|
01.11.2006., 22:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
kako naći posao u inozemstvu?
evo jedno kratko i jasno pitanje - kako naći posao u inozemstvu?
bilo koji posao... a pogotovo me zanimaju španjolska i velika britanija
hvala 
|
|
|
01.11.2006., 22:48
|
|
muza komedije
Registracija: Dec 2004.
|
Quote:
chica mexicana kaže:
hvala 
|
Pokusaj u GB kao au pair.
|
02.11.2006., 19:15
|
|
Happily In Love...
Registracija: Jun 2003.
|
Quote:
chica mexicana kaže:
hvala 
|
oo,ti bi jos i birala,ha? 
|
|
|
02.11.2006., 19:23
|
|
Senior Programmer Analyst
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
AFRODITA69 kaže:
oo,ti bi jos i birala,ha? 
|
ko bira mastrumbira.
|
|
|
02.11.2006., 19:29
|
|
Senior Programmer Analyst
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
chica mexicana kaže:
hvala 
|
Isto ko u hrvatskoj,.... imas oglase za posao, agencije za zaposljavanje, ... ima samo jedan mali problem,.. u 99.9% slucajeva trebas ici na interview,.. a onda te na interview pitaju da li mozes legalno raditi u zemlji,.. i onda sve ode u mp3.
STo se tice "bilo kakav posao" to mozes raditi i u cro,.. "bilo kakav posao" se neplaca bog zna koliko, vrlo cesto ukljucuje ljude sumnjiva morala i sl...
|
|
|
03.11.2006., 00:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
znam da mogu radit i u hrvatskoj, ali stvar je u tome sta ja ne želim radit u hrvatskoj
|
|
|
07.11.2006., 00:14
|
|
cigo chergar
Registracija: Oct 2006.
|
a koje si struke?
|
|
|
25.11.2008., 03:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
odi na stranicu uspinjaca.hr i tamo ostavis zivotopis i naglasis da oces radit u inozemstvu i onda ti oni posalju ponude ima svega za turisticke brodove za cuvat djecu i pun k..... stvari ti posalju!!!!!!!probaj
|
|
|
25.11.2008., 10:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Ako si kojem slucajem tehnicke struke mozes slati otvorene molbe direktno na tvrtke. Zna se desiti da ti oni plate sve troskove (viza, put, smjestaj...). Svakako je pozeljno da znas jezik.
Evo kolegica je prosli mjesec otisla za Spanjolsku. Bila je gore odradjivala praksu (preko BESTa) i sada radi u toj istoj kompaniji. ALI, zna spanjoslki prefektno i decko joj radi u toj istoj tvrtki  .
Imas ovih trazilica tipa monster.co.uk ALI place ti i nisu bas nesto (nemoj se zavarati ciframa, to su bruto iznosi).
Nadalje ti ostaje problem dobivanja papira. Regularne procedure znaju biti mucne.
Naravno ako uspijes pronaci tvrku kojoj ti doista trebas sve ce se rijesiti jako, jaako brzo.
Zadnje uređivanje ocean_wind : 25.11.2008. at 10:46.
|
|
|
25.11.2008., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
u GB ne mozes radit nikako ako nemas NI (national insurance number), a to ne mozes dobit ako nemas vizu..
ali, mozes kao au pair (primaju mislim do 28 god. starosti), i onda pocnes od tuda.. naviknes se na zivot ovdje ( ja sam u UK), skuzis sve cake, fore i fazone, i mi do tad ak bog da odemo u EU, pa ces moc radit legalno.. a ko zna mozda se zatreskas u nekog, pa se tu i udas ( nebi ti preporucila da se udas za papire, ali ako si tu dugo vremena prirodno se to moze dogodit)...sretnooo
e da a mozes u i upisat neki fax koji je priznat od drzave), i onda legalno mozes radit(mislim da je oko 27 sati tjedno).. sretno
|
|
|
25.11.2008., 17:04
|
|
cigo chergar
|
u UK NI# ide uz studentsku vizu i imas pravo na 20h a week raditi. ali, nisu striktni u kontrolama. kao graduate mozes ostati jos neko vreme i ako se snadjes srediti papire. to ako ides na univerzitet/koledz, ne na kurs jezika.
au pair je veliki rizik... ali, dobit je srazmerna riziku! znam slucajeve maltretiranja cura, ali i gde im je host family puno pomogla u zivotu u novoj zemlji!
ukoliko zelis, uspeces!
|
|
|
26.11.2008., 06:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Kao student imas pravo radit 20h sati tjedno i nije uopce bitno sta studiras (govorim za UK)
Ako ides na univerzitet to ce te kao drzavljanina non-eu clanice kostat brdo love. Medjutim, kurseva za engleski jezik imas na svakom kantunu i s tim mozes proci puno, puno jeftinije (mnogi su dosli tako), a sta dobijas s tim je to da si legalno u zemlji sa vizom i imas dozvolu za rad. Tako ces imat dovoljno vremena snaci se i vidit kako sve funkcionira. Ako ti se svidi uvijek ima nacina ostat. Do tad ces vec steci neke kontakte i dobit mnoge informacije iz prve ruke.
Sretno!
|
|
|
27.11.2008., 15:25
|
|
cigo chergar
|
za pocetak je kurs engleskog ok
|
|
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:37.
|
|
|
|