Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa

Alternativa Noetički pristup stvarnosti.
Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.04.2007., 18:05   #1
Mjerenje biopotencijala?

Evo,malo sam zašla u alternativne vode,a valjda iz zdrave znatiželje...recimo naginjem takvom načinu razmišljanja,al'sam skeptik do bola...i,tako ni lijevo ni desno,stalno nešto nabadam...I,tako sam danas u jednom od božemoj shopping centru,naišla na banak,gdje besplatno"mjere biopotencijal" Pošto sam prije 2,3 god. naišla na isti,zanimalo me šta će ovaj put "izmjeriti"...Imaju napravicu s kazaljkom i brojčanikom,gdje stavljaš prstiće,i tako : svaki prst (u paru,dvije su napravice)predstavlja nešto:glavu,srce,pluća,probavu i još nešto?Enivej,prvi put sam imala sve 8(tip je bio oduševljen,kao sve u skladu,s tim da bi vrhunac biopotencijala bio sve imati 10 )-i ne čudi me,jer sam bila u "high"fazi,a danas,ono,pih:2,3,4,2,3 Zanima me dali ste bili u kontaktu s istim testom,pošto ja nisam sigurna da samo prodaju maglu(za 7o kn ti dođu napravit radioesteziološki(?) pregled doma,ono,podvodna zračenja,i to)...ne da ću sad pretumbat stan,ionako to radim ovisno o raspoloženju,ali vjerujem u magnetska polja(laički se izražavam),i to da utječu na nas...ko zvijezde,plime i oseke,po principu mikro i makro kozmosa...
Old 21.04.2007., 01:33   #2
I ja sam jednom prilkom probala taj test i nije me se nešto previše dojmio. Što se tiče stana poznam dosta ljudi koji strogo paze gdje su im okrenute glave dok spavaju, kakav im je krevet itd...
pupoljak is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 09:26   #3
Možda stroj jednostavno generira brojeve od 1-10 i nasumce ih ispisuje?
Aerial_51 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 11:01   #4
Quote:
back to black kaže: Pogledaj post
Evo,malo sam zašla u alternativne vode,a valjda iz zdrave znatiželje...recimo naginjem takvom načinu razmišljanja,al'sam skeptik do bola...i,tako ni lijevo ni desno,stalno nešto nabadam...I,tako sam danas u jednom od božemoj shopping centru,naišla na banak,gdje besplatno"mjere biopotencijal" Pošto sam prije 2,3 god. naišla na isti,zanimalo me šta će ovaj put "izmjeriti"...Imaju napravicu s kazaljkom i brojčanikom,gdje stavljaš prstiće,i tako : svaki prst (u paru,dvije su napravice)predstavlja nešto:glavu,srce,pluća,probavu i još nešto?Enivej,prvi put sam imala sve 8(tip je bio oduševljen,kao sve u skladu,s tim da bi vrhunac biopotencijala bio sve imati 10 )-i ne čudi me,jer sam bila u "high"fazi,a danas,ono,pih:2,3,4,2,3 Zanima me dali ste bili u kontaktu s istim testom,pošto ja nisam sigurna da samo prodaju maglu(za 7o kn ti dođu napravit radioesteziološki(?) pregled doma,ono,podvodna zračenja,i to)...ne da ću sad pretumbat stan,ionako to radim ovisno o raspoloženju,ali vjerujem u magnetska polja(laički se izražavam),i to da utječu na nas...ko zvijezde,plime i oseke,po principu mikro i makro kozmosa...
Ne vjeruj nikakvim aparatima s kojim se mjeri biopotencijal!!!

Ne zato što se biopotencijal ne može mjeriti - već zato jer postoje CAKE pomoću kojih (u ovom slučaju; "prodavači magle") mogu da manipuliraju s test-izvještajima.

To važi i za radioestezijske "prodavače magle".
Iako, podvodna zračenja mogu djelovati na stanje čovjeka koji svakodnevno živi ili radi iznad tih zračenja.
delija is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 11:45   #5
mjerenje biopotencijala je ništa drugo nego mjerenje otpora električne struje kroz tijelo. ako se koristi ispravno, može ukazati na neke tegobe, jer se električni otpor organa mijenja pri patološkim promjenama.
na žalost, najčešće se koristi u šarlatanske svrhe, kao recimo za "fotografiju" aure, i cijeli je pristup nikakav i vrlo neznanstven.
što su ti prsti znojniji, to je otpor manji. što si bolje hidratizirana, otpor ti je manji.

radiestezija je naravno, šarlatanstvo. podzemna voda ne zrači opasne zrake. to je upravo ona voda koju piješ, koja ti izlazi iz slavine, ona koja ti kola tijelom.
dijete od 10 kilograma zrači neusporedivo više topline i radiovalova nego 10 kilograma vode koja struji 10-20 metara ispod nogu, zato jer ima metabolizam i konstantno mu stanice, napajane kemijskom energijom, u kaskadnim reakcijama proizvode toplinu kao nusprodukt.

da je to opasno, blizina potoka ili rijeke bi nas ubila. od svijeće koja zrači još jače bi istrunuli na licu mjesta. dva čovjeka se ne bi mogla približiti jedan drugome.
glupost na kojoj šarlatani zarađuju, to je to.
Old 21.04.2007., 13:34   #6
Mi još na Zemlji nismo otkrili sva zračenja koja postoje!
Logično je da i ona utječu na čovjeka, pozitivno i negativno.
Zato treba pazit na njih...i iako ima šarlatanstva, ima i istine!
Nisam još mjerio taj biopotencijal, al hoću čim prije, jer me zanima!
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 13:53   #7
Quote:
blog kaže: Pogledaj post
Mi još na Zemlji nismo otkrili sva zračenja koja postoje!
Logično je da i ona utječu na čovjeka, pozitivno i negativno.
Zato treba pazit na njih...i iako ima šarlatanstva, ima i istine!
Nisam još mjerio taj biopotencijal, al hoću čim prije, jer me zanima!
možda nismo, ali zasigurno i definitivno znamo sve o jednoj kemijskoj tvari koja se zove voda.
voda koja struji ispod zemlje nemjerljivo utječe na čovjeka. apsolutno zanemarivo, infinitezimalno malo.

već sam rekao, što bi onda bilo da stojiš kraj rijeke? koliki je volumni tok velike rijeke, stotinu metara kubnih po sekundi?
koliki je volumni tok vode ispod neke kuće? eventualno par litara u sekundi. eventualno.

svako otvaranje slavine bi nam štetilo, jer u tom trenu kroz vodovodne cijevi počne strujati voda, a kuće i zgrade imaju uzidano mnoštvo cijevi.

pa zar je stvarno potrebno objašnjavati tako imbecilno očite stvari?
nemojte dati da vas sanjkaju s tim.
Old 21.04.2007., 13:57   #8
Quote:
Endimion17 kaže: Pogledaj post
možda nismo, ali zasigurno i definitivno znamo sve o jednoj kemijskoj tvari koja se zove voda.
voda koja struji ispod zemlje nemjerljivo utječe na čovjeka. apsolutno zanemarivo, infinitezimalno malo.

već sam rekao, što bi onda bilo da stojiš kraj rijeke? koliki je volumni tok velike rijeke, stotinu metara kubnih po sekundi?
koliki je volumni tok vode ispod neke kuće? eventualno par litara u sekundi. eventualno.

svako otvaranje slavine bi nam štetilo, jer u tom trenu kroz vodovodne cijevi počne strujati voda, a kuće i zgrade imaju uzidano mnoštvo cijevi.

pa zar je stvarno potrebno objašnjavati tako imbecilno očite stvari?
nemojte dati da vas sanjkaju s tim.
Zračenja su opčenito ogromna tema i nema mjesta ti o tom razglabati.
U pravu si kod ove definicije s rijekom i ostalim,ali tu je bitan splet okolnosti uz to vodeno zračenje kada se pojavi još neko onda to ne valja...tu je problem za čovjeka jer si sam radi kaveze i grobnice u kojima radi i živi i sam sebe oštećuje...
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 14:04   #9
Quote:
Zračenja su opčenito ogromna tema i nema mjesta ti o tom razglabati.
U pravu si kod ove definicije s rijekom i ostalim,ali tu je bitan splet okolnosti uz to vodeno zračenje kada se pojavi još neko onda to ne valja...tu je problem za čovjeka jer si sam radi kaveze i grobnice u kojima radi i živi i sam sebe oštećuje...
upoznat sam sa zračenjima. znam njihov utjecaj na čovjeka.

kako je bitan splet okolnosti? ako čovjek kaže da mu smeta gmizanje vode u dubini zemlje, onda bi ga jako trebala smetati jedna rijeka ili čak potok.

što ti je to vodeno zračenje? daj pojasni. ne razumijem što ti to znači.

i na kakve kaveze i grobnice misliš? kuće i stanovi? zadovoljstvo življenja u stanu se ne odnosi na nikakva mistična "zračenja", nego na osvjetljenje, temperaturu, vlažnost, količinu buke, volumen prostora, kvalitetu zraka, raspored namještaja. nisam nikakav dizajner interijera, ali očito ne bih volio živjeti u hladnoj sobici površine 4 kvadratna metra, bez prozora i s treptavim hladnim svjetlom.
Old 21.04.2007., 14:09   #10
Mislim na armirane betonske zgrade obučene PVC-om,i protuprovalnim Kineskim vratima, i to sve na nekom vodotoku utjeće na organizam osobe koja u takvom kavezu živi???
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 14:19   #11
Upoznaj visak, shvati visak, budi visak!
freudrick is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 14:26   #12
Quote:
Mislim na armirane betonske zgrade obučene PVC-om,i protuprovalnim Kineskim vratima, i to sve na nekom vodotoku utjeće na organizam osobe koja u takvom kavezu živi???
jedini utjecaj betona, ako je naravno, izoliran, tako da ne postane stanište plijesni koje ispuštaju spore koje udišemo (kao što se događa u svakom vlažnom prostoru) je taj što beton stalno lagano ispušta radon.
teži je od zraka i skuplja se u podrumima, zato ih treba zračiti.

život u kolibi koja nema betonski pod osigurava još više radona, jer on stalno izlazi iz zemlje. nastaje radioaktivnim raspadom urana.
kad pod zabetoniraš, radon teže izlazi.

što se tiče čeličnih šipki u armiranom betonu, nemaju nikakav utjecaj na čovjeka. ako ćemo cjepidlačiti, možemo reći da armiranobetonska zgrada glumi Fadayev kavez koji štiti od vanjskih električnih polja. to je čak i dobra stvar, jer statično električno polje koje stalno pod istim kutem djeluje na ljudski mozak (recimo dok se ne mičemo, kad spavamo), izaziva polaziraciju citoplazme neurona, što rezultira glavoboljom.
ali to je ako idemo cjepidlačiti.

PVC sadrži neizreagirane monomere vinil-klorida koji je u prevelikoj količini, kancerogen. doduše, moderni PVC je jako siguran, sadrži jako malo monomera (za razliku od jugoslavenskih plastičnih masa iz socijalizma), a ionako se zamjenjuje neotrovnim polikarbonatima, posebno u građevini.

vodotok ne utječe na čovjeka, osim ako čovjeku ne smeta žubor vode. takvu osobu još nisam upoznao.

tako da nema straha od života u stanu.
Old 21.04.2007., 14:30   #13
Quote:
Endimion17 kaže: Pogledaj post
jedini utjecaj betona, ako je naravno, izoliran, tako da ne postane stanište plijesni koje ispuštaju spore koje udišemo (kao što se događa u svakom vlažnom prostoru) je taj što beton stalno lagano ispušta radon.
teži je od zraka i skuplja se u podrumima, zato ih treba zračiti.

život u kolibi koja nema betonski pod osigurava još više radona, jer on stalno izlazi iz zemlje. nastaje radioaktivnim raspadom urana.
kad pod zabetoniraš, radon teže izlazi.

što se tiče čeličnih šipki u armiranom betonu, nemaju nikakav utjecaj na čovjeka. ako ćemo cjepidlačiti, možemo reći da armiranobetonska zgrada glumi Fadayev kavez koji štiti od vanjskih električnih polja. to je čak i dobra stvar, jer statično električno polje koje stalno pod istim kutem djeluje na ljudski mozak (recimo dok se ne mičemo, kad spavamo), izaziva polaziraciju citoplazme neurona, što rezultira glavoboljom.
ali to je ako idemo cjepidlačiti.

PVC sadrži neizreagirane monomere vinil-klorida koji je u prevelikoj količini, kancerogen. doduše, moderni PVC je jako siguran, sadrži jako malo monomera (za razliku od jugoslavenskih plastičnih masa iz socijalizma), a ionako se zamjenjuje neotrovnim polikarbonatima, posebno u građevini.

vodotok ne utječe na čovjeka, osim ako čovjeku ne smeta žubor vode. takvu osobu još nisam upoznao.

tako da nema straha od života u stanu.
ok!
Slažem se, ne kužim se toliko u zračenja kao ti, al osjećam da je još nešto tu potrebno sredit da bi se to neutraliziralo i nebi bilo štetno za čovjeka...
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 16:17   #14
to sam vidjela u ilici da mjere al nisam mjerila jer ak mi je nizak ne zelim znat
Old 21.04.2007., 16:26   #15
Quote:
plavushazg kaže: Pogledaj post
to sam vidjela u ilici da mjere al nisam mjerila jer ak mi je nizak ne zelim znat
Moraš sve zant i naučit o sebi i drugima, tako jedino znaš i pomoći si...
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 16:29   #16
ali kaj je to? jedan dan mi može bit visok a kad imam pms nizak i kaj sad da se zbediram?
Old 21.04.2007., 16:57   #17
Ljudi,hvala na informacijama Ova tema me vječito intrigirala(kao i pravilno spavanje-položaj kreveta po polovima,ono:glava sjever-noge jug...ili kako već).Pročitala sam dosta literature(ali one,s trafike,pomalo laičke?),pa me to impresioniralo...još sam upoznala ženu koja "nalazi vodu",tj,navodno osijeća negat.zračenja(naravno samoprozvani stručnjak,pa sam to otkantala;iako me golicalo to što je riješila i slučaj ukradenog auta,imala je,kao-viziju... ,a meni je to sve pomalo scarry...).Ma,podsijeća me sve to pomalo na seriju na Novoj-"Medij",koji se bazira na ,navodno istinitoj situaciji,kad je žena pomagala policiji svojim vizijama...ali,u to ne želim ulaziti,jok!Htjela sam samo reći još,da sam primjetila kako se kazaljke miču na veću vrijednost,što se više usredotočujem,tj.smirujem...možda je to sve,kao,većina stvari danas,papilova,tj.obični blesimetar?! Htjela sam danas ponovno očitat vrijednosti,iz puke znatiželje(par dana spavala sam na kauču,he,he),al'su zdimili...
Old 21.04.2007., 21:03   #18
Quote:
delija kaže: Pogledaj post
Ne vjeruj nikakvim aparatima s kojim se mjeri biopotencijal!!!

Ne zato što se biopotencijal ne može mjeriti - već zato jer postoje CAKE pomoću kojih (u ovom slučaju; "prodavači magle") mogu da manipuliraju s test-izvještajima.
tako je delija !!

SVE SU TO GLUPOSTI JELDA
Old 21.04.2007., 21:27   #19
ej blog, ako malo razmisliš ljudi su kao pšlankton u moru zračenja, imaš zračenje mobitela, zračenje radiostanica, pa čak i grijalica na struju zrači...ali čemu strah, odašiljač snage 100 kw na negdje 15 kilometara neće praviti veće probleme od negdje 0.05 V/m (volti po metru). dakle slabo...zračenja ima mnogo ali većina neutječu na nas..

a što se tiče biopotencijala, uzmeš običan voltmetar (malo bolji) staviš na najmanje mjerno područje, jednu stezaljku staviš na glavu, jednu bilo gdje i eto ti razlike potencijala i mjeri kolko želiš..bez plaćanja 7 kn po mjerenju..
to sve spojiš na neke 7-segmentne diode, napraviš programčić da za određenu
vrijednost napona ispisuje od 1-10 i eto ti isti mjerač kao kod tog lika što je mjerio..
fiki21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2007., 22:01   #20
Quote:
normall kaže: Pogledaj post
tako je delija !!

SVE SU TO GLUPOSTI JELDA
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:08.