Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.03.2008., 18:10   #1
RUŠENJE STARE KUĆE

Da li netko zna koliko bi otprilike koštalo rušenje kuće vanjskih gabarita 9 x 10 m. Da li je netko imao iskustva s time. Tko vam je rušio kuću?

Hvala
Ireland-Ireland is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2008., 18:41   #2
Jel imaš sve papire? Jesi li postojeću kuću "pretvorio" u kvadrate nove kuće?
Old 31.03.2008., 18:57   #3
Trebaju papiri za rušenje? Nešto kao i dozvola za građenje?

Da, mislili smo to pretvoriti u "nove" kvadrate, zar to nešto mijenja na stvari?
Zapravo nas zanima kolika je otprilike cijena rušenja jer o tome ovise ostale stvari..
Odgovori s citatom
Old 01.04.2008., 07:06   #4
Pa kako misliš to "pretvoriti" u nove kubike. Netko - ovlašten - treba to izmjeriti i staviti na papir kojeg kasnije prilažeš uz projekt. Za postojeću kubikažu plaćaš manje tih kojekakvih naknada.
Tek tada možeš maknuti staru građevinu
Old 01.04.2008., 08:24   #5
Dobro, kužim da moram tražiti dozvolu za uklanjanje postojećeg objekta i da su svi doprinosi umanjeni za kubikažu kuće koja je bila.

Ali mene zanima koliko košta (kada dobijem dozvolu) rušenje postojećeg objekta.
Mislim rušenje do temelja, a njih bi iskoristili za novu kuću. Ali sve ostalo bi srušili i nikakav materijal ne bi ostavili.
Odgovori s citatom
Old 01.04.2008., 08:33   #6
do 400m2 ne treba dozvola za rušenje

(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka vlasnik građevine smije ukloniti bez dozvole za uklanjanje zgradu čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400 m2, zgradu za obavljanje isključivo poljoprivrednih djelatnosti čija građevinska (bruto) površina nije veća od 600 m2 i jednostavnu građevinu.

ako ti je ta stara kuća legalna (prije 68') nemoj rušiti prije nego li dobiješ papire za novu, da ne bi imao problema sa dokazivanjem da je uopće postojala i s kojim volumenom
McGrubi is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2008., 08:40   #7
Aha, sad sam i ja u zakonu pročitala da ne treba dozvola za rušenje. Kuća je starija od '68 i legalna je.

Međutim ako je cijena rušenja prevelika onda nećemo niti pokušavati graditi. Jer je renovacija često skuplja od gradnje nove kuće, a i u ovom slučaju su se uplele još neke stvari tako da je potrebno srušiti kuću da bi mogli graditi novu.

Ali ne mogu nigdje dobiti podatak koliko bi rušenje koštalo. Građevinari se izmotavaju. Prvo smo mislili da bi rušenje koštalo oko 10 000 €, onda sam negdje našla podatak od 7 000 - 30 000 kn, pa mi sada ništa više nije jasno.
Jer ako je rušenje skuplje od 5 000 € onda je projekt jako upitan.
Odgovori s citatom
Old 01.04.2008., 09:00   #8
Quote:
Ireland-Ireland kaže: Pogledaj post
Aha, sad sam i ja u zakonu pročitala da ne treba dozvola za rušenje. Kuća je starija od '68 i legalna je.

Međutim ako je cijena rušenja prevelika onda nećemo niti pokušavati graditi. Jer je renovacija često skuplja od gradnje nove kuće, a i u ovom slučaju su se uplele još neke stvari tako da je potrebno srušiti kuću da bi mogli graditi novu.

Ali ne mogu nigdje dobiti podatak koliko bi rušenje koštalo. Građevinari se izmotavaju. Prvo smo mislili da bi rušenje koštalo oko 10 000 €, onda sam negdje našla podatak od 7 000 - 30 000 kn, pa mi sada ništa više nije jasno.
Jer ako je rušenje skuplje od 5 000 € onda je projekt jako upitan.
rusenja su ti jeftina...pogotovo ako su objekti koji se ruse pristupacni...obracunava se po sistemu - koliko je kubika materijala....sruseno i odvezeno na deponij....pa sad vidi ako recimo kubik sraslog materijala pri strojnom sirokom iskopu za smjestaj novog objekta sa iskopom utovarom i odvozom na deponij kosta 95-110 kn....pa nemoze to tvoje rusenje kostati skuplje...ili obracun po sistemu kljuc u ruke....danas imas tih bagera ko dreka...cudim se da ti se sami ne dodu ponuditi za rusenja...i nemoj da kad ti nakrca kroviste na kamion da ti kaze da je kamion pun (16 m3) jer realno nema ni 5 samo se grede poprece pa izgleda kao da je pun....znaju i to naplatiti pod PUN KAMION...grede odvojis i drvenariju odveze u zadnjoj turi...
krule is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2008., 09:04   #9
Puno hvala!
Odgovori s citatom
Old 01.04.2008., 19:18   #10
ako ti je ta stara kuća legalna (prije 68') nemoj rušiti prije nego li dobiješ papire za novu, da ne bi imao problema sa dokazivanjem da je uopće postojala i s kojim volumenom
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:42.