Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente

Kutak za školarce i studente Sjedni, 1!!!
Podforumi: Državna matura, Osnovne i srednje škole, Fakulteti i visoka učilišta, Upomoć, spašavajte!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.02.2007., 13:43   #1
Njemački jezik - zbirni topic

Njemacki jezik. Nisam ni mislio da je njemacki toliko tezak i zahtjevan jezik. Gramatika,der, die, das...Poceo sam uciti njemacki prije mjesec dana i mislim da je to jako tezak jezik. Engleski je macji kasalj prema ovom. Koje je vase misljenje o njemackom jeziku?
Old Spice is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 13:50   #2
ja ga učim i nemam pojma, a engleski svatko zna

Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 13:57   #3
IMHO je njemacki laksi od engleskog. nema 4873 glagolskih oblika i 28347283,65 idioma, fraza i ostalog...

ajde molim te, tesko je naucit clanove za (cak!) 4 padeza, 3 roda i mnozinu te zapamtit da u genitivu m. i s. r. imenica ima nastavak -s ili -es i u dativu mnozine -n.
Matesonik is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 14:39   #4
Pa meni se ne da raditi ga jer sam naviknut na engleski i lijen sam za ucenje drugog jezika, ali ne vidim po cemu bi to bio nesto posebno tezi jezik. Lakse mi je bilo engleski nauciti kad sam s 5 godina gledao Cartoon Network cijelo vrijeme pa sam imao nekakvu podlogu.
Sudden Sid is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 15:23   #5
Quote:
Sudden Sid kaže: Pogledaj post
Pa meni se ne da raditi ga jer sam naviknut na engleski i lijen sam za ucenje drugog jezika, ali ne vidim po cemu bi to bio nesto posebno tezi jezik. Lakse mi je bilo engleski nauciti kad sam s 5 godina gledao Cartoon Network cijelo vrijeme pa sam imao nekakvu podlogu.
Gramatika je dosta zahtjevna.
Old Spice is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 17:39   #6
Quote:
Old Spice kaže: Pogledaj post
Gramatika je dosta zahtjevna.
Po cemu je to izuzetno zahtjevna? Meni je sjebano znati "der, die, das" ispred svake imenice, ali osim toga ne vidim tu nesto posebno zahtjevno. Nemoj se bas obeshrabriti i shvacati gramatiku kao `jako tesku i zahtjevnu` ako tek mjesec dana ucis jezik, vidjet ces da ces vjezbanjem i ucenjem ubrati to bez vecih problema.
Sudden Sid is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 19:25   #7
nije zeznuto znati staviti der, die, das ispred imenice, nego znati kojeg je imenica roda. Ako to znam, onda znam i deklinirat.

e, jel neko zna završetke imenica za svaki rod?
sve imenice koje završavaju na xxxx su ženskog roda, ako zvršavaju na xxxx su muškog... to mi dost olakšava, ako znam, jer mislim da je malo teško znati za svaku imenicu kojeg je roda.
cosanostra is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 20:29   #8
njemački je lakši od engleskog
ne puno,ali je
eng se čini lakšim jer znaš više riječi,više se susrećeš s njim blabla
Old 02.02.2007., 20:38   #9
njemacki je uuufffff jebeno tezi od engleskog ( btw jucer sam dobio a2 diplomu iz njemackog , a engleski sam polozio prije 6 mjeseci cpe i toefl,,, a ucim ih jednako, 13 godina ,, pa sad ti vidi razliku gdje si za 13 godina sa njemackim a gdje s engleskim) da ne kazem da mi za njemacki nisu ni heidelbergovi pomogli niti actilingue, nista
Ralph Lauren is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 21:25   #10
Quote:
Ralph Lauren kaže: Pogledaj post
njemacki je uuufffff jebeno tezi od engleskog ( btw jucer sam dobio a2 diplomu iz njemackog , a engleski sam polozio prije 6 mjeseci cpe i toefl,,, a ucim ih jednako, 13 godina ,, pa sad ti vidi razliku gdje si za 13 godina sa njemackim a gdje s engleskim) da ne kazem da mi za njemacki nisu ni heidelbergovi pomogli niti actilingue, nista
koji ti je onda to stupanj (a2)?

mislim,ja sam c1
može bit da su nam slova drugačije rangirana
Old 02.02.2007., 22:40   #11
internacionalne oznake ( bar europske, zapravo ) su ovako za sve jezike
a1 - pocetnik
a2 - napredni pocetnik
b1 - donji intermediate
b2 - gornji intermediate (FCE)
c1 - almost pro (CAE)
c2 - proficiency (CPE)

mislim da je tako ili je jedan b , nisam siguran, ali to je uglavnom to
Ralph Lauren is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2007., 23:11   #12
Quote:
Ralph Lauren kaže: Pogledaj post
internacionalne oznake ( bar europske, zapravo ) su ovako za sve jezike
a1 - pocetnik
a2 - napredni pocetnik
b1 - donji intermediate
b2 - gornji intermediate (FCE)
c1 - almost pro (CAE)
c2 - proficiency (CPE)
almost pro

kao što rekoh,gramatika njemačkog je lakša
Old 20.02.2007., 14:58   #13
Jeli zna tko preporucit dobru skolu stranih jezika za njemacki, bio sam na testiranju u Berlitzu i skoro me je strefilo kad su mi rekli cijenu od 6100 za 39 sati u grupi od 4-6 ljudi. Svi su mi rekli da su dobri i razvikani ali su mi to ogromni novci. Imali tko kakvih iskustava s kojom drugom skolom (Vodnikova, Varsavska, Aplo ili sl.)?
Hvala puno

Odgovori s citatom
Old 20.02.2007., 16:23   #14
Meni bolje ide njem gramatika i općenito njemački, nego engleski. Samo se trebaš puno truditi i slušati ga, vidjet ćeš koliko će biti lakše kad pohvataš te konce i skužiš tu spiku oko gramatike. Nije baš toliko teško.
didona is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2007., 18:21   #15
ja njemacki ucila 4 godine u srednjoj skoli i ni beknut neznam al mi zato parlanje ide
deprived_soul is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2007., 20:00   #16
u srednjoj sam uvijek imala 5, sad na faxu nemam pojma i bojim se ić na kolokvij
marija87 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2007., 20:17   #17
odi u vodnikovu!! stvarno mi je dobra škola,idem od prošle godine i fakat se vidi napredak.. a šta se tiče članova,nema posebnih pravila,al toi ti dođe s vremenom,ući će ti u uho.. imaš neke finte što se toga tiče ali ostalo moraš naučit..
super_sonic is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2007., 08:52   #18
Quote:
Mr.Anderson kaže: Pogledaj post
Jeli zna tko preporucit dobru skolu stranih jezika za njemacki, bio sam na testiranju u Berlitzu i skoro me je strefilo kad su mi rekli cijenu od 6100 za 39 sati u grupi od 4-6 ljudi. Svi su mi rekli da su dobri i razvikani ali su mi to ogromni novci. Imali tko kakvih iskustava s kojom drugom skolom (Vodnikova, Varsavska, Aplo ili sl.)?
Hvala puno
SUVAG. Ja imam mislim 68 sati, u grupi nas je 4 (minigrupa) i placam 3900-4000, ne znam napamet. Ak je grupa 6 i vise clanova, cijena je osjetno manja (za istu satnicu), nekih 2-2.5k ili tako nekako...
Matesonik is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2007., 09:24   #19
Thumbs up

Quote:
cosanostra kaže: Pogledaj post
e, jel neko zna završetke imenica za svaki rod?
sve imenice koje završavaju na xxxx su ženskog roda, ako zvršavaju na xxxx su muškog... to mi dost olakšava, ako znam, jer mislim da je malo teško znati za svaku imenicu kojeg je roda.
-ung je uvijek ženskog roda (npr. die Zeitung) kao i -e (die Torte, die Banane), umanjenice na -chen su uvijek srednjeg (das Madchen), a sve na -er i -el (der Zettel) je muškog osim die Mutter i die Tochter... Toliko se sad mogu sjetiti, ali imam skoro sva takva pravila u staroj bilježnici jer sam išla na natjecanje u osmom razredu pa javim ako ju pronađem.
Old 21.02.2007., 10:41   #20
stvar je u tome što smo engleskim "bombardirani" svakodnevno, a njemačkim nismo. gledaj malo španjolske sapunice, odi na tečaj španj. i moći ćeš pričat o svim mogućim obiteljsko-ljubavnim problemima.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:54.