Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera > Informacije o poslodavcima

Informacije o poslodavcima Misija: zaposlenje!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.02.2016., 11:48   #41
Quote:
Brogan kaže: Pogledaj post
s tim da ti to radi u RH jedno 95% firmi. a u IT-u 99% firmi

dno

ja kad sam bio nezaposlen potrošio sam valjda jedno 4-5k kn od staraca za hodočašće ljudskom otpadu u Zg. srećom pa je u to vrijeme bila ekstremna kriza... cca 2010....pa tih dolazaka nije bilo drastično previše...nije bilo natječaja
Ja bi njima svima izdao račun za usluge testiranja, pa nek mi plate.

Tada bi oni dobro pazili koga bi zvali na razgovor i nebi toliko maltretirali nezaposlene.
Her-Bak is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2018., 18:18   #42
Ima li tko kakav info o trenutnom stanju u Spanu? Biste li preporučili odlazak na radno mjesto sistem inženjera za čovjeka s par godina iskustva u MS tehnologijama?
kr1gla is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2019., 20:15   #43
Quote:
kr1gla kaže: Pogledaj post
Ima li tko kakav info o trenutnom stanju u Spanu? Biste li preporučili odlazak na radno mjesto sistem inženjera za čovjeka s par godina iskustva u MS tehnologijama?
Tebi a i svakom drugom preporučam da se okuša.
Nije tu med i mljeko po pitanju ako misliš ne raditi i da stres je prisutan na visokom nivou zbog čestog obima posla.
Ja sam u firmi sada cca godinu dana. Radim na service desku i radi se u 3 smjene. Radi se 6 dana za redom pa si 2 slobodan plus dobijaš bonus slobodne dane (jer radiš 6 dana u komadu) koje uzimaš u dogovoru s kolegama iz smjene koji dan. Jako puno se radi na SDu ali zato i jako puno nauči. Susrećeš se s jako puno različitih situacija zbog raznovrsnosti korisnika kojima pružaš uslugu.
Prava radnika znači najbolja od svih dosadašnjih firmi u kojima sam bio a dosta sam firmi promjenio u svojih 35 godina koliko imam. Godišnji (ne da imaš nego ga moraš iskoristit hehe) plus 2 dana imaš godišnje pravo na bolovanje bez dokaza o bolovanju. Preseljenje vjenčanje i nedaj bože smrti sve daju dodatne dane. Ja sam nažalost imao smrtni slučaj a direktor i glavni TL ti pošalju poruke sućuti uz riječi uzmi si slobodno koliko ti je potrebno. Firma ima nekoliko okupljanja godišnje gdje se roštilja druži i popije (Bože moj). Plaja redovna i nikada u godini dana ju nisam dobio 15tog kako piše u ugovoru nego uvijek prije (najkasnije 12tog), božićnicu sam dobio plus poklon u vrijednosti 600 kuna da si izaberem u nekoliko ponuđenih trgovina u ovih godinu dana. Imate u sklopu firme razne akcije za sportske aktivnosti (teretana, nogomet,bazeni...) u firmi ako se zalažete znate posao ili ga brzo usvajate brzo će te napredovati.
Span Vam plaća cisco i microsoft licence ako želite učiti i napredovati.
Kolika je plaća to Vas sve zanima znam ali to vam neću i ne mogu reći. Jedna od bitnih stavki firme je da moraš šutiti o tome i nitkom ne smiješ reći a i to potpišeš i u ugovoru ...
Evo ovo je moje lično iskustvo i lični stav a vi vidite ....
Bosanac_Dalj is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2019., 17:45   #44
šta reći koju posluku porati.

Prijavljujem se na oglas koji uveliko odgovara mojim vještinama.
I dobijam poziv na intervju od njihove tajnice. Tu počinju nevolje.
Na odgovor na pozivni emial dolazi mi error poruka od servera, da poruka ne može biti isporučena. Prisiljen sam zvati (iz inostranstva) da potvrdim termin intervjua. Na spomena tajnici, da email poruke ne prolaze do njih, ona odgovara da će sljedeci put probati preko neke druge aplikacije slati mejlove? Wtf, koje druge aplikacije. Najčesci uzrok je mail server ne tamo neka aplikacija.
Uostalom komunikacija s njima u naredni par dana izgleda ovako:
pošalji email
dobijam instani odgovor servera da poruka nije isporučena
nazovi na tel provjeri jesu li dobili poruku.

I tako nekako dodje vrijeme intervjua. Ta ista tajnica i lead developer. Naravno ulazim u dubok tehnički razgovor sa developerom. U jednom trenutnu on tvrdi: Aha, baš takav čovjek nam treba. Mislim se u sebi, u jbte ovo je pravo pozitivan znak.
Intervjue se završava uz napomenu da bi trebao očekivati poziv na sljedeci krug
Ali bjezi djavo. sljedeći je njihov email gdje mi se od srca zahvaljuju ali eto moja prijava nije odobrena za nastavak.
U nastavku traže da zadrže moje podatke u njihovoj bazi naredne 3 godine.

Istovremeno ih obavještavam da bi ja radje da uklone moje podatke odmah i da se pridruže na ovom forumu i kažu koju riječ o sebi.

No medjutim tu se javlja nesretni email server sa porukom: "message not delivered.."
InFocus is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2021., 11:53   #45
Pozdrav svima, malo dižem temu, ima tko nedavna iskustva iz Spana, kako je sada koliko se može napredovati imam nešto iskustva ali bi htjela mogućnost napredovanja sa helpdeska i htjela bih se prijaviti u span
wannabecabin is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2021., 10:42   #46
Evo da malo oživim temu.....ponukan kukanjem mlađeg kolege koji traži posao odlučio sam i ja javiti se na njihov oglas čisto da vidim kakav je sada proces prijave.....

Znači koma teška, unosiš CV i onda opet sve te podatke ponovno u njihov sustav, to potraje barem 15-ak minuta...onda stiže mail da se prijaviš na neku stranicu koju vjerojatno vodi neka vanjska firma i OPET te iste podatke upisuješ, ali ovaj puta moraš ponovno sve uploadat, od certifikata, slike, preporuka itd. Potrošiš sat vremena na to pa te tamo čeka test INTELIGENCIJE kojeg moraš snimat kamerom , a najbolje od svega je što su mi lumeni poslali dupli link, (ista stvar se dogodila i kolegi) pa sam dobio dva puta da ispunjavam isti test.

Ja samo lijepo zatvorio prijavu i rekao kolegi da mi je žao, neka traži drugdje, znam da se dugo nisam nigdje javljao za posao, ali ovo je razina najbržeg prsta za dodjelu državnih poticaja i takvih majmunarija. Jesu li sada sve prijave na takvu idiotsku foru? Što kad se javi netko poput mene koji ima skoro 10 godina iskustva? Kužim ja psihotest, ali brate ajd vidi jel ja imam kapaciteta za traženi posao, vjerujem da sigurno imaju dosta kandidata, ali ovo je užas. Imam jednog poznanika koji radi u Spanu i po njegovim riječima to je solidna firma, doduše on se zaposlio preko veze/preporuke, ali stvarno sam se negativno iznenadio tako lošim selekcijskim postupkom.
Old 21.12.2021., 13:04   #47
Quote:
adidasclimacool kaže: Pogledaj post
doduše on se zaposlio preko veze/preporuke
vjerojatno i večina ostalih tamo
Glavni frajer kaže: is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2021., 13:21   #48
Quote:
adidasclimacool kaže: Pogledaj post
Imam jednog poznanika koji radi u Spanu i po njegovim riječima to je solidna firma
on je sadist/mazohist...ili naprosto samo laže iz vlastite opće blesavosti.

ja sam čuo uglavnom samo najgore o radnim i karijernim uvjetima tamo.

iz prve ruke od ljudi koji su tamo radili. znači nikakva rekla kazala.

a i od tih od kojih sam čuo....jedan je malo poremećen...malo mazohist i budala...on se nekak tamo prilagodio tom užasu...pa kao..."nije to bilo ni toliko loše"
Pa da...nije njemu jer je generalno dibidus.

Drugi lik...daleko normalniji kao osoba, bez daljnjega... je dao točnije dojmove....da je tamo navodno totalna ludnica i treš.
U što uopće ne sumnjam...temeljem mojih iskustava nekih sa njima...i temeljem brda ostalih dojmova i informacija.

hrvatski IT generalno je teško neviđeno sranje. lako za Span....
Old 21.12.2021., 13:27   #49
Quote:
Glavni frajer kaže: kaže: Pogledaj post
vjerojatno i večina ostalih tamo
nije, nije. zapošljavaju tamo masovno preko natječaja...na kojoj pecaju bijedu kojekakvu

Pa Dujmović se sam na sav glasi hvali po medijima da je njihov biznis 90% riješen kad si riješio zapošljavanje pravog IT resursa, hrvatskog Indijca i budalu.
sve jasno...ne moraš biti ni pismen da shvatiš poruku diše. Unaprijed se lik ogradi od iluzija da tamo nisi samo najjadniji resurs.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:02.