Natrag   Forum.hr > Društvo > Usamljena srca

Usamljena srca Lonely Hearts Club Band
Podforumi: Druženje forumaša

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.06.2013., 02:56   #1
Pomozite Mensi!

Lijep pozdrav svim ljudima dobre volje.

Iznio bih ovdje svoj problem s nadom da će se naći neko mehka srca pa me savjetovati u vezi mog ljubavnog poblema.
Zovem se Menso i imam 43 godine. Po zanimanju sam bravar i rođen sam u Drežnici, mjestu nadomak Mostara. Kao dijete bio sam dobar učenik ali malo polijen pa me nisu zanimale visoke škole tako da sam odlučio da završim kakav zanat i odmah dobijem zaposlenje. Znate kako je u tim godinama, daj para a ostalo nek ide u tri lijepe. Amidža me savjetovao da završim za bravara pa sam odabrao zanat našeg druga Tita i bio sam đak generacije, svaka petica.
Dokaz tome je i na zidu uramljena pohvala iz trećeg razreda.
Da vam pravo kažem bio sam i lijep i zgođušan onako visok, crn, pojak u plećima, moji zubi. Prvi sam u selu nabavio naočale Rejbanke a ostali momci su me stalno pitali da im dadnem iste da oprobaju. Bezbeli da njima nisu stajale tako lijepo kao meni.
Bilo je cura ko u priči jarane. Mogo sam da biram koju ću. Mijenjao sam ih češće nego vlastite gaće da izvinete. Nikad mi nije bilo na pameti da se skrasim i osnujem fameliju. Samo žene, cigari i rokenrol.
Ali kako sam napunio četrdesetu ta želja za famelijom je počela rasti. Valja imat nekog ko će te po povratku kući dočekat s ručkom, a i ovu moja kuća na sprat, vozni park (golf, freza i traktor) te 15 dunuma zemlje treba neko da nasljedi.
Jednog dana sam sjeo, uzeo hartiju i olovku, te napravio spisak cura iz mog sela i okolice.
Ona pred udajom, ona poružna, ona na lošem glasu, ona premlada, ona prestara...kad sam sve pretumbo shvatio sam da u široj okolici nema cure za mene.
Poslje sam se prijavio na smokvu i iskricu jer sam čuo da tamo ima treba, ali neuzubilahi sve nekakve što traže pare za onu stvar.
Pravo sam se razočaro.

I onda se desilo to da sam kod komšinice upoznao njenu rodicu Nerminu koja je inače raspuštenica ali meni to ne smeta. Plavuša..ama zgodna ko kad je zgodna. Malo sam se ko postidio u njenom društvu pa je nisam ni pitao da izađe sa mnom a ona vrckava samo se smije i priča s rodicom a mene ni da pogleda.
E kad je otišla meni se razvezo jezik. Pitam komšinicu ko je, kakva je, koga ima, čime se bavi, traži li nekog i kona mi sve ispriča.
Čim sam došo kući prijavio sam se na fejs, našao je i poslo zahtjev. Svako 5 minuta provjeravao sam je li prihvatila, je li, nije li, je li...
Čak sam i u klozet nosio mobilni i provjeravao. I prihvati me! Kad nisam crko od dragosti!
Odmah sam joj se javio na chat, rekao kako je lijepa, ali je cura morala da ubrzo ide pa sam se dao u razgledavanje njenih slika.
Svaku sliku sam joj ili lajko ili komentariso. Na zid sam joj stavljao pjesme od Divljih jagoda, Crvene jabuke, Dugmeta.
Čak sam kao hompejdž umjesto googla stavio njen profil. Stalno sam je hvalio i po zidu i slikama i svukuda jer sam htjeo pokazati koliko mi je stalo do nje.
I neko jutro ja ustao, napravio kahvu i ko na kompjuter ću...kad vidim blokirala me. Osto sam šokiran! Zašto me blokirala? To juto mi je prisjela i kahva i cigar, a nisam mogao ni doručkovati od neke muke. Hodo sam po sobi i kontao šta joj je, šta sam pogrešno uradio a baš sam se trudio da joj dadem do znanja da mi se sviđa.
Kontaktirao sam komšinicu i rekao joj tako i tako, kaže ona živ bio nemoj mene u to uvlačiti.
Po čitav dan sjedim u bašti zaklonjen starom smokvom i pratim kuću od komšinice da vidim neće li joj doć Nermina ali nje nema.
Šta da radim? Šta mislite zašto me blokirala? Gdje sam pogriješio?
Šta mi vi savjetujete? Da joj odem pred kuću i zatražim objašnjenje? Ili da čekam s nadom da će me odblokirati?
Samo nemojte reći da je zaboravim jer NE MOGU. Ja bi nju odmah ženio
Old 17.06.2013., 03:01   #2
ukratko pokazao si ocaj i bio previse opsjednut, zene to ne vole, lajko joj svaku sliku i takva opsesija pa nije ni cudo da te blokala, bas mi jedna frendica rekla nedavno da je isto imala takav slucaj i da je bio odma blokan taj lik

znaci polako idi nemoj odma razmisljati o zenidbi bogte

i da nece te odblokirati, sumnjam da mozes nesto uciniti zato sto si sjebo u startu
random101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 07:50   #3
Quote:
Mensso kaže: Pogledaj post
Mijenjao sam ih češće nego vlastite gaće
Svaki tjedan druga?
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 08:03   #4
Ponekad pozelim da ostavim studije i upisem neki zanat...pa da budem pekar, limar il moler, da ukrotim struju...i naucim da opravljam bojler

Autor znatce tu pjesam

Uglavnom, lajkam ti Ga!! Taj tradicionalno pomaknut bossanski smisao za humor. To dusevno bogato utjelovljenje elegantnog nekog ocaja, tako...narodski svagdasnje ispricanog.
Navijam dakako za tebe i nerminu, s tim u vezi, namjesto serenade pod prozorom za ispriku manijakalnog opsjedanja, bog s tobom, nek i halid bude

via tapatalk
scarletlemur is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 08:05   #5
gornja ili donja Drežnica?
Old 17.06.2013., 08:13   #6
Pa ti si skoro ko Ivo Andrić!
Ja hoču nastavak, ovo je bolje od sapunice!

A moj savijet...moguće da je saznala za tvoje cure ili imaš neku sa strane pa te odjebala!
malinamalina is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 08:15   #7
Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post
Svaki tjedan druga?
Moram priznat da iJa samse zamislila nad higijenskim navikama njegovim. Covik, da musliman je...praob gace cesce, a mijenjao zene...rjedje.
Ovaj je, mostarski lociran, takorec nas covik ccc, ta braca po...hrvackoj brackoj zajednici iz...herceg-bossne smo, red je da pomogne mu se, a ne da higijenicara odje igramo se.

via tapatalk
scarletlemur is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 13:07   #8
Ja sam mislio da Mensa traži donacije, a ne da se radi o frajeru koji se zove Menso.
Old 17.06.2013., 13:28   #9
Quote:
miki1988 kaže: Pogledaj post
Ja sam mislio da Mensa traži donacije, a ne da se radi o frajeru koji se zove Menso.
ovo je dobra
random101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 13:53   #10
Pa zabrinjavajuće je i da nisi skonto što te žena blokirala..kakav crni fejs, trebao si početi priču sa njom kad ste se sreli, pitati šta te zanima, saznati šta hoćeš. A jok šutiš ko tupan i trčiš kući otvorit fejs pa je opsjedat...svaka normalna cura bi te blokirala jer si imao priliku prići na normalan način a ti si se ukakao u gaće i pobjego kući pa hop na internet i stalkat je po fejsu. Sigurno je frendovi počeli ispitivati ko ti je ovaj i sl., i curi neugodno normala..Navijam za vas ali ne vjerujem da se tu šta može popravit..zezno si ono baš..hercegovački..
Old 17.06.2013., 14:00   #11
Napravi drugi profil i opet sve to ponovi, možda ovaj put upali
Nollle is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 14:01   #12
Ne vjerujem da su hercegovci tako smotani likovi.Nekako...sam krajolik ih čini hrabrim,kršnim i snalažljivim.Mislim...mogao je curu ljepo zaustavit, pitati za sokić i stvar rješena, a ne toliko okolišati i raditi probleme iz ničega.Hrabrost je ono što prolazi!
malinamalina is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 14:45   #13
Quote:
Da vam pravo kažem bio sam i lijep i zgođušan onako visok, crn, moji zubi.
Moji zubi

Quote:
Svaku sliku sam joj ili lajko ili komentariso. Na zid sam joj stavljao pjesme od Divljih jagoda, Crvene jabuke, Dugmeta.
Čak sam kao hompejdž umjesto googla stavio njen profil. Stalno sam je hvalio i po zidu i slikama i svukuda jer sam htjeo pokazati koliko mi je stalo do nje.
I neko jutro ja ustao, napravio kahvu i ko na kompjuter ću...kad vidim blokirala me. Osto sam šokiran! Zašto me blokirala?
Šta da radim? Šta mislite zašto me blokirala? Gdje sam pogriješio?
De tu malo napiši, šta si joj pisao

Quote:
Ar1st0cr4t kaže: Pogledaj post
Trol, ali trol koji se potrudio!
Jako smješan troll
Lyte-as-a-rock is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 14:58   #14
Quote:
broken kaže: Pogledaj post
gornja ili donja Drežnica?
Ovo i mene zanima
Old 17.06.2013., 15:02   #15
a kako mu se da tolko pisat na pocetku ako je trolcina
uglavnom ..i ja bi prva blokala lika koji mi se nesvida i koj je tek sta sam ga primila ,sve mi slike lajkao i pisao neke rijeci tipa lijepa si ,zgodna ili nesto trece,totalno odbojno ...
kutija keksa is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 15:53   #16
Meni su se uvijek sviđali tipovi što voze traktor, još ako ima na sebi detalj kao što su Rejbanke
mala prkos is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 16:43   #17
Quote:
mala prkos kaže: Pogledaj post
Meni su se uvijek sviđali tipovi što voze traktor, još ako ima na sebi detalj kao što su Rejbanke
I ako je traktor kabrio da se rejbanke bolje vide...
Old 17.06.2013., 20:06   #18
a Menso
"They didn’t agree on much. In fact, they didn’t agree on anything. They fought all the time and challenged each other ever day. But despite their differences, they had one important thing in common. They were crazy about each other."
allie hamilton is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 21:22   #19
Quote:
mala prkos kaže: Pogledaj post
A još ako dole obuče trenirku i cipele na špic ...čista romantika

Quote:
kutija keksa kaže: Pogledaj post
.. ja bi prva blokala lika koji mi se nesvida i koj je tek sta sam ga primila ,sve mi slike lajkao i pisao neke rijeci tipa lijepa si ,zgodna ili nesto trece,totalno odbojno ...
A još ako uz to ima sliku profila npr. Batmana s erekcijom ili da kopa đubar ,onda pogotovo

Trebo si je otvorit neki prekrasni profil,pa da ona lajka njega.

Zadnje uređivanje Lyte-as-a-rock : 17.06.2013. at 21:39.
Lyte-as-a-rock is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2013., 23:17   #20
Quote:
dead-as-a-rock kaže: Pogledaj post
A još ako dole obuče trenirku i cipele na špic ...čista romantika
Nemam pojma šta Mensi oblači ali očito žene privlači osim ove jedne. Ni traktor, ni freza, odlične ocjene okvirene, ništa

mala prkos is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:33.