Natrag   Forum.hr > Razno > Baš razno

Baš razno Teme za koje još nije otvoren specijalizirani podforum.
Podforumi: Kolekcionarstvo, Quizorama.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.11.2008., 13:52   #1
Carina - zbirni topik

Kupio sam knjige u ponedjeljak. U utorak je zapakirano i poslano i doslo iz indianapolisa u zagreb u petak. Vec 5 dana stoji na carini u zagrebu , a fedex me tek jucer kontaktirao za punomoc i rekli su da ce danas biti ocarinjeno i bit ce mi poslan carinski racun ??????? Vec je 14 h a nisam dobio nikakav racun mailom. Takodjer sam iz indianapolisa narucivao knige koje su bile teze od ovih ( 6 kg ) i nisu prolazile nikakvu jebenu carinu i DHL me nije trazio nikakvu punomoc i dosle su mi za 3 dana.

Zanima me kakvo je vase iskustvo s usranim fedexom. Kad odem pod tracking pise Estimated Delivery 4. November 6pm znaci do danas do 6 bi ih trebao imati doma. Ali dok se đubrad na carini sjeti poslati mi racun proci ce josh jebenih tjedan dana. NARAVNO da sam ih vec zvao tisucu puta i slao mailove i prijetio ali " bit ce gospodine " .
nocnijahac is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2008., 16:15   #2
moje iskustvo s fedexom je slijedeće:

nakon što sam fino platio tenisice 160kn i fedex poštarinu 200kn javljeno mi je iz Zagreba da im treba moja punomoć za dignuti s carine. Nakon što sam izgubio živce ispunjavajući presmješni formular i kopirajući osobu iskaznicu dolazi mi e-mail od prefine dame iz Fedexa.
Kada uplatim 407kn!!! troškova špedicije i svih nakaradnih troškova moje tenisice (koje sam platio prodavaću 160kn) će stići na moja vrata za sitnih 800 kn.

To je moje iskustvo s FEDEXOM!!!
luigi7up is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2008., 01:05   #3
Quote:
luigi7up kaže: Pogledaj post
moje iskustvo s fedexom je slijedeće:
prodavaću 160kn)
prodavaču
luigi7up is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2009., 14:37   #4
Kupujte stvari koje se šalju USPS-om, a ne FedExom

Danas mi je carinik na pošti rekao slijedeće:

- Kurirske službe (FedEx, DHL) gotovo uvijek uključuju špeditera
- Kada šaljete USPS-om u Hrvatskoj paket preuzima HP, a troškovi su = carina (od 0% - 10ak %) + 22% PDVa
nema manipulativnih troškova, troškova skladištenja i sl. Samo carina i PDV !!!
Paket ćete dobiti na vrata pouzećem ili da možete predignuti na glavnoj pošti

- s tim da nerjetko propuštaju manje pakete u kojima su stvari za osobnu upotrebu (nije pravilo!)

To je mene moja "škola" naučila

Sretno
luigi7up is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2009., 22:22   #5
meni nikada za knjige nisu naplacivali carinu i slicno...
koliko ja znam na knjige ne placas carinu, pdv,...
outlaw9 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2009., 19:07   #6
Postoji li neki nacin da izbjegnem FedEx? Ja sam jucer kupio neku majicu preko interneta (abercrombie.com) i sada odem na njihovu web stranicu i piše

ORDER STATUS
Status: Shipped
Carrier: FedEx

Malo sam googlao i svi kazu da ako ide preko FedEx-a onda mi ne gine još 400-500 kuna troškova, .. majicu platio 30$, a poštarinu 40$ .. jebote pa na kraju ce od 150 kuna majica koštat 1000 kuna

Ako me nazovu i zatraze dopustenje za carinjenje mogu li ja reci da ne zelim koristiti njihove usluge i sam doci na carinu da izbjegnem troškove špedicije ?

p.s. moderatori bi ovu temu mogli prebaciti u Gospodarstvo pošto su tamo sve teme vezane za carinjenje, ebay, kreditne kartice, paypal itd ..
soundvision is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2009., 21:34   #7
ne možeš.moraš im dati punomoć jer su oni špediteri.probaj preko hrvatske pošte...skoro pa ćeš proći jeftino
suedeL is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2009., 22:33   #8
Pa da, ja bi da to FedEx preusmjeri na HP, jer ako mi budu ruknuli carinu i pdv na ovaj paket onda bi to bilo oko 150 kuna, i to je ok .. budem im platio jer to moram platit i ne bunim se .. ALI, čitam na netu ako carina ide preko FedEx-a da oni na iznos od 70$ sa poštarinom (0,5kg težine paket) uzima još oko 120 kuna troškove carinskog skladišta i 100 kuna manipulativnih troškova .. .. pa jelte to bi htio nekako zaobici.

Meni nije problem sam otici na carinu u Braninirovu ili gdje se vec to carini, ne treba mi nikakav posrednik .. ne kuzim ako sam mozes ici na carinu kada dobivas paket preko HP-a, zašto onda ne bi mogao to sam obaviti i kada je u pitanju FedEx, .. carina je carina, ne ?

No uglavnom, sada kada je paket vec poslan iz USA FedEx-om, što se da učiniti po tom pitanju kada oni mene nazovu za punomoć, mogu li IKAKO reći da ću sam doći na carinu, da mi ne treba posrednik ?? Može li se ikako izbjeći tih 250 kuna špedicije??

Zadnje uređivanje soundvision : 13.05.2009. at 22:39.
soundvision is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2009., 12:55   #9
Thumbs down Nikad više FedEx

Moje prvo i nadasve bolno (sexualno) iskustvo sa Fedexom. (ovo seksualno zato što su me izj**** ko vola).

Naručili smo jednostavne cipele (br.35) iz US-a, razlog što ovdje nema brojeva, a i svidjele su se mojoj ženi. Uglavnom, cipele 49$, shipment 3-5 dana Fedex HiPriority intenational 39$. Naravno cipele smo naručili nešto više od 2 tjedna prije svadbe za koju su te cipele kupljene.

Cipele : 49.99$
fedex : 39.99$
-------------
~90 $

Ok, 90 dolara za broj 35. treći dan cipele već u Frankfurtu... peti dan već prošle Pariz, Beč.. i eto ih u Zagrebu.. rekoh... stvarno brza služba.. vrijede tih 39$. Oh kako sam se samo grdo zayebo.

Eto ukratko.. put koji su prošle cipele broj 35.

Nadalje.. cipele nismo dobili na vrijeme... dodatno smo se iznenadili računom od Rhea doo, gdje su naplatili carinu, skladište, i manipulativne troškove još nekih 490 kn.. tako da su nas cipele br.35 koje koštaju 49.99$ ukupno koštale preko hrvatskog fedexa nešto više od 189 $.

Usput možda sam zaboravio napomenuti da pošiljka kasni više od tjedan dana?

U svakom slučaju, što god da naručivali ukoliko postoji mogućnost USPS za koje kažu da traje do 2 tjedna... svakako koristite, jer :

1. nema neočekivanih troškova u vidu 400% veće cijene.
2. roba obično dođe u roku 10 dana, nekad i prije.
3. shipment je drastično jeftiniji, a dobije se bolja usluga.

Na moje pozive da nam je pošiljka bitna i da smo platili 100 $ da bi dobili za 3-5 dana samo su igrali ping pong i šaltali me sa telefona na telefon.

Obećavali da je pošiljka već na putu do mene iako su za par dana rekli da još uvijek čekaju dokaz o uplati njihovih 490$ iako sam taj dokaz (kopiju uplate)
poslao u roku 5 minuta po primitku računa na email.

Glupa koza nije pročitala email, na što je bilo joj oprostite tek sad vidim da je to poslano još prošli u petak.

Žalbe ne pomažu niti na Lokalni fedex niti na glavni američki...

Eto za kraj dio kopije zadnje email konverzacije sa amerikanacima... pa tko želi ovakvo iskustvo.. samo nek izvoli..
-----------------------------------------

There will be no next expirience with Fedex. This is the worst currier service.

You Cost me an 168$ for product that is worth 49$. Your service for delivery 3-5 days is payed completly by twice, and it is not delivered in 3-5 days, it has more than 15 days and still not delivered.

Did this make something clear to you?

If I was chosed USPS mail delivery, It will came definetly for 10 days with no extra charges or double bill for delivery and it will cost 14$.

If I payed to you 39$ for delivery, why your croatian office ask for another 39$ as manipulative expenses????????????

What this means??? >FedEx - International Express 3-5 Days =?????????????

And for your information, It was not held in customs, I got customs bill at Friday, It was held on customs by Thursday, and till today it was held by your croatian office.

TH

-----Original Message-----
From: Mabel Ruble [mailto[email protected]]
Sent: Tuesday, May 19, 2009 8:06 PM
To: [email protected]
Subject: Re: FW: Refunds

We received your email. Thank you for contacting FedEx.
We certainly regret any inconvenience that may have been caused by this situation.
According to our records, your shipment was held in customs. Our clearance experts working with customs officials and have it processed and released so can deliver soon as possible. For more details on our customs procedures, please see the FedEx website:
http://www.fedex.com/us/services/terms/intl.html
and choose Customs Clearance

FedEx International Customer Service may be able to provide more information about the status of your shipment. You can contact them
24 hours a day by calling 800.247.4747. You can also track your shipment online at our website:
http://www.fedex.com/us/tracking

We appreciate your notifying us of your concerns, and trust that your next experience with FedEx will prove more favorable.
Mabel Ruble

On Tue, 19 May 2009 19:45:18 +0200 you wrote:

>You are just playing the same ping pong with me. I all ready
explained what
>happens with my order.
>Your company and co offices are taked money from me for no service,
and now
>you redirecting me to other sites, forms and etc.
>
>
>
>You have all information needed in my email. I know that in this
case I will
>never use Fedex for my Internet shopping, neither my friends.
>
>
>
>This is so unprofessional. Your service is allready bad known on
most
>croatian web sites. So if you dont care about good words, I would
not care
>too.
>
>You got one more unstatisfied customer. The words will be spreaded.
>
>
>
>
>
>TH
>Senior SW Engineer
>
>
>-----Original Message-----
>From: Brenda Stiltner [mailto[email protected]]
>Sent: Tuesday, May 19, 2009 4:23 PM
>To: [email protected]
>Subject: Re: Refunds
>
>
>
>Thank you for contacting FedEx. We regret any inconvenience you
>
>experienced due to this situation.
>
>
>
>Please go online to the FedEx website for more information on filing
>
>claims for FedEx Express and FedEx Ground shipments:
>
>
>
>http://www.fedex.com/us/customersupp...aq/claims.html
>
>
>
>If you need additional information concerning your request, please
>
>contact our Customer Service department at our toll-free number,
>
>800-247-4747.
>
>
>
>We appreciate your patience in this matter. Thank you for shipping
>
>with FedEx.
>
>Brenda Stiltner

Ovdje su u nastavku bile kopije svih računa...

NIKAD VIŠE FedEx za internet kupovinu.

Inače... fedexov policy za dostavu vrijedi samo za ameriku. Znači da ukoliko amerikancu ne dostave u roku 60 sekundi od predviđenog vremena, Fedex vraća novac. Naravno za sve ostale piše na njihovom websiteu, posebno za firme poput Rhea doo koji rade po licenci, Fedex ne odgovara. tj. možete se žaliti upravi vodovoda. Što je naravno razlog iz kojeg se Hrvatski fedex ponaša bahato i neprofesionalno.

USPS rulz.
wora is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2009., 21:34   #10
I mene je rhea d.o.o. koštala 476,00kn za vrijednost paketa od 80$, nemožeš j*****o vjerovat koja pljačka!!!nikad više fedex
zeus77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2009., 17:19   #11
Angry RHEA d.o.o. - iskustva

prije dva dana dobio obavijest o paketu,
Na paket vrijedan 385 kn, troskovi 358 kn
tko je ta rhea d.o.o. ???
molim vas da slicna iskustva i racune posaljtet na mail:
[email protected]
Ja cu poslati sve to lijepo potrosackom kodu i udruzi za za zastitu potrosaca.
To je otvorena PLJACKA!!!
Tome treba stati na kraj!!!
bogy0302 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2009., 06:10   #12
Eh, hvala ti internetu, maltene sam i ja nesto slao fedexom.

Pitanje: A kako da saljem nesto sto je fragile i treba mi ajmo reci rel. brzo stici (nije bas skroz hitno, ali...) iz Indije u Hrvatsku. U trgovini su mi nudili Fedex... troskovi slanja cca 100 USD, da stize za tjedan dana. Dakle Fedex ocito ne bih nikako smio koristiti jer cu bankrotirati.
goranbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2009., 21:13   #13
Mamu im j... lopovsku i mene su zajebali. Platio sam duplo skuplje naručeno preko eBaya. I odustajem od svih daljnjih zajebancija, jer mi utječe na živce pa postajem agresivan!
Uostalom dva glavna papka u rvackom fedexu su:

Josip Krznaric - Country Manager
[email protected]
http://www.linkedin.com/pub/josip-kr...4%87/5/436/b92

Operations manager: Tihomir Bobic - [email protected],

Oni vjerovatno znaju sve te muljaže, samo se nadam da će naletjeti jednom s tom lopovskom zajebancijom na nekog s PTSP-om pa da čitamo veselu crnu kroniku!

Zadnje uređivanje byron156 : 05.11.2009. at 21:20.
byron156 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2009., 00:35   #14
Carina , trebam pomoc

Ovak , ovo je u vezi carine. Poslo sam si igru u vrijednosti od 50 eura sa www.base.com , Pouzdana str. slao sam milju puta no ovaj put je 50 eura i sad me brine oce mi ovi nabit carinu. Ja sam blizu Zagreba tako da ce posiljka ici preko ZG carine(takoder je posiljka oznacena kao GIFT). Recite mi što vi mislite o tome , hoću li izbjeći carinu ili ? HVALA!
PS3Tihi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2009., 12:26   #15
ovisi jel carinik nadrkan tog dana ,za taj iznos ukoliko uoči , ćeš platit carinu, pripremi dokaz o načinu i količini plaćanja s transportnim troškovima , dobit ćeš od carine poziv da im sve to doneseš ili pošalješ, plati carinu pa se rugaj
bokacco is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2009., 10:29   #16
Da se i ja pridružim.
Mrzim ih.
Naručila sam prek online store-a jedne grupe iz USA po 100ti put već i ovo je prvi put da su slali preko fed ex-a.Uvijek sam platila doslo za 2-3 tjedna i HP dosla na vrata i dala mi paket.
Ovaj put lijepo ja vidim u roku od 6 dana došlo do Zagreba i sad je vec 7 dana u je****om fed ex-u aka Rhea d.o.o.
Poslali su mi ovo za punomoć i osbonu i s tim se naj***h jer nemam ni skener ni fax.I onda mi pošalju račun od 437,08HRK .Jesu oni normalni Na paket vrijednosti 90 dolara.
I sad prvo ih zovem jesu normalni onda mi oni tam nes seru i sad vidim da svi imaju iste probleme.Ovaj put cu ima platiti to samo zato kaj zelim taj paket inace ne znam.
NIKAD VISE NISTA PREK NJIH!!
Kad cu narucivat prvo cu lijepo pitat ove jel mogu slat prek neceg drugog a ne fed ex-a.
Old 18.12.2009., 20:46   #17
Carina

Zanima me da li netko zna ukoliko narucim iz Hong konga helikopter na bezicno upravljanje da li ce mi carina pustit robu ili moram imat firmu koja se bavi nekom elektronikom da mogu preuzet tehniku??

thx
gold butterfly is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2009., 21:09   #18
Možeš preko Fedexa ali će te masno oderat na carini bar 30-40 % vrijednosti robe!!!!
DinamoBBB is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2009., 23:52   #19
do 500kn ne gledaju, moraš imat račun od paypala ili prek čega si već plaćao i onda na carinu ako tvoju robu ne propuste dalje
Old 19.12.2009., 10:54   #20
nije do 500 nego do 160 kn, i već postoji ova tema
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:11.