Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Kriptovalute, Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.01.2009., 16:02   #1
Todoric razmislja da proda Konzum?

Velika je vjerovatnoca da Agrokor, a samim tim i Konzum, ceka sudbina prezaduzenih preduzeca i da ce ga Todoric na kraju morati prodati. Da bi otplatio zajmove morace da nadje nove kredite a u ovo vrijeme recesije je tesko ostvarljivo.

http://www.biznis.ba//index.php?opti...6307&Itemid=59

TODORIĆ RAZMIŠLJA DA PRODA KONZUM?
12:40 / 23.01.2009.

Hrvatski mediji pišu da Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, pokušava da nađe kupca za svoj trgovinski lanac Konzum, pri čemu bi želio da zadrži 25 odsto dionica.

Agrokor želi da za 75 odsto Konzuma dobije 1,5 do 1,7 milijardi evra. Nezavisni analitičari tvrde da taj trgovinski lanac vrijedi tri puta manje i da je njegova procijena nerealna s obzirom na to da je evropsko tržište u recesiji. Napominju i da Todorić za cijelu kompaniju može dobiti između 480 i 500 miliona evra.

Prema nezvaničnim informacijama, Agrokor je prije nekoliko dana pregovarao s francuskim lancem hipermarketa Kerfor (Carrefour), ali tu informaciju nisu želeli da potvrde u nijednoj kompaniji.

Mediji spekulišu i da bi Konzum mogao da preuzme srpski Delta holding, koji je u vlasništvu Miroslava Miškovića, ali tu mogućnost predstavljaju i kao nerealnu. Takođe, navode da se zna da su svi pregovori dosad bili neuspješni, jer Todorić ne odustaje od zacrtane cijene.

Todorić je u novembru 2008. godine naručio analizu od londonske konsultantske kuće KPMG šta bi trebalo da uradi kada nastupi kriza, saznaje hrvatski poslovni internet portal Business.hr.

KPMG je, kao mogućnosti, navodno, predložila prodaju maloprodajnog lanca trgovina Konzuma, kao i prodaju jednog dijela industrije. Todorićeva maloprodajna mreža Konzum, broji više od 600 objekata, a ukupni prihodi u 2008. godini iznosili su 12,5 milijardi kuna (1,7 milijardi evra).

Uprava Agrokora nije porekla saradnju s KPMG-om, ali tvrdi da analiza nije izrađena zbog krize. "Agrokor se koristi lokalnim izvorima i sami radimo scenarije i pripreme. Nismo za to angažovali londonsku kompaniju", navedeno je u Agrokorovom saopštenju.

Prema podacima Business.hr-a, Agrokoru ove godine dolazi na naplatu 620,6 miliona kuna obveznica. Posljednji službeni podaci pokazuju da je 2007. godinu koncern zaključio s 3,8 milijardi kuna dugoročnih obveza. Na ukupni prihod od gotovo 21 milijardi kuna ukupne su obveze koncerna iznosile 12,6 milijardi kuna.

Todoriću 2010. godine dolazi za naplatu 746,5 miliona kuna obveznica, a 2011. obveznice u iznosu 2,35 milijardi kuna.

(Biznis.ba/B92)
Soniac is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2009., 21:03   #2
pa nek proda. cekajte, pa netko je ovdje po ovom forumu baljezgao da je todoric to sve dobio od drzave, sad se ispostavlja da je prezaduzen i koliko iscitavam, doslovce prisiljen na prodaju. ili je pokrao, tak su veleumovi sarali i ostali zivi.

ma nek proda, nek vrati kredite i nek normalno zivi. je a sto ce biti sa radnom snagom, a ? burza rada ce opet biti prepuna. vis vraga, ipak je bilo nekakve koristi i od tog lopova. nemojte smao kukat ako dodje do prodaje todoricevog carstva od cega ce sirotinja zivjeti. molite boga da todoric ispliva iz ovih pustih kredita , ne proda firme i zadrzi radna mjesta.
teta-elza is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2009., 21:17   #3
Teta Elza, idemo se udružiti i kupiti Agrokor, evo ja dajem sve na hipoteku.
Što kažete, kako bi poslovali?
marija1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2009., 21:20   #4
ha,ha,ha

Quote:
marija1960 kaže: Pogledaj post
to!!!!!
Old 23.01.2009., 21:23   #5
Quote:
teta-elza kaže: Pogledaj post
... je a sto ce biti sa radnom snagom, a ? burza rada ce opet biti prepuna. vis vraga, ipak je bilo nekakve koristi i od tog lopova. nemojte smao kukat ako dodje do prodaje todoricevog carstva od cega ce sirotinja zivjeti. molite boga da todoric ispliva iz ovih pustih kredita , ne proda firme i zadrzi radna mjesta.
Konzum je dio Agrokora, a to znači lanac za distribuciju hrvatskih proizvoda (kako sam sebe voli deklarirati) i to je od prvenstvene važnosti.

Neki lanac koji bi sada kupio Konzum i u njega uposlio / ostavio dosadašnje zaposlenike, a umjesto hrvatskih proizvoda tržio sa stranim, eeee to bi već bio ozbiljan problem, koji bi na koljena bacio znatno više ljudi, a shodno s time i cijeli proizvodnno-prerađivačko- kreditni lanac. Socijalne probleme da ne spominjem.

Tisak je distributer vijesti i novina. E sada zamislimo si situaciju da ga neki maliciozni stranac kupi. A tko raspolaže i distribuira informacija...Baš kao i krugovalne i živoslikopisne postaje, telekomunikacijske centre, banke....

Tko bi dakle štitio građane od ...

Luka Rajić sada uživa u brdima i paše miu zdrav švicarski zrak. A 0 preko 2 mlrd koje je poonio sa sobom, neoporezovane....
Kada se stvori kritična masa meni sličnih, obrazovanih, pametnih i lijepih, takva će Hrvatska i biti.Dokle god imamo ružne glupe, i ljigave glasače, dotle imamo ružnu, glupu i ljigavu hrvatski politiku

Zadnje uređivanje Ložač : 23.01.2009. at 21:46.
Ložač is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2009., 21:42   #6
Quote:
teta marija, poslovali bi super samo bi nas dvije izazvale nered u drzavi. radilo bi se 24 sata na dan, rad bi naravno bio dobro placen, radilo bi se svetkom, petkom i nedjeljom, tim danima bi radili radnici koji bi to bez prisile htjeli uz poduplane satnice, pomele bi konkurenciju do temelja a forumasi bi nas razapinjali i nazivali derikozama.

nego teta marija ja imam bolji prijedlog. ajmo mi malo pricekati koju godinicu, ja sam taman krenula u kupnju strojeva za pakiranje i sortiranje, pocela sam mijenjati postojece nasade-stare saljem u drva za ogrjev i podizem nove i kad udjemo u eu dajmo na bubanj nase firme i prozivimo ostatak zivota bez problema i trzavica.

sto kazete na moj prijedlog? razmotrimo oba
teta-elza is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2009., 21:49   #7
Quote:
teta marija, poslovali bi super samo bi nas dvije izazvale nered u drzavi. radilo bi se 24 sata na dan, rad bi naravno bio dobro placen, radilo bi se svetkom, petkom i nedjeljom, tim danima bi radili radnici koji bi to bez prisile htjeli uz poduplane satnice, pomele bi konkurenciju do temelja a forumasi bi nas razapinjali i nazivali derikozama.

nego teta marija ja imam bolji prijedlog. ajmo mi malo pricekati koju godinicu, ja sam taman krenula u kupnju strojeva za pakiranje i sortiranje, pocela sam mijenjati postojece nasade-stare saljem u drva za ogrjev i podizem nove i kad udjemo u eu dajmo na bubanj nase firme i prozivimo ostatak zivota bez problema i trzavica.

sto kazete na moj prijedlog? razmotrimo oba
Sve stoji, dogovoreno!
marija1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2009., 23:00   #8
Quote:
pa nek proda. cekajte, pa netko je ovdje po ovom forumu baljezgao da je todoric to sve dobio od drzave, sad se ispostavlja da je prezaduzen i koliko iscitavam, doslovce prisiljen na prodaju. ili je pokrao, tak su veleumovi sarali i ostali zivi.
Logika? Da, Todoric nije dobio sve od drzave... ali (Uni)konzum jest npr.

Quote:
ma nek proda, nek vrati kredite i nek normalno zivi. je a sto ce biti sa radnom snagom, a ? burza rada ce opet biti prepuna. vis vraga, ipak je bilo nekakve koristi i od tog lopova. nemojte smao kukat ako dodje do prodaje todoricevog carstva od cega ce sirotinja zivjeti. molite boga da todoric ispliva iz ovih pustih kredita , ne proda firme i zadrzi radna mjesta.
Zivio komunizam i socijalisticko samoupravljanje sa "Dr." Ivom Sanaderom i HDZ-om na celu!
Old 23.01.2009., 23:22   #9
bit ce vama zivio hdz ako todoric sve rasproda i krenu otkazi.
teta-elza is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 00:15   #10
Talking

Ako ga proda Sanaderu odmah bi sve otislo u qurac... BEZ UVREDE
Old 24.01.2009., 00:19   #11
pa kad si tak nacitan kupi ti. a koliko ti ono ljudi zaposljavas?
teta-elza is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 01:02   #12
Quote:
zhabotinsky kaže: Pogledaj post
Logika? Da, Todoric nije dobio sve od drzave... ali (Uni)konzum jest npr.

Zivio komunizam i socijalisticko samoupravljanje sa "Dr." Ivom Sanaderom i HDZ-om na celu!
Ti si siguran da znas sto pises?
Old 24.01.2009., 01:02   #13
Quote:
Ložač kaže: Pogledaj post
Konzum je dio Agrokora, a to znači lanac za distribuciju hrvatskih proizvoda (kako sam sebe voli deklarirati) i to je od prvenstvene važnosti.

Neki lanac koji bi sada kupio Konzum i u njega uposlio / ostavio dosadašnje zaposlenike, a umjesto hrvatskih proizvoda tržio sa stranim, eeee to bi već bio ozbiljan problem, koji bi na koljena bacio znatno više ljudi, a shodno s time i cijeli proizvodnno-prerađivačko- kreditni lanac. Socijalne probleme da ne spominjem.

Tisak je distributer vijesti i novina. E sada zamislimo si situaciju da ga neki maliciozni stranac kupi. A tko raspolaže i distribuira informacija...Baš kao i krugovalne i živoslikopisne postaje, telekomunikacijske centre, banke....

Tko bi dakle štitio građane od ...

Luka Rajić sada uživa u brdima i paše miu zdrav švicarski zrak. A 0 preko 2 mlrd koje je poonio sa sobom, neoporezovane....
A kako je Agrokor uopce mogao kupiti TISAK ? Kako je toi agrencija za ona trzisn anatjecanja ili kako se vec zove dopustila. Ne mogu vjerovati samo iz razloga sto je muz sefice Agencije preko noci postao jaaaaako dobro placeni savjetnik u upravi Agrokora, nako sto je sa mjesta direktora ZV otisao u mirovinu.
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 01:30   #14
Quote:
Komunalac kaže: Pogledaj post
A kako je Agrokor uopce mogao kupiti TISAK ? Kako je toi agrencija za ona trzisn anatjecanja ili kako se vec zove dopustila. Ne mogu vjerovati samo iz razloga sto je muz sefice Agencije preko noci postao jaaaaako dobro placeni savjetnik u upravi Agrokora, nako sto je sa mjesta direktora ZV otisao u mirovinu.
To se zove sposobnost.
marija1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 01:44   #15
Quote:
To se zove sposobnost.
A to je to, jebote sto sam naivan !
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 01:47   #16
Quote:
A to je to, jebote sto sam naivan !
Pa da, uvijek moraš prvo pitati, ne zalijeći se sam, ovdje je puno pametnih ljudi.
marija1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 02:07   #17
Quote:
Pa da, uvijek moraš prvo pitati, ne zalijeći se sam, ovdje je puno pametnih ljudi.
Slazem se, ali kasno je pa nisam zelio nikoga opterecivati sa teskim pitanjima od kojih ni sam ne mogu spavati !
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 02:26   #18
Quote:
Boga pitaj...

Inace otkako je Todoric posto sef u Tisku ,radnike Tiska jebu sve u 16.
IronFist is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 04:22   #19
Sva sreca da nije onaj Migros preuzeo, bankrotirali bi.

Ne smije se dopustiti da Konzum ode u strane ruke. Dakle nema druge nego da drzava odgodi placanje kredita ili cak posudi neku lovu Agrokoru, kao sto su drzave i vani pomagale pogodenim kompaniji.
Resurrected is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2009., 09:28   #20
pa prodaje samo dio Konzuma, a misli ostaviti sebi kontrolni paket.
No problem je u prezaduženosti Konzuma, i tu cijenu koju traži nebu nikad dobio...
Trenutno dobavljači čekaju svoju lovu već 250 dana, to je ozbiljan problem....
exAzriel is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:34.