Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.03.2018., 11:26   #1781
Quote:
realist kaže: Pogledaj post
Na kraju sto mi kupujemo?
block 30 ili 40?
30 ali bu zidovi stavili siber i spojlere da izgleda ko 70
Old 28.03.2018., 11:26   #1782
Quote:
catonymous kaže: Pogledaj post
BLock 30 su poklonjeni izraelu 1986/1987, dakle 2022 kad se kompletira eskadrila bit će stari 36 godina.
A s obzirom da planiramo avione imati slijedećih 30 godina, u to vrijeme će biti stari preko 60 godina :klap: :klap:
Old 28.03.2018., 11:29   #1783
Quote:
Srebrni-medvjed kaže: Pogledaj post
A s obzirom da planiramo avione imati slijedećih 30 godina, u to vrijeme će biti stari preko 60 godina :klap: :klap:
A gle za nadletit jarun jednom godisnje taman
Old 28.03.2018., 11:31   #1784
Quote:
Da je pameti koje nema,kupili bi 6 onih americkih block 70 I znas da nesto imas,ovako imas nista. Pa postepeno kupuj po par,koliko mozes.
I vuk sit koza cijela. I do sada smo imali slucajeve da 21 ce, dolaze sa remonta i onda kupe djelove po poljima...
Nista,zivi bili pa vidjeli...
Ako smo lojalni NATOu sto mislim da jesmo i saveznica Amerike,mogli su lipo reci OK Hrvati,
evo vam 6 nasih 70 tica,kao nagradu pa pomalo, pa neka se uzelo jos par iz Izraela,ne sporim.
Al ovako polagati nadu na stare krseve...jbg....
Ima u svemu tome još jedna stvar, air policing koji je naša obaveza se može realno obavljati i sa 6 aviona, jer je naša država mala. Naravno ako nam to obavlja netko drugi na kraju dođe skuplje. A ako dođe do nekog velikog rata, onda nam i tih 12 aviona ionako neće previše vrijediti, dobro dođu ali neće biti od velikog značaja. Dovoljno je da dođe jedan nosač aviona na ulazu u Jadransko more i da kompletna avijacija bivše nam zajedničke države bude prizemljena, što se na kraju pokazalo i točnim u praksi jer je Srbija praktično pokupila cijelu avijaciju bivše nam države, a 99' se pokazalo što vrijedi takva avijacija nasuprot zadnjoj generaciji aviona. To što su uspjeli srušiti jedan stealth avion ne znači ama baš ništa jer je protivnička strana imala toga na bacanje.

A isto tako ono igranje oko gađanja ciljeva na zemlji je bilo igranje, jer moglo je to puno jače i žešće kako netko jednom reče u Vukovaru od oficira JNA, jer da može jače i žešće pokazali su u Libiji. Ovo 99' je bilo samo prijateljsko uvjeravanje i opet se pokazalo da je stradalo puno nedužnih civila iako je to sve bio samo igrokaz za javnost, jer realno da su htjeli mogli su sravniti kompletne vojne instalacije sa zemljom.

I zato opcija nabavke novih 6 aviona je po meni optimalno riješenje u ovom trenutku, a onda svakih par godina dokupljivati po dva nova aviona dok se ne dođe do potrebnog broja.
krekre is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 11:43   #1785
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post
30 ali bu zidovi stavili siber i spojlere da izgleda ko 70
A do nedavno bilo kupujemo block 40....hahahah
Svaka cast, jos jednom smo pokazali da je 1 Cinober a punooooo DUDEKA!!!

Krekre,svaka bi normalna drzava to napravila.....a sta mozemo kad nam je takav horoskop.
I jos se veselimo sto je ovako ispalo. Za Bogu plakat.
realist is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 11:48   #1786
Quote:
A do nedavno bilo kupujemo block 40....hahahah
Svaka cast, jos jednom smo pokazali da je 1 Cinober a punooooo DUDEKA!!!

Krekre,svaka bi normalna drzava to napravila.....a sta mozemo kad nam je takav horoskop.
I jos se veselimo sto je ovako ispalo. Za Bogu plakat.
Odi na vojnu povjest da vidis izmotavanje
Kao je 30 ali zidovi bu ovo stavili pa ono i onda bu to sasvim drugi avion
Bas gustam kako su se zakopali
Old 28.03.2018., 11:51   #1787
Drago mi je, ako ce ovo zastiti RH od novih sao krajina, Vucica, slovenskih pretenzija na Istru itd. No, kao covjeka koji je zbog neimastine morao napustiti domovinu i vucarati se po bijelom svijetu u potrazi za poslom, ovo trosenje 2 milijarde iliti jos jednog mosta do Peljesca, vrijeda me, vrijeda moju inteligenciju. Te pare trebalo je potrositi na ljudski potencijal, obrazovanje, znanost, tehnoloski razvitak i napredak.

Zavidim Izraelcima, ipak zive u sredenoj drzavi koja se rijesava stare krame i nabavlja nove avione. Mi smo u toj prici nesto izmedu 2. i 3. svijeta. Velim, treba i to pregristi, ako nas ti avioni ikad obrane od dragih nam susjeda.
Old 28.03.2018., 11:52   #1788
Quote:
Hunter! kaže: Pogledaj post
Drago mi je, ako ce ovo zastiti RH od novih sao krajina, Vucica, slovenskih pretenzija na Istru itd. No, kao covjeka koji je zbog neimastine morao napustiti domovinu i vucarati se po bijelom svijetu u potrazi za poslom, ovo trosenje 2 milijarde iliti jos jednog mosta do Peljesca, vrijeda me, vrijeda moju inteligenciju. Te pare trebalo je potrositi na ljudski potencijal, obrazovanje, znanost, tehnoloski razvitak i napredak.

Zavidim Izraelcima, ipak zive u sredenoj drzavi koja se rijesava stare krame i nabavlja nove avione. Mi smo u toj prici nesto izmedu 2. i 3. svijeta. Velim, treba i to pregristi, ako nas ti avioni ikad obrane od dragih nam susjeda.
Kako nece obranit, kad se dignu ti super Migovi i nasi super F 16 mozda i dolete do Bajakova...pa ko koga....
Al da je lipo vrime i bez vitra, u protivnom bit ce nerjeseno....
realist is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 11:55   #1789
Ne ulazeći u tehnikalije (block ovaj ili onaj), ne mogu se oteti dojmu da je opet prevladao rođački mentalitet i nekakvi dogovori ispod stola.

Pa kod nas se doslovno ništa ne može napravit po čisto stručnoj osnovi, iza svega se vuku repovi. I nikome ništa.

Gledajući čisto politički i neovisno o avionima, sad smo se lijepo slizali s Izraelom, s njima ćemo sad surađivat na širokom polju što će recimo Arapi (i ne samo oni) dočekat raširenih ruku. Umjesto da smo odabrali neutralnu Švedsku. Ne, mi imamo svoje ja i mi smo jebena sila, ne zarezujemo nikoga. Šamaramo i Ruse u zadnje vrijeme.

A dobro, vidit ćemo šta će od ovoga svega ispast za koju godinu, ali ne miriši mi na dobro.
Ian_C is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 12:09   #1790
Quote:
Gledajući čisto politički i neovisno o avionima, sad smo se lijepo slizali s Izraelom, s njima ćemo sad surađivat na širokom polju što će recimo Arapi (i ne samo oni) dočekat raširenih ruku. Umjesto da smo odabrali neutralnu Švedsku. Ne, mi imamo svoje ja i mi smo jebena sila, ne zarezujemo nikoga. Šamaramo i Ruse u zadnje vrijeme..
kakvo slizavanje. izrael poznaje jedino interes i novac. ako su takvi "projatelji" zašto ne smanje cijenu? njima netreba ništa što već nemaju ili ne mogu sami napravit. što ćemo mi ponudit izraelu? svemirsku tehnologiju ili nuklearnu? ili možda veliko iskustvo u agrikulturi i navodnjavanju? što možeš ponudit nekom ko je 100 puta pametniji bogatiji i mudriji osim da mu budeš dvorska luda... sjeti se "strateškog partnerstva" europljana i indijanaca, mi vama šarene perlice a vi nama zlato. dakle njihov interes je bio riješit se starih aviona koji im više ne služe svrsi i za to izvuć što više love. zar nama treba izrael da bi gradio hotele na jadranskoj obali? pa onda smo još jadniji nego sam mislio.
catonymous is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 12:24   #1791
Quote:
Mogli smo jednostavno kupiti Spitfire ili Ju-82 jer ipak švabo je švabo,60 ili 70 godina isto ti dođe.
A tek što bi onaj servis od Krstičevića imao posla.... mislim,i ovako će bit love do krova ali nije se čovjek valjda sjetio.
torente33 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 13:32   #1792
Quote:
uz avione dolaze nokie 3010...
Old 28.03.2018., 13:51   #1793
Iskopirat ću svoj post sa druge teme:

Kako je ova naša razbojnička i veleizdajnička bagra došla do cijene od pola milijuna dolara za 12 F-16 krntija proizvedenih u 80tima i izraubanih u bezbrojnim izraelskim ratnim zločinima i agresijama na Siriju, Libanon i druge zemlje tijekom svih godina koje su uslijedile, kad su se takvi zrakoplovi prodavali za višestruko manje cifre.
Čile je tako od Nizozemske 2009. kupio 18 F-16 zrakoplova po duplom manjoj cijeni iliti za 270 milijuna dolara tj. 15 milijuna po komadu. Ova naša bagra nas želi za ostarjele i izraubane krntije opelješiti za 42 milijuna dolara po komadu iliti po gotovo 3 puta većoj cijeni.
http://www.f-16.net/f-16-news-article3419.html

Jordan je 2007. kupio 14 F-16 zrakoplova za 90 milijuna dolara od Belgije, dakle za manje od 6 milijuna dolara po komadu.

Inače, cijena novog F-16 je 47 milijuna dolara iliti samo 5 milijuna više od ovog pljačkaškog aranžmana:
https://www.aircraftcompare.com/heli...ing-falcon/169

Očito je da je to još jedan organizirani zločinački poduhvat i guranje zemlje još dublje u dužničko ropstvo, ali me zanima koliko je puta ovdje prenapumpana cijena za Israelcima donirane zrakoplove prije četiri desetljeća?
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 13:55   #1794
Ok, mene zanima sada je li i kakav offset uključen ili sada nema niti govora više o tome?

Drastične situacije, zahtijevaju drastične mjere!
freelancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 13:58   #1795
Quote:
Angel_of_Death kaže: Pogledaj post

Kako je ova naša razbojnička i veleizdajnička bagra došla do cijene od pola milijuna dolara za 12 F-16 krntija proizvedenih u 80tima i izraubanih u bezbrojnim izraelskim ratnim zločinima i agresijama na Siriju, Libanon i druge zemlje tijekom svih godina koje su uslijedile, kad su se takvi zrakoplovi prodavali za višestruko manje cifre.
Čile je tako od Nizozemske 2009. kupio 18 F-16 zrakoplova po duplom manjoj cijeni iliti za 270 milijuna dolara tj. 15 milijuna po komadu. Ova naša bagra nas želi za ostarjele i izraubane krntije opelješiti za 42 milijuna dolara po komadu iliti po gotovo 3 puta većoj cijeni.

Jordan je 2007. kupio 14 F-16 zrakoplova za 90 milijuna dolara od Belgije, dakle za manje od 6 milijuna dolara po komadu.

Inače, cijena novog F-16 je 47 milijuna dolara iliti samo 5 milijuna više od ovog pljačkaškog aranžmana:

Očito je da je to još jedan organizirani zločinački poduhvat i guranje zemlje još dublje u dužničko ropstvo, ali me zanima koliko je puta ovdje prenapumpana cijena za Israelcima donirane zrakoplove prije četiri desetljeća?
I šta je još išlo uz njih obuka pilota naoružanje ili goli zrakoplov?

Poslano sa mog D6603 koristeći Tapatalk
Slatky is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 13:58   #1796
Quote:
Hunter! kaže: Pogledaj post

Ovakva patetika nikome ne koristi i štetna je. Hrvatska u ovoj situaciji ima dvije opcije: a) plaćati nadzor neba Italiji ili Mađarskoj ili b) zadržati u svojim rukama kontrolu nad nebom i osigurati da generacije hrvatskih pilota kontroliraju nebo, ostaju u RH i da se preko ovakvih nabava jačaju i drugi sektori u državi kroz strateško partnerstvo

Sve ostalo je demagogija. (A tek ovo o Pelješcu je suvišno komentirati) A što se tiče tih silniih bolesnih, iseljenih i inih, sigurnost je najveća garancija napretka i razvoja. Sigurna zemlja poželjna je za investicije i pogodno tlo za stabilnost i napredak. Nadalje, bez vojske, ni bolesni, ni siromašni neće se moći sami štiti, a nesigurno okružje bez investicija još će im više otežat položaj.

Tako da...sretno u Irskoj ili gdje si god!

p.s. da vidiš zanimljivo da aplaudiraš Izraelcima s obzirom da su baš oni poznati po vrlo jakoj vojnoj komponenti i obveznom vojnom roku u trajanju od nekoliko godina. Prilično militantan narod.
Atomic Lily is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 14:34   #1797
Quote:
Angel_of_Death kaže: Pogledaj post

Jesi ti uopće pročitao tekst koji si linkao.??
Freek is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 14:38   #1798
Sve se slazem sa ovom atomic ali nismo li mogli bolje proci za te novce ako je novi samo pet milja jeftiniji?
Kako ces stitit drzavu sa starim krntijama?
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 14:41   #1799
Quote:
Slatky kaže: Pogledaj post
I šta je još išlo uz njih obuka pilota naoružanje ili goli zrakoplov?

Poslano sa mog D6603 koristeći Tapatalk
Ne dođe obuka pilota i naoružanje 300 ili 400 milijuna dolara tako da je svejedno, a u svakom aranžmanu prodaje sofisticirane vojne tehnike je ona uključena. Pogotovo ako je kupuješ prvi put.

Ovo je nepobitno krupni zločinački poduhvat i ogromna šteta za državu u kojem će debelo izraubani zrakoplovi koji će u trenutku isporuke proslaviti peto desetljeće moći dalje poslužiti samo za stari otpad ili izložbe, a za njih se daje cijena gotovo ista kao da je riječ o zrakoplovima koji su upravo izašli ispod čekića. Nit ćemo imati zrakoplove, a ostat ćemo dužni pola milijarde dolara plus tko zna kolike kamate i dodatne troškove.

Inače, jednu od tih izraelskih krntija su prije par tjedana Sirijci srušili sa protuzračnim sustavom iz 60tih godina prošlog stoljeća tijekom jedne u nizu pojedinačnih izraelskih agresija na tu zemlju.

Sve u svemu, kupujemo govno za otpad, a u naše ime i našim novcem se plaća kao da su od zlata optočeni dijamantima.

Za ovakve stvari treba sve razbojnike uključene u poduhvati poslati na doživotnu robiju ukoliko se ta pljačka realizira.
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 14:41   #1800
Quote:
Heero kaže: Pogledaj post
Sve se slazem sa ovom atomic ali nismo li mogli bolje proci za te novce ako je novi samo pet milja jeftiniji?
Kako ces stitit drzavu sa starim krntijama?
I oko toga se slažemo. Ne znam puno o konkretnim specifikacijama, ali najrazumnije mi zvuči ovo kaj su dečki gore pisali o 6 + 4 modelu s američkim F-16. S time da sam ranije napisala i da su Češka i Mađarska ak se ne varam na leasing uzeli Gripene. Pa ak oni mogu, zašto mi ne bi? Rekoh, prije mi se čini da smo u priču uletjeli ko impresionirane šiparice kojima je od zrakoplova bitniji BFF odnos s Izraelom. Sjetimo se kako je zaljubljeno Krste djelovao kad je došao onaj Dodikov frend i izraelski ministar obrane u RH.
Atomic Lily is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:54.