|
|
15.03.2017., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Sinoć sam sanjala muškarca u kojeg sam zaljubljena (inače sam u braku i ne varam svog supruga). Kako u javi radimo skupa, i u snu se radnja događala na poslu - spremala sam registratore u ormar i odjedanput iza leđa prišao mi je ON, ruke je obavio oko mene i isto "kao nešto" spremao u ormar. U njegovom zagrljaju osjećala sam se toliko sigurno i zaštićeno, da sam se samo naslonila na njega, zatvorila oči i uživala u tom osjećaju sigurnosti i njegovom mirisu. Tu se san prekinuo i u sljedećoj sceni krenuo me poljubiti, no poljubac je bio tako prazan i bezosjećajan, ljubim u prazno - u rupu (ne znam kako bi taj osjećaj opisala riječima)...opet prekid sna. Može li mi netko protumačiti taj san 
|
|
|
15.03.2017., 16:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2005.
|
konačno zanimljiv san:
Na fakultetu jedan moj kolega s faksa vara na ispitu koji je jako težak, ima veze sa fizikom i na masteru je iz kvantitativnih finansija koja su takođe kompleksna oblast. Zbog toga što ga uhvate kako prepisuje iz knjige dobija suspenziju na šest meseci.
e sad, u stvarnosti ovaj kolega je postojao, bio je jedan od najboljih studenata u generaciji i apsolutno nikada nije prepisivao niti varao na bilo koji način. Učio je po ceo dan i kad se kaže "ozbiljan student" ja prvo pomislim na njega. I u snu se ja čudim kako je moguće da on vara, priđem mu i on deluje opušteno i bez griže savesti. Šta mi san poručuje? Da je ok varati kad je izazov težak?
|
15.03.2017., 16:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
hibiscus kaže:
Pozdrav,
Sanjala sam da vozim auto po nekoj livadi, jurim punom brzinom, kočim ali se ne može zaustaviti jer kočinice ne rade.
Zatim opet sanjam neki zeleni auto, isprobavam ga i razmišljam kako imam svoj novi auto i ne isplati mi se uzimati ovaj a i ne znam u kakvom je stanju jer je polovni.
Hvala na odgovoru.
|
Molim te landone možeš li mi protumačiti san. Hvala.
|
|
|
15.03.2017., 20:34
|
|
tRaWeler
|
Quote:
hidden soul kaže:
Vrlo kratak san. Vidim spil karata ali naopako okrenut. Na stranu se mice karta po karta i tako jedno 3-4. Naredna karta je bila na celo okrenuta i na njoj u sredini puni mjesec, a gore lijevo broj dva i znak karo (poprijeko okrenut kvadratic), a isto tako i dolje u desnom kutu.
Kada se pokazala ta karta, spil je stao i san zavrsava.
Interesantno je da sam se tad vozila u autobusu i kada sam se probudila, vani je bio pun mjesec.
|
broj 2 može označavati konflikt, možda kad je riječ o tvojim ciljevima ili idejama, pa si tu negdje podijeljana. puni mjesec još pojačava potencijal dualnosti o kojoj je riječ. u tom slučaju budi spremna na ono što je prvenstvenu u tebi, mislima i osjećajima. čini mi se da je riječ o konceptima koji se sudaraju.
na prethodnoj stranici sam komentirao jedan tvoj stariji san, ako nisi vidjela.
|
|
|
15.03.2017., 20:59
|
|
tRaWeler
|
Quote:
hibiscus kaže:
Pozdrav,
Sanjala sam da vozim auto po nekoj livadi, jurim punom brzinom, kočim ali se ne može zaustaviti jer kočinice ne rade.
Zatim opet sanjam neki zeleni auto, isprobavam ga i razmišljam kako imam svoj novi auto i ne isplati mi se uzimati ovaj a i ne znam u kakvom je stanju jer je polovni.
Hvala na odgovoru.
|
čini se da osjećaš da nemaš kontrolu kad je riječ o tome kako se stvari odvijaju, ne znaš kako bi zaustavila to što je u tijeku, ili se ne osjećaš stabilno.
u snu gledaš zeleni auto što simbolizira traženje promjene. zelena boja često označava rješenje, liječenje u nekom smislu i "zeleno svjetlo". ako se u snu dvoumiš to može značiti da si sklona neodlučnosti i da trebaš imati više povjerenja u stvari ili rješenja koja se mogu pojaviti bez obzira što na prvi pogled tako ne djeluju.
|
|
|
17.03.2017., 16:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Ako može netko protumaciti ovaj san?
Nije moj,muz sinoc sanja.
Sanjao je mene,kako ja sam pala,udarila glavom i na mjestu sam mrtva.
On me pokusava ozivjeti,poljeva me vodom
Onda doziva u pomoć"Pomozite ljudi,zena mi je mrtva,dajte da spasimo bebu"..
I tu je kraj sna..
Inace,trudna sam i imam jos mjesec do poroda..
Ja taj san tumacim na nrki nacin zabrinutost oko mog zdravlja a i poroda,u njegovoj podsvjesti no mozda ima jos kakvo značenje?
|
18.03.2017., 08:32
|
|
tRaWeler
|
Quote:
plavi-safir kaže:
Ako može netko protumaciti ovaj san?
Nije moj,muz sinoc sanja.
Sanjao je mene,kako ja sam pala,udarila glavom i na mjestu sam mrtva.
On me pokusava ozivjeti,poljeva me vodom
Onda doziva u pomoć"Pomozite ljudi,zena mi je mrtva,dajte da spasimo bebu"..
I tu je kraj sna..
Inace,trudna sam i imam jos mjesec do poroda..
Ja taj san tumacim na nrki nacin zabrinutost oko mog zdravlja a i poroda,u njegovoj podsvjesti no mozda ima jos kakvo značenje?
|
da. to je manifestacija straha od promjene. da je za njega "tvoj" život (odnos usmjeren prema tebi) završio i da se od sada posvećuješ (kao i on) bebi. u snu je to kraj vašeg dosadašnjeg odnosa jer oboje dobijate novu preokupaciju.
naravno, to nije stvarno tako. ali podsvjesni um se boji promjene i onda to pokazuje na ovakav način.
|
|
|
18.03.2017., 09:00
|
|
tRaWeler
|
Quote:
eh moj landon nemogu ja bez tebe . a znam da si se ponadao...hahahha
sinoć sanjam da gledam razno razne lustere. Viseće svijetiljke ili visilica nazovi kako hoćeš. tooooolikoo puno tih lustera predivnih velikih, uskih širokih, kristalnih , običnih pa čak i krpenih. Svi svjetle finim zagasitim svjetlom. Toliko izbora i sve ih gledam divim se diram.. Al ja već znam kakav želim za svoju kuću ( jer ju gradim u stvarnosti, al nisam jučer mislila o lusterima) . I naiđem na taj koji želim i sva sam sretan jer sam našla ono šta sam zacrtala. Iako mi se sviđaju i drugi odlučna sam da uzmem kuglasti metalno zaltni luster kakav želim i u stvarnosti. Kroz taj dućan me voda jedna poznanica koja mi kaže da je to od njenih roditelja. A to je negdje u nekoj garaži podzemnoj, i okolo ima još puno dugih širokih i bijelih prostorija koje su neiskorištene, zjape prazne.
|
nisam tako mislio  iako se ponadao malo jesam  šalim se.
lusteri simboliziraju luksuz i osjećaj uspjeha, nešto čemu se možeš diviti u vlastitom životu jer si to postigla vlastitim trudom.
ali ispod toga je osjećaj praznine, da nešto nije ispunjeno. poznanica simbolizira aspekt tebe. ako je prostor od roditelja riječ je o obrascu misli, osjećajima koje si prije svega njihovi, a ti si ih naslijedila. sve to postat će ti jasno kad si stvarno daš vremena osjetiti taj dio života.
pored bogatstva, lusteri simboliziraju i jasnoću a to onda podrazumijeva "osvjetljavanje" različitih kutaka osobnosti.
|
|
|
18.03.2017., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala Landon.
Mada,ovo nam je drugo djete..
Slazem se,vjerojatno se boji promjene
Poslano sa mog Lenovo A1000 koristeći Tapatalk
|
18.03.2017., 21:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Vrlo neobičan san, sanjao da nemam para za platit u dućanu, a kartica ne prolazi. Neke moje frustracije ili događaji mi se često odvrte kroz snove kroz par dana  
|
|
|
18.03.2017., 23:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2017.
|
Jako ružan san , molim ako tko zna šta znaći??? :(
Sanjala sam kako bježim i se skrivam sa dijecom, mužem, sestru i njena obitelj u nepoznatu zemlju di je bilo mracno i puno ljudi koji su se jeli ili ubijali jedne druge... skrivali smo se po neke napuštene zgrade i dvorišta i pokušavala sam pratiti muža u masu nepoznatih ljudi skupa sa djecom koji su bili prestrašeni i premrzli ;/
Od jednom igubila sam muža i dijecu i trčala tražiti sestru sa njenog sina i njen muž, koji sam pronašla kako leže na podu okrenutim leđima (ne znam dal su spavali ili su bili mrtvi) a njihov sin ih je gledao i plakao bez glasa.... kad od jednom cujem svog sina kako vrišti i viće po tatu (Neee moj tata)... Zgrabila sam sina od sestre i otrćala bez daha do ispred jedne od napuštenih zgrada i vidim sina na rubu od terase na prvom katu kako još uvjek vrišti ko da me ne vidi ... spustim pogled i ispred mene leži moj muž sa licem na podu (ko da je pao sa vrh zgrade) i ljeva noga skroz izvijena i daje znakove trzaja ali se vidi da je sve gotovo jer on nije davao nikakve znakove života, mada mu lice nisam mogla vidjeti ... ispustila sam dijete od sestre i nisam imala snage niti da vićem...niti da mu pomognem...samo sam pocela tonuti i grciti se i sa vriskom ko malo dijete sam se probudila iz sna
Bilo je tako realno...kao nikada do sada...
Jel zna netko protumačiti ovakav san???
Hvala unaprijed
|
|
|
19.03.2017., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
landon kaže:
nisam tako mislio  iako se ponadao malo jesam  šalim se.
lusteri simboliziraju luksuz i osjećaj uspjeha, nešto čemu se možeš diviti u vlastitom životu jer si to postigla vlastitim trudom.
ali ispod toga je osjećaj praznine, da nešto nije ispunjeno. poznanica simbolizira aspekt tebe. ako je prostor od roditelja riječ je o obrascu misli, osjećajima koje si prije svega njihovi, a ti si ih naslijedila. sve to postat će ti jasno kad si stvarno daš vremena osjetiti taj dio života.
pored bogatstva, lusteri simboliziraju i jasnoću a to onda podrazumijeva "osvjetljavanje" različitih kutaka osobnosti.
|
na pragu sam uspjeha i uživam u tome. možda je to osjećaj da tek upoznajem dijelove sebe kako kažeš i to za mene je ooogroman uspjeh! Ali ima tu još puno za ispunit. Vidiš.. ti si učitelj. Kako me naša katarina7 naučila dosta ( a ti si njen nasljednik ) tako ćeš me i ti naučit o tumačenju.
te misli i osjećaji roditelja odnose se na moj pogled na ljubav. Nje baš i nije bilo za učit od njih.. Iako cijeli život imam luksuz i sama ga sad stvaram , osjećaja manjka ljubavi je uvijek bilo. što je odredilo dosta moju osobnost i tijek života.
To su te praznine.. radim na tome. hvala ti 
|
|
|
19.03.2017., 21:50
|
|
tRaWeler
|
Quote:
sahara kaže:
na pragu sam uspjeha i uživam u tome. možda je to osjećaj da tek upoznajem dijelove sebe kako kažeš i to za mene je ooogroman uspjeh! Ali ima tu još puno za ispunit. Vidiš.. ti si učitelj. Kako me naša katarina7 naučila dosta ( a ti si njen nasljednik ) tako ćeš me i ti naučit o tumačenju.
te misli i osjećaji roditelja odnose se na moj pogled na ljubav. Nje baš i nije bilo za učit od njih.. Iako cijeli život imam luksuz i sama ga sad stvaram , osjećaja manjka ljubavi je uvijek bilo. što je odredilo dosta moju osobnost i tijek života.
To su te praznine.. radim na tome. hvala ti 
|
katarina7 je veliki majstor i mislim da je ona više tip učitelja. ja sa druge strane to nisam i to nije moja primarna uloga. zato me čudi zašto se imam volju baviti tumačenjem snova.
sama si svoj najveći učitelj  ja ti malo pomažem, to je sve.
|
|
|
20.03.2017., 09:57
|
|
žena ratnik
|
Landone, molim te prokomentiraj
Sanjala sam malu bebu, curicu.
Naime, u RL radim s djecom u jednoj školi (školskom djecom) Sanjala sam da mi je u u tu istu školu, koja u snu izgleda drugačije, veće, donesena beba na brigu. Ja zapravo cijeli dan brinem o njoj, ona malo plače, ja ju nosim, hranim. Beba nije moja nego od tate od jednog dječaka iz škole...
|
|
|
21.03.2017., 02:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2017.
|
Kao onu seriju živi mrtvaci .... ;(
Quote:
llasi kaže:
Sanjala sam kako bježim i se skrivam sa dijecom, mužem, sestru i njena obitelj u nepoznatu zemlju di je bilo mracno i puno ljudi koji su se jeli ili ubijali jedne druge... skrivali smo se po neke napuštene zgrade i dvorišta i pokušavala sam pratiti muža u masu nepoznatih ljudi skupa sa djecom koji su bili prestrašeni i premrzli ;/
Od jednom igubila sam muža i dijecu i trčala tražiti sestru sa njenog sina i njen muž, koji sam pronašla kako leže na podu okrenutim leđima (ne znam dal su spavali ili su bili mrtvi) a njihov sin ih je gledao i plakao bez glasa.... kad od jednom cujem svog sina kako vrišti i viće po tatu (Neee moj tata)... Zgrabila sam sina od sestre i otrćala bez daha do ispred jedne od napuštenih zgrada i vidim sina na rubu od terase na prvom katu kako još uvjek vrišti ko da me ne vidi ... spustim pogled i ispred mene leži moj muž sa licem na podu (ko da je pao sa vrh zgrade) i ljeva noga skroz izvijena i daje znakove trzaja ali se vidi da je sve gotovo jer on nije davao nikakve znakove života, mada mu lice nisam mogla vidjeti ... ispustila sam dijete od sestre i nisam imala snage niti da vićem...niti da mu pomognem...samo sam pocela tonuti i grciti se i sa vriskom ko malo dijete sam se probudila iz sna
Hvala unaprijed
|
Zar nitko nezna šta znaci sanjati ovako neštto ???
Nočas sam opet sanjala da mi je srijednji sin ugrižen i zaražen od te žive mrtvace i on na kraju tiješi nas, i druga ugrižena dijeca da ce sve biti u redu i da se nebrinemo ;( ????
|
|
|
21.03.2017., 09:36
|
|
tRaWeler
|
Quote:
llasi kaže:
Hvala unaprijed
|
riječ je o tvom doživljaju svijeta u kojem živiš. nije dakle riječ o realnom i objektivnom svijetu nego o onome koji podsvjesno doživljavaš. tu negdje duboko leži strah od nesigurne budućnosti u kojoj se ljudi bore i jedu jedni druge i gdje se moraš boriti za čisto preživljavanje a opstanak je neizvjestan.
ukratko, ostvaruju se najgori mogući scenariji.
razmisli je li to istina. možda si pod utjecajem riječi ili misli ljudi iz okoline pa onda podsvjesno očekuješ loš ishod situacije. u tom slučaju san je upozorenje da obratiš pažnju kakvim se mislima hraniš.
|
|
|
21.03.2017., 09:51
|
|
tRaWeler
|
Quote:
dorothyzg kaže:
Landone, molim te prokomentiraj
Sanjala sam malu bebu, curicu.
Naime, u RL radim s djecom u jednoj školi (školskom djecom) Sanjala sam da mi je u u tu istu školu, koja u snu izgleda drugačije, veće, donesena beba na brigu. Ja zapravo cijeli dan brinem o njoj, ona malo plače, ja ju nosim, hranim. Beba nije moja nego od tate od jednog dječaka iz škole...
|
jedan komentar bi bio da si preuzela na sebe odgovornost za problem nekog drugog u tvojoj okolini.
sa druge strane, škola je veća (promjena perspektive), a beba je curica (otac neodređen) pa je to možda znak da trebaš se na isti način pobrinuti za vlastite osjećajne potrebe koje više odgovaraju ženskim značajkama. tu možda postoji nešto što osjeća da mu nedostaje (ili je nedostajala) pažnja.
|
|
|
21.03.2017., 09:58
|
|
tRaWeler
|
Quote:
Baraba12321 kaže:
Vrlo neobičan san, sanjao da nemam para za platit u dućanu, a kartica ne prolazi. Neke moje frustracije ili događaji mi se često odvrte kroz snove kroz par dana  
|
gubitak novca ili nedostatak novca na kartici simbolizira osjećaj bespomoćnosti ili gubitka povjerenja u sebe. također, u realnom svijetu frustraciju uzrokuje isti osjećaj. to dvoje jest povezano a prednost snova je da možeš shvatiti gdje se subjektivno nalaziš u odnosu na predmet sna.
|
|
|
22.03.2017., 03:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
[QUOTE=nebeski prah;62928953]Sanjam neke novcice kako vise sa drveca i ja ih sakupljam. Ima ih mnogo,cak i na travi ispod drveca.Tu je i neka cura,ne poznam je.Na trenutak ugledam neku kucu,zutih zidova,izgleda napusteno,ali mi privuce paznju da odem tamo da je pogledam.Krenem tamo i zovem ovu curu da ide sa mnom.Kako sve vise prilazimo kuci ona izgleda kao rusevina ,ali primjecujem da tu ispred sjede ljudi kao neki kafic,atmosfera je bas super,vidim i konobaricu kako sluzi,uglavnom opusteno je. Na sebi imam neku dugu suknju i ova cura mi je podize i veze je oko mene onako da izgleda kao da nosim minic.Ja se gledam u nekom ogledalu i vidim da imam predobre noge,i kontam da bi trebala cesce da nosim kratko. Na putu nalazim neko sjajilo za usne i mazemo se nas dve.U jednom trenutku,ulazimo zajedno u neku prostoriju u toj kuci.Ispred nas su neke drvene stepenice.Penjemo se gore na vrh ,i ja znaci gledam dole i vidim bika kao onaj sa koride i matador pored njega.Ona se strasno uplasi i ja joj govorim da se ne boji jer sanjamo.Ona bjezi.Ja ostajem. E sad ne znam da li je bitan ostatak toga sna jer ja sam shvatila da sanjam.Uglavnom nisam htjela da idem za ovom curom,izasla sam vani jer sam htjela da vidim sta ima iza kuce.Vidim ogromna livada,a ispred mene je borova suma.Iza velikih borova ugledam planine i nebo jako plave boje.Ta je boja bila toliko jaka i svjetla u isto vreme.Ako znate kako izgleda kraljevsko plava ,e bas takva boja. Bila sam odusevljena.Ali paznju mi je privukla velika crna tacka koja se kretala u sumi izmedju drveca.Kad sam malo bolje pogledala ta crna tacka se pretvorila u bika i matadora iz one kuce.Oni su imali svoj oblik ali su izgledali kao potpuno crne figure..[/QUOTE
Landon mozee???
|
22.03.2017., 20:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
U zadnje vrijeme često sanjam automobile.
Sanjala sam da vozim mali auto, u stvarnosti vozim mali auto, ali ovaj u snu je bio jako,jako mali, još razmišljam o tome kako nisam prije primjetila da je auto tako mali.
Drugi san. Sanjam da vozim auto, nailazim na raskrižje i ne znam u koju se traku trebam prestrojiti kako bi došla gdje trebam, razmišljam kako je loša horizontalna signalizacija pa ne vidim strelice. Na kraju se ipak dobro prestrojim.
Hvala
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:29.
|
|
|
|