Pogledaj rezultate ankete: Istanbulska konvencija
|
Da
|

|
233 |
41.17% |
Ne
|

|
267 |
47.17% |
svejedno mi je
|

|
66 |
11.66% |
|
|
13.04.2018., 11:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
alh84001 kaže:
Pricali smo o teroru sa ljevice, pa je dan jedan primjer medijskog terora, i njegov izostanak u ekvivalentnom slucaju. Jedan od razloga, ako ne i jedini je taj sto je Plenkovic na 'pravoj' strani, pa ga se ne dira.
Umjesto da probas ispasti pametna sa aludiranjem na 'citanje cijelog teksta', bilo bi bolje da pratis diskusiju.
|
Sto je toliko strasno na izjavi plenkovica?
Zasto nebi smio koristiti tu rijec?
On je koristi u izjavi kao repliku na osobno pitanje i napad. Ne generalizira niti on napada nego se brani. U cemu je problem? Ajde objasni!
|
13.04.2018., 11:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
alh84001 kaže:
Pricali smo o teroru sa ljevice, pa je dan jedan primjer medijskog terora, i njegov izostanak u ekvivalentnom slucaju. Jedan od razloga, ako ne i jedini je taj sto je Plenkovic na 'pravoj' strani, pa ga se ne dira.
Umjesto da probas ispasti pametna sa aludiranjem na 'citanje cijelog teksta', bilo bi bolje da pratis diskusiju.
|
Kako te ljevica može terorizirati kada vas ima 86,2%  Promijenio se postotak, nisam pratio zadnja kretanja?
|
|
|
13.04.2018., 11:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
GemsBond kaže:
Piše da se radi o bruto plaćama.
|
I bruto place se racunaju na temelju vise parametara (duljina staza, broj sati itd).
Inace bi nas 3 kolegice i kolega imale istu bruto placu (radimo na istom radnom mjestu, sa istom diplomom), a nemamo.
|
|
|
13.04.2018., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Neka Plenković, Vlada i HDZ prije glasanja o istanbulskoj konvenciji malo prouče eminentnu obitelj Pritzker. To su oni koji dodjeljuju "uglednu" nagradu u arhitekturi.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pritzkerova_nagrada
Kakve veze ima nagrada u arhitekturi i obitelj Pritzker sa Istanbulskom konvencijom? Pa itekako, preko financiranja rodnog identiteta i transgender/transhuman pokreta. Što mislite tko je financirao sve one NGO koji su radili na pripremi IK te promoviranju po članicama Vijeća Europe? Tko financnira oglase i plaćene članke po svim medijima kojima se žestoko napada sve one koji su protiv?
Ovdje imate detaljno opisano djelovanje obitelji Pritzker, kasnije budem elaborirao. Članak Jenifer Bileki.
Quote:
http://thefederalist.com/2018/02/20/...nder-ideology/
Who Are the Rich, White Men Institutionalizing Transgender Ideology?
Exceedingly rich, white men (and women) who invest in biomedical companies are funding myriad transgender organizations whose agenda will make them gobs of money.
|
Iza svega je, pogađate, krupni kapital, Big Pharma i Big Medicine. I KRUPNE zarade na do sada potpuno praznom području. A čim je u pitanju krupna zarada tu se odmah ubacuju i svi glavni igrači - Gates, Buffet, Soros...
|
|
|
13.04.2018., 11:43
|
|
Bullshit buster
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
Pythonhim kaže:
Po tvojoj teoriji sada muškarci bježe od žena radi ugleda. Sada imamo neki novi oblik nasilja prema ženama, a to je bežanija. 
|
Yes. Novi oblik patrijarhata! Muškarci bježe u unosna zanimanja dalje od žena. Igrom slučaja se dogodilo da su ujedno i ta zanimanja ona koja žene ne žele raditi!
|
|
|
13.04.2018., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
|
@rukaslave
i chemtrails, zaboravio si chemtrails. i gmo ... da slika bude kompletna, i židove
|
|
|
13.04.2018., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ecobarbarus kaže:
@rukaslave
i chemtrails, zaboravio si chemtrails. i gmo ... da slika bude kompletna, i židove
|
Zaboravio si ti ili on masone!
|
13.04.2018., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Zaboravio si ti ili on masone!
|
Ma tko će sve te svjetske i hrvatske ugroze popamtiti i odjednom nabrojati  To se više ne može pratiti
|
|
|
13.04.2018., 11:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
JesusReborn kaže:
Yes. Novi oblik patrijarhata! Muškarci bježe u unosna zanimanja dalje od žena. Igrom slučaja se dogodilo da su ujedno i ta zanimanja ona koja žene ne žele raditi!
|
Ispada da su lijecnici i suci jako malo placeni, pa zato muski bjeze iz tog?
Suci prekrsajnog i opcinskog suda imaju oko 9000 kn placu, suci Trgovackog oko 10.000 kn.
To je daleko vise od hrv. prosjeka, a zene cine 70% sudackog osoblja u prekrsajnim, opcinskim i i trgovackim sudovima.
|
|
|
13.04.2018., 11:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ecobarbarus kaže:
Ma tko će sve te svjetske i hrvatske ugroze popamtiti i odjednom nabrojati  To se više ne može pratiti
|
Ma ne trebamo Mi to, imamo mi zato brizne gradane koje redovno spasavaju hrvatsku.
|
13.04.2018., 11:55
|
|
Pacijent
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Sto je toliko strasno na izjavi plenkovica?
Zasto nebi smio koristiti tu rijec?
On je koristi u izjavi kao repliku na osobno pitanje i napad. Ne generalizira niti on napada nego se brani. U cemu je problem? Ajde objasni!
|
Jesam ja napao igdje izjavu tj. rijec koju je u njoj koristio Plenkovic? Samo sam ukazao na razliciti medijski tretman slicnih pojava u medijima (dalo bi se o tome masu). Odjavi se na pol sata s foruma, pusti Black Celebration  , pa kad se vratis ces malo skuliranije citat postove.
Quote:
ecobarbarus kaže:
Kako te ljevica može terorizirati kada vas ima 86,2% 
|
Zbilja ne znam. Mozda da pitamo domoroce u Juznoj Africi ili bilo kojoj drugoj bivsoj koloniji?  Ajmo ne trolati.
|
|
|
13.04.2018., 11:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
alh84001 kaže:
Zbilja ne znam. Mozda da pitamo domoroce u Juznoj Africi ili bilo kojoj drugoj bivsoj koloniji?  Ajmo ne trolati.
|
Pa nije trolanje. Pitanje je toliko ozbiljno koliko je vrlo često korišten argument (čini mi se i od tebe) o tih famoznih 86,2% kada se želi na nešto ukazati. No kada povučeš taj argument onda ga moraš provlačiti kroz sva svoja razmatranja, zar ne?
Na kraju ispada da te terozirita tko - katolička ljevica?
|
|
|
13.04.2018., 11:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
I bruto place se racunaju na temelju vise parametara (duljina staza, broj sati itd).
Inace bi nas 3 kolegice i kolega imale istu bruto placu (radimo na istom radnom mjestu, sa istom diplomom), a nemamo.
|
Bruto plaća je zajednički nazivnik, neto je nebitan.
|
|
|
13.04.2018., 12:00
|
|
Pacijent
|
Quote:
ecobarbarus kaže:
Pitanje je toliko ozbiljno koliko je vrlo često korišten argument (čini mi se i od tebe) o tih famoznih 86,2%
|
Nikada nisi cuo od mene nesto takvo, barem ne u kontekstu IK, s obzirom da moj stav o IK nema apsolutno nikakve veze sa bilo kakvom verzijom katolicanstva/krscanstva/religije.
Kad smo kod toga, kakav je stav Luterana, SPC, IZ, Zidovske opcine i slicnih o IK?
|
|
|
13.04.2018., 12:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
Nema tu jaza medju placama
|
Ma, kakvi!  Sigurno da nema, kad ti kažeš! A ti svakako znaš bolje od Državnog zavoda za statistiku.
Quote:
Ova statistika DZS ne uzima u obzir duljinu staza, porezhne olaksice, prirez i jos brojne parametre na temelju cega ovisi visina place. Ne uzima uopce parametre na temelju ceg je izracunana placa!!!
Trenutno, na istom radnom mjestu s istom strucnom spremom/diplomom nas je 4, svi imamo razlicite place.
1. kolegica ima najvecu: prijavljeno dijete na sebe, ima magisterij (u javnom sektoru magisterij donosi 8% vecu osnovicu), ista duljina staza kao ja.
2. kolegica ima 4 godine manje staza nego ja, ali ima 1 dijete na sebe i ima placu manju od mene i kolegice br.1.
3. ja imam vecu placu od kolegice br.2, jer imam 4 godine vise staza, ali i poreznu olaksicu, ali manju od kolegice 1 (dodatak na magisterij joj veci ,nego meni moja porezna olaksica).
4. kolega ima najmanju placu od nas 4, ima 10 godina manje staza, nema porezne olaksice, niti dijete prijavljeno na sebe (ali je prijavljen u drugoj zupaniji pa placa manju stopu prireza) nego nas 3 u Zg.
Kad bi on imao dijete, isti broj godina staza, zbog prebivalista u drugoj zupaniji i manjeg prireza imao bi vecu placu nego kolegica 2, ali ne i od mene i kolegice br.1.
Po tebi bi ispalo da smo svi medjusobno neravnopravni. 
Ili ovo (karikiran primjer): firma ima 2 zaposlenih; jedna osoba ima placu 2000 kn, druga osoba 10.000 kn - prosjek place u firmi je 5000 kn.
Taj prosjek sam po sebi nista ne govori.
|
Valjda struka koja to radi zna bolje od tebe što i kako se uspoređuje od podataka za računanje nekih parametara. Ili ti znaš bolje od ne samo od DZS, nego od cijelog svijeta koji bilježi rodni jaz plaća, ha? 
Za EU: http://ec.europa.eu/eurostat/statist...PG_Figure1.PNG
http://ec.europa.eu/eurostat/statist...PG_Figure2.PNG
http://ec.europa.eu/eurostat/statist...gap_statistics
https://sustainabledevelopment.un.or...cms_537846.pdf
|
|
|
13.04.2018., 12:04
|
|
Reptil
Registracija: Mar 2017.
|
Dakle pay gap myth se puši i dalje... 
|
13.04.2018., 12:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
alh84001 kaže:
Nikada nisi cuo od mene nesto takvo, barem ne u kontekstu IK, s obzirom da moj stav o IK nema apsolutno nikakve veze sa bilo kakvom verzijom katolicanstva/krscanstva/religije.
Kad smo kod toga, kakav je stav Luterana, SPC, IZ, Zidovske opcine i slicnih o IK?
|
Onda isprika, ali sam nekako bio siguran da sam baš kod tebe taj argument pročitao - ne mora biti na ovoj temi, zašto bi, pa valjda ti mišljenje ne varira ovisno o temi
Reakcija je zapravo bila na tvoje da teror provodi ljevica - pa te pitam koja i kakva ljevica, kada postoje samo kršćani (a većinom katolici) u državi? Tko te terorizira onda, tko je ta famozna ljevica?
Ne znam koji je njihov stav.
|
|
|
13.04.2018., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
Sutkinja ima puno vise i na Trgovackom sudu, koji je daleko veca razina nego opcinski sudovi.
|
A gdje su one u Ustavnom i Vrhovnom sudu?
Quote:
Lijecnica specijalistica ima vise nego lijecnika specijalista.
|
Jedno je "više", a drugo gdje rade. Naravno da ih ima više, kad su feminizirana profesija sve više, ali ne rade razmjerno tome na upravljačkim funkcijama jednako kao muški kolege. U tome i jest problem.
Quote:
Samo ti izvrci, a ova tvoja statistika nista ne govori, jer ne vidim tocne parametre na temelju cega su oni izracunali postotke, ne pokazuje kontekst. Kontekst je sve!
|
Pa, onome tko ne zna čitati statistiku, naravno da ne govori. U to ne sumnjam, uopće.
Quote:
Na Rebru je dobar broj glavnih sefova postavljeno politicki, a ne po spolu.
|
No, čudo jedno onda da su uglavnom muški.. To možda zato što su žene "apolitične", ha?
Quote:
Uostalom, nisam vidjela da te briga za zene na najslabije placenim poslovima (pr balgajnica), a sto sam spomenula prije par tjedana kad sam pitala kako to da nitko od boraca za prava zena nije primijetio da blagajnice sad imaju jos teze radne uvjete rada?
Borba se radi s malim koracima. Mozete poceti od prava za bolje radne uvjete blagajnica i blagajnika- npr. da se propise da je obavezna stolica na blagajni. Prije su svi imali stolice, pa zadnjih par godina im makli - time su otezani uvjeti rada (dugotrajno stajanje na istom mejstu- povecani problemi sa kicmom, s nogama itd). A znamo da je zdravlje ipak br. 1.
|
Po čemu ti misliš da mene "nije briga"? Misliš da bi se trebala tebi ispovijedati što sve i kako radim za prava žena, jel?
Tko je to sporio i podržao? Ja sigrno ne.
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Pogledajte sto je HINA:
Građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije poslala je Hini zahtjev za objavljivanjem ispravka jer je poslala vijest pod naslovom “Split: Skup građanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”, u kojem donosi lažnu vijest da su organizatori prosvjeda protiv Istanbulske konvencije u Splitu procijenili brojku prosvjednika na 70 tisuća, što je neistina – organizatori nisu dali nikakvu procjenu o broju okupljenih.
https://narod.hr/hrvatska/gi-hrvatsk...u-prosvjednika
Umjesto da imamo nacionalnu novinsku agenciju, imamo ovo, i to im nije prvi put.
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
north wind kaže:
|
Ti ne shvacas da oni racunaju prosjek, a ne uzimaju kontekst svake mjesecne place?
Visina place ovisi i o tom jesi bio na bolovanju ili ne (tj. broj radnih sati).
Meni placa varira iz mjeseca u mjesec (ovisno jesam li uzela godisnji, bolovanje, slobodan dan, broj radnih sata), svima drguia misto (i u javnom i privatnom sektoru) i ne moze se izvesti na temelju tog zakljucak ako se ne uzima i kontekst iznosa place.
Suludo je uopce pricati o razlikama u placi jer je previse parametara u igri koji utjecu na visinu place.
I objasni zasto poslodavci onda ne zaposljavaju samo zene, ako su zene za isti posao manje placene?
Koji je poslodavac lud da placa vise ljude ako moze manje?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:31.
|
|
|
|