Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
23.11.2007., 14:49
|
|
kitty...
Registracija: Feb 2007.
|
Kaljeno staklo umjesto keramičkih pločica
molim pomoć, ako znate tko u zagrebu ili bližoj okolici izrađuje kaljeno staklo koje se postavlja na kuhinjski zid između elemenata. hvala unaprijed!
|
|
|
23.11.2007., 16:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Prozirno staklo u kuhinji na zidu
Htjeli bi staviti na kuhinjski zid prozirno,kaljeno staklo umjesto pločica i pričvrstiti vijcima.
Dobili smo neka upozorenja da bi nam se staklo moglo rositi sa stražnje strane. Preporučuju nam da stavimo obojeno staklo i da ga zalijepimo za zid. Nama se puno više sviđa bezbojno staklo, ali nas je strah da ne izgleda non-stop prljavo i vlažno.
Da li netko ima iskustvo iz prve ruke?
|
|
|
23.11.2007., 17:47
|
|
kitty...
|
u piletiću su me prilično bahato odbili: žena koja se javila je rekla kako cijenu daju isključivo na pismeni upit, kad napišem debljinu i dimenzije stakla. ne može mi reći okvirno. Moramo sami izmjeriti, jer oni ne mogu doći do siječnja  A to je problem jer imamo štekere i priključak za plin. Ne želimo pogriješiti, jer ako fulamo, fulamo na svoju štetu. A onda, najvjerojatnije, moramo i sami montirati kad je njima gužva!  E da, i zvala sam ih jer sam na slikama refernci vidjela da nešto slično rade u kupaonama.
Na sajtu gorica stakla ne piše da rade nešto slično. Ako proguglam staklo i kuhinje ili kaljeno staklo ništa ne dobivam. Mislim da je svrhovitije pitati na forumu, ako netko slučajno nešto zna, nego zvati svakog staklara i pitati da li se time bavi!
|
|
|
23.11.2007., 18:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
vlado127 kaže:
U Velikoj Mlaki ima Staklo Piletić, a u Velikoj Gorici Gorica Staklo. I jedni i drugi imaju stranice pa ih je potrebno samo ugooglati.
|
Piletići su bezobrazni i arogantni do bola, a poznanicima su i zeznuli naručeno ... boja stakla nije bila prema narudžbi.
|
|
|
23.11.2007., 19:14
|
|
kitty...
|
Quote:
elegant kaže:
Piletići su bezobrazni i arogantni do bola, a poznanicima su i zeznuli naručeno ... boja stakla nije bila prema narudžbi.
|
 jesu se žalili? ili to nema svrhe...
|
|
|
24.11.2007., 00:18
|
|
lapsus linguae
Registracija: Aug 2006.
|
Ima bezbojni silikon kojim se prozirno staklo direkt lijepi na zid...
|
|
24.11.2007., 08:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2005.
|
Pogledaj u scachermayeru, oni ti imaju tzv waterfall sistem koji se sastoji od aluminijskog okvira koji se pricvrscuje dole za plocu i za gornje elemente, i onda po svom izboru stavljas staklo ili nesto drugo u taj okvir.
Izgleda fantasticno, cak onda iza stakla mozes staviti neku rasvjetu ili slicno..
pozdrav
|
24.11.2007., 19:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2005.
|
staklo uopce nemora biti kaljeno, tako ces si rijesiti puno muke
kaljeno je samo iz sigurnosnih razloga da ako se razbije da bi se pretvorilo skoro pa u "prasinu" a obicno i sama znas kako puca
ovo sve ima smisla ako ces raditi stol i sl, ali kako ovo ide na zid ako sam dobro shvatio.... nije nuzno potrebno
inace kako ces staklo ucvrstiti na zid
|
26.11.2007., 09:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Baš ću otići vidjeti taj aluminijski sustav. A što se tiće kondenzacije iza?
|
|
|
26.11.2007., 09:45
|
|
kitty...
|
Quote:
bubica1 kaže:
staklo uopce nemora biti kaljeno, tako ces si rijesiti puno muke
kaljeno je samo iz sigurnosnih razloga da ako se razbije da bi se pretvorilo skoro pa u "prasinu" a obicno i sama znas kako puca
ovo sve ima smisla ako ces raditi stol i sl, ali kako ovo ide na zid ako sam dobro shvatio.... nije nuzno potrebno
inace kako ces staklo ucvrstiti na zid
|
kažu da mora biti kaljeno, ako se kuha na plin - zbog topline, ako imaš ploču na struju, može i obično. Možda se ne bi ništa dogodilo, ali ne bih baš riskirala da se staklo rasprsne od topline...
|
|
|
26.11.2007., 10:13
|
|
još ne zna svirat :o
Registracija: Mar 2005.
|
piletići su odurna firma, fulavaju, ne pojavljuju se, bahati i bezobrazni. na sve im je odgovor 'ali mi radimo velike objekte, vi ste nam zadnja rupa na svirali'
svakiput kazemo da nam je to zadnji put da radimo s njima. a mislim da je sad s ovim zadnjim poslom suradnja zaista gotova
preporučam Staklorez Burić. isto ćeš za ponudu morati poslati pismeni upit, ali inzistiraju da dodju sami izmjeriti
samo pozitivna iskustva s njima.
|
|
|
26.11.2007., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kitty Kat kaže:
kažu da mora biti kaljeno, ako se kuha na plin - zbog topline, ako imaš ploču na struju, može i obično. Možda se ne bi ništa dogodilo, ali ne bih baš riskirala da se staklo rasprsne od topline...
|
Lagali su ti,jer ja imam već 2godine obično,najobičnije staklo i kuham na plin i živo i zdravo je! 
|
|
|
26.11.2007., 12:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vlado127 kaže:
Baš ću otići vidjeti taj aluminijski sustav. A što se tiće kondenzacije iza?
|
Ne orosi se ništa iza stakla,znam-imam!Te vodilice imaš i u ikei,duplo jeftinije su nego u schachemayeru.
|
|
|
26.11.2007., 12:56
|
|
kitty...
|
Quote:
olovkaHB kaže:
Lagali su ti,jer ja imam već 2godine obično,najobičnije staklo i kuham na plin i živo i zdravo je! 
|
super! Znači nije baš tak osjetljivo, kao što pričaju. možda je stvar u tome da je kaljeno skuplje, pa ga zato preporučuju... 
|
|
|
26.11.2007., 13:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kitty Kat kaže:
super! Znači nije baš tak osjetljivo, kao što pričaju. možda je stvar u tome da je kaljeno skuplje, pa ga zato preporučuju... 
|
Pa sigurno,kaljeno je valjda oko 1000kn/m2,a ovo te dodje 2m oko 200kn.
|
|
|
26.11.2007., 14:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Odlično. Hvala.
Dolazili su mi na izmjeru majstori, ali oni su dosad imali samo jednu montažu prozirnog stakla, koja se rosila, tako da mi iskustvo iz prve ruke puno znači.
|
|
|
26.11.2007., 14:55
|
|
Sexy Chick!
|
Quote:
olovkaHB kaže:
|
Olovka jel imaš baš obično prozirno staklo ili...?
Može slikica da vidimo kako to izgleda? 
|
26.11.2007., 16:47
|
|
Sexy Chick!
|
Quote:
sly47 kaže:
|
Ma to mi je mrak i znam kako izgleda kaljeno staklo u boji,ali Olovka je napisao da on ima obično,najobičnije staklo,pa me zanima kako TO izgleda!
Btw,hvala na slikici! 
|
26.11.2007., 17:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Britney Spears kaže:
Ma to mi je mrak i znam kako izgleda kaljeno staklo u boji,ali Olovka je napisao da on ima obično,najobičnije staklo,pa me zanima kako TO izgleda!
Btw,hvala na slikici! 
|
ONA Olovka!!!
Ja imam prozirno obično staklo,a iza sam pofarbala zid u drugu boju,a još mi je naljepljena naljepnica koja izgleda kao da je pola stakla pjeskareno.Stavila bi sliku kad bi znala kako  (nova sam tu pa 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:28.
|
|
|
|