Film Art, cult and all that trash |
Pogledaj rezultate ankete: Oscara za najbolji film trebao bi osvojiti?
|
American Sniper
|

|
17 |
10.56% |
Birdman
|

|
52 |
32.30% |
Boyhood
|

|
20 |
12.42% |
The Grand Budapest Hotel
|

|
20 |
12.42% |
The Imitation Game
|

|
24 |
14.91% |
Selma
|

|
1 |
0.62% |
The Theory of Everything
|

|
6 |
3.73% |
Whiplash
|

|
21 |
13.04% |
|
|
17.02.2015., 19:34
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2006.
|
posljednjih nekoliko godina oscari su užasno predvidljivi i nema iznenađenja 
|
|
|
18.02.2015., 16:21
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2015.
|
Quote:
mah11 kaže:
Što mislite, jesu li filmovi nominirani ove godine bolji od prošlogodišnjih? Kada uzmem sve u obzir, tu su negdje, no meni je ova godina ipak bolja.
|
Ne nisu bolji!! Proslogodisnji su bas bili fascinantni!!! Ali ne kazem i ove godine su dobri i zanimljivi!!! 
|
|
|
18.02.2015., 17:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
NikiVr1993 kaže:
Ne nisu bolji!! Proslogodisnji su bas bili fascinantni!!! Ali ne kazem i ove godine su dobri i zanimljivi!!! 
|
A ne znam, meni je prošla bila za nijansu slabija. Dobri su mi Dallas Buyers Club, Vuk i Her, ostalo prosječno. Ove godina mi je nekako bolja, GBH, Birdman, Whiplash su mi super, Boyhood isto ok. Znam da su sve to ukusi, ali da prokomentiram malo.
|
18.02.2015., 18:13
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mah11 kaže:
A ne znam, meni je prošla bila za nijansu slabija. Dobri su mi Dallas Buyers Club, Vuk i Her, ostalo prosječno. Ove godina mi je nekako bolja, GBH, Birdman, Whiplash su mi super, Boyhood isto ok. Znam da su sve to ukusi, ali da prokomentiram malo.
|
eto opet meni se Buyers ne svidja ali nikako nez sto... hah odlicni su mi 12years slave, vuk i American Hustel!!! Sto se ove god tice Birdman je ok i The imitation game mi je dobra! 
|
|
|
18.02.2015., 18:18
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2014.
|
Mislim da je u igri kombinacija
prošle godine su vrh bili dallas clubs, wall street i nije mi loš 12 years a slave ostali meh
ove godine predvode budapest hotel, birdman i boyhood ostali meh
tako da moguće da su tu negdje
|
|
|
18.02.2015., 18:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Ekipa, zna li netko možda koja kladionica kod nas ima oscare?
Prošle godine je imao supersport (nabacila sam par oklada i fulala sve, baš sve sami favoriti dobili  ), ali ne vidim kod njih oscare u ponudi ove godine. Nema očitih favorita pa su se ustrtarili? 
Zadnje uređivanje Caron : 18.02.2015. at 19:00.
|
|
|
18.02.2015., 18:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
nina 55555 kaže:
posljednjih nekoliko godina oscari su užasno predvidljivi i nema iznenađenja 
|
Prosle godine se stvarno znalo sve unaprije, al ove godine nisam siguran u nista 
|
|
|
18.02.2015., 19:05
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
Caron kaže:
Prošle godine je imao supersport (nabacila sam par oklada i fulala sve, baš sve sami favoriti dobili  ), ali ne vidim kod njih oscare u ponudi ove godine. Nema očitih favorita pa su se ustrtarili? 
|
supersport će imat sigurno, kad smo kod toga, koji film ili kategorija bi moglo bit najveće iznenađenje, da probamo koji dinar i zaradit
|
|
|
18.02.2015., 20:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Imat će Supersport vjerojatno, ko i prošle, u na dan kad su Oscari će stavit mislim. Uvijek su mali koefi na favorite, no teško će biti iznenađenje pa se mogu neke parice dić. 
|
|
|
18.02.2015., 20:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Prosle godine su nominirani bili puno vise medijski eksponirani. Sad, 4 dana prije dodjele, vecina ljudi nije niti cula za te filmove niti vidjela. Kog god da pitam, nitko nema pojma.
Glasam za Theory da pobijedi, ali ce u praksi to vjerojatno bit Boyhood.
|
|
|
18.02.2015., 21:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
MagicRat kaže:
Imat će Supersport vjerojatno, ko i prošle, u na dan kad su Oscari će stavit mislim. Uvijek su mali koefi na favorite, no teško će biti iznenađenje pa se mogu neke parice dić. 
|
Aha, oni to postave tik pred dodjelu. Nisam znala, prošli put sam uplatila u zadnji čas.
A moram nešto staviti na Keatona, jedan od mojih omiljenih glumaca, tak mi je drago da je nominiran. A nadam se da će ga i dobiti.
Od filmova.... mislim da ću staviti na Boyhood. Iako mi je favorit Birdman, ali ima manje šanse.
Vidjet ćemo koeficijente. 
|
18.02.2015., 23:56
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Caron kaže:
|
Eddie Redmayne veliki favorit william hill kladionica 1,25 tecaj, birdman isto favorit dosta velik sa 1,65!!! ali bice sigurno u super sportu samo sto ce ja mislim tek u subotu staviti ponudu!!
|
|
|
19.02.2015., 00:22
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2014.
|
Jednostavno ne mogu vjerovat da The Grand Budapest Hotel ima toliko glasova
Birdman očekivano vodi, osobno nije ispunio moja očekivanja, pretencioznan i nadut. Nije to tip umjetničkog filma s nekom prosvjetiteljskom porukom, samo skupa, napuhana promocija osrednjeg oronula glumca. Nikako se nisam mogao unesti u film.
Moj glas otišao je Whiplashu. Filmčina koja je zasluženo našla poziciju u mojoj memoriji. Simmonsu kapa do poda. Film godine.
Prošle godine Nebraska, ove Whiplash.
|
|
|
19.02.2015., 00:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
kaj fali budapestu?  Mislim slažem se da nije za film godine, al je svejedno odličan...također moj glas ide Whiplashu kao filmu godine 
|
|
|
19.02.2015., 01:01
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2014.
|
Ha nije loš...objektivno nije, subjektivno; film za publiku obezmoždenih hipstera.  Andersonove uratke općenito smatram čistim isfuravanjem i nadrkavanjem. Kao da na silu želi biti čovjek koji stvara najbolje filmove s porukom. Sve je to nekako na silu, takav film ne spada u moje okvire postavljanja standarda u kinematografiji. Da je napravljen u Fantastic Mr. Fox fazonu, možda bi i razmislio o umjetničkoj kvaliteti istog. The Grand Budapest Hotel je komercijalna izdrkotina nafilana poznatim glumcima. Larpurlartistički, ili pak ne, zaključite sami.
|
|
|
19.02.2015., 08:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
okapoaN kaže:
Jednostavno ne mogu vjerovat da The Grand Budapest Hotel ima toliko glasova
Birdman očekivano vodi, osobno nije ispunio moja očekivanja, pretencioznan i nadut. Nije to tip umjetničkog filma s nekom prosvjetiteljskom porukom, samo skupa, napuhana promocija osrednjeg oronula glumca. Nikako se nisam mogao unesti u film.
Moj glas otišao je Whiplashu. Filmčina koja je zasluženo našla poziciju u mojoj memoriji. Simmonsu kapa do poda. Film godine.
Prošle godine Nebraska, ove Whiplash.
|
Potpisujem svaku rijeć. Moj je glas također otišao Whiplashu. Bar pitanje sporednog glumac nebi trebalo biti upitno 
|
|
|
19.02.2015., 18:02
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
Službeni naziv Oscara je Academy Award of Merit, a o dobitnicima odlučuje gotovo 5.800 članova Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti, utemeljene 1927. Ovogodišnja se dodjela četrnaestu godinu zaredom održava u luksuznom zdanju hollywoodskog Dolby Theatrea arhitekta Davida Rockwella. Čak 3.400 uzvanika te televizijski gledatelji u više od dvjesto zemlja pratit će glazbeno-scenski program u produkciji Neila Merona i Craiga Zadana.
Kroz svečanost proglašenja dobitnika pozlaćenih statueta mačonoše (autor im je Cedric Gibbons) u ukupno 24 kategorije gledatelje će prvi put u karijeri voditi popularni komičar Neil Patrick Harris, zvijezda humoristične serije Kako sam upoznao vašu majku.
Među mnogobrojnim najavljivačima na svečanosti naći će se i dosadašnji dobitnici Oscara te neke od najvećih zvijezda američkog šou-biznisa: Ben Affleck, Jennifer Anniston, Jason Bateman, Scarlett Johansson, Eddie Murphy, Chris Pine, Naomi Watts, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Lupita Nyong'o, Chris Pratt, Chaning Tatum, John Travolta, Oprah Winfrey i - Meryl Streep koja 87. svečanu dodjelu Oscara dočekuje uz svoju devetnaestu nominaciju (za najbolju sporednu žensku ulogu u mjuziklu U šumi oborivši tako vlastiti rekord.
Dodjela Oscara produkcijski je projekt američke TV kuće ABC, a samoj svečanosti prethodi dolazak nominiranih i uzvanika na crveni tepih ispred Dolby Theatrea.
HTV je jedna od 200 kuća koje će prenositi svečanost. Budite uz nas na Prvom programu u noći na ponedjeljak, deset minuta prije prijenosa iz LA, koji počinje u 1 sat. Komentatori u studiju Hrvatske televizije bit će Alemka Lisinski, Nenad Korkut i Boško Picula.
Zadnje uređivanje manchild : 19.02.2015. at 18:28.
|
|
|
19.02.2015., 18:26
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
manchild kaže:
Službeni naziv Oscara je Academy Award of Merit, a o dobitnicima odlučuje gotovo 5.800 članova Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti, utemeljene 1927. Ovogodišnja se dodjela četrnaestu godinu zaredom održava u luksuznom zdanju hollywoodskog Dolby Theatrea arhitekta Davida Rockwella. Čak 3.400 uzvanika te televizijski gledatelji u više od dvjesto zemlja pratit će glazbeno-scenski program u produkciji Neila Merona i Craiga Zadana.
Kroz svečanost proglašenja dobitnika pozlaćenih statueta mačonoše (autor im je Cedric Gibbons) u ukupno 24 kategorije gledatelje će prvi put u karijeri voditi popularni komičar Neil Patrick Harris, zvijezda humoristične serije Kako sam upoznao vašu majku.
Među mnogobrojnim najavljivačima na svečanosti naći će se i dosadašnji dobitnici Oscara te neke od najvećih zvijezda američkog šou-biznisa: Ben Affleck, Jennifer Anniston, Jason Bateman, Scarlett Johansson, Eddie Murphy, Chris Pine, Naomi Watts, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Lupita Nyong'o, Chris Pratt, Chaning Tatum, John Travolta, Oprah Winfrey i - Meryl Streep koja 87. svečanu dodjelu Oscara dočekuje uz svoju devetnaestu nominaciju (za najbolju sporednu žensku ulogu u mjuziklu U šumi oborivši tako vlastiti rekord.
Dodjela Oscara produkcijski je projekt američke TV kuće ABC, a samoj svečanosti prethodi dolazak nominiranih i uzvanika na crveni tepih ispred Dolby Theatrea.
HTV je jedna od 200 kuća koje će prenositi svečanost. Budite uz nas na Prvom programu u noći na ponedjeljak, deset minuta prije prijenosa iz LA, koji počinje u 1 sat. Komentatori u studiju Hrvatske televizije bit će Alemka Lisinski, Nenad Korkut i Boško Picula.
http://zabava.hrt.hr/the-oscar-goes-to
|
Jel mi mozes reci sta su zapravo Alemka Lisinski, Nenad Korkut i Bosko picula cuo sam za njih ali nez ko su!? bio bih zahvalan! 
|
|
|
19.02.2015., 18:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Nije uopće bitno tko su, samo da što više šute.
Što više budu šutjeli, to bolje će bit. 
|
|
|
19.02.2015., 19:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Najgori su oni debili, na RTLu ako se ne varam, koji komentiraju što je tko obukao.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:00.
|
|
|
|