #865
shumaca, bravo!
Ti si čvrsto se usprotivila kandidi!
Piši, javljaj kako napreduješ.
utisana is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2011., 09:28   #866
Hvala, shumaca i greatpretender, kao dijete čistila sam zube praškom, ali odavno ne viđam ga u trgovinama.
Begemotica is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2011., 21:38   #867
Quote:
greatpretender kaže: Pogledaj post
ja perem zube sa sodom bikarbonom(koja je food grade) na koju kapnem kap eteričnih ulja limuna i paprene metvice..super i izbjeljuje zube i to na prirodan način, ne oštećuje caklinu i sl.
vodi računa, jer je soda bikarbona ipak abrazivna. dobro je povremeno njom prati zube, ali nikako nije preporučljivo da bude stalno.
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2011., 22:13   #868
Quote:
utisana kaže: Pogledaj post
shumaca, bravo!
Ti si čvrsto se usprotivila kandidi!
Piši, javljaj kako napreduješ.
evo da javim epilog današnjeg odlaska na biorezonancu. kad sam ispričala doktorki kakvu dijetu sprovodim, koliko dugo i šta sve koristim od dodatnih preparata, ona je bila u čudu kako da se već nisam rešila kandide. na testu intolerancije, pokazalo se da sam alergična na kvasac, beli šećer, med, belo brašno, pirinač (beli i integralni), bananu, brusnicu, kikiriki, svinjsko meso, pečurke, prašak za pecivo, duvan, keramičku prašinu, cement, kiseline 10 (E513, E514, E516, E524, E525), separatore (E530, E535, E536K). ovo poslednje znači da ne mogu da konzumiram so, niti morsku niti kuhinjsku jer svaka sadrži E536! stvarno su neverovatni, kao da je najbitnije da se zrnca ne slepljuju.

kad me šlog nije strefio za ovaj prašak za pecivo - to automatski znači da sam netolerantna na sodu bikarbonu, koju sam svakodnevno pila

takođe sam povremeno jela svinjsko meso, dok ovo ostalo praktično nisam ni konzumirala.

kandida mi je detektovana u velikoj količini (kada sam pitala doktorku koliko je to veliko, ona je rekla 9, na skali od 1-10).

treba da sprovodim dijetu u narednih 10 dana, pa onda ponovo dolazim na pregled i tada će mi uraditi terapiju.

dijeta za kandidu koju sam dobila od doktorke sadrži (po meni, sledeće diskutabilne namirnice) i krompir i kukuruzno brašno, proso, ječam, zobenu kašu, heljdu, jogurt, pavlaku, šargarepu, pšenicu, a od kiselog voća, pored limuna, tu su grejp, kivi, ananas, kisele jabuke, jagode, višnje, maline, ribizle, kupine dunje.

ja sam planirala od svih žitarica da koristim samo kinou (doktorka je nije imala kao alergen, tako da ću je sledeći put poneti sa sobom da proveri kako je podnosim, kao i zubni prašak i spelta integralno brašno), jer jedino ona spada u blago alkalnu grupu, a hleb ću da pravim od spelta brašna, pošto je i on blago alkalan. jedino ne znam na šta će da liči bez sode bikarbone, ima da ispadnu integralne pločice, a ne hleb krompir ni pod razno, kao ni voće, osim limuna.

ono što me prepalo jeste što me doktorka pitala da nemam slučajno dijabetes - sumnjivo joj je što sam netolerantna i na beli šećer i na med, i da li sam radila kontrolu šećera u krvi (nisam radila, ali sutra ranom zorom idem u laboratoriju da odradim analize). nakon nje odem kod stomatologa i on me takođe pita da nemam dijabetes?! pomislim da je video beličast jezik pa mu kažem da je to kandida, ali on mi na to odvrati da mi se dah oseća na ketone. samo bi mi to još falilo! iskreno se nadam da je to posledica višenedeljne dijete bez ugljenih hidrata...videću sutra.

još jedna stvar: kad sam doktorki ispričala za onaj uvozni luk iz Kine, ona smatra da bez obzira što je hemijski tretiran, da je on samo izbacio na površinu kandidu koja je već pritajena postojala u organizmu i da mi je zapravo odlično odradio posao. to mi je malo bilo čudno, jer ja kod kuće jedem domaći beli luk u velikim količinama i nikada nisam imala sličnu reakciju.

@Utišana

imam jedno pitanjce za tebe: danas kad mi je odrađivan test na BICOM 2000 aparatu i kad je detektovana kandida u velikoj količini, nije postojala nikakva brojčana jedinica kojom bi se iskazivalo koliko je ima. doktorka je samo rekla da je ima jako puno i to ne samo albicans, nego reagujem i na sve ostale postojeće kandide...tek kad sam počela da insistiram koliko je to puno, rekla je da na skali od 1-10, dala bi sigurno 9.

sad mene interesuje da li se ta brojka, kao i tačna minutaža za terapijsku seansu dobija tek pri sprovođenju terapije? meni nisu danas ništa hteli da rade, kažu da bih suviše burno odreagovala.

takođe me interesuje da li si tokom biorezontantne terapije koristila jogurt i integralne žitarice, kao i šargarepu (kuvana/sirova). tikvice nigde nisam našla da li su zabranjene ili ne, mada po meni su slatkastog ukusa kad se pripreme. hvala
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2011., 00:25   #869
i još jedno pitanje za Utišanu:

da li ti je doktorka koja je radila biorezonancu dala lekove da piješ tokom sprovođenja dijete? meni je danas prepisala Nystatin tablete, da pijem tokom 10 dana na 6 sati, međutim kad sam ih kupila i pogledala sastav, sadrže saharozu i laktozu, a ja sam na prvo alergična, a ni ovo drugo nije srećno za kandidu. moram je sutra zvati da se konsultujem.
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2011., 08:35   #870
Quote:
shumaca kaže: Pogledaj post
vodi računa, jer je soda bikarbona ipak abrazivna. dobro je povremeno njom prati zube, ali nikako nije preporučljivo da bude stalno.
Da, to sam i ja pomislila. Šibam danas u biljnu apoteku po korijen iđirota, pa ću od nega napraviti prašak za zube.
Begemotica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2011., 09:01   #871
Quote:
shumaca kaže: Pogledaj post
i još jedno pitanje za Utišanu:

da li ti je doktorka koja je radila biorezonancu dala lekove da piješ tokom sprovođenja dijete? meni je danas prepisala Nystatin tablete, da pijem tokom 10 dana na 6 sati, međutim kad sam ih kupila i pogledala sastav, sadrže saharozu i laktozu, a ja sam na prvo alergična, a ni ovo drugo nije srećno za kandidu. moram je sutra zvati da se konsultujem.
Ne. Nikakve ljekove mi nije davala.
Ona mi je dala frekvenciju nistatina. Tj. nistatin je stavila u čašicu na biorazonatoru, ja sam držala diode. Informacija o nistatinu je ušla u tijelo, ali ne kroz jetru..
To smo ponovili 3 puta u razmaki od 7 dana. Uz dijetu, nakon terapije ja više nisam imala kandidu
Na pregledu je i kod mene pokazalo da kandide ima, a na terapiji se brojkom i u minutama terapije znalo koliko je ima. Tako, prvi put je bilo 9, pa 4, pa 1 šta je normalna količina jer kandida je stanovnik našeg organizma.

Nadam se da nemaš šećernu bolest.
Da te umirim. I ja imam intoleranciju na slatko tj. sve slatko- šećer, aspargam, med itd .. a nisam dijabetičar. I da te razveselim- napravla sam kuru za slatko i ona još uvijek djeluje!

Prije biorezonance i ja sam bila dugo na strogoj dijeti a isto sam imala kandide strašno puno. Dijeta nije bila dovoljna jer se prasica zavukla u cijelo tijelo. (imala sam je i u krvi!)

Šta se tiče praška za pecivo- nije rečeno da ti smeta soda bikarbona zato šta u pecivu imaš još ostalih aditiva. Meni je preporučila prašak iz DM od Alnature. Kruh sam pekla s njime, a brašno od pira (dinkel)

Quote:
dijeta za kandidu koju sam dobila od doktorke sadrži (po meni, sledeće diskutabilne namirnice) i krompir i kukuruzno brašno, proso, ječam, zobenu kašu, heljdu, jogurt, pavlaku, šargarepu, pšenicu, a od kiselog voća, pored limuna, tu su grejp, kivi, ananas, kisele jabuke, jagode, višnje, maline, ribizle, kupine dunje.
Ove žitarice šta ti je preporučila, možeš slobodno jesti jer tebi smeta bijelo brašno, i kiselo voće možeš, pogotovo jabuke .
Šta se tiče češnjaka ,totalno si u pravu. Čak je moja teta biorezonanca sama obratila mi pozornost na taj kineski koji je otrovan, ona ga je pomoću biorez. testirala.

Nisam koristila ništa mlječno jer sam imala intoleranciju na mlijeko.
Da, mrkvu sam jela sirovu, ali ne previše.

Jela sam riže, tjesteninu od dinkela, morske plodove, ribu, kruh od dinkela, jabuke, salatu, povrće, sjemenke, ... sad se baš i ne sjećam točno.
Meso nisam zbog intoler. na govedinu i svinjetinu. Smjela sam janjetinu ali je ne volim.
Danas sve to smijem jesti i ne škodi mi. Ne prejedam se kruhom ili paštom, pazim, ali ništa mi ne smeta.
sad budi strpljiva neko vrijeme i biti će uspijeha!

Zadnje uređivanje utisana : 09.02.2011. at 09:03. Reason: greška
utisana is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2011., 21:14   #872
a da li moram piti nistatin? jer ja nebi baš..ne koristim nikakve farmaceutske proizvode a sad neznam da li ću moći ići samo na tretmane biorez. bez toga..
Odgovori s citatom
Old 09.02.2011., 21:42   #873
ona je mene izlječila i uz pomoć nistatina, ali nisam pila tablete već sam samo dobila frekvenciju.
Moje mišljenje je da ga trebaš uzeti. to je najbolji lijek protiv kandide (kod nas ga više ne prodaju!!)

liječila me i njenim originalnim ampulicama. Ampulu sa gljivicama stavi u stroj i drže se diode..to je princip. ajde,javi poslije terapije kako ti je bilo.
Sad se opusti, ne brini, još malo ćeš se riješiti dosade
utisana is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2011., 21:52   #874
Hvala ti puno Utišana na detaljnom odgovoru. Više bih volela da sam i ja nistatin primila kroz terapiju umesto što mi je ovako dat. Jutros sam zvala doktorku da je pitam da li uopšte smem da ga koristim zato što sadrži i saharozu i laktozu, na šta mi je ona odgovorila da ga slobodno pijem. Videćemo kakve će rezultate pokazati.

Večeras sam pokupila rezultate iz laboratorije i nemam dijabetes! Nivo šećera u krvi mi je idealan 4.5! Pao mi je kamen sa srca. Sinoć sam guglala i naišla na članak u kome piše da osobe koje sprovode low-carb dijetu, za energiju umesto UH sagorevaju masti te se oslobađaju ketoni, koji se osećaju kroz specifični (neprijatni) dah.

http://www.webmd.com/oral-health/gui...use-bad-breath

Danas sam blendovala zelenje (peršun, blitvu, kelj) sa alkalnom vodom (nisam imala pri ruci ni kisele jabuke, pa je išlo bez ikakvog voća) - ukus je bljak, ali kad je za zdravlje... Nekako sam zgutala po pola litra ujutru i uveče. Posle dugo vremena krenula sa kinoom, uz dodatak cimeta (da malo obori nivo šećera u krvi...ipak neću da hranim ovu odvratnu gljivetinu!). Uvek me brine upotreba UH, bez obzira što nemam intoleranciju na integralna brašna i žitarice (osim pirinča), oni se u krajnjoj liniji razlažu na šećere od kojih se hrani kandida. Ograničila sam dnevni unos na 60 gr/dnevno, preko toga ne bi trebalo unositi.

Ovo doktorkino objašnjenje za beli (toksični) luk nema veze sa životom. Kad uneseš toksin u organizam, on napravi haos, nema šanse da može da ima lekovito dejstvo na kandidu. Hvala Bogu pa su mi se creva konačno sredila, nemam više tutnjave.

Što se tiče intolerancije na prašak za pecivo, doktorka mi je rekla da obavezno izbacim sodu bikarbonu, a kad sam je pitala da li ima uzorak s.b., rekla mi je da nema, ali da ne rizikujemo bolje da je ne koristim. Sledeći put nosim sa sobom ovu apotekarsku sodu bikarbonu na biorezonancu. Sutra pravim hleb od pir integralnog brašna, pa ću javiti na šta liči bez sredstva za dizanje testa

Drago mi je Utišana što nesmetano možeš da jedeš hranu koja ti je nekada bila problematična, to skroz daje nadu i nama ostalima da ćemo (nekada) moći da trošimo i torte, a ne samo da brstimo

Zadnje uređivanje shumaca : 09.02.2011. at 22:00.
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2011., 14:14   #875
Moram da se konsultujem sa veteranima Od pre dva dana počela sam intenzivno da koristim čili (i kurkumu) i da maksimalno ljutim jela, uz naravno standardni beli luk. Nakon obroka, na jeziku baš odreaguje kandida, pojavi se žešće. Takođe ujutru, sa zelenjem blendujem pola avokada (to mi je jedini voćni obrok u toku dana) i nakon toga, kao i nakon tahebo čaja, opet jezik odreaguje sa više belila. Ono što ne mogu da provalim jeste da li je to dobar znak (die off) ili signal da se stanje pogoršava?

Na netu sam nalazila oprečne savete vezane za čili - jedni tvrde da je odličan za varenje i za formiranje dobre crevne flore, a drugi kažu da ne treba konzumirati jer doprinosi pogoršanju kandide. Meni je logično ovo prvo.

U petak idem na biorezonancu, pa se javljam sa rezultatima.
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 10:51   #876
mislim da je to die-off. jer sve ovo što si pisala da koristiš su antifuginals. a u vezi toga; čitala sam jednu knjigu o candidi, jedna liječnica koja i sama pati od kandidijaze i veli da je ključ svega da se preparat protiv kandide ne koristi dulje vrijeme jer candida mutira i nema efekta više. preporuka je izabrati 4 antifuginala koji čovjeku osobno najbolje odgovaraju i koristiti svaki tjedan dana. evo npr., ja koristim citrofit(on mi čak očisti i jezik potpuno), pa onda ulje crnog kima, pa sodu bikarbonu, pa češnjak. probala sam i twinlabove yeast fighters ali mi je bila prejaka reakcija..ko da sam drogirana imate kakva iskustva s tim?
a u jednoj drugoj knjizi sam pročitala da prije bilo kakvog tretmana treba očistiti jetru jer su se u njoj nakupile mrtve stanice candide.
i da, ako netko želi, nek pošalje na pm mail, mogu poslati knjige(to su internet knjige koje sam kupila).
i da, u subotu idem na biorezonancu
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 11:40   #877
Quote:
greatpretender kaže: Pogledaj post
mislim da je to die-off. jer sve ovo što si pisala da koristiš su antifuginals. a u vezi toga; čitala sam jednu knjigu o candidi, jedna liječnica koja i sama pati od kandidijaze i veli da je ključ svega da se preparat protiv kandide ne koristi dulje vrijeme jer candida mutira i nema efekta više. preporuka je izabrati 4 antifuginala koji čovjeku osobno najbolje odgovaraju i koristiti svaki tjedan dana. evo npr., ja koristim citrofit(on mi čak očisti i jezik potpuno), pa onda ulje crnog kima, pa sodu bikarbonu, pa češnjak. probala sam i twinlabove yeast fighters ali mi je bila prejaka reakcija..ko da sam drogirana imate kakva iskustva s tim?
a u jednoj drugoj knjizi sam pročitala da prije bilo kakvog tretmana treba očistiti jetru jer su se u njoj nakupile mrtve stanice candide.
i da, ako netko želi, nek pošalje na pm mail, mogu poslati knjige(to su internet knjige koje sam kupila).
i da, u subotu idem na biorezonancu
ja sam malo utihnula sa belim lukom, origano ulje cu takodje da pauziram nedelju dana, ali zato cepam kurkumu i čili (i u salate i preko mesa). od juče krenula sa taheebo čajem, ali sam se iznervirala jer uputstvo na kutiji od čaja nema veze sa uputstvom sa originalnog web site-a: čaj treba spremati ili u vatrostalnoj staklenoj džezvi ili u zemljanoj posudi (u mom uputstvu pisalo da može i emajl, a kad magnet stavim na emajliranu šerpu, ona lepo vuče!). takođe se čaj stavlja od početka, a ne kad voda provri. bilo mi je čudno što je ukus čaja slatkast, a na netu sam našla da treba da gorči.

jedem presni brokoli i prokelj ali se pitam koliko je to pametno zbog pesticida (ipak je tek februar, a ovde nema da se kupi deklarisana organska hrana) posle njih mi je jezik očišćen za medalju!
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2011., 21:02   #878
Rezultat današnjeg odlaska na biorezonancu (to je trebalo da mi bude prva terapija, 10 dana nakon izrade testa intolerancije) - NEMAM VIŠE KANDIDU!

Doktorka je bila u šoku, lepo nije mogla da veruje. Prošlo je svega 10 dana od prethodnog dolaska i tada sam bila puna kandide, a sada imam količinu koja je uobičajena za zdrav organizam. Onda je otrčala da uzme ampulu "candida mix" i ni na nju nisam reagovala. Žena je i dalje bila u neverici i rešila je da mi ipak uključi terapiju za kandidu na 5 minuta i ukoliko osetim peckanje bilo na jeziku, u crevima, vaginalno, bilo gde - da joj odmah signaliziram, jer to znači da ipak postoji negde u organizmu. Ništa nisam osetila, tako da je konačan zaključak da kandide više nema

Onda mi je radila ispitivanje na toksine i reagujem na endotoksine koje je ispustila kandida u organizam, a i creva su mi osetljiva. Izvršila je detoksikaciju jetre i još par potrebnih stvari, pa se sledeći put vidimo za desetak dana.

Od kuće sam ponela sa sobom specifične potencijalne alergene koje koristim, a koje doktorka nema kod sebe: apotekarski čistu sodu bikarbonu, kinou, "Dentogum" zubni prašak i kalijumovu so (sa E504). Kinou i kalijumovu so mogu opušteno da koristim, na sodu bikarbonu imam blagu reakciju (mogla bih da je upotrebim za mešenje hleba, ali ne i za ispiranje i grgotanje), a na "Dentogum" imam žešću reakciju i njega izbacujem iz upotrebe (izgleda da aluminijum sulfat ipak nije tako bezazlen za moj organizam, iako ga ima do 4%). Po završenom tretmanu (koji je ukupno trajao sat vremena), u odlično snabevenoj apoteci koja drži i proizvode koji su 100% prirodni, uspela sam da nađem LOGODENT Sensitive Toothpaste, koja od veštačkih zaslađivača sadrži isključivo Xyilitol (koji uništava kandidu), pri čemu nema ni penećih sredstava, ni fluorida, mirisa, sintetičkih boja ni konzervanasa.

Nastavljam i dalje sa istim režimom ishrane, postepeno ću da povećavam unos ugljenih hidrata (jer sam ih ograničila na minimum i dosta izgubila na kilaži) i držaću se od voća avokada, limuna i povremeno kiselih jabuka. Namirnice na koje sam pokazala intoleranciju (beli šećer, belo brašno, kvasac, banane, brusnice, kikiriki itd...) ne koristim uopšte u naredna dva meseca, nakon čega ponovo idem na testiranje.

Za sve koji se i dalje bore protiv kandide, odlične izvore informacija za uspešnu terapiju imate na

http://www.candida-cure-recipes.com/index.html
http://www.yeastinfectionadvisor.com/

Odličan savet je dala greatpretender, da se po nedelju dana smenjuje upotreba antimikotika, kako bi se izbegla rezistentnost. Meni su se u ovoj završnoj fazi fantastično pokazali kombinacija ljutih začina (kurkuma, čili i beli luk), taheebo čaj, a izgleda da je i alkalizacija organizma zelenim kašastim sokovima (kombinacija avokada sa blitvom/peršunom/keljom/brokolijem) dala ovako ekspresne rezultate - sad znam da je ono belilo što je izlazilo bilo die-off. Možda je uspehu dodatno doprineo i Nistatin, koga sam pila tokom 10 dana.

@greatpretender

Srećno sutra na terapiji! Iako sam se ratosiljala buđave gljive, zainteresovana sam za knjige koje si spominjala - poslala sam email na PP. Hvala ti puno!
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2011., 09:28   #879

Evo, ima lijeka! Bravooooo
utisana is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2011., 11:12   #880
Quote:
utisana kaže: Pogledaj post

Evo, ima lijeka! Bravooooo
Hvala ti Utisana Mislim da je biorezonanca neophodna za uspešno lečenje kandide (i drastično ubrza izlečenje), jer smo svi mi tokom dijete koristili namirnice na koje imamo intoleranciju, a koje su ometale proces izlečenja. Sad samo da se javi greatpretender sa obavljene terapije, pa da čujemo i njene utiske
shumaca is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:12.