|
|
01.10.2007., 19:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Narkoman sam, trebam pomoć
pozdrav.novi sam na forumu i nisam bas upucen u njega.naime vec 5 godina sam teski ovisnik o heroinu.
vise neznam sta da radim ,sve sam pokusao.
zato molim nekoga ko zna sta radi ili je se uspio izlijeciti da pruzi koji savjet.
molim vas pomozite
|
|
|
01.10.2007., 19:53
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2005.
|
što podrazumijevaš pod sve?
|
|
|
01.10.2007., 19:56
|
|
U samoizolaciji
|
ajmo ovako, odi na tražilicu pri vrhu stranice, kad ti se otvori novi prozorčić,
klikni napredno traženje,
i potraži pod key words narkoman, narkomanija horoin, horse, dop ovisnik, ovisnost, droga, droge .. svaki od tih posebno, a onda ćeš tako naći i teme vezeane za ono što te zanima.
ps jesi pročitao koju knjigu o tome!?
|
|
|
01.10.2007., 20:50
|
|
not a girl
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
placebo_effect kaže:
|
želiš li prestati, naći ćeš načina.
sigurno nisi sve pokušao, jer tada više ne bi bio ovisnik.
važno je da imaš želju prestati, a u procesu odvikavanja sigurno ćeš naći pomoć i podršku - ovdje na forumu ili kod stručne osobe ili od svojih bližnjih, iako je stručna pomoć vjerojatno ipak najbitnija i najefikasnija.
|
|
|
01.10.2007., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Ja sam jednom svojim roditeljima rekla da ako nekad iz nekog razloga postanem narkomanka, da me zatvore u sobu 2x2, daju mi jesti i piti i ništa više dok se ne ohladim od toga. (da, volim drastične mjere)
Ali da, prvi korak je upravo to što si ti sad napravio, priznao da trebaš pomoć. Jesi razmišljao o komuni? Nekoj sa malo strožim režimom? 
|
01.10.2007., 21:47
|
|
tea7
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
placebo_effect kaže:
pozdrav.novi sam na forumu i nisam bas upucen u njega.naime vec 5 godina sam teski ovisnik o heroinu.
zato molim nekoga ko zna sta radi ili je se uspio izlijeciti da pruzi koji savjet.
molim vas pomozite
|
Pokušati sve?Nikad nisam shvatila što to znači.5god.sam bila na horsu i jedino što mogu,mogu ti prenijeti vlastito iskustvo.Godinu dana sam provela u Reto centru u koji sam otišla ne baš svojom voljom.Ipak sam recidivirala.Btw.prošla sam sve one gluposti sa heptanonima i terapijama.Nije pomoglo.Reto je ipak bio daleko;u Španjolskoj.Komuna za ubit konja ali gledano sa distance od 10-tak god.,ipak u mnogočemu korisna.Kasnije sam koketirala sa horsom ne navlačeći se(fizički).Imala sam sreću da mogu promijeniti grad i maknuti se iz svojih ulica.Iskreno,meni je najviše pomoglo to što sam se makla sa starog terena ali neuporedivo jači motiv je bilo rođenje mog sina.I htjela sam prestati.Evo,13god.sam čista i ne mogu se više sjetit ni flasha.Katkad se poželim vratiti u vrijeme kad sutra nije postojalo i to kad mi je jezivo teško.Ali ne smijem otvarati ladice prošlosti jer jedan jedini recidiv uništi 13 god.apstinencije.Možda ti neće puno pomoć ova moja litanija.Samo želim reći da se može,da je moguće...Sretno,stari moj. 
|
|
|
01.10.2007., 22:51
|
|
Registrirani korisnik
|
ma probao sam sve.
mozda nisam bas potrefio foru al eto
znaci dugo sam na horsu...mozda i previse...
pokusao se sam lijeciti...
lijkovi izloacija pa ne ide...mozda neka strozija ustanova al na mediciskoj bazi jer slabo da ce vjerska meni pomoc....
|
|
|
01.10.2007., 22:53
|
|
U samoizolaciji
|
probao možda jesi sve u smilu lokacija, metodi i sl...
ali možda nisi probao sve u smislu stanja i volje tvojeg uma.
valjda si zato, svjesno ili podsvjesno stavio topic tiu na Psihologiju, ne na Zdravlje ili tako nešto...
|
|
|
01.10.2007., 22:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Samo mogu reći da je veoma dobro što imaš želju da se izlječiš...
Koliko sam upoznat, komune su najbolje stvar za osobe sa tvojim problemom...
Samo ti želim poželjti mnogo sreće u tvom izlječenju i savjetovati da ne odustaješ od želje da se izlječiš... 
|
|
|
01.10.2007., 23:07
|
|
Registrirani korisnik
|
hvala vam.zelju imam i volju..nadu slabo
dosta je bilo.vrijeme je pravit neke promjene.nemoze vise ovako.nevodi nigdje
umoran sam od svega.iskreno zelim da prestanem ali je mnogo teze nego sto sam mislio.a jel ima ovdje kakakv pod forum gdje budu bivsi ovisnici ili nesto slicno..to bi pomoglo za pocetak..
|
|
|
01.10.2007., 23:24
|
|
U samoizolaciji
|
baš podforum ne....
možda postoji neki forum u sklopu neke organizacije koja se bavi time .
prosurfaj malo...
|
|
|
01.10.2007., 23:26
|
|
U samoizolaciji
|
inače, da doista si uvjeren kako si probao baš sve, ne bi ni postavio nama tu pitanje, je li tako!?
Jer ako si probao baš sve, onda ti niko više ne bi mogao ništa pomoći zar ne!?
gledaj, samo da ti kažem svoje mišljenje - nemoj slučajno pomisliti kako riječ "pomoć" znači da neko to "odradi" (skidanje) umjesto tebe.
to moraš odradit sam....
|
|
|
01.10.2007., 23:27
|
|
U samoizolaciji
|
ja mislim da je još i teže nego ti misliš.
mislim da i nije toliki problem snkinut se. Kratkoročno.
Mislim da je veći problem kada se skineš fizički, ne vratiti se.
Kada misliš da si skinut, a a želiš ponekad još....
i tako se vratiš...
|
|
|
01.10.2007., 23:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
Ri§ kaže:
ajmo ovako, odi na tražilicu pri vrhu stranice, kad ti se otvori novi prozorčić,
klikni napredno traženje,
i potraži pod key words narkoman, narkomanija horoin, horse, dop ovisnik, ovisnost, droga, droge .. svaki od tih posebno, a onda ćeš tako naći i teme vezeane za ono što te zanima.
ps jesi pročitao koju knjigu o tome!?
|
pa dobže čovječe, zna on, ako je tako, sve o tome, ne treba mu forum da se uči, tu je došao da se neko malo bavi njime šta mogu razumijeti, njemu treba pomoć kako kaže, možda motivacija, koja riječ podrške, a vidim i kasnije po tvojim postovima ovdje, ti ga još više dotuče
mislim, znam da imaš dobru namjeru, nemoj se samo ljutit sad, ne volim kad se ljute na mene...
placebo, ja ti konkretno nemam šta za reć al et, samo naprijed, nikad nije kasno i ništa nije nemoguće 
|
|
|
02.10.2007., 00:03
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2006.
|
ibogain
a, kad si vec tu, daj opisi prvih nekoliko mjeseci uzimanja
koji je to osjecaj?
|
|
|
02.10.2007., 00:06
|
|
Provincijalac
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
tmv3 kaže:
Pokušati sve?Nikad nisam shvatila što to znači.5god.sam bila na horsu i jedino što mogu,mogu ti prenijeti vlastito iskustvo.Godinu dana sam provela u Reto centru u koji sam otišla ne baš svojom voljom.Ipak sam recidivirala.Btw.prošla sam sve one gluposti sa heptanonima i terapijama.Nije pomoglo.Reto je ipak bio daleko;u Španjolskoj.Komuna za ubit konja ali gledano sa distance od 10-tak god.,ipak u mnogočemu korisna.Kasnije sam koketirala sa horsom ne navlačeći se(fizički).Imala sam sreću da mogu promijeniti grad i maknuti se iz svojih ulica.Iskreno,meni je najviše pomoglo to što sam se makla sa starog terena ali neuporedivo jači motiv je bilo rođenje mog sina.I htjela sam prestati.Evo,13god.sam čista i ne mogu se više sjetit ni flasha.Katkad se poželim vratiti u vrijeme kad sutra nije postojalo i to kad mi je jezivo teško.Ali ne smijem otvarati ladice prošlosti jer jedan jedini recidiv uništi 13 god.apstinencije.Možda ti neće puno pomoć ova moja litanija.Samo želim reći da se može,da je moguće...Sretno,stari moj. 
|
Sretno tebi ,stara...
Nervira me, ova površnost, na trenutke, u vidu kao i u klonu postavljača topica...
Takvo nam je i društvo...
|
|
|
02.10.2007., 00:06
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Weedeemer kaže:
ibogain
a, kad si vec tu, daj opisi prvih nekoliko mjeseci uzimanja
koji je to osjecaj?
|
a jebi ga.... on je došao tu da mi njemu pomažemo oko skidanja,
a ne da on anama "pomaže" u suprotnom smjeru...
ps ako te baš zanima pitaj dečke iz kvarta...
|
|
|
02.10.2007., 00:08
|
|
U samoizolaciji
|
i bogain ne pomaže ako nema čvrse volje.
osim toga, enormno je skup.
|
|
|
02.10.2007., 07:21
|
|
Registrirani korisnik
|
ok.kako sam rekao pocelo je prije 5 godina.mislim to sa heroinom ostale stvari pocele su mnogo ranije.nije kako ljudi misle ono prvo trava,pa bobe,pa ovo ono.
jednostavno je doslo samo po sebi .kad cevjek pokaze slabost i to ga prati duze vrijeme(u mom slucaju 5 godina).
pocelo je kao zezancija ne uzimajuci stvar ozbiljno.kao danas cu ,sutra necu pa opet i tako.desava se ljudi grijese!danas ja vise nisam ono sto sam bio.flasha nema,to je moj lijek,lijek koji ce me drzati u normali i medju normalnim ljudima.nesto kao nomad.
i pokusat cu da stanem u kraj tome.valjda sam se zasitio.postalo je monotono..ali je tako
|
|
|
02.10.2007., 09:44
|
|
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Ris kaže:
i bogain ne pomaže ako nema čvrse volje.
osim toga, enormno je skup.
|
ibogain nema veze s voljom...informiraj se...
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:50.
|
|
|
|