Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa

Alternativa Noetički pristup stvarnosti.
Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.03.2017., 06:01   #5041
Quote:
nebeski prah kaže: Pogledaj post
Sanjam neke novcice kako vise sa drveca i ja ih sakupljam. Ima ih mnogo,cak i na travi ispod drveca.Tu je i neka cura,ne poznam je.Na trenutak ugledam neku kucu,zutih zidova,izgleda napusteno,ali mi privuce paznju da odem tamo da je pogledam.Krenem tamo i zovem ovu curu da ide sa mnom.Kako sve vise prilazimo kuci ona izgleda kao rusevina ,ali primjecujem da tu ispred sjede ljudi kao neki kafic,atmosfera je bas super,vidim i konobaricu kako sluzi,uglavnom opusteno je. Na sebi imam neku dugu suknju i ova cura mi je podize i veze je oko mene onako da izgleda kao da nosim minic.Ja se gledam u nekom ogledalu i vidim da imam predobre noge,i kontam da bi trebala cesce da nosim kratko. Na putu nalazim neko sjajilo za usne i mazemo se nas dve.U jednom trenutku,ulazimo zajedno u neku prostoriju u toj kuci.Ispred nas su neke drvene stepenice.Penjemo se gore na vrh ,i ja znaci gledam dole i vidim bika kao onaj sa koride i matador pored njega.Ona se strasno uplasi i ja joj govorim da se ne boji jer sanjamo.Ona bjezi.Ja ostajem. E sad ne znam da li je bitan ostatak toga sna jer ja sam shvatila da sanjam.Uglavnom nisam htjela da idem za ovom curom,izasla sam vani jer sam htjela da vidim sta ima iza kuce.Vidim ogromna livada,a ispred mene je borova suma.Iza velikih borova ugledam planine i nebo jako plave boje.Ta je boja bila toliko jaka i svjetla u isto vreme.Ako znate kako izgleda kraljevsko plava ,e bas takva boja. Bila sam odusevljena.Ali paznju mi je privukla velika crna tacka koja se kretala u sumi izmedju drveca.Kad sam malo bolje pogledala ta crna tacka se pretvorila u bika i matadora iz one kuce.Oni su imali svoj oblik ali su izgledali kao potpuno crne figure..
mislim da je san fenomenalan iz razloga što ti nudi potpuno novu perspektivu na samu sebe. proširena svijest kroz lucidan san (što vjerujem da ovaj bar djelimično jest) omogućuje ti da budeš svjesna sebe kroz dvije perspektive. djevojka koja je pored tebe je više svakidašnja, lako se uplaši, potrebno joj je ohrabrenje.

sve to nudi joj ona prava ti koja je puna samopouzdanja. novac raste na drveću, dakle nema oskudice, prati te sreća. tu je osjećaj za avanturu, žuta boja je boja optimizma a kafić simbolizira ugodno vrijeme i opuštanje. kad je riječ o biku i matadoru to vjerojatno simbolizira potrebu da sa vremena na vrijeme postaviš sebi izazov jer si tome sklona. čak i kad se čini pomalo opasno.

minica i sjajilo za usne simboliziraju također samopouzdanje i izraz vlastite senzualnosti. scena prirode na kraju kao da pripada domenu nadrealnog ili božanskog prikaza prirode ili stvarnosti i sa te perspektive imaš pogled na matadora i bika. oni su dio tvoje stvarnosti i možda ćeš do veće ili proširene sebe doći kroz prihvaćanje borbe ili izazova u svom svijetu, kakvi god oni bili.

mora da je dobar osjećaj sanjati ovakav san

Zadnje uređivanje landon : 23.03.2017. at 06:33.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2017., 15:04   #5042
Pozdrav, evo htjela bih ispricati svoj san od sinoc.

Sanjala sam kako ispred rodne kuce snazno grlim baku koja je preminula prije nekoliko godina,

zatim sam vidjela mamu, baku i sebe kako sjedimo u dvoristu i pricamo kao nekad i zatim se odjednom stvara velika oluja,

i snazan vjetar i dok se borimo da utrcimo u kucu prikazuje se plavo nebo sa vrlo malo bijelih oblaka i po cijeloj duzini neba,

20tak osoba u bijelim haljinama, cije su siluete potpuno bijele ali se vidi kako imaju ruke podignute prema gore ili su to duse, ne znam i kako se polako uzdizu prema gore.

Sredinom prvog mjeseca ove godine sam imala slican san, bila sam u kuci sa svojom obitelji i drzali smo se u krug za ruke,
onda sam vidjela kroz prozor ogromnu oluju i kako se drveca vertikalno skupa sa korjenjem cupaju iz zemlje i lete prema gore. Zatim sam nesto rekla kao "drzimo se jače" i "volim vas", i vjetar je razbio prozore i mi smo se razdvojili, poslije smo kao svi nestali, ne znam gdje su bili clanovi moje obitelji a ja sam se nasla u dvoristu i gledala sam prema gore, zatim sam vidjela kako se jedan dio sivih oblaka razmiče i postaje sve svijetlije. Zatim sam vidjela musku osobu u bijeloj haljini i sa svijetloplavim plastem, nije se vidjelo lice jer je bljestalo kao sunce ali bijela svijetlost ali sam vidjela da su stopala velika i po rukama sam znala da je musko i u jednom sam trenutnu rekla sama sebi "To je Isus", kao da sam znala da je on iako mu nisam vidjela lice.

U posljednje vrijeme imam takve "apokalipticne snove", ne znam sto znace, mozda Bog zeli poslati neku poruku pa eto ako bi netko znao protumaciti. Lijep pozdrav.
nikoli24 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2017., 20:39   #5043
Quote:
nikoli24 kaže: Pogledaj post
Pozdrav, evo htjela bih ispricati svoj san od sinoc.

Sanjala sam kako ispred rodne kuce snazno grlim baku koja je preminula prije nekoliko godina,

zatim sam vidjela mamu, baku i sebe kako sjedimo u dvoristu i pricamo kao nekad i zatim se odjednom stvara velika oluja,

i snazan vjetar i dok se borimo da utrcimo u kucu prikazuje se plavo nebo sa vrlo malo bijelih oblaka i po cijeloj duzini neba,

20tak osoba u bijelim haljinama, cije su siluete potpuno bijele ali se vidi kako imaju ruke podignute prema gore ili su to duse, ne znam i kako se polako uzdizu prema gore.

Sredinom prvog mjeseca ove godine sam imala slican san, bila sam u kuci sa svojom obitelji i drzali smo se u krug za ruke,
onda sam vidjela kroz prozor ogromnu oluju i kako se drveca vertikalno skupa sa korjenjem cupaju iz zemlje i lete prema gore. Zatim sam nesto rekla kao "drzimo se jače" i "volim vas", i vjetar je razbio prozore i mi smo se razdvojili, poslije smo kao svi nestali, ne znam gdje su bili clanovi moje obitelji a ja sam se nasla u dvoristu i gledala sam prema gore, zatim sam vidjela kako se jedan dio sivih oblaka razmiče i postaje sve svijetlije. Zatim sam vidjela musku osobu u bijeloj haljini i sa svijetloplavim plastem, nije se vidjelo lice jer je bljestalo kao sunce ali bijela svijetlost ali sam vidjela da su stopala velika i po rukama sam znala da je musko i u jednom sam trenutnu rekla sama sebi "To je Isus", kao da sam znala da je on iako mu nisam vidjela lice.

U posljednje vrijeme imam takve "apokalipticne snove", ne znam sto znace, mozda Bog zeli poslati neku poruku pa eto ako bi netko znao protumaciti. Lijep pozdrav.
da bi imala ovako "režirane" snove, oni moraju imati pozadinu u religijskom obrazovanju ili utjecaju. riječ je u snu o velikoj promjeni gdje se odvajaš od svoje obitelji i dolaziš u dodir sa Isusom. jedna mogućnost je da u tvoj život ulazi velika promjena gdje ćeš biti prisiljena na odvajanje ili odrastanje te se moći pouzdati samo u vjeru u sebe ili višu silu.

sa druge strane dosta ljudi a posebno žena sanja apokaliptične snove. možda je to predznak nekakve globalne promjene koja će doći u jednom trenutku. ali to sigurno neće doći u obliku biblijskog proročanstva gdje Isus silazi sa oblaka i sl. riječ je o simboličnoj slici koja je kroz religiju duboko utisnuta u ljudsku podsvijest.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2017., 20:44   #5044
Pozdrav

Sanjala sam kako se nalazim u nekoj prostoriji i u nju utrčava konj a nakon njega i jelen s ogromnim rogovima.

Hvala.
hibiscus is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2017., 20:52   #5045
Quote:
hibiscus kaže: Pogledaj post
U zadnje vrijeme često sanjam automobile.
Sanjala sam da vozim mali auto, u stvarnosti vozim mali auto, ali ovaj u snu je bio jako,jako mali, još razmišljam o tome kako nisam prije primjetila da je auto tako mali.

Drugi san. Sanjam da vozim auto, nailazim na raskrižje i ne znam u koju se traku trebam prestrojiti kako bi došla gdje trebam, razmišljam kako je loša horizontalna signalizacija pa ne vidim strelice. Na kraju se ipak dobro prestrojim.

Hvala
auto predstavlja način na koji se krećeš kroz život, u krajnjoj liniji tvoj pogled na sebe i vlastiti život. mali auto je tvoj nezadovoljavajući pogled na samu sebe (a ta perspektiva određuje tvoja iskustva). problem na raskrižju upućuje na to da se ne snalaziš prilikom donošenja odluka i da se tu oslanjaš na vanjske elemente umjesto na intuiciju.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2017., 01:49   #5046
Pozdrav ekipa.
Sanjao sam ključ u ruci i da ga stavljam u bravu ali vrata su poluotvorena. To je sve čega se sjećam.
Unaprijed zahvaljujem
Amstrad is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2017., 14:02   #5047
Dragi snovo-interpretatori! Sinoć sam sanjala da su mi neki mali zeleni kukci izlazili iz rane na koljenu. Odvratno. Ima li tko ideju što bi to predstavljalo? Ničeg se više iz tog sna ne mogu sjetiti jer sam nakon njega sanjala još dva različita sna koja su mi do jutra sasvim isparila.
Old 27.03.2017., 22:34   #5048
Molim vas tumacenje.

Sanjam da sam sa sestrom iza jedne bivse zgrade gdje smo u stvarnosti zivjele kao djeca. Setamo iza zgrade i mene jako lovi nostalgija za djetinjstvom govorim joj sjecas se kad smo se ovdje igrali sjecas se ovog sjecas se onog doslovno me boli dusa suzdrzavam suze i jedva govorim koliko mi je tesko i koliko je velika bila ta nostalgija. Secemo i dalje. Dolazimo do vrtica. U taj sam vrtic isla kao djete u stvarnosti. Tamo stoji neka cura mlađa.. to je kao teta u vrticu. Kazem joj da sam nekad isla u ovaj vrtic i dali je tu teta Mira (stvarno sam imaala tetu Miru u stvarnosti) ta cura mi kaze da je teta Mira nazalost ubijena ... kao dogodio se neki incident neki manijak je ubiijao i kao u snu sam znala za taj slucaj iz novina ili nesto da je postojao neki manijak koji je ubijao ljude u vrticu. Jako sam tuzna,ponovno. Necu vidjeti svoju tetu a nisam ju nikako posjetila od kad ne idem u vrtic. Necu ju vidjeti sad ni nikad.,razmisljam.
Ulazim u vrtic sve je puno djece ali cudno je sto tete sjede za uredskim stolovima dok se djeca igraju okolo. Bez obzira na to atmosfera je ugodna. Pricam sa djecicom i lijepo mi je. Zelim podjeliti kiflicu sa jednim djecakom ali teta me upozorava da to nesmjem.djecaa se poslje oblace u jakne i pripremaju se za izlazak u setnju sa tetama....dalje se ne sjecam...
Malo nakon toga sanjam da sam u nekakvom krevetu. Sef me pokusava silovati. Legao je svom svojom tezinom na mene i poceo me ljubakati
Osjecam se uzasno ..nemogu se pomaknuti a on se ne skida sa mene. Govorim mu prestani molim te makni se ali on ne odustaje. Na kraju me nije doslovno silovao samo je u odjeci lezao na meni tako da nemam kamo i ljubakao me po vratu...gusila me ta atmosfera. Nakon toga cuje se nekakav zvuk...kao netko je iza vrata netko nas je prisluskivao... sef se maknuo sa mene napokon i suljao se prema vratima te ih oprezno otvorio...nije bilo nikoga...ali u snu sam znala da je to bio nekakav nepoznati muskarac... iza vrata je bila wc skoljka...a u skolci velika hrpa izmeta koju je ostavio taj covjek
pralinica is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2017., 23:56   #5049
Pozdrav,
Ako mi netko može protumačiti ovaj san, bila bih jako zahvalna!
Sanjala sam da sam cistila ljudski izmet te da sam usput brojala kovanice ( 2€,50 centi) koje su izlazile iz kanalizacije.

Lp
do-n12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2017., 10:03   #5050
Sanjam kako me sestra dovodi negdje gdje je nekakav sator okicen lampicana. Sve je u zutim bojama. Mama nam je prarnji. Na prvu mi se cini da je to mjesto za kockanje, ali zakljucujem da je to cirkus. Ima puno djece. Svi su odjenom od te djece poceli bacati balone dok je sestra bacala pikado strelice i tako po meni probijala balone, a zna da je pucanje balona moj veliki strah u stvarnosti. Jako placem i kazem mami sta se desilo i kako sam istraumatizirana. Dobro pamtim da su bacene 52 strelice, dakle puno balona je probijeno.
Old 29.03.2017., 18:57   #5051
Quote:
do-n12 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
Ako mi netko može protumačiti ovaj san, bila bih jako zahvalna!
Sanjala sam da sam cistila ljudski izmet te da sam usput brojala kovanice ( 2€,50 centi) koje su izlazile iz kanalizacije.

Lp
nešto moraš "počistiti", možda nered, nekakvu grešku, svoju ili tuđu. kao rezultat toga doći će i nagrada, bilo u monetarnom iznosu ili na neki drugi način. tvoj trud bit će nagrađen.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2017., 19:43   #5052
Quote:
hidden soul kaže: Pogledaj post
Stojim u prirodi i proljetno je doba. Sve cvjeta i behara, a sunce me ugodno grije.
U mojoj neposrednoj blizini stoji mlado stablo koje ima trup koji ide u vrh i prema vrhu je sve tanji. Ono je skoro sasvim suho, nema granja niti cvjeta. Međutim vidim grlicu kako leprša oko stabla pokušavajući se za njega uhvatiti, ali ne uspjeva joj jer ja žurno prilazim i tresem stablo samo da se ne primi za njega. Govorim joj "nemoj!".
Ona se paralelno sa mnom odmicala od stabla i iz nje je dopro glas "ja sam, grlica" iako nije otvorila kljun. Taj ton kao da je doprirao prema meni poput nevidljive zrake, ali je prodrao moju unutrašnjost i ostjetila sam nešto jako dobro i toplo unutar sebe. Pritom sam joj pružila lijevu ruku i rekla neka stane na nju, što je i učinila. Gledale smo se neprekidno i primala sam njene signale kojima iskazuje poteškoću popraćenu privrženošću.
zanimljiv san koji ukazuje na tvoju duboku povezanost sa svijetom prirode. ta povezanost ide i dalje sve do onoga što se naziva svijetom duha, doživljenog kroz povezanost sa okolnim svijetom, i u snu kroz komunikaciju sa grlicom.

suho drvo je moguće neka ideja za koju se želiš uhvatiti, nešto u čemu više nema života niti smisla, pa samu sebe upozoravaš na odustajanje od toga. grlice predstavljaju nedužnost, privrženost, povjerenje, sa čim se vjerojatno možeš poistovjetiti, međutim potrebno je osluškivati glas koji ti kaže što je što. vjerojatno u ovom periodu ima poteškoća sa kojima se suočavaš pa ti je potrebna neka vrsta ohrabrenja
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2017., 20:16   #5053
Quote:
Lost-soul kaže: Pogledaj post

San 2.

- Sanjala sam ga prije više od mjesec dana ali nisam htjela pisati o tome,međutim ponovio se sličan san pa me zanima što predstavlja.

Nalazim se u sobi bivšeg dečka i sama sam u njoj. Zapravo sam se ušuljala u sobu. Počinjem otvarati ladice od nekakvog radnog stola i tražim i kopam među nekakvim papirima a uz to sam i jako nervozna. Pokušavam otkriti i naći sve ono što je skrivao od mene. Pronalazim nekakve fotografije i pisma i tu čujem da netko dolazi. On ulazi sa svojom novom djevojkom a on se krene derati na mene i govori mi da izvolim otići iz njegova života i da neće dati da uništim njegovu vezu s njom te mi je rekao da je ona puno bolja od mene.

U snu kao da izlazim iz jedne realnosti u drugu jer sam se nakon te ''scene''našla sa njegovom curom na ulici kako zajedno hodamo i pričamo i spoznajemo kroz kakve laži obje prolazimo. Tu njoj zazvoni mobitel i ona se javi a ja čujem kako on njoj govori:'' Dođi vamo,napokon sam je se riješio''.

Scena nakon te vidim sebe kako ležim na podu njegove sobe,mrtva. U snu me je ubio.

Kako da protumačim ovaj glupi san?
iako u snu tražiš dokaze u sobi bivšeg dečka, zapravo ih tražiš u sebi. u scenariju sna si otkrivena i on te grubo izbacuje. kasnije te u snu ubije, što je simbol potpunog izbacivanja iz života i toga da uopće više ne misli na tebe.

riječ je o manifestaciji straha da (za njega) nisi dovoljno dobra.
razgovor sa njegovom drugom curom je pokušaj racionalizacije, međutim čitav scenarij sna upućuje na propitivanje osjećaja vlastite vrijednosti.

drugim riječima, tu postoji uvjerenje kojeg se nesvjesno držiš iako je u krajnjoj liniji nestvarno i netočno.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2017., 18:08   #5054
Pozdrav,
Sanjala sam da se vozim autobusom, netko me tražio i ja sam se sakrila iza zadnjih sjedala i još sam se nečim pokrila da me ne vide, međutim našla me ta osoba (ne znam o kome je riječ) a ja sam je nokautirala (udarila šakom u lice).
hibiscus is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2017., 18:11   #5055
Pozdrav,
Sanjala sam da se vozim autobusom, netko me tražio i ja sam se sakrila iza zadnjih sjedala i još sam se nečim pokrila da me ne vide, međutim našla me ta osoba (ne znam o kome je riječ) a ja sam je nokautirala (udarila šakom u lice).
hibiscus is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2017., 19:01   #5056
Quote:
landon kaže: Pogledaj post
zanimljiv san koji ukazuje na tvoju duboku povezanost sa svijetom prirode. ta povezanost ide i dalje sve do onoga što se naziva svijetom duha, doživljenog kroz povezanost sa okolnim svijetom, i u snu kroz komunikaciju sa grlicom.

suho drvo je moguće neka ideja za koju se želiš uhvatiti, nešto u čemu više nema života niti smisla, pa samu sebe upozoravaš na odustajanje od toga. grlice predstavljaju nedužnost, privrženost, povjerenje, sa čim se vjerojatno možeš poistovjetiti, međutim potrebno je osluškivati glas koji ti kaže što je što. vjerojatno u ovom periodu ima poteškoća sa kojima se suočavaš pa ti je potrebna neka vrsta ohrabrenja
Ovo je dosta tocno. Kao da se prelijevam iz starog i loseg segmenta zivota u neki novi i trebala mi je utjeha.
Ali i isto tako me navelo na pomisao da zelim i sebe i trenutnog partnera izvuci iz nasih losih proslosti i da idemo u nesto bolje bez obzira hoce li to trajati ili ne. Puno sam razumjela iz grlicinih ociju i kada povezem tvoju i svoju misao u vezi sna - poklapa se u cjelini. Hvala ti
Old 31.03.2017., 00:45   #5057
Quote:
landon kaže: Pogledaj post
nešto moraš "počistiti", možda nered, nekakvu grešku, svoju ili tuđu. kao rezultat toga doći će i nagrada, bilo u monetarnom iznosu ili na neki drugi način. tvoj trud bit će nagrađen.
Hvala najljepša!
Imam još jedan ako ti nije problem;

Sanjala sam da sam otišla na ekskurziju brodom te sam vidjela kako brat od mog bivšeg partnera radi tamo ( inače mi bivši radi kao turistički vodič ,još uvijek smo u nekakvom neodređenom kontaktu)
Bilo mi je čudno da mu je brat tamo a da njega nema. Bila je i moja i njegova mama tamo.. nakon nekog vremena se on pojavio lijepo odjeven.. netko ga je jako ružno ogovarao da je lažov i sve najgore dok je njegova mama sve kontra govorila o njemu. Pozdravio je moju mamu i mene, ali me nije niti pogledao. Samo me je ignorirao. Toliko sam mu htjela uhvatiti pogled i patila u sebi zbog toga da sam se nedugo nakon propudila i shvatila da sam plakala u snu.

Lp
do-n12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2017., 17:16   #5058
Sanjala sam da čekam autobus, na stanici je mnogo ljudi koji čekaju u redu, a ja sam posljednja. Autobus dolazi, ljudi ulaze, gužva je, ne sjećam se jesam li uspjela ući.
Nakon toga sanjam da vozim traktor i idem s njim prema stanici, sretnem čovjeka, invalida s štakama i koferom, maše mi da mu stanem, ja stanem i povezem ga, padne mu kofer pa opet stanem da ga digne.
Sanjam da vodim ljubav s čovjekom koji mi se sviđa (nismo u vezi), doživljavam orgazam i odmah znam da sam trudna, vidim kao neku sliku s ultrazvuka gdje se vidi da sam trudna.

Hvala.
hibiscus is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2017., 11:04   #5059
Što u snu treba označavati lisica? Sanjala sam da je lisica ušla kroz prozor i ugrizla moju mamu i ja sam došla u dnevni boravak i govorim mama je umrla,ugrizla ju lisica.
Brine me ovaj san.
Lost-soul is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2017., 13:51   #5060
Quote:
Lost-soul kaže: Pogledaj post
Što u snu treba označavati lisica? Sanjala sam da je lisica ušla kroz prozor i ugrizla moju mamu i ja sam došla u dnevni boravak i govorim mama je umrla,ugrizla ju lisica.
Brine me ovaj san.

lisica bi predstavljala nešto skriveno i lukavo, u što se ne može imati povjerenja. možda si na nekoj razini izgubila povjerenja u svoju mamu, i posljedično je riječ o potrebi za odrastanjem i stvaranjem svog sustavia vrijednosti, simbolički predstavljeno njezinom smrću.

na prenesenoj razini možda je riječ o tome da si izgubila povjerenje u svoje vlastito vodstvo ili osjećaj sigurnosti. može biti riječ o nekoj podmukloj ideji u koju nesvjesno vjeruješ i koja ti uzima dosta energije.

ne brini zbog događaja u snu, riječ je o simbolici. iako je san jednostavan sama ga moraš shvatiti koristeći nešto od napisanog. kao što sam već napisao tu postoji nešto prikriveno (ako već nije riječ o osobi)sa čim se moraš suočiti ili ga bar razumjeti.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:36.