Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.01.2012., 14:21   #101
  • OVAN - Akcent je na motivu vulkana i jahačici koja rigidno gleda na promatrača.

• BIK - Slika odiše familijarnošću, prevladava zelena boja koja simbolizira plodnost.

• BLIZANCI - Likovi razigrano lebde nad oblacima, a leptiri simboliziraju preobrazbu.

• RAK - Prva asocijacija je pažljivost zbog načina kako sirena pridržava biser.

Zadnje uređivanje Dinah : 22.01.2012. at 14:38.
Dinah is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2012., 14:32   #102
  • LAV - Raskoš, prevlast toplih boja, uspravna i fiksna pojava u pratnji divlje životinje.

• DJEVICA - Osoba izvana ostavlja dojam otmjenosti i razboritosti, no lice odaje zamišljenost.

• VAGA - Dualnost lijeve i desne strane prikaza, izmjene dana i noći.

• ŠKORPION - Nikad ne znate što se sve krije u dubinama nemirne vode.
Dinah is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2012., 14:42   #103
  • STRIJELAC - Svojim aktima pobuđuje interes osobe koja ga prati u stopu.

• JARAC - Izražen motiv duge (?) a jahačica promatra ravno ispred sebe.

• VODENJAK - Ptice u letu unose dašak slobode, a prevladavaju umirujuće, hladne boje.

• RIBE - Asocijacije na sliku: sanjarenje i senzibilnost.

Slike preuzete s OHALU foruma, otvorene za komentare.
Dinah is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2012., 15:21   #104
Ove slike su toliko kičaste i nerealne da podcjenjuju astrologiju.

Dvanaest znakova zodijaka predstavlja dvanaest različiti "životnih puteva" od kojih svaki ponaosob ima svoju stvaralačku (kreativnu) i onu drugu - destruktivnu stranu. Svaki od njih odgovara stupnjevima razvoja u ljudskom životu, a ti arhetipi zodijačkih znakova ovdje se jedva razabiru od silnog glitera.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2012., 17:56   #105
Quote:
Fish 1968 kaže: Pogledaj post
Ove slike su toliko kičaste i nerealne da podcjenjuju astrologiju.
Da, tako i ja mislim. Od silnog se svjetlucanja nit ne naziru glavne karakteristike znakova.
Old 23.01.2012., 18:57   #106

Očekivano da će prvi prigovori biti na kićenost, samo u moru kojekakvih varijanti našlo se i puuuuno većih glitera.
Podcjenjuje astrologiju...? Po meni to se prije radi s prikazima nagih tjelesa što leže/jašu na zodijačkoj živini, takvi mi pogotovo nemaju veze s astrologijom, no dobro...

Quote:
Fish 1968 kaže: Pogledaj post
Dvanaest znakova zodijaka predstavlja dvanaest različiti "životnih puteva" od kojih svaki ponaosob ima svoju stvaralačku (kreativnu) i onu drugu - destruktivnu stranu...
U tom slučaju da se vratimo korijenima: Prizori mjeseca kolovoza (s Lavom i Djevicom) braće Limbourg te zbivanja u studenom, kada završava period Škorpiona, a počinje vladavina Strijelca.

Pa malo alegorijskog prikaza Jupitera u Ribama iz 17. stoljeća:
  • Trijumf Venere u Biku (Francesco del Cossa, 15. st.)

• Znak Djevice (Cosimo Tura, isto stoljeće)

• Alegorijski prikaz Raka (Cosimo Tura)
Dinah is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2022., 11:57   #107
Postoje programi umjetne inteligencije koji mogu generirati unikatnu fotografiju, sliku, crtež... I to poprilično dobro ispadne. Programu se napiše rečenica za temu, stil (npr. ulje na platnu) i druge ključne riječi po želji https://openai.com/blog/dall-e/
Generiranje slike zahtijeva puno resursa i nije brzo gotovo, postoje neki besplatni online alati ne daju baš neke naj rezultate. Ovi bolji (Midjourney AI) se naplaćuju

Primjer generirane slike za Vagu a ostali znakovi su tu https://www.reddit.com/gallery/wuy8ho
"Libra cardinal air scales justice commerce relationships Venus"

pic is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2022., 12:39   #108
@pic hvala na postu. Odlične su mi fotografije, posebno za jarca. Rijetko vidim tako nešto vizualno što mi odmah sjedne za moj znak.
Perl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2022., 13:14   #109
Quote:
Perl kaže: Pogledaj post
@pic hvala na postu. Odlične su mi fotografije, posebno za jarca. Rijetko vidim tako nešto vizualno što mi odmah sjedne za moj znak.
Meni je vodenjak zanimljiv ^^
Snen is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:25.