Ex-YU Teme o bivšoj nam državi |
09.12.2008., 08:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Igra-"Oluja 1995."
Igra 'Oluja 1995': Tko prvi do Knina, taj je pobjednik!
Josip Brnić patentirao je novu hrvatsku društvenu igru “Oluja 1995.”, kako bi djecu podsjetio na Domovinski rat. Igra je slična “Čovječe, ne ljuti se”
Sa 24.sata:
http://www.24sata.hr/news/clanak/igr...jednik-/92091/
17:46 | 06.12.2008. | Piše: Tina Legin
Na ideju sam došao prije tri godine, slušajući što se sve negativno priča o Oluji. Nisam želio da se zaboravi taj bitan događaj za Hrvatsku, objašnjava poduzetnik Josip Brnić (47) iz okolice Zagreba. “Oluja 1995.” hrvatska je inačica “Čovječe, ne ljuti se”, a cijena od 14 kuna i više je nego poželjna za poluprazne džepove građana. Mogu se igrati četiri igrača, a svaki dobije figuricu i baca kocku. Ovisno o broju, zauzima polja na ploči, a start je u okolici Hrvatske Kostajnice. Ako igrač stane na protivničko polje, izbacuje ga se iz igre. Uz mjesta kojima je prolazila hrvatska vojska, ucrtani su tenkovi, neprijateljski vojnici, ali i hrvatski vojnici koji su prikazani kao veći, jači i opasniji od neprijateljskih. Pobjednik igre je onaj koji prvi uspije doći do Knina.
- Pri dnu kartonske ploče nalaze se osnovni povijesni podaci o Oluji. Pazio sam da igra bude dostupna svakom djetetu, a do sada sam patentirao 13 društvenih igara - pohvalio se Brnić, koji je svoju novu društvenu igru zaštitio kod Državnog zavoda za patente. Priprema još jednu nacionalnu igru, no iz straha da mu netko ne ukrade ideju, nije želio o njoj otkrivati detalje.
Što mislite o ovome, najviše me zanima da li Hrvati podržavaju takvu igru ili ona vrijeđa poginule branitelje,i što Srbi misle o ovome?
|
09.12.2008., 08:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Čovjek je došao na ideju nakon što ga je naljutilo što se negativno priča o Oluji.
Znači, podržavam! 
|
09.12.2008., 08:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Nema ništa lošeg u ovoj igri! 
|
|
|
09.12.2008., 09:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Inaće slažem se,nisam dao svoj sud...
Mogli smo napraviti bolje videoigru,ali ni ovo nije loše...
|
09.12.2008., 09:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
ja već pomislio neka dobra PC igra. to treba napravit, hebeš ove društvene igre, pa koja djeca još to igraju.
ako smo bili u stanju napravit serious sam, možemo i ratnu 
|
|
|
09.12.2008., 09:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dudu kaže:
ja već pomislio neka dobra PC igra. to treba napravit, hebeš ove društvene igre, pa koja djeca još to igraju.
|
E, to ti je više obiteljski, roditelji i djeca provode vrijeme zajedno  , tko će prije u Knin. 
|
09.12.2008., 09:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
uf, da naprave neku modernu europu universalis, dao bih lijevi bubreg.
|
|
|
09.12.2008., 09:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Jesu li Pupo i Stanimirović dobili igru na poklon ? 
|
09.12.2008., 11:09
|
|
lovac na fašiste
Registracija: Sep 2008.
|
Zašto bismo se igrali kauboja i Indijanaca, kad možemo Srba i Hrvata. Ne doprinosi izgradnji suživota, a samim tim ni normalnog društva. Kad učiš dijete od malena takvim stvarima, šta očekivati od njega kad poraste? Kako se samo niko nije sjetio da napravi igru "Blajburg 1945."?!
|
09.12.2008., 11:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Da se netko sjetio napravit igru Opsada Banja Luke 1995. od 505. Bužimske i HVO to bi bila najprodavanija igra u BiH 
|
09.12.2008., 11:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
a gdje se moze kupiti ta igrica??
|
|
|
09.12.2008., 11:35
|
|
untouchable
Registracija: Oct 2007.
|
Umotana u celofan da bi se sačuvala uspomena na jedan od najbitnijih događaja novije hrvatske povijesti,a u pozadini dobro proračunat profit vama je ovo prihvatljivo. 
Svaka čast čoveku što se dobro setio kako da mlati pare.
I umesto da djeca malo po malo oslobode duhove prošlosti i stvarati im toleranciju,pomirenje ,širi se mržnja,loše!
Što da sad očekujemo da netko napravi igricu i o ratu u BiH  ,neznam kako je ovo vaša država dozvolila.
|
|
|
09.12.2008., 11:42
|
|
Hitler brani Sarajevo
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
snezana mk kaže:
Umotana u celofan da bi se sačuvala uspomena na jedan od najbitnijih događaja novije hrvatske povijesti,a u pozadini dobro proračunat profit vama je ovo prihvatljivo. 
Svaka čast čoveku što se dobro setio kako da mlati pare.
I umesto da djeca malo po malo oslobode duhove prošlosti i stvarati im toleranciju,pomirenje ,širi se mržnja,loše!
Što da sad očekujemo da netko napravi igricu i o ratu u BiH  ,neznam kako je ovo vaša država dozvolila.
|
Igra je samo kontra na pljuvanje na legalnu vojnu operaciju "Oluju" sa kojim se Hrvati trebaju da ponose, a ne da se srame. Jer sad ako se osudi Gotovina, citava Oluja ce dobiti kontekst zlocinacke akcije, a ona to nije bila... I ako se na ovaj nacin treba uciti djecu, onda nek je uce... Jer svako malo mozemo procitati u tisku, kako se neki hrvatski novinarcici usudjuju bacati ljagu na ono na sto Hrvatska treba da bude ponosna... Sto bi rekao Thompson "Misevi iz rupa izasli"...
Da nije ovog pljuvanja na Oluji, sudjenja Gotovini, medju prvim bih osudio ovu igru, ali situacija je takva da je ona neophodna... 
|
|
|
09.12.2008., 11:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
snezana mk kaže:
|
Mala djeca moraju znati da trebaju biti na oprezu i da u svijetu nisu kuće od čokolade i prozori od marmelade i da ne caruje drugarstvo.
Jedva čekam da si nabavim ovu igricu i odigram s čeljadi, pozorno provlačeći mladom naraštaju kroz taj celofan  da se čuvaju "onih tamo" i kad darove donose. 
|
09.12.2008., 11:47
|
|
untouchable
|
Quote:
Naša Kvačica kaže:
Mala djeca moraju znati da trebaju biti na oprezu i da u svijetu nisu kuće od čokolade i prozori od marmelade i da ne caruje drugarstvo.
Jedva čekam da si nabavim ovu igricu i odigram s čeljadi, pozorno provlačeći mladom naraštaju kroz taj celofan  da se čuvaju "onih tamo" i kad darove donose. 
|
Daj me kvačice ne zezaj 
Djeca u skoli imau predmet sto se zove povijest,ovo je čist profit i ja vas nikako nemogu shvatit,ostavite nacionalne osjecaje prvi cilj mu je bio profit ,a ne da nesto djecu uči 
|
|
|
09.12.2008., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
snezana mk kaže:
Daj me kvačice ne zezaj 
Djeca u skoli imau predmet sto se zove povijest,ovo je čist profit i ja vas nikako nemogu shvatit,ostavite nacionalne osjecaje prvi cilj mu je bio profit ,a ne da nesto djecu uči 
|
Snežo, ti ne poznaješ čovjeka osobno, pa i ne znaš što mu je bio cilj i što on misli. A na kraju krajeva, zašto bi on bio loš čovjek ako mu je cilj profit?
Je li išta pogrešno uradio? Nije
Je li išta slagao? Nije
Druga je stvar što ti pokušavaš relativizirati pa ti je Oluja prizivanje duhova prošlosti i učenje mržnji.  Za mene nije, za mene je Oluja najbolje što nam se dogodilo u zadnjih nekoliko stotina godina. 
|
09.12.2008., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
snezana mk kaže:
Daj me kvačice ne zezaj 
|
Pa šta fali Snežo, djeca će se skupa igrati, poticanje na društvenu aktivnost i učenje u isto vrijeme, željezo se kuje dok je vruće, tako i sa djecom, i mi smo se igrali rata kao dječurlija pa smo super ispali  .
|
09.12.2008., 11:54
|
|
Hitler brani Sarajevo
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
snezana mk kaže:
Daj me kvačice ne zezaj 
Djeca u skoli imau predmet sto se zove povijest, ovo je čist profit i ja vas nikako nemogu shvatit,ostavite nacionalne osjecaje prvi cilj mu je bio profit ,a ne da nesto djecu uči 
|
Igra bi se isto prodavala i da je 30 kuna. Ne znam zasto takva niska cjena od 14 kuna. Jedno Ozujsko na Cvjetnome trgu koje ce svaki roditelj zrtvovati, da bi djeci objasnio neke stvari. Vec zamisljam situaciju kako me moje djete pita "Tata, zasto je djed radio zlocine u Oluji" !!!
|
|
|
09.12.2008., 12:00
|
|
untouchable
|
Quote:
Naša Kvačica kaže:
Snežo, ti ne poznaješ čovjeka osobno, pa i ne znaš što mu je bio cilj i što on misli. A na kraju krajeva, zašto bi on bio loš čovjek ako mu je cilj profit?
Je li išta pogrešno uradio? Nije
Je li išta slagao? Nije
Druga je stvar što ti pokušavaš relativizirati pa ti je Oluja prizivanje duhova prošlosti i učenje mržnji.  Za mene nije, za mene je Oluja najbolje što nam se dogodilo u zadnjih nekoliko stotina godina. 
|
Pa kvacice ne moram ga znati da bi promozgala sto mu je bio cilj  ,sto ne deli igricu besplatno  ,nisam ni rekla da je loš samo da se dobro setio kako.
Što ja to pokušavam relativizirati  djeca treba učiti povijest u školi i o Oluji i o DR,a ne kroz društvene igre da se indoktriniraju djeca,i stvaraju i u igri neprijatelja,još uvijek!
|
|
|
09.12.2008., 12:02
|
|
untouchable
|
Quote:
MurgaDrot kaže:
Igra bi se isto prodavala i da je 30 kuna. Ne znam zasto takva niska cjena od 14 kuna. Jedno Ozujsko na Cvjetnome trgu koje ce svaki roditelj zrtvovati, da bi djeci objasnio neke stvari. Vec zamisljam situaciju kako me moje djete pita "Tata, zasto je djed radio zlocine u Oluji" !!!
|
Žalosno je da ste došli u situaciji da morate kupovati igre da bi objasnili djeci povijest. 
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:29.
|
|
|
|