Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.10.2007., 22:41   #1
Question Napa s ugljenim filterom

Molim one koji koriste napu s recirkulacijom zraka da podijele svoja iskustva. Dakle, zrak se ne izbacije van, već se preko ugljenog filtera vraća u prostoriju.

Koliko je to filtriranje efikasno, osjećaju li se mirisi po kuhinji, koliko često mijenjate filtere, ima li masti po zidu/stropu/elementima?

I još pitanje za znalce i iskusne - kupio bih Whirlpoolovu ploču za kuhanje širine 75 cm. Ako stavim napu širine 60 cm s jačim motorom, hoće li ona uspješno usisavati paru? Vidim da danas priličan broj modernijih napa ima usis samo u sredini, a okolo je staklo ili inox. Očito stvar funkcionira.
Mican is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2007., 08:15   #2
Quote:
Mican kaže: Pogledaj post
Koliko je to filtriranje efikasno, osjećaju li se mirisi po kuhinji, koliko često mijenjate filtere, ima li masti po zidu/stropu/elementima?
mirisi po kuhinji se osjećaju, ali mislim da bi se osjećali još i više da nema nikakvu napu.
filter mjenjam jednom godišnje, obzirom koliko kuham to je dovoljno. mislim da je preporuka svakih 6 mjeseci.
masti ima po pločicama. zar to ovisi o napi? kad nešto pržim u tavi, ulje šprica kak god da okreneš, ne bi pomogla ventilacijska napa
mici123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2007., 12:27   #3
ja svoju mjenjam 2 puta godisnje. imam gorenje.
metalni dio nape (ono kaj se vidi) perem u sudjerici svako tolko.
mirisi se osjecaju, nije kao ona koja ima klasicnu ventilaciju, ali nisam imala izbora (to su nove generacije napa). imam balkon i prozor, pa kad je frka otvorim i napravim propuh.
ak nemas sanse napraviti "klasicnu", bolje ti je i ovo nego nis.
2lava is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2007., 17:30   #4
Moja ti je preporuka ipak klasična napa.

E sada problemi koji nastaju. taj ugljen ti je super ali stvarno ga moraš relativno čestno mijenjati. Kakav je oblik i nije toliko presudno od toga koliko zraka može napa izfiltrirati u roku od jednog sata (ili čega već). Znači jači motor manje mirisa.

Miris ti se osijeti htio nehtio. Ono gore je vlaga. Para koja se stvara se teže izbacije tako da obvezatno prozor na obrliht ili otvoren klasično.
demosten is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2007., 17:30   #5
E osim ugljena mora se mijenjati i filc. Ja između ugljena i metalne mrežice imam i još jedan filc koji mijenjam skupa da ugljenom...
demosten is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2007., 18:46   #6
Ljudi moji, hvala lijepo! Izgleda da ću ipak morat motati cijevi kroz WC. Najviše se i bojim vlage. Miris je manji problem. Imam pred očima fritezu - kada ju otvorim, digne se cijeli oblak i filteru sigurno nije lako.

A ono - ako je napa malo uža od ploče za kuhanje? Ima li tko ploču od 75 cm? Ni simo, ni tamo.
Mican is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2007., 19:17   #7
Quote:
demosten kaže: Pogledaj post
Kakav je oblik i nije toliko presudno od toga koliko zraka može napa izfiltrirati u roku od jednog sata (ili čega već). Znači jači motor manje mirisa.
Vidim da nesto znas o tome (u svakom slucaju vise nego ja ), pa evo jedno pitanjce.
Koji je minimum m3/h ispod kojeg da ne kupujem napu?
Napu cemo spojit na stari dimnjak.
danila is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:01.