|
|
13.03.2006., 18:40
|
#1
|
cute by default
Registracija: Mar 2003.
Lokacija: in his heart...
Postova: 1,533
|
Pravi, domaći kozji/ovčji sir/skuta/jogurt - gdje?
Danas sam prvi put probala pašku skutu! Ajme, kako je meni to fino... tako je mekana i slatka. Nova ljubav
Jel neko zna nutritivne vrijednosti paške (ovčje) skute?
__________________
mislim stvarno...
|
|
|
13.03.2006., 19:06
|
#2
|
cute by default
Registracija: Mar 2003.
Lokacija: in his heart...
Postova: 1,533
|
E, zanima me i do kada je ima u prodaji?
__________________
mislim stvarno...
|
|
|
13.03.2006., 23:08
|
#3
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
Postova: 288
|
Što se tiče energetske vrijednosti ona se mjeri u Megawatiman ne kcal. U paškoj skuti ima oko 45% masti, i zaista svega ostalog u koncentriranoj formi.
U prodaji je ima od početka veljače do kraja lipnja, najbolja je u svibnju. Nažalost ne traje dugo u frižideru, svega par dana. Ako je konzumiraš iz frižidera zagrij je malo u mikrovalnoj, pazi ne pretjeruj jer zbog puno masnoće može počet prskat. Recimo 1 min na 3-4. Ako nije dovoljno, ovisi o veličini, ponovi zakratko, zagrij toliko da nije vrela. Probaj crnu kavu sa skutom, skutu sa maslinovim uljem, mogućnosti su neograničene. Vrhunska delicija pogotovo kad je topla.
|
|
|
14.03.2006., 14:15
|
#4
|
u se i, zna se, poda se
Registracija: Mar 2006.
Postova: 86
|
brundo 5+. rijetko kada ostanem bez riječi, ali eto nemam ovaj puta što za dodati
|
|
|
14.03.2006., 14:23
|
#5
|
u se i, zna se, poda se
Registracija: Mar 2006.
Postova: 86
|
e sjetio sam se !!! info - najbolja paška skuta koja se može legalno kupiti je na zadarskoj tržnici (ja kupio pred deset dana) kod tete marije (kiosk odmah do ribarnice). proizvodnja paška sirana gligora (ujedno i najbolji paški sir
|
|
|
14.03.2006., 14:30
|
#6
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2004.
Postova: 6,795
|
Od kojeg mlijeka se radi paska skuta?
|
|
|
14.03.2006., 14:45
|
#7
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
Postova: 2,994
|
Prava paška skuta od mlijeka prave paške ovce
|
|
|
14.03.2006., 14:59
|
#8
|
cute by default
Registracija: Mar 2003.
Lokacija: in his heart...
Postova: 1,533
|
Mmmmm Danas sam ju planirala pojesti sa rižinim krekerima, ali pojela sam ju bez ičeg, samo sam kidala prstima bliz:
Sljedeće što ću probati je sa kavom, ali ne znam hoću li sa bijelom ili sa crnom? Inače, pijem instant zamjenu za kavu (Yannoh), ako napravim sa vodom je crna, ako napravim sa sojinim mlijekom imam bijelu verziju. Naravno, može i sa vodom pa dodati malo mlijeka, ali to nije tako dobro. A ne smijem niti zaslađivati, pa mi trenutno nekako više paše bijela kava.
Sa maslinovim uljem, kažeš? Probati ću i to - baš imam jedno dobro, lagano voćnog okusa i mirisa.
Kažeš da je topla bolja? Ja sam ovu jela direkt iz friždera, jest da sam ju malo "otopila" u ustima, svejedno mi je bila
Ne mogu vjerovati da sam to tek sad otkrila?!
__________________
mislim stvarno...
|
|
|
14.03.2006., 16:19
|
#9
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
Postova: 288
|
Quote:
gourmet kaže:
e sjetio sam se !!! info - najbolja paška skuta koja se može legalno kupiti je na zadarskoj tržnici (ja kupio pred deset dana) kod tete marije (kiosk odmah do ribarnice). proizvodnja paška sirana gligora (ujedno i najbolji paški sir
|
Dragi gurmete najbolja paška skuta je ona koja je još topla od kuhanja i sirenja mlijeka. Nažalost samo rijetki imaju priliku probat je takvu, zato je mikrovalna solidna pomoć. Gligorina skuta je sigurno dobra, ima ih jednako dobrih još. Inače za one koji ne znaju paška skuta je nusproizvod u proizvodnji paškog sira, pa s obzirom da je sir jedinstven i skuta je također.
|
|
|
15.03.2006., 15:27
|
#10
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
Postova: 11
|
johi...
moja nana i njen štrudel od skute...kak ti neke uspomene godinama ostavljaju okus u ustima...i mama danas po njenom receptu radi a ove godine ću se i ja osmjelit konačno
radi ti se sa tijestom od tzv. pogače, dizano tijesto sa puno domaćih jaja
moji u uredu se pomlate kad mama pošalje
|
|
|
15.03.2006., 21:10
|
#11
|
the truth is in here
Registracija: Jul 2004.
Postova: 1,516
|
Quote:
Eol kaže:
johi...
moja nana i njen štrudel od skute...kak ti neke uspomene godinama ostavljaju okus u ustima...i mama danas po njenom receptu radi a ove godine ću se i ja osmjelit konačno
radi ti se sa tijestom od tzv. pogače, dizano tijesto sa puno domaćih jaja
moji u uredu se pomlate kad mama pošalje
|
recept! obavezno!
molim!
|
|
|
15.03.2006., 21:51
|
#12
|
cute by default
Registracija: Mar 2003.
Lokacija: in his heart...
Postova: 1,533
|
Njam i ja bi to rado, ali ne smijem
Ali mogu barem guštati na recept
__________________
mislim stvarno...
|
|
|
21.03.2006., 10:55
|
#13
|
Plivam
Registracija: May 2005.
Lokacija: Telašćica
Postova: 8,423
|
Meni je pak najbolja puina (skuta) sa Dugog otoka.
Ona, što reče brundo, još topla mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Samo te nema u prodaji, triba se zaletit na škoj. I kažu, a ja potvrđujem, Žmanska je najbolja.
|
|
|
21.03.2006., 14:11
|
#14
|
sailor
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: sisajd
Postova: 2,127
|
puina
radi puine (i peškarije) ja subotom idem u spizu, i svake subote donesem doma kilo
svježi kravlji u palačinkama može se pokrit repom
__________________
Since 1999
|
|
|
26.03.2006., 14:18
|
#15
|
Lurker
Registracija: Jun 2003.
Lokacija: na školju
Postova: 125
|
Quote:
Saharun kaže:
Meni je pak najbolja puina (skuta) sa Dugog otoka.
Ona, što reče brundo, još topla mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Samo te nema u prodaji, triba se zaletit na škoj. I kažu, a ja potvrđujem, Žmanska je najbolja.
|
Taman san ti pitati je li skuta i puina isto, i onda san dosa do zadnjega posta
Bas san nekidan i puinu, malo cukra prospes po fetici i to je to
|
|
|
26.03.2006., 16:56
|
#16
|
Plivam
Registracija: May 2005.
Lokacija: Telašćica
Postova: 8,423
|
Quote:
Aramengo kaže:
Taman san ti pitati je li skuta i puina isto, i onda san dosa do zadnjega posta
Bas san nekidan i puinu, malo cukra prospes po fetici i to je to
|
A di si ti?
I tebi je najbolja iz Žmana?
|
|
|
26.03.2006., 18:15
|
#17
|
Lurker
Registracija: Jun 2003.
Lokacija: na školju
Postova: 125
|
Quote:
Saharun kaže:
A di si ti?
I tebi je najbolja iz Žmana?
|
Ma svaka je dobra, ovu zadnju san pasku i.
|
|
|
26.03.2006., 21:03
|
#18
|
cute by default
Registracija: Mar 2003.
Lokacija: in his heart...
Postova: 1,533
|
Probala sam sa crnom i sa bijelom kavom! Fino je
__________________
mislim stvarno...
|
|
|
22.06.2007., 17:32
|
#19
|
Ambrozija&Nektar
Registracija: Feb 2007.
Lokacija: doma
Postova: 240
|
kupila jučer na dolcu skutu. nije bilo paške. svejedno, jako je fina.
mislila sam raditi neku vrstu saviječa sa skutom i špinatom. i sa domaćim korama !
imali tko kakav savijet na što treba paziti, što dodati (ja sam mislila skuta + malo vrhnja + špinat + začini)..... nisam do sad nikad radila sa skutom već sa običnim svježim sirom pa nisam sigurna hoće li se skuta isto "ponašati"
unaprijed zahvaljujem!
|
|
|
04.10.2007., 18:51
|
#20
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2004.
Postova: 6,795
|
Pravi, domaci kozji/ovcji sir/skuta/jogurt-gdje?
Znate li gdje se moze nabaviti cisto ovcji/kozji jogurt ili sir, bez dodatka kravljeg mlijeka?
Jogurt sam kupovala prije u LJubljani, kod nas ga nisam nasla.
Za kupovne sireve od ovcjeg mlijeka su mi u sirarni rekli da se uvijek dodaje cca 30% kravljeg da se lakse zgruda.
Imate li nekog domaceg tko radi svoje i voljan je prodati?
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:19.
|
|
|
|