Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest

Povijest Politička, društvena, kulturna, univerzalna povijest.
Podforumi: Vojna povijest i tehnologija, Domovinski rat

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.05.2008., 15:50   #1
Arrow Stefan Sarkotić

Sto znamo o njemu?
Povijest&Politika is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 16:12   #2
Pretpostavljam da misliš na Stjepana Sarkotića. Ova tema bi trebala ići na povijest.
Pessimus dux is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 17:01   #3
Quote:
Pessimus dux kaže: Pogledaj post
Pretpostavljam da misliš na Stjepana Sarkotića. Ova tema bi trebala ići na povijest.
A zašto se zove "Stefan" rađe neg' "Stjepan"?
Povijest&Politika is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 17:28   #4
Quote:
Povijest&Politika kaže: Pogledaj post
A zašto se zove "Stefan" rađe neg' "Stjepan"?
Ja prvi put čujem za "Stefana Sarkotića". Dosad sam čuo samo za Stjepana Sarkotića, te ponavljam još jednom, ova tema nema veze s EX-YU, budući da je dotični bio časnik u austro-ugarskoj vojsci, dakle tema treba ići u povijest.
Pessimus dux is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 18:10   #5
Mislis na onog Sarkotica koji je sa AU vojskom izasao na Lovcen ?
vladislav is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 19:04   #6
Quote:
vladislav kaže: Pogledaj post
Sarkotić je bio guverner Sarajeva, a kasnije je nešto petljao u 1. svj. ratu:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Stjepan_Sarkoti%C4%87

Ne da mi se čitati, osnove znam..
Hroboatos is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 19:30   #7
Quote:
vladislav kaže: Pogledaj post
Velika junačina!? , taj i njegova ekipa mi je ubila dedu-strica od 16 godina pri osvajanju CG i to pre samog osvajanja Cetinja i rušenja Njegoševog spomenika.

Retka ljudska splačina i zlikovac prema Srbima i ostalim koji nisu bili na strani njemu ljubljenih Švaba.

Prosto mi je neverovatno da na Hrobijevom linku sa hr.wikija , on je veličan kao hrvatski junak i borac za slobodnu Hrvatsku , time što je namerno postavljen od Beča da ubija sirotinju po Srbiji,Bosni,CG...!

Prestrašno! , koji bedni ubica za tuđina , i predhodnik patriote Pavelića!!
joe enter is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 20:31   #8
Quote:
joe enter kaže: Pogledaj post
Velika junačina!? , taj i njegova ekipa mi je ubila dedu-strica od 16 godina pri osvajanju CG i to pre samog osvajanja Cetinja i rušenja Njegoševog spomenika.

Retka ljudska splačina i zlikovac prema Srbima i ostalim koji nisu bili na strani njemu ljubljenih Švaba.

Prosto mi je neverovatno da na Hrobijevom linku sa hr.wikija , on je veličan kao hrvatski junak i borac za slobodnu Hrvatsku , time što je namerno postavljen od Beča da ubija sirotinju po Srbiji,Bosni,CG...!

Prestrašno! , koji bedni ubica za tuđina , i predhodnik patriote Pavelića!!
Pa sa 16 godina je bilo uobicajno ratovat za vrijeme WW1,kako znas da ne pogine u borbi.
viper001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 20:48   #9
Quote:
viper001 kaže: Pogledaj post
Pa sa 16 godina je bilo uobicajno ratovat za vrijeme WW1,kako znas da ne pogine u borbi.
Bilo ih je , i to puno tako mladih , jer mi je stariji deda-stric nešto ranije poginuo od 19.g na Glasincu(Bosna)!

Nije on ubijen u uniformi nego su ga na prisilnom pravljenju puta(Trebinje-Nikšić) zajedno sa rođacima , bukvalno utukli toljagama i kundacima.
joe enter is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 21:12   #10
Quote:
Bilo ih je , i to puno tako mladih , jer mi je stariji deda-stric nešto ranije poginuo od 19.g na Glasincu(Bosna)!

Nije on ubijen u uniformi nego su ga na prisilnom pravljenju puta(Trebinje-Nikšić) zajedno sa rođacima , bukvalno utukli toljagama i kundacima.
Koliko tebi to izginuse tih deda strica,je li osta ko u toj familiji na zivotu.Meni pogine brat od pradjeda na soci,tijelo nikad nije pronadjeno,bice ga soca odnila.Sve u svemu taj WW1 je stvarno bio sranjav.
viper001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 22:16   #11
Quote:

Crnogorca išli tjerati da radi? Strašno.
Kexx is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 22:16   #12
Quote:
viper001 kaže: Pogledaj post
Koliko tebi to izginuse tih deda strica,je li osta ko u toj familiji na zivotu.Meni pogine brat od pradjeda na soci,tijelo nikad nije pronadjeno,bice ga soca odnila.Sve u svemu taj WW1 je stvarno bio sranjav.
Pa njih dvojica , a bilo je još žrtava što vojnika što civila , naročito su civili stradali zbog borbe komita za vreme okupacije.

Jeste , bio je žešće sranjav , naročito ovaj tvoj prađedo koji je ko zna gde kosti ostavio zarad Franca i Helge.
joe enter is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2008., 22:28   #13
Quote:
Bilo ih je , i to puno tako mladih , jer mi je stariji deda-stric .

Inače briljantan vojskovođa. Zanimljivo da je veliki broj KuK generala iz ovih krajeva bio na potezu Otočac-Gospić.
Inkvizitor is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 02:06   #14
Quote:
Kexx kaže: Pogledaj post
Crnogorca išli tjerati da radi? Strašno.
Kexx skoči u obližnji bunar molim te!
joe enter is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 08:28   #15
Lakše malo momci... inače ode tema pod ključ... a do sad nitko nije napisao ništa posebno niti zanimljivo o tom liku... linkovi me ne zanimaju. Dajte nešto ili zaključavam...
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 11:02   #16
Quote:
Pa njih dvojica , a bilo je još žrtava što vojnika što civila , naročito su civili stradali zbog borbe komita za vreme okupacije.

Jeste , bio je žešće sranjav , naročito ovaj tvoj prađedo koji je ko zna gde kosti ostavio zarad Franca i Helge.
Valjda mu je trebao neki Karađorđević biti bliži i draži...

A za Stjepana Sarkotića što reći...čovjek je znao da od Jugoslavije sa Srbijom na čelu nema ništa osim muke i jada.
Kloki is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 11:12   #17
Iz priloženog teksta sa linka se vidi da je Sarkotić bio vizionar, čovjek ispred svog vremena. Šteta što Austraija nije imala dovoljno mudrosti da posluša njegove savjete.
Kexx is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 12:07   #18
Freiherr Sarkotić von Lovcen

Ime dovoljno govori o vizionarstvu i o samoj ličnosti , prosto junaštvo isijava da oči bole.

Što se mene tiče zaključavaj!
joe enter is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2008., 13:38   #19
Quote:
Freiherr Sarkotić von Lovcen

Ime dovoljno govori o vizionarstvu i o samoj ličnosti , prosto junaštvo isijava da oči bole.

Što se mene tiče zaključavaj!
Moze,jos kad bi tebe banirali,pun pogodak
viper001 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:30.