Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet

Internet Sve o internetu, sadržaju i tehnologiji
Podforumi: Web, Web development, Internet biznis, Kupovanje na internetu

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.05.2004., 01:27   #1
Vodič kroz privatne torrent trackere

Napomena: ovaj post je iz 2004. godine, ali sve ovo šta vidite ispod ove napomene, je jako svježe, od tutorijala o privatnim trackerima koji je dovršen 27.3.2009. do recenzija trackera koji se dosta redovito updejtaju

Quote:
Pravila igre kaže:
U ovu temu, od sada pa na dalje idu SVE vezano za trackere, SVE. Informacije, obavijesti, novosti, pitanja, ostalo,...
Privatni torrent trackeri

1. Uvod
Prije samog početka bi napomenuo nešto jako bitno.
Inače privatne torrente ne preporučujem nikako ljudima koji nemaju flat, iako je takvih u odnosu na do prije godinu, dvije jako, malo. Zašto? Zato šta bi vam trebao 50 GB paket za iti malo ozbiljnije bavljenje privatnim trackerima, a takav paket ne nudi nitko, nude 10-ak puta manje, a s tim malo toga možete, pa ako već morate koristit torrent (iako bi Rapid bio svakako bolja opcija) koristite javni na kojem donekle možete minimizirat upload te samim tim iskoristit svoj ograničeni paket za šta veći download.

Privatni trackere ne preporučam ni početnicima, jer ako "do jučer" niste ni čuli za torrent, ne možete danas skupit kolekciju od 5 trackera i krenit grlom u jagode, jer će to vrlo vjerovatno završit loše i za vas i za one koji su vas pozvali (mnogi trackeri kažnjavaju i ljude koji na tracker pomoću pozivnice pozovu "lošeg" člana), a ni državi ne nosite ništa dobro. Da, dobro ste pročitali, državi, jer jako lako se može dogodit da pojedini trackeri jednostavno blokiraju cijelokupni hrvatski IP range ako vide da su hrvatski useri u većini slučajeva prevaranti, početnici, neznalice,... Ne zajebajen se, par država već ima slične sankcije

Stvarno nema smisla poletit odma na privatne trackere, jer je to isto kao da odma nakon položenog vozačkog ispita kupite Ferrarija 599 GTB. Ne govorim vam ovo bezveze, govorim vam za vaše dobro, jer znam da kao početnici ne znate ništa i da ćete jednostavno morat pravit glupe početničke greške, pa je svakako bolje da vaše upoznavanje sa samim Torrent protokolom krene sa javnim ili tkz. polu-privatnim trackerima ala Demonoid, pa makar to vrijeme upoznavanja trajalo jako kratko prije prebacivanja na privatne.


2. Registracija
Privatni torrent trackeri su oni trackeri na koje uglavnom traže registraciju korisničkog računa (accounta). Dakle nešto kao ovaj forum recimo, došli ste, registrirali ste nekakav nick i to je to. Slično je i kod privatnih trackera, dakle nema više guglanja i skidanja nasumice, sada imate svoj vlastiti account i svoj vlastiti "passkeys" odnosno nekakav identifikacijski kod koji je nekakva šifra vašeg accounta, nešto ala JMBG ili OIB...ne bi vas s tim zamara u detalje. Spomenuo sam ga samo zato jer sad slijedi onaj dio, odnosno pitanje, pa čemu uopće registracija?

E pa registracija služi prvenstveno tome da uopće dobijete pristup trackeru, jer bez registracije će vam svaki tracker izgledat kao nekakv blank page sa 2 polja, Username i Password, dakle ovako nekako recimo:
http://i44.tinypic.com/25jupzn.jpg
[Slika 1, Primjer izgleda trackera prije registracije, korišten TL]

Dakle tek nakon registracije svog accounta, možete vidjet sajt te skidat torrente s istog. Naravno, registracija osim prednosti, nosi sa sobom i svoje, nazovimo to tako "nedostatke", dakle od vas se traži poštivanje pravila dotičnog trackera, koja su različita od trackera do trackera pa sad nema smisla da ih nabrajam jednog po jednog. Vidjet ćete i sami, jer uostalom od vas se i van torrent svijeta, očekuje da nakon registracije negdje "bacite oko" na pravila i FAQ (eng. Frequently Asked Questions - Često postavljana pitanja) a to i nije toliko vezano za torrente, naime to je po meni stvar internet bontona.


3. Kako "upast" na privatni torrent tracker?
Prije "upada" ne bi bilo loše ni izabrati tracker ili bar kategoriju (sport, glazba, film) trackera koji uopće želimo, jel tako? A prije toga pak moramo znat šta uopće želimo, odnosno šta od "materijala" tražimo, u tome će nam pomoć uvod u recenzije trackera, a i same recenzije trackera koje su članovi foruma obradili za vas. Uglavnom, da sad i to ne prenosim ovdje samo bi vam htio dat do znanja da je to detaljnije obrađeno u nastavku ove iste teme!.
 • Ako je tracker otvoren za registraciju novih članova --> Open sign-up
  Treba naletit na "otvoren ulaz" (eng. open sign-up). Dakle privatni torrent tracker koji je u datom trenutku (od 1h pa do trajno) otvoren za upad, oliti registraciju. Vrijedi napomenuti recimo to da su nekakvi uvjetno rečeno "lošiji trackeri" stalno otvoreni, dok su uvjetno rečeno "bolji trackeri" rijetko kad ili nikad otvoreni za registraciju.
  Link: Primjer jedne od stranica koja sadrži popis trenutno otvorenih trackera: btracs.com
 • .
 • Ako je tracker zatvoren za registraciju novih članova --> Pomoću pozivnice.
  Dakle netko od korisnika koji su već na dotičnom trackeru vam može ponudit pozivnicu preko koje vi izvršite registraciju, iako je tracker zatvoren za registraciju.
  Link: Tema Pozivnice [Pročitati prvi post!], forum.hr
Naravno, može se dogodit i treća opcija, za vas najgora, dakle ta da je tracker zatvoren za registraciju, a trenutno je ukinut i sistem pozivnica. Recimo ova priča je trenutno na tvt.ro, BCGu, HDBits.org,... Tad možete samo čekat i nadat se da će staff šta prije uključit pozivnice ili možda otvorit signup ili nešto treće.


4. Prednosti privatnih trackera nad javnim trackerima
 • Maksimalna brzina će vas pratit skoro uvijek.
 • Ogroman izbor. Stvari za koje niste znali ni da postoje ćete bez problema nalazit na privatnim torrentima.
 • Kvalitetan i detaljan naslov/opis/NFO/komentari svakog torrenta tako da odma znate na čemu ste i šta točno skidate. Dakle nema više situacija da skidate jedno, a dobijete drugo ili da skidate DVDRip, a dobijete CAM verziju ili da skidate FLAC a dobijete mp3 sa 128 bitratea.
 • Virusi su svedeni na minimum, tako da je jako mala šansa da naletite na virus ili spyware
 • Availability skoro pa uvijek preko 1, što znači da je na torrentu uvijek poneki seeder koji će čekat da vi skinete sadržaj od njega u potpunosti, a neće nestat i ostavit vas na 58% i sa 0 seedera recimo.
 • Jako mala šansa da skinete nekakav fake (eng. varka), dakle neće se dogodit da skinete igru koja ne radi ili film bez zvuka ili RAR datoteku bez šifre za otvaranje...
 • Jako dobar community (eng. društvo), dakle vodstvo koje je spremno pomoć ili rješiti neki problem, uploderi koji su spremni ispunit neku želju i uplodat nešto šta ste zaželjeli a čega nema trenutno na stranici, useri na IRC kanalu ili forumu spremni na druženje i opću zajebanciju
 • itd.

Ovo su samo neke prednosti, najznačajnije recimo to tako, a mana...oliti "mana" pod navodnicima je samo jedna, trebate striktno poštivati pravila. A to i nije mana, to je samo zaštita od toga da se privatni trackeri ne pretvore u javne, jer bez tih pravila, razlike između javnih i privatnih trackera uopće ne bi bilo, a to nema baš pretjeranog smisla jer smo svi mi i otišli na privatne jer nam je pun k. cirkusa na javnim Ta pravila nisu uopće strašna, kreću od ona 2 zlatna pravila torrent protokola (o kojima detaljnije u malo ispod) ratiju koji mora bit 1:1 za svaki torrent, te HnR kojeg ne smije bit uopće na nijednom torrentu, pa nadalje preko nekih generalnih pravila koja sad nema smisla nabrajat jednog po jednog posebno, srest ćete se već s tim već, ipak samo za usporedbu (jer se jako razlikuju od trackera do trackera), to izgleda ovako nekako:
http://i43.tinypic.com/2nrio3l.jpg
[Slika 2, Primjer generalnih pravila, korišten TL]


5. Dva zlatna pravila torrent protokola

1. Ratio je nekako najbitniji, dakle ratio = omjer uploda i downloada, a "1:1 ratio" u biti znači da "vratite" onoliko koliko ste "uzeli", npr. ako skinete fajl od 700 MB, od vas se traži da taj fajl držite na seedu u klijentu dok god ne uplodate tih istih 700 MB, minimalno, 1:1=700:700
Naravno, ovo je gore napisano je opće pravilo torrent protokola koje se u zadnje vrijeme primjenjuje sve manje i sve blaže, odnosno uvode se neke nove stvari koje samim korisnicima olakšavaju opstanak na trackerima. Recimo da je malo trackera koje traže striktnih 1:1, masu trackera ima nekakve pogodnosti, pa da na brzinu prođemo kroz iste:
 • Ovisnost ratia o downloadu - Dakle imate par kategorija ratija, tipa:
  • do 10 GB downloada tražimo ratio 0.3
  • do 20 GB downloada tražimo ratio 0.4
  • i tako dalje
 • Seedtime (eng. vrijeme trajanja seeda), dakle recimo od vas se traži da seedate torrent do 1.0 ratija ili 48 sati nakon kojih možete bez problema prekinut seed, iako vam je ratio recimo i nakon tih 48 sati na 0.
 • Razno razni bonus systemi koji vam daju nekakve bodove za svaki sat seedanja i sl. sistemi koji vam omogućuju da torrent odsedate do 1.0 iako nitko od vas ni MB nije skinuo (primjer BCG tracker)
 • No System Ratio - Određeni trackeri koji uopće ne traže ratio nego imaju nekakva druga pravila, recimo obavezno seedanje u trajanju od 72 sata na rok od 10 dana nakon downloada i sl.

2. HnR odnosno Hit and Run, odnosno hrvatski prijevod koji bi to opisao kao, "skini i bježi", dakle želi se reć da je gašenje torrenta odmah nakon završetka downloda strogo zabranjeno! To na privatnim trackerima nikako ne možete radit, niti će vam to prolazit. Većina trackera će vam već nakon 2. takvog prekršaja dodjelit trajni ban. HnR možete izbjeć gore opisanim radnjama, dakle seedom do 1:1 ili do koliko već pravila nalažu, seedtimeom, bonusom i sl. radnjama koja su za svaki dotični tracker napisana u Pravilima i FAQu koje ponavljam, svakako proučite.


6. Kako opstat na trackeru?

S našim upload brzinama, nažalost ne tako lagano, bar ne na početku. Posli je situacija daleko čišća i lakša jer već steknete popriličan buffer (eng. buffer=spremnik, a pod tim se misli na ogromne razlike između downloada i uploda, tipa D: 12 GB | U: 117 GB)
Inače teško je održat 1:1 ratio s uplodom koji je i po par puta manji od brzine downloada, a upravo takvu vezu ima 95% Hrvata ako ne i više. Da me krivo ne shvatite, mala brzina ne znači da je seedanje nemoguće, ali je dosta teško, odnosno ne toliko teško, koliko duuuuuuuuuugotrajno. Da karikiram malo, dok naš kolega sa istog trackera iz amerike recimo fajl od 700 MB odseeda do ratija 5.0 (dakle uploda 3,5 GB) u manje od sat vremena, vi ćete do ratija 1.0 izgubit sigurno par dana, a do 5.0 ćete možda doć za mjesec dana.

Naime, na malo ozbiljnijim trackerima na kojima se nalazite, sigurno 80% usera ima bržu vezu od vas, pa samim tim vi imate dosta slabe šanse da išta odseedate kao seeder na torrentu na kojim se nalazi recimo 15 seedera i 2 leechera, jer jednostavno ostalih 14 seedera ima tolike brzine, da vaših 20-ak kB/s bude doslovno "pregaženo" te oni leecherima daju 98% brzine dok vi dajete mrvice. Osim toga, problem je i šta ni te mrvice ne traju dugo, jer ta 2 leechera dođu do 100% prije nego šta se okrenete Tako da ono, recimo da je ovo bija primjer nekog divx filma, znači vaš download tog torrenta je 700 MB, a ovoj dvojici usera ste možda u tih 15, 20 minuta koliko je njima trebalo da dovrše download poslali 50 MB uvr' glave. Dakle, ostaje vam još 650 MB do 1:1 ratija... Dakle zaključili ste i sami, to će potrajat.

Iz te dugotrajnosti seedanja proizlaze 2 problema:
 • Duže seedanje znači da fajlovi duže moraju stat na disku, a u slučaju mjesečnog prometa od 100-200 GB (download + upload!) uskoro ćete imat potrebu za terabajtnim diskom. Doduše takvi diskovi malo po malo postaju standard, al opet masu ljudi je još uvijek na 120, 200, 250 GB
 • Duže seedanje znači i veći broj fajlova u klijentu, pa će se nakon mjesec, dva dana korištenja privatnih trackera pojavit situacija da seedate 30 torrent fajlova odjednom, od čega će vam možda u svakom trenutku bit aktivno po 10. Znači da će tih 10, uzevši u obzir da ste na nekom 4/256 paketu imat: 10/~20 kB/s= ~0,5 kB/s po fajlu

Naravno, ovo sve gore je malo karikirano, al poprilično točno i bazirano na dugom iskustvu s malim brzinama i seedanjem i na najtežim trackerima. Uglavnon poanta je da iz ta 2 problema radi male brzine, proizlazi to da će vam početak bit dosta težak, jer se nećete smit zaletit dok ne steknete nekakav buffer, a opet za steć buffer ćete se opet morat potrudit jer buffer nećete steć seedanjem do 1:1, već ćete na početku morat seedat preko 1.000. Ako se pak zaletite i skinete 7 GB, to nećete vjerovatno nikad vratit i account će jako brzo bit baniran, tako da, polako ali sigurno naprid...

E sad, cijeli gornji odlomak sumiran se svodi na par crtica, dakle:
 • Ako do sada niste imali ni jedan privatni torrent tracker, nemojte ih odma nabavit 5. Početak je najteži, a ovaj vaš slučaj bi bio početak na 5 potenciju po težini.
 • Pametno i pomalo na početku! To šta ste dobili pozivnicu, ne znači da trebate skinut cijeli tracker u 5 dana. Probajte se održat u plusu šta se ratija tiče, a ako već ulazite u minus, uđite po koju stotinu MB, nemojte odma skinut DVD9 od 8 GB i ratio svest na 0.000 (odnosno sebe dovest u situaciju da ako uskoro ne vratite 8 GB nazad da ste u banani). 90% od cijelokupne banirane ekipe koju sam ja pozvao na neki tracker je dobilo ban u prva 2,3 tjedana, mislim da vam to dovoljno govori.
 • Stvarajte buffer lagano od početka, s bufferom su stvari posli daleko lakše
 • Koristite karmu/bonus system ako isti postoji
 • Koristite FL (Freeleech - torrenti na kojima vam se download računa kao 0 MB bez obzira na veličinu) i sl. free torrente ( i sl. pogodnosti pri downloadu) na trackeru.


6.1. Re-seed

Naravno, uz ove savjete gore bi vam mogao dat i par logičnih tipa logične, skinite tu i tu seriju, popularna je pa ćete nabit dobar buffer. Ili skinite popularnu igru čim izađe pa na njoj nabijte solidan buufer. Al ne preporučam baš... Zašto pitate se? E pa zato šta mi je tužno u zadnje vrijeme gledat ekipu kojom torrenti robiju. Torrent bi trebao biti sasvim običan P2P protokol za razmjenu podataka, a ne nešto kompleksno i apstraktno šta će nas živcirat i zamarat 0/24.
Da se razumijemo, to mi je još donekle i normalno za napravit buffer na početku (i sam san takvo što napravija na Oinku recimo) ili za izvuć se iz govana kad zaškripi, al konstatno skidanje s javnih trackera i uplodanje na privatne, nema baš nekog smisla, jer se stvarno može seedat i opstat i bez skidanja sadržaja koji vas uopće ne zanima

Uglavnom ova pričica je uvod u jednu "metodu" koju svi rado koriste za lakše opstajanje na početku, takozvani reseed, odnosno nastavak seedanja fajla kojeg već imamo na disku. Dakle to je postupak pri kojem materijal koji već imamo skinutog na disku stavljamo u klijent da se seeda na trackeru na kojem želimo. Time postižemo to da na dotičnom trackeru imamo download 0 MB, a uploda onoliko koliko se već uploda. A ljudi su na tome stvarali jako dobre buffere za početak, jer bi to napravili sa nekakvim torrentom serije u par sezona teškim 20-ak GB i onda bi nakon 2 mjeseca seedanja imali D:0 GB | U:20 GB recimo na tom fajlu, a to je čistih +20 GB buffera. Dok u slučaju da su tu isti seriju skinuli sa tog trackera, bi status nakon 2 mjeseca u ovom primjeru bija 20:20, dakle 1.000 ratio, dakle 0 GB buffera.

Pri tome pazimo na jednu, ali jako bitnu stvar, materijal mora biti identičan, al ono 100% Dakle nije bitno ime fajla, bitno je pakiranje, recimo ako imamo igru pakiranu u 46,7 MB x 22 RAR fajla, onda možemo to stavit seedat samo i isključivo ako na trackeru na kojem želimo seedat nađemo igru u istom pakiranju.
Važno: Osim toga, uzmite u obzir da ovo ne dopuštaju svi trackeri, recimo na BCGu je ova radnja strogo zabranjena, tako da prije ikakvih pokušaja, svakako pročitajte pravila i FAQ ako već niste

Ok, znači našli smo materijal na disku koji je identičan fajlu na trackeru. Postupak je sljedeći, downloadat taj torent fajl s trackera te kad se otvori add new torrent prozor:
http://i89.photobucket.com/albums/k2...ent/AddNew.jpg
[Slika 3, Add new torrent opcija]

pod save as opcijom odabrat mjesto na kojem se dotični fajl na nalazi disku, te isključiti start torrent. Odabrati ok i onda kliknut desnim klikom na dodani torrent, te odabrati Force Re-Check (ako je opcija siva, niste stopirali torrent!). Potom će program "čekirati" torrent i prikazati vam sve fajlove koje je našao (bacite oko dolje na dno, kartica Files za detalje) Ako je sve prošlo kako treba, imate sigurno preko 95% fajlova, eventulno vam možda nedostaje koja sitnica + NFO koji je uglavnom različit na svakom trackeru. I to je to, pustite da krene downloda tih par % koliko fali i onda normalno nastavite seedat dokle vam srce želi. Ako pak ne želite skinut taj ostatk, može ostat i na 95% (Kartica files, pa desni klik na fajlove koje nemate i izabrate "Dont't Download" opciju. Samo imajte na umu da tad, ako nemate 100% niste seeder tog torrenta, nego leecher.

Ako se gornji prozor ne pojavi, nego se torrent automatski loda u klijent to je zato šta vam je u opcijama tako namješteno, Ali nije to nikakav problem, stopirajte torrent, pa desni klik advanced pa set download location pa ponovite onaj dio gore opisan, od Re-Checka pa nadalje... Ipak moja preporuka, nevezano za ovu re-seed opciju je da add new torrent prozor koristite (uključite to i opcijama) jer vam ne smeta, može bit samo od koristi.


Ako na ovaj način seedate nekakav fajl na 2 ili više trackera odjednom, moguće je da vam program ponekad prekine seed i javlja nekakav error za tako seedani fajl. Ili ignorirajte i svaki put kad se pojavi kliknite na Force Re-Check ili jednostavno (ako imate dovoljno mjesta na disku) kreirajte posebni folder za svaki tracker na kojem seedate skinuti materijal. Dakle ako imate nekakav XXX.avi koji sedate i na Demonoidu i na TLu recimo, kreirajte 2 foldera i napravite Copy-paste tog XXX.avi fajla u oba, te onda u opcijama kroz koje smo već prošli gore (advanced pa set download location), dajte do znanja klijentu gdje vam se nalazi taj sadržaj i to je to, errora više neće bit, garantiram

Toliko o samim privatnim torrent trackerima. Nadam se da sam vas ovim malim tutorijalom uspio uvest u taj svijet...
Svakako skrolajte još malo niže i pročitajte kratak tekst o odabiru trackera.


©Mr.Ex.President
BitTorrent [tutorijal]. Rev. 2.0
27.3.2009.

Zadnje uređivanje MEP : 16.05.2009. at 15:50. Reason: dodana pravila
MEP is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2007., 14:30   #2
Kategorizacije privatnih trackera


1. Osnovna podjela privatnih torrent trackera
Se svodi na:
 • 0-day trackeri
  • Obični
  • Oni sa rijetkim fajlovima i packovima
 • dedicated trackeri (eng. dedicated - specijalizirani)
Da ne kompliciramo previše, ovu podjelu 0-day trackera na 2 podgrupe možemo zanemariti jer su danas uglavnon svi kvalitetni i malo stariji 0-day trackeri oni sa rijetkim fajlovima i Pack selekcijom. Tako da možemo zaključit da se privatni trackeri dijele na Specijalizirane trackere i 0-day trackere. Mislim da ime sve govori, ali da ne bi bilo zabune:
 • 0-day trackeri su oni trackeri koji imaju bazu svježeg materijala, dakle sve moguće kategorije (muzika, film, igre, aplikacije,..) i sav mogući materijal za te kategorije kakav god izađe
 • Specijalizirani trackeri su trackeri koji su se specijalizirali za neku kategoriju materijala, recimo:
  • specijalizirani tracker za muziku (npr. what.cd)
  • specijalizirani tracker za igre (npr. BCG)
  • specijalizirani tracker za filmove (npr. Karagarga)


2. Odabir pravog/potrebnog privatnog trackera
Nemojte tražit pozivnicu za TL jer ste čuli da je to nešto dobro, nemojte tražit BitMeTV jer ste čuli da je najbolji za TV sadržaj, nemojte probat upast na S*L jer ste čuli da je dobar i jer vas pali ona zvijezdica u imenu...

Ma...šta se mene tiče tražite šta vas god volja, ali nema smisla. Nema smisla bit na what.cd i patit se sedajući tamo, ako niste "freek" za muzike te samim tim skinete mjesečno 100 MB s dotičnog trackera i to npr. album Madone kojeg također možete nać na svim 0-day trackerima. Isto tako nema baš smisla nabavit BitMeTV i patit se tamo, ako ćete mjesečno skinit pack neke mega popularne serije koje također ima na svakom 0-day trackeru i to je još uglavnom označena kao free torrent.

Ne želim reć da bježite od specijaliziranih trackera i koristite samo 0-day, želim reć samo da krenete sa 0-day trackerom i onda da na specijalizirane odete kad skužite da vas taj 0-day ne zadovoljava, kvalitetom, sadržajem, brzinom, izborom,... Recimo ja sam krenuo sa SCC i TL kao vjerovatno vrhom 0-day trackera, a onda san skužio da je ponuda HD filmova nikakva, pa sam nabavio HDBits.org recimo. Onda san skužio da za igre oću također stepenicu više, pa san nabavio BCG i tako to...
Skupljajte i koristite trackere prema potrebi, a ne prema imenu/levelu!


3. Podjela privatnih torrent po levelu i ranku
E sad, nekim ljudima je bilo dosadno pa su počeli izbacivat nekakve dodatne tablice i radit nekakve dodatne podjele na levele i sl. Odma ću vam reć da je to jedna velika glupost, ali pošto znam da od toga nećete odustat, bar ću donjim komadom teksta probat umanjit štetu

Dakle trackeri su osim gornje podjele, rangirani još i po:
 • Levelima 1-10, npr. Level 5 - HDBits.org
  Totalno nebitna stvar!
  Jer označava uglavnom samo koliko je teško upast na određeni sajt. Dakle pojednostavljeno, otvoreni trackeri na koje se treba samo registrirat su jako nisko rangirani. Trackeri na koje je lako upast je ima pozivnica na bacanje su osrednje rangirani, dok trackeri za koje pozivnice dijeli samo admin i sl. su najviše rangirani.


 • Ranku 1-10, npr. HDBits.org [10]
  Jako bitna stvar!
  Naime broj u uglatoj zagradi je broj baziran na: Sadržaju & Brzini & Pre-Time iz čega u konačni izađe jedinstveni broj koji označava, recimo kvalitetu samog trackera.
  Sadržaj i brzina su valjda jasni, a Pre-Time je vrijeme koje protekne od pojavljivanja sadraja "na sceni" do njegovog uplodanja na tracker. Ne tako bitna stvar uglavnom, pa se slobodno bazirajte samo na Sadržaj i Brzinu.
Važno: Uzmite u obzir da su obe kategorizacije podložne promjenama, dakle tracker levela 5 neće uvijek bit level 5, niti će tracker kvalitete ranka [10] uvik bit 10!

Dakle vi, kao krajnji korisnik kojeg uglavnom zanima samo dobra brzina, te raznolik i kvalitetan sadržaj nemate šta gledat Levele, nego morate gledat [#] rank trackera. Dakle, ako vam je ova tablica već svetinja, onda uzmite u obzir da je jedan tracker levela 6 i ranka [6] nije ni malo bolji od sajta levela 3 i ranka [10], naprotiv, gori je, samo je na njega teže upast!

Inače da mi se "high-level ekipa" ne bi naljutila, moram spomenut još to da se high-level trackeri uglavnon svode na odličan community (eng. društvo/druženje) na koji je uglavnon jako teško ili skoro nemoguće upast, pa kome je to primarno će vjerovatno jednom i doć do toga, dok za nas (vas) obične smrtnike je podjela po ranku [#] puno zanimljivija

Update, 29.03.2009.

Sadržaj recenziranih trackera po kategorijama abecedno:


0-day

"Domaći" trackeri

e-Learning

Filmovi

Glazba

HDTV

Igre

Mac/Apple

Sport
 • sport-scene.net
 • sportbit.org


TV stuff

XXX

Ostalo

Pozivnice možete nuditi ili potraživati isključivo ovdje!
Jedan od mnogih sajtova koji drži popis trenutno otvorenih za registracije (open signup) trackera - LINK

Zadnje uređivanje scripta elegans fe : 15.02.2010. at 20:46.
Spyker is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 02:08   #3
3. Recenzije trackera

Quote:
Pravila igre kaže:
Nick: Petar Krešimir će se od sada brinit o recenzijama trackera i sve recenzije će bit pod njegovim potpisom. To je nick koji će služit samo i isključivo da useri koji postaju recenzije ne budu prvi na udaru ako staff naleti na recenziju (a do sada se nekolici prijetilo, a neki su i banirani) neće moć ništa osim zamolit da se ista makne. Naravno, ako zatraže, mi ćemo im i ispunit tu želju pošto se protiv toga ionako ne možemo borit jer je forum javan i svak može do sadržaja na njemu, čak i bez registracije. Tako da su BCG i G*T trajno uklonjene, a ako bude još zahtjeva za uklanjanjem uklonit ćemo i to.


Važno: Recenziju ne postate pod svojim nickom, već je šaljete gore navedenom nicku na PM, ako ne može stat u jedan PM (mislim da je limit 1500 znakova) razlomite je na 2 ili više djelova. Vodite računa da nema više od 10 slika (uključujući i smajliće) te da slike ne budu šire od 750pxI to je to.
Da sami sebe olakšate, otiđite kao da idete dodat novi post, pa potom sve lijepo napišite, sredite, editirajte koristeći opciu "Pogledaj post" I onda kad ste 100% zadovoljni, umjesto slanja odgovora na temu, C/P taj tekst u PM i pošaljite PM


Update: Petar Krešimir, 7.10.2008
Quote:
TL - Torrentleech

http://www.imagesforme.com/images.php/i5725_tl1.jpg

TL je 0-day tracker i može se reći najpoznatiji privatni tracker koji postoji.
Korisnika im stvarno jako puno (pretpostavlja se oko 200-300 tisuća) tako da su brzine downloada i uploada odlične.
Na trackeru se da naći skoro pa sve što prosječnom korisniku treba.

U početku(dok ne postanete power user) morati ćete čekati neko vrijeme (48sati)dok budete mogli skidati najnovije torrente.

http://www.imagesforme.com/images.php/i5726_tl2.jpg

Stoga je dobra ideja da ne skidate sve što vidite(barem u početku) već skinete samo sample ili nekoliko dijelova 1 ili 2 rar arhive i tako povečavate svoj ratio...kasnije će to ići puno lakše.Razne kategorije koje se nude

http://www.imagesforme.com/images.php/i5727_tl3.jpg

Na trackeru ima preko 14000 torenata tako da je sadržajno stvarno dobar.
Također imaju i velike količine movieboxsets(svi James Bond filmovi...) i kompletne sezone tv serija.Trenutna ponuda torrenata

http://www.imagesforme.com/images.php/i5728_tl4.jpgKlase korisnika

http://www.imagesforme.com/images.php/i5729_tl5.jpgPozivnice

http://www.imagesforme.com/images.php/i5730_tl6.jpg

Pozivnice se trenutno dijele samo VIP članovima i ponekad PowerUserima i to kada se staff odluči.
Za pozivnicu se treba malo pomučiti (među našim korisnicima koji dijele iste) i ne želi ju svaki korisnik podijeliti bilokome, već se traži nekakvo znanje sa torrentima te screenshotovi sa nekih drugih trackera kao dokaz da znate održavati ratio.
Svejedno makar su pozivnice rijetke, preporučam svima nabaviti ovaj tracker prije ili kasnije i održavati svoj ratio i račun.

EDIT:
Zanimljivi postovi vezani za dotični tracker "isčupani" iz gomile teksta na koju vjerovatno nikad ne bi naletili, a ovako vam je pak sve na jednom mjestu, pa ko voli, nek baci oko


Quote:
Ekipa triba mi pomoc! Od prije neki dan sam postao clan TL, i dosta torrenta mi je pod WAIT: 48h, 36 h, itd itd...dok oni koji su NONE njih naravno mogu skidati ali problem je u tome sta ako skinem te torrente recim neki film velicine 700 mb s onjerom s/l 30-1, i naravno skidan film punom brzinom ali nista mi se ne uploada jer ocito nema licera, a nebi zelija da mi omjer D/UP bude 0.1 ili slicno, a s druge strane ako buden cekao na ove nove jos 2 dana vjerojatno ce se i tu smanjiti licera pa opet necu imati nikom vracati! PA da pojednostavnim, dajte mi neki savjet kako se progurati sa dobrim ratiom tako da nemoran cekati na najnovije torrente!?
Quote:
Ja sam sa sugavim 1024/128 kbps lako gradio ratio na TL-u. Za pocetak drzi se granice od 6GB download-a, jer se ratio tu ne racuna. Zatim mozes probati da seed-as popularne igre, ili novije epizode serija lost, prison break itd. koje si skinuo sa nekog javnog trackera. Zapamti da na TL-u ima 160.000 korisnika i bilo sta relativno novo da seed-as ce s`vremenom neko krenuti da skida.
Quote:
ja sam na pocetku skinuo i stavri na koje sam morao cekati 36h, znaci fino skines nesto od novijih hit serija i to bude se ti uplodalo cak i ako budes cekao 2 dana kaj krene. Mozes probati i skidati packove, naravno ne cijeli pack nego samo dio pa bude se i to polako uplodalo. Znaci ako zelis prvo nabiti malo uploda i naravno smanjiti wait time, onda mozes kliknuti da se torrenti poredaju po broju leechera pa skidaj te fajlove. Opet napominjem da mozes skinuti samo dio torrenta, pa bude takozvani partial seed. I to je to... na pocetku ide polako, barem meni s malom brzinom uploada, ali sad je vec puuuno bolje...

eto valjda sam bar malo pomogao
Quote:
Koliko je lako seed-ati na TL-u kasnije kad se resis wait time-a nisi svestan. Da bi malo gruvao ratio (sa 128 kbps UP) skinuo sam samo 80MB filma za koji sam ocekivao da ce biti popularan. Posle nedelju dana upload-ova sam 1.13 GB. Ratio na tom torrentu mi je 14.541. Mislim sta reci.

P.S. Gledaj da ti torrent nema brdo seed-era i nikako nemoj skidati pack-ove, cak ni partial seed preko njih.
Quote:
Pazljivo sa packovima.
Ako su stariji packovi, a imaju dosta leechera, to u pravilu znaci da su to part-seederi sa nekoliko kompletiranih partova koji ne skidaju nista, nego seedaju dio koji imaju. Bolje ne dirati.
Na TL-u se i nakon dva dana nadju leecheri na popularnim filmovima, igrama i novijim epizodama.

Ako imas nesto skinuto, skini torrent fajl sa TL-a i stavi da ti se seeda tamo. Skini nekoliko partova popularnih stvari sa drugih trackera i seedaj na TL-u.

Zadnje uređivanje MEP : 16.05.2009. at 15:49.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 02:18   #4
Update: Petar Krešimir, 7.10.2008

Quote:
RevTT - RevolutionTT

http://www.imagesforme.com/images.php/i5731_rtt1.jpg

RevTT je također kao i TL 0-day tracker.
Tracker im sličnu ponudu kao i TL plus što ima xxx sadržaj te odličan request dio na kojem možete zatražiti nešto čega nema trenutno na stranici.


Razne kategorije koje se nude

http://www.imagesforme.com/images.php/i5732_rtt2.jpg

Trenutno je na trackeru oko 17000 torrenata, čak više nego na TL-uTrenutna ponuda torrenata

http://www.imagesforme.com/images.php/i5733_rtt3.jpgRequest
Tracker ima također request dio u kojem možete zatražiti nešto čega u ponudi trenutno nema.

http://www.imagesforme.com/images.php/i5734_rtt4.jpgKlase korisnika

http://www.imagesforme.com/images.php/i5735_rtt5.jpgDio pravila

http://www.imagesforme.com/images.php/i5736_rtt6.jpgInformacije o trackeru

http://www.imagesforme.com/images.php/i5737_rtt7.jpgPopravak ratia

http://www.imagesforme.com/images.php/i5738_rtt8.jpg

Tracker ima Gigs for Cash sistem u kojem možete kupiti upload te ujedno postanete VIP.
Dosta često znaju ponuditi dupli upload (kao na slici) za istu količinu donacije.
Ovaj sistem zna dobro doći ak ste u gabuli a ne želite izgubiti račun na trackeru.

Ovaj tracker nije razvikan kao TL ali je svakako vrijedan, preporučio bih ga svima kao podršku TL-u ili primarni tracker ukoliko ne posjedujete TL.

Zadnje uređivanje Petar Krešimir : 18.03.2009. at 02:37.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 02:23   #5
Update: Petar Krešimir, 7.10.2008.
Quote:
SceneAccess

http://i34.tinypic.com/ev9mc3.jpg

Pregled kategorija koje nudi u svojoj ponudi :

http://i33.tinypic.com/2qiv5fm.jpg

Ponuda ovog torrenta je raznolika ima filmova, TV serija, videa, muzike, aplikacija i drugog :

http://i37.tinypic.com/sawk77.jpg

Jedna od dobrih strana ovog torrenta je FREE LECCH, Apps/0DAY, MP3, Music Videos :

http://i38.tinypic.com/ztcbw8.jpg

A isto tako i FREE LECCH Packova, Games/Packs, Movies/Packs, TV/Packs:

http://i34.tinypic.com/28m3ixg.jpg

Klase korisnika i na koji nacin se dolazi do njih :

http://i37.tinypic.com/rm2wc7.jpg

Forum obuhvaca razlicite rasprave kao sto su Softver, Film i TV, Muzika, Igre, Hardver, Tutorijali i ostalo :

http://i36.tinypic.com/11lomd3.jpg

Statistika :

http://i34.tinypic.com/1gof47.jpg

Tracker na kojeg se isplati registrirati, ima izvrsne brzine downloada, ali malo zafrknut upload, teze se seeda jer broj korisnika nikad ne prelazi 15000 registriranih, stoga treba oprezno skidat, tracker za one koji imaju iskustva sa skidanjem i pametnim vracanjem.
Quote:
SCC

We have decided to move the TV/DVDRiP category to the Archive section, thus making it FREELEECH!

Zadnje uređivanje Petar Krešimir : 18.03.2009. at 02:43.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 02:48   #6
SCN

Ovo je definitivno jedan od najcool trackera.
Ulaz je invite only(nikad nece biti otvoren sign up),kao i vecina privat trackera ima jako dobre pre-time-ove i ono što je zanimljivo dosta ekskluzivnih pack-ova.
Ima seedboxove,i puno uploadera na svim torrentima,tako da se oni koji kukaju da im torrenti ne iskoriste kompletnu brzinu nemoraju komentirati.
Tracker se fura na mafiju tako da su klase usera malo neobicne;
http://img96.imageshack.us/img96/6942/userrankshe6.jpg
Imaju natjecanje medju clanovima koji su podijewljeni u dvije obitelji i mogu osvojiti odlicne nagrade.
Ima ljedece kategorije;
http://img91.imageshack.us/img91/7294/catcs3.jpg
Malo ih je ali su stvarno odlicne osobito ako volite skidati cijele kolekcije filmova...
ako ne ostvarite 1:1 ratio morate seedati torrent barem 48 sati kako vam se nebi racunao kao hit n run.
Na SCN nema opcije pay to leech( uplatite neku lovu pa skidate bez opasnosti po vaš ratio).
Pozivnice se dobivaju tako da tražite nekoga od staffa i to tek kada dosegnete prvu PU klasu (Sgarrista) koju dobijete nakon 4 tjedna i 50GB uploada.
Nedavno su imali free leech weekend koji je trajao skoro mjesec dana i sav upload za to vrijeme se množio sa 4
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 02:52   #7
TTi

Norveski 0-day tracker. Vecina usera su Norvezani, ali djelovi sajta koje trebate za normalno koristenje su na engleskom. Osim stvari sa scene na ima i exluzivnih TTi releaseova. Prisutan je i bonus siste po principu seedhoursa pomocu koje je lako odrzavati ratio, na zalos da bi ga koristili trebate postati Power user. Minimalni ratio je 0,5. Postji mogucnost za request ali i offer(dakle mozete zatraziti nesto sto vama treba ili oglasiti sta imate i mozete uploadati).

Specificnosti trackera su: MOTW(Movie of the Week) svaki tjedan je novi film na akciji (možda je netko iz naših trgovackih centara clan pa je tu pokupio ideju ) download tog torrenta se ne broji kao download a upload se množi sa 2 i GOTM (Game of the Month) download se ne broji, a upload se broji.

IMO vrlo dobar all-around tracker koji ce zadovoljiti vecinu korisnika.osnovna stranica

http://i404.photobucket.com/albums/p...i/tti-head.png


statistika

http://i404.photobucket.com/albums/p.../tti-stats.png


kategorije i trenutna ponuda

http://i404.photobucket.com/albums/p...tti-katego.png


klase usera

http://i404.photobucket.com/albums/p.../tti-klase.png


bonus

http://i404.photobucket.com/albums/p.../tti-bonus.png

Update, 22.04.2009.
Quote:
otisao i TTi . ukratko, ostali su samo torrenti bandova koji se zele distribuirati preko njih. trenutno 38 komada. evo i SS obavjesti, pa petar moze ubaciti u recenziju ili je skroz maknuti jer neme vise smisla.

http://i404.photobucket.com/albums/p...i/tti-news.png

Zadnje uređivanje MEP : 22.04.2009. at 21:54. Reason: Update
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 02:55   #8
Okay obicno opisujem "velike" trackere,ali mislim da sam našao i jedan mali koji zaslužuje da bude ovdje
Klud [kludd.com]

Statitika;
Online Since - 2006-03-27
Registered users - 2,091
Torrents - 244
Peers - 171
Seeders - 166
Leechers -5
Seeder/leecher ratio (%) - 3320
Total Downloaded - 571.52 GB
Total Uploaded - 3.88 TB

Ovo je all around tracker, i ima vecinu kategorija kao i ostali toga tipa.
Ono što je zanimljivo je njegov dizajn,koji je u najmanju ruku happy
Pomalo cudna žuta pozadina je u pocetku naporna,ali nakon par posjeta se naviknete na nju.
Staff a i clanovi se trude biti vrlo prijateljski i rado ce odgovoriti na vaša pitanja bilo na forumu ili irc-u.

Tracker je (nakon privikavanja na pozadinu ) vrlo simpatican,tako da me zacudjuje to što imaju problema sa brojem clanova i leechera. Nikako nemogu dosegnuti onu kriticnu masu kada ima dovoljno aktivnosti da se nastave razvijati.
Trenutno imaju otvorene regitracije i freeleech(broji se samo ono što uploadate).
A imaju i zgodan sustav bodovanja pa i ako nitko ne leecha od vas svejedno dobijate bodove koje kasnije možete zamijeniti za bonus GB.
Ovo je zanimljiv tracker za one koji su novi u svijetu torrenta,odlicno mjesto gdje mogu bezbolno nauciti kako uploadati torrent,održavati ratio...
Ili za one koji jednostavno žele ponekad otici na mjesto koje nije naporno kao neki trackeri.
Ako se registrirate trebati cete vidjeti koji vam je port otvoren u klijentu i samo ga c/p u profil. Kada to ucinite postali se Kludder
Možete uploadati svoje stvari tako da nebi trebali imati problema sa održavanjem ratio-a.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 02:56   #9
The Box
http://img464.imageshack.us/img464/5696/thebox2ua4.png
Tamo mozete naci samo britanske emisije, sapunice, serije,dokumentarce, itd. Kad se registrirate imate 3 dana da dovedete ratio na **, ako to ne uspijete onda postanete "peasant" i mozete seedati/leechati samo 2 torrenta. Ako nakon 7 dana ne unormalite ratio onda vas banaju. Imate mogucnost "parkiranja" racuna.

**
0.4 sa 2 GB downloaded
0.5 sa 3 GB downloaded
0.6 sa 5 GB downloaded
0.8 sa 12+ GB downloaded


Statistika (1.6.2008):
http://i25.tinypic.com/14uapzd.jpg


Tracker postaje invite only kad se dode do granice od 45k registriranih ljudi, a ukupni broj mogucih clanova sa pozivnicama je 80k.

Tracker na svojem forumu ima "Tape this for me?", znaci ako niste u mogucnosti pogledati nesto na TVu netko od clanova ce vam to snimiti i uploadati (naravno opet se radi samo i samo o britanskim serijama, emisijama, itd...)

http://i12.tinypic.com/502vic9.jpg

http://i15.tinypic.com/61w0f3s.jpg
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 03:00   #10
Demonoid

http://i404.photobucket.com/albums/p...m/dem-head.png


Svima drag tracker. Na njemu je valjda polovica hrvatskog kućanstva. Jako se lako upada jer se pozivnice dijele šakom i kapom, a i svako toliko je na 12/24/48 sati otvoren za registraciju. Trenutno ima 150.000 torenta. Demonoid je recimo poluprivatan tracker, novije torrente moze skinuti bilo tko dok za starije trebate biti registrirani.

Lista kategorija je stvarno duga i široka, te stvarno ima stvarno svega. Zbog drugcijeg pristupa ja san recimo na demanoidu našao neke stvari koje na 3x jačim trackerima nisan našao.

http://i404.photobucket.com/albums/p...em/dem-kat.png


trenutna ponuda

http://i404.photobucket.com/albums/p...m/dem-list.png


Jedna od većih gluposti je da za pristup forumu treba posebno registrirat unatoč tome šta ste već registrirali svoj account, al dobro što je tu je.

Pravila:
Šta se tiče nekih pravila, skoro da ih i nema. Ratio counteri uglavnom ne rade tako da se zbog ratia ne morate bojati. Uploadat može svatko, nema nekih striktih pravila vezanih za sami upload. Čak su dopušteni i linkovi na demonoid torrente izvan demonoid sajta od čega se na ostalim trackerima ekipi diže kosa na glavi i završava banom.

Neke statistike i nema, ima popis članova, koji izbacuje error. Imaju i prilično dobar FAQ pogotovo za početnike. Sumnjam da će ga itko ić čitat, jer mi smo takav mentalitet, al eto.

Za kraj da spomenem i po meni par osnovnih problema demanoida. Problem je šta stvarno ima ekipe od svuda i svakakve, a kako pravila skoro da i nema brzina i availability su dosta slabi. Isto tako masu ekipe primjenjuje Hit & Run šemu, a to u slobodnom prijevodu znači da 10 dana samo skidaju, a upload ograničene na 0 ili 1.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:27   #11
UKNova
-jos jedan british tracker

http://i11.tinypic.com/4u44i9v.jpg

Malo je cudan. Njihovo glavno pravilo je: Nothing that can be bought on DVD or video is allowed on this site. Znaci sto mozete naci u trgovini ne mozete naci kod njih. Trenutno registriranje nije moguce, a sistem "invite" ne postoji.

Sto mozete naci tamo:

http://i10.tinypic.com/52c3ez8.jpghttp://i15.tinypic.com/4xlgeoh.jpg

Uglavnom kod njih je sad sve novo i ne zna se sve sa sigurnoscu jer su zamjenili software, ratio ne postoji, a zamjena je score.

http://i15.tinypic.com/6gy7qlf.jpg

U profilu se nalazi sva statistika:

http://i15.tinypic.com/6apmf75.jpg

Dok ne postignete ovo:
*score 90 ili iznad
*biti clan barem tjedan dana
*imati barem 10 GB prometa
ne mozete skidati nove torrente. Sa 0 score odgoda je 16 h, sto je score veci to je odgoda manja.

Ne postoji mogucnost parkiranja racuna, ukoliko se ne logirate jednom u 42 dana brisu vam racun.

Od rankova se samo spominju Power User (clan 4 tjedna, 25 GB uploada i score 100 ili iznad) i 'Thanked' stars (vrlo rijetko se daje).

Od statistike se jedino spominje limit od 35000 clanova. A malo brojeci stranice s torrentima imaju oko 1100 aktivnih torrenta.

Imaju cak i radio... ako vam to ista znaci.

http://i19.tinypic.com/4t70evl.jpg
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:28   #12
Update: Petar Krešimir, 7.10.2008.

Quote:
BCG - BlackcatsGames

http://www.imagesforme.com/images.php/i5715_bcg1.jpg

BCG je tracker za igre, po meni trenutno najbolji.
Svatko želi upasti unutra zbog sadržaja koji se nudi te odličnog community-a.
Trenutno nije moguće registrirati se jer ne postoji sistem pozivnica, ali uskoro će se uvesti jedan sistem koji ću objasniti kasnije.
Također održavanje ratia na trackeru je lagano zbog SP bonus sistema zbog kojeg praktički ne možete dobiti ban, no o tome kasnije.
Ako ste ljubitelj igara ovaj tracker je nešto što trebate imati svakako.


Kategorije su stvarno raznolike

http://www.imagesforme.com/images.php/i5716_bcg2.jpgTrenutna ponuda torrenata

http://www.imagesforme.com/images.php/i5724_bcg4.jpgRequest
Tracker ima također request dio u kojem možete zatražiti igru koju želite a nema je na trackeru.
Želje se relativno brzo ispunjavaju, osim ako nije neka jako jako rijetka igra

http://www.imagesforme.com/images.php/i5719_bcg5.jpgKlase korisnika

http://www.imagesforme.com/images.php/i5722_bcg8.jpg

Za objašnjenje klasa, važno je naglasiti da na trackeru postoje dva ratia, globalni i stvarni.
Stvarni je omjer stvarnog uploada/downloada, a globalni je zbroj stvarnog uploada i SP bonus uploada/download.
Za promociju se gleda samo globalni upload.
Ako želite recimo biti PowerUser i skinuli ste 50GB, ako ste preko SP bonusa uploadali tih 50GB još će vam trebati 25GB stvarnog uploada.Dio pravila

http://www.imagesforme.com/images.php/i5721_bcg7.jpg

Pravila su jako stroga i dosljedna, ali i jednostavna za pridržavati ih se.
Najvažnije pravilo je da ne radite H&R, znači svaki torrent koji skinete morate seedati do ratia 1.000.
To naizgled izgleda nemoguće sa našim upload brzinama ali zato je tu SP bonus sistem (seed point).


SP sistem

Sistem radi tako da kada skinete torrent u cijelosti (ne dio torrenta), počinje vam se brojati vrijeme aktivnosti na torrentu.
Bodovi se tek počinju dobivati nakon 3 dana iliti 72h provedena na tom torrentu.
Količina potrebnih bodova ovisi o veličini torrenta, a bodove dobivate po sistemu 1bod po satu.
Ako torrent stopirate a ratio vam nije 1.000 taj torrent će se označiti kao H&R, također ako je seedanje torrenta zaustavljeno ne računa vam se vrijeme do SP bonusa.
Da pojednostavim, recimo skinete torrent veličine 4gb, nakon što ste ga skinuli, ostavite ga da se seed-a, nakon 72h počinjete dobivati bodove za svaki sat seed-anja.
Recimo da za taj torrent treba 20 bodova, još ga pustite 20h i ratio će vam doći na 1.000.
Tako ste sigurni da će te uvijek biti minimum na 1.000 ratiu i nećete dobiti ban.
Sistem je odličan jer zbog njega možete skidati starije igre za koje znate da ju nećete moći odseedati do ratia 1.000 i tu uskače SP sistem i vi ste u dobitku jer ste skinuli igru koju hoćete a ratio vam je došao na 1.000.Informacije o trackeru

http://www.imagesforme.com/images.php/i5720_bcg6.jpgPozivnice
Uskoro će na site-u biti omogućen sistem pozivnica odnosno referall kako oni sistem nazivaju.
Trenutno se znaju samo koji su uvjeti da dobijete pozivnice:
-morate biti korisnik duže od 6 mjeseci
-morate imati stvarni ratio veći od 0.7
-morate imati "badge of honour", znači nesmijete niti na jednom jedinom torrentu imati H&R
-morate biti user ili neki viši član (znači svi osim kitty leecher-a)
Ako ispunjavate zahtjeve dobijate 5 pozivnica

O detaljima ću pisati kada sistem bude aktivan...
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:29   #13
Audionews

http://img528.imageshack.us/img528/6350/aulogorv2.gif

Private tracker za glazbene početnike, amatere, entuzijaste i sve one koji to žele postati.

http://img50.imageshack.us/img50/437...rnjidiozm1.jpg

About

Audionews uvjerljivo je najpopularnije i najbolje virtualno mjesto za nabavu virtualne glazbene opreme. Svojim nastankom u ožujku 2005. godine zamijenilo je ogromnu količinu private foruma koji su indexirali upove na file hosting servise s kojih je downloadanje za većinu bilo vrlo napraktično zbog potrebe za plaćanjem accounta koji omogućuju istovremeni down s više adresa odjednom i korištenje download acceleratora.

Svoj status trackera niskog levela može zahvaliti isključivo slobodnim registracijama svakog drugog u kalendarskom mjesecu i četirima nagradnim pozivnicama mjesečno za svakog člana s longevityem duljim od mjesec dana i ratiom većim od 1,0. (Nagradne pozivnice dobijaju se po određenim pravilima i za niže omjere).

Po većini ostalih kriterija, Audionews se može kategorizirati kao tracker višeg levela.

Datoteke

http://img139.imageshack.us/img139/7...onjidioka3.jpg

Na Audionewsu možete naći gotovo sve što vam u današnje vrijeme treba za računalnu glazbenu produkciju. Od virtualnih digitalnih audio radnih površina (DAW), preko video i book tutoriala za sve glazbene elemente od teorije do produkcije, do efekata i sampleova za stvaranje svih žanrova glazbe (pop, rock, metal, pa sve do orkestralne).

Zastupljeni su svi najveći proizvođači softverske glazbene opreme, kao i mnogi manje veliki i manje razvikani.

Audionews prvi je na redu svake rls grupe. Najnoviji releasi uvijek su originalno zapakirani s priloženim nfo-om s vrlo preciznim objašnjenjima, splitani u veliku količinu rar partova i uvijek seedani od uploadera s velikim brzinama veze.

Svaki up gotovo je uvijek funkcionalan. U rijetkim slučajevima kada to nije, repack problematičnog parta bit će vrlo brzo stavljen, a veliki broj stručnjaka na forumu znat će vam pomoći u slučaju da problem nije u datotekama već u vašem pogrešnom korištenju.

Pravila

It's all about ratio. Omjer primljenog i poslanog osnovni je i praktički jedini kriterij o kojemu će ovisiti vaše članstvo na ovom trackeru.

Osnovna pravila su as follows:

http://img108.imageshack.us/img108/6176/aurulesvk9.jpg

Dakle, u slučaju ratia nižeg od dopuštenog shodno vašoj trenutnoj količini primljenih podataka, na raspolaganju vam je pet dana za vratiti ratio na dozvoljenu granicu, što je više nego dovoljno vremena za izbjegavanje trajne zabrane pristupa trackeru.

Sjajna funkcija je (koja Audionews čini dodatno sigurnim nisko na level listi) jest i mogućnost traženja 24-satne «unban» prilike, odnosno 24-satnog perioda za popravljanje preniskog ratia koji je rezultirao trajnom zabranom pristupa trackeru.

Iako su svojevremeno kriteriji bili postroženi i ban se dobivao čak i za pogrešno postanje na forumu, od takve prakse brzo se odustalo, te je stoga prenizak ratio gotovo jedini način da dobijete trajnu zabranu.

Istovremeno posjedovanje više od jednog accounta na Audionewsu nije dozvoljeno. Novi account smijete otvoriti isključivo ako ste prethodnim zaradili ban. Drugim riječima, drugi account nemate pravo otvoriti ni u slučaju da ste dobili pozivnicu od drugog člana. Cookii moraju biti aktivirani kod svakog log ina.

Ratio se, kao i na mnogim trackerima, može kupovati novčanim donacijama.

Članstvo i opstajanje

Unatoč ogromnom broju članova, Audionews ne pati od sindroma privatnih trackera visokog levela na kojima je ljudima iz T-Hrvatske gotovo nemoguće opstati. Razlog tomu je činjenica da je ipak riječ o tematskom trackeru čiji su članovi ljudi iz cijeloga svijeta od kojih mnogi ne mare za redovito seedanje primljenih datoteka, pa su prisutne razne brzine i tipovi aktivnosti članova, te je stoga i onima koji nisu blagoslovljeni iznimno velikim up brzinama moguće egzistirati na Audionewsu.

Svejedno, brzine downa su, za nama najčešću 1Mbit/s, gotovo uvijek maksimalne, pa stoga neće gotovo ni u jednom slučaju biti nikakav problem doći do željenog materijala u najkraće moguće vrijeme.

Rijetko se dogode slučajevi u kojima određeni torrent ima vrlo malo aktivnih seedera ili čak ni jednog, te u tim slučajevima gotovo uvijek pomaže vrlo korisna Reseed funkcija kojom šaljete e-mail notifikaciju originalnom uploaderu, te se seed aktivnost ponovo upostavlja najčešće u roku od nekoliko sati.

Velika prednost Audionewsa je i popularna opcija downloadanja samo određenih rar partova, što iznimno pomaže u samom začetku vašeg bivanja na ovom trackeru.

Iznimna preglednost sitea i lako navigiranje pomažu vam u snalaženju kroz veliki broj torrenata razmještenih u različite kategorije.

Za napraviti dobar početni buffer koji će vam kasnije omogućiti bezbrižno downanje, preporučljivo je krenuti s «Browse torrents», razvrstati ih po količini aktivnih leechera, odabrati desetak nasumičnih rar partova torrenata koji su prvi na listi i pustiti da torrent klijent napravi svoje.

http://img456.imageshack.us/img456/5251/auvrhkp7.jpg

Moderiranje


Moderiranje foruma Audionewsa može se u usporedbi s nekim drugima smatrati blagim. S druge strane, niti ovaj tracker, kao ni mnogi forumi općenito, nije imun od bolesti selektivnog pristupa moderiranju. Iako je pravilima zabranjeno sve što i na svakom drugom internetskom forumu, pravila se nerijetko krše, i od strane forumaša, a, nažalost, i od strane samih moderatora.

Help support iznimno je brz, promptan i koristan, a forumska zajednica uvijek puna velikih stručnjaka koji će vam pružiti pomoć kada će vam biti potrebna.

Ostalo

Redovito i brzo updateanje ratia mnogima je vrlo bitna stavka. Prijavljeni su tek rijetki «Ratio off» problemi koji su rijetko bili veliki i često bili tek rezultat nereprezentativnosti up/dn prometa u infou connection statusa OS-a.

Profili članova dijele se na VIP uploadere i obične članove, po čemu je trenutno Audionews poprilično specifičan za trackere s takvom količinom atraktivnog materijala.

Za postati VIP uploaderom morate zadovoljavati određene kriterije, dok su pravila uploadanja iznimno stroga rezultirajući uvijek ispravnim torrentima.

Transparentnost je također vrlina ovoga trackera, pa ćete bez problema moći vidjeti kojih 10 članova je najzaslužnije za dostupnost ponuđenih materijala, a kojih 10 članova je najštetnije po zajednicu.

Također, javna je i aktivnost svakog člana, pa ćete u svakom trenutku moći točno saznati tko su seederi i leecheri svih torrenata na trackeru.

Najnovija funkcija «Ratio checker» bit će sigurno pozdravljena od mnogih članova koji žele u realnom vremenu pratiti svoj omjer iz system traya, bez prethodnog logiranja na site.

Budućnost

Audionews za sada još uvijek ne pati od problema prenatrpanosti članovima, pa još uvijek provodi svoju politiku otvorenih registracija. Ipak, za očekivati je da će to nastaviti rezultirati sve većim brojem korisnika ovog trackera što bi moglo značiti sve teže opstajanje na Audionewsu, pa se ne treba čuditi budu li administratori negdje u budućnosti prekinuli praksu otvorenih registracija i velikog broja nagradnih pozivnica.

I za kraj osnovna statistika:

http://img162.imageshack.us/img162/3903/audnoui9.jpg
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:31   #14
Update: Petar Krešimir, 7.10.2008.

Quote:
TD - Torrent-Damage

http://www.imagesforme.com/images.php/i5739_td1.jpg

TD je 0-day tracker sa sličnom ponudom kao i TL i RevTT.


Razne kategorije koje se nude

http://www.imagesforme.com/images.php/i5740_td3.jpg

Trenutno je na trackeru oko 20000 torrenata, čak više nego na TL-u i RevTT-uTrenutna ponuda torrenata

http://www.imagesforme.com/images.php/i5741_td4.jpgRequest
Tracker ima također request dio u kojem možete zatražiti nešto čega u ponudi trenutno nema.

http://www.imagesforme.com/images.php/i5742_td5.jpgKlase korisnika

http://www.imagesforme.com/images.php/i5743_td6.jpgDio pravila

http://www.imagesforme.com/images.php/i5744_td7.jpgDonacije

http://www.imagesforme.com/images.php/i5746_td9.jpgInformacije o trackeru

http://www.imagesforme.com/images.php/i5747_td10.jpgPozivnice

http://www.imagesforme.com/images.php/i5745_td8.jpg


Tracker je zaista odličan i uz TL i RevTT stvarno po meni best tracker.
Pozivnicu će te dobiti lakše nego za prethodna dva jer ih se više dijeli, a i ljudi bez razloga ovaj tracker zaobilaze te traže TL.
Tracker ima stvarno odlične brzine i sadržaj, često se da naći više software-a nego na drugim trackerima stoga svakako preporuka za ovaj tracker.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:33   #15
Update:Update: Petar Krešimir, 7.10.2008.

Quote:
TVTorrents.com

http://i39.tinypic.com/2ro704m.jpg

1. Uvod

Jedan od najpodcjenjenijih trackera uopće, uz IPT. TVT već jedno vrijeme zatvoren za signup, no upasti s pozivnicom nije pretesko, obzirom na velik broj clanova, i slabu potraznju. Meni vrlo drag tracker, između ostalog jer mi je bio prvi :-D.

2. Look and feel

Sučelje nije kakvo ste navikli vidjeti na većini trackera, većini se neće svidjeti, no ja sam navikao. Kada se snađete, neće biti problema. U izborniku "Shows" imate tri drop down menija, redom - sve serije, serije koje se još uvijek snimaju te po kategorijama (žanru). Ima tu i zgodnih opcija poput popisa najbolje ocijenjenih serija, nadolazećih / nedavno emitiranih epizoda po datumu, kalendar epizoda te još neke sitnice koje bi došle do izražaja samo da je sučelje ljepše i preglednije. No, velim, kad pohvatate gdje je što, znat ćete cijeniti što ima.

TVT ima zgodno realiziran RSS Feed - uz klasično dohvaćanje friško uploadanih stvari, postoji praktična opcija praćenja serija koje ste ubacili u favorite, pa ne morate slagati filter u uTorrentu (doduše, smart ep filter dobro dođe da ne skidate istu epizodu u različitoj kvaliteti).

http://i40.tinypic.com/nz4014.jpg
(ovi elementi menija su inače jedan ispod drugog, no poslagao sam ih da ne bude predugacka slika)

http://i39.tinypic.com/28hzrfd.jpg
(pregled serije)

http://i40.tinypic.com/r79hew.jpg
(torrenti unutar serije)

http://i39.tinypic.com/2mfltlf.jpg
(kalendar)

http://i39.tinypic.com/a1271w.jpg
(najbolje ocijenjene serije, smece - nema Losta)

3. Pravila, krediti, seedanje i skidanje

TVT ima netipičan ratio system, recimo da ga i nema. Ne, to ni u kom slučaju ne znači da vas upload ne treba brinuti. Umjesto klasičnog downloada i uploada mjerenog u kB na više, na TVT-u se barata sa kreditima. 1Cred = 1 bajt, 1KCred = 1kB itd. Za seedanje 1 bajta dobivate 1.5 kredit, dok kod downloada 1 bajta gubite 1 kredit, s time da uvijek morate biti u pozitivi. Analogno sa klasičnim ratiom, to bi značilo da uvijek morate držati minimum ratio od 0.6667. Ispod 1 kredita ne možete, tracker vam ne dozvoljava download dok ne skupite kredita. Ne gleda se ratio na pojedinačnom torrentu, već samo globalno broj kredita.

Stranice sa pravilima nema, no imaju lijepo razrađen FAQ, pa ga slobodno prođite.

4. Sadržaj

Ono najvažnije - sardžaj. U statistici stoji da tracker trenutno prati 12,260 aktivnih torrenata. Lijepa brojka u usporedbi sa BitMeTV-ovih 16,405 i oko 6,000 na TVT.ro. Ne piše koliko korisnika imaju, no prema statistici dnevno ih se okrene 42,000. Znači registriranih je zamjetno više. Brzine su pristojne, pogotovo na popularnijim serijama. Primjera radi zadnja epizoda Losta ima 12,329 snatcheva i trenutno 5,269 seedera (3 dana nakon emitiranja). Pretime nije bajan, no ionako je to najmanje bitna stvar ovdje. Stvari se uploadaju otpakirane. Dakle .avi / .mkv fajlovi.

Sadržaj je organiziran prema kategorijama (žanrovima) unutar kojih su serije. Unutar svake serije epizode su kategorizirane prema sezonama, a nakon završetka sezone, pojedinačni se torrenti bacaju u jedan torrent, pa po sezoni onda ima par torrenata, po jedan za svako izdanje (HDTV, 720p, DVDRip etc), što je prilično pregledno i jednostavno. Interesantno, nema DVD-R image releasova, već samo ripova, kao ni extrasa (bonus materijala, zabranjen je upload).

5. Upadanje, opstajanje

Pozivnice - sa pozivnicom dobivate najmanje 1GCredita, naviše, ovisno koliko vam invajter pokloni. S druge strane, da bi nekog pozvali, morate imati najmanje 11 GCredita i biti član 3 mjeseca. Malo nezgodno, no kod pozivanja se vama skida onih 1GCredita koji idu osobi koju pozivate. Ili više, ovisno koliko ste široke ruke. Isto tako, najviše možete poslati 3 pozivnice na 3 mjeseca.

Opstajanje - obzirom da vratiti treba točno dvije trećine skinutog, nije preteško držati kredite u pozitivi, ovisno koliko novijih serija pratite, a koliko starijih packova skidate (koje je teže vratiti, ali i držati na disku). No ako seedate kako spada (bez H'n'R-ova, stalno upaljen uT) nećete imati problema.

6. Fin

Ukratko, ako volite TV sadržaje, imali BitMeTV ili ne, TVT je must have. Nabaviti ga nije teško, sadržaja ima puno, opstati nije teško - treba vam još što? IMO, ako stvari ne gledate kroz prizmu levela, u nekim segmentima nije daleko od razvikanijeg i (puno) teže nabavljivog BitMeTV-a, a nerijetko mi se dogodilo da na TVT-u nađem ono što nisam na BitMeTV-u. Češće ga se uspoređuje sa rumunjskim pandanom TVT.ro, koji je vrlo solidan, no ipak po sadržaju dosta kaska za TVT-om. Prednosti rumunja su freeleech na HD sadržaje, ovdje nema freeleecha uopce.

Jesam što zaboravio? Od sitnica na koje ste navikli na ostalim trackerima, klasa korisnika nema, foruma nema (!), IRC ima (irc.tvtorrents.com). To je to, ako sam fulao nešto, pucajte.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:34   #16
Biti cu kratak ovaj put:
Ovaj tracker je specijaliziran za ipod video stvari znaci ako imate ipod video definitvno preporučujem ovaj tracker jer sve sto skinete moze ici odmah na ipod
(netreba mjenjat format videu )

Tracer se zove

ipodnova.tv (Google za točan URL)

http://img356.imageshack.us/img356/4...0984xn7.th.jpg
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:34   #17
GTI

http://i5.tinypic.com/5yv9ngy.jpg

Jos jedan u nizu od privatnih trackera koji nije bas specijaliziran za nesto posebno, ali brzine su dobre, ima dosta freeleecha tako da se ovdje sigurno moze ratio dobro odrzati. Registracije su zatvorene zbog limita od 10000 clanova, moze se uci ako imate pozivnicu (ili u mojem slucaju ako poznajete jednog od staffa ). Nakon registriranja dobijete 2 GB uploada (jos jedan razlog manje za brigu oko odrzavanja ratia). Mozete parkiarti racun, neaktivne racune brisu nakon 42 dana. Isto kao i blackcats vazniji im je ratio pojedinog torrenta nego globalni, ali isto tako vode racuna o tome da se stariji torrenti ne mogu bas seedati pa imaju pravilo da se torrenti moraju seedati najmanje 72 sata ako je nemoguce ostvarit 1.0 ratio. To vrijedi i za freeleech torrente, ako ne seedate onda ce vam pribrojiti koliko se skinuli.

Imaju vremensku odgodu za novije torrente:
http://i10.tinypic.com/4zk8vt0.jpg

i slotove:
http://i6.tinypic.com/2e3twk6.jpg

Meni:
http://i4.tinypic.com/6fzuxyu.jpg

Rankovi:
http://i4.tinypic.com/4v80mxw.jpg

Bonus za sve seedere (bonus/karma point sistem). Za svaki sat koji seedate dobijete 3 boda, a kasnije te bodove mozete zamijeniti za upload "kredite" (opet jos jedan nacin kako mozete odrzit ratio).

Statistike nema osim tog limita od 10000 clanova.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:35   #18
BIT-HDTV
http://img510.imageshack.us/img510/4268/14256365pb0.jpg

Spada medu 0-day trackere za HD sadrzaj relativno je lagano doci do pozivnice jer je level 2,ali je odlican tracker sa dobrim brzinama i odlicnim sadrzajem

Kategorije

http://img131.imageshack.us/img131/6531/66096528ut6.jpg

Statistike
http://img127.imageshack.us/img127/1631/bithdtvmg2.jpg


Klase Usera

http://img131.imageshack.us/img131/1447/80899672ct9.jpg

http://img131.imageshack.us/img131/1162/79298259yr7.jpg

Bonus sistem da nega nema bilo bi malo teze do pozivnice

http://img131.imageshack.us/img131/5342/34411725oy5.jpg

BIT-HDTV i HDBits su po meni dva najbolja sto se tice HD stvari.
Meni osobno je drazi BIT-HDTV valjda radi layouta stranice. : zubo:


EDIT:
zanimljivi komadi vezani za tracker "isčupani" iz gomile teksta na koju vjerovatni nikad ne bi naletili, a ovako vam je pak na jednom mjestu, pa ko voli....


Quote:
A koliko je tesko opstati na hdbits.org? Imam priliku da postanem clan ali ne znam da li bi mi se isplatilo. Brzina downloada i moze da prodje ali brzina uploada mi je uzasna . Ali pa i s takovom brzinom drzim ratio blizu 3 na hd-torrents.org Zato sto mi komp radi 24/7 i stalno seeda. Ima li na hdbitsu onaj seed bonus i koliko ima golden torrenta???
Evo sad sam procitao opis na prvoj strani ali bih vise voleo da to cujem od nekih clanova ovog sajta. Sta znam mozda se nesto promenilo sto se tice tezine opstajanja.
Quote:
Preteško.
Problem je šta sa "našim" brzinama tipa 2/256 ti jednostavno ne možeš seedat, odnsono useri se uopće "ne kače" na tebe kad oko tebe ekipa ima po 2,5,10 Mbita. I onda ti se dogodi da moraš seedat film 3 mjeseca za doć do 1:1. Free torrenta nema skoro pa ništa (osim kad su neke akcije), bonus bodova ima, ali nisu korisni toliko kako na BUT-HDTVu.

E sad problem je, šta ako ti misliš držat takav tempo, nećeš moć gledat ništa više od recimo 2 filma u 60 dana, a i to je nategnuto... Pa sad ako tebi to paše, samo naprijed, a pošto sumnjam da ti paše, drži se podalje : mig:

Pisa san već par puta...ja san seedboxom nabija nekih 300 GB buffera i sad to održavam, polako seedam skinute filmove po mjessec, dva, tri ili dok ih ne obrišem. I to je ok pošto sebi to mogu pruštit radi 300 GB buffera, al to ne bi mogao radit da sam krenuo sa 0:0, a ti bi nakon pozivnice upravo krenuo sa 0:0, i već nakon prvog filma bi bio u minusu par GB koje onda s ovim našim vezama ne bi mogao vratit tjednima... Tako da ono, nema baš smisla
Quote:
Svaka cast za pojasnjenje i veliko hvala.
Drzacu se ja onda podalje hdbitsa i cekati bit-hdtv. Jbg kad su nam brzine takve kakve su pogotovo uploada, a video sam likove kojima pokazuje na speedtestu jaci upload nego download. Sa downloadom sam i nekako zadovoljan, skinem film od 4,5 gb za 6-7 sati ali upload :-( jadno. Znaci na bit-hdtvu je mnogo lakse za opstajanje? Pa dobro nije ni on los.
Quote:
Na BIT-HDTVu je dobro šta masu (al baš masu torrenta ima ili FL ili kakav treći bonus) Osim toga imaju i jeben bonus sistem koji ti daju bodove ako seedaš (neovisno o tome koliko seedaš i neviosno o tome je li ti brzina 0,1 ili 101 KB/s). Ti bodovi idu dosta sporo, al ono, u jedno 30-45 dana dođeš do 2000, a 2000 ti donosi 20 GB uploda.

Osin toga manje je usera, manje je elitnih usera (ekipe sa uber-jakim vezama i seedboxovima) pa je dosta lakše seedat. Plus šta je i radi manje usera, manji o S/L omjer, pa na BIT-HDTVu možeš nać dosta torrenta gdje je omjer 30:2, dok je na HDBitsu kod istog torrenta omjer 180:2, šta naravno znači da je i radi toga lakši seed...

Uglavnon, iman oba i BIT-HDTV uopće nije toliko loš, naprotiv jako je dobar tracker, a jako, jako, jako je dobar za opstat Samo pametno na početku, pomalo, koji FL, malo bonusa, puno seeda, pa opet malo bonusa i nakon par mjeseci imaš buffer od 100 GB : mig:
Evo ja iman 200 GB buffera u godinu dana sa 2/256 vezom, bez ikakvih seedboxa i sl. stvari : mig:
Mali update. 05.03.2009.
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:36   #19
Evo moje prve recenzije jedne od najboljih slovenskih trackera naravno radi se o partis.si
http://img77.imageshack.us/img77/3313/partis4dc7.gif

Kategorije torenta
http://img125.imageshack.us/img125/6286/partis3mf8.gif


Nema baš nešto previše korisnika no nije za baciti i neki mali promet tek mjeren u petabaytima
http://img111.imageshack.us/img111/3884/partis2at9.gif


Klase i sysop, admin itd...
http://img158.imageshack.us/img158/1015/partiszb3.gif


Za pozivnice još neznam mislim da se još ne trabaju tražiti pošto su otvoreni ali ako se želite registrirati morate upotrjebiti mail koji vam je dao vaš internet provider jer ne uzimaju free mailove poput Gmaila,yahoo,hush itd..
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2009., 14:36   #20
Ace-Torrents

http://i6.tinypic.com/4xxmnmt.jpg

Sta reci o ovom trackeru... gotova pa i nista. Ne razlikuje se puno od ostalih trackera koji nude sve i svasta sta se moze naci bilogdje.
Dvije malo cudne stvari (barem meni), 1. registriranje je zatvoreno, pozivnice ne postoje, a mjesta na serveru ima. Zasto su tako odlucili pitaj... koga god vec.
2.
Quote:
Only 5 unique IP's are allowed on one torrent under one user account. Any more will result in an automatic ban, so think twice before posting .torrents elsewhere.
Jelovnik:
http://i7.tinypic.com/4r7eo7n.jpg

Kaste:
http://i13.tinypic.com/5z416ax.jpg
http://i9.tinypic.com/4vhevro.jpg

Statistika:
http://i1.tinypic.com/4xzhvux.jpg
Petar Krešimir is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:07.