28.04.2009., 13:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Pošteni političar
Potaknuta ovim lokalnim izborima u V/2009. ne samo danas, već sam se i prije pitala jedno pitanje: postoji li pošteni političar? Odgovor? ...  ne znam... Ako je već taj političar izabran od naroda, sjeo je u neku foteljicu/fotelju/foteljetinu, zar ne bi bilo normalno, ljudski, moralno whatever, da živi od svoje plaće koju dobiva za tu foteljicu/fotelju/foteljetinu? Zar ne bi bilo normalno da živi u svom stanu, vozi svoj auto, kupuje iz svog novčanika od svoje plaće za koju ga je narod i odabrao? Zar ne bi bilo normalno to, a ne da ima viletinu/stančinu od cca 1 000 000 (kn/eura)=whatever, auto od cca 500 000 kn (bit ćemo blagi u procjeni), vikendice, dodatne kovertice i čaaak 50 000 eura samo za kavicu?  sjetim se jedne rečenice: Koja je razlika između NLO-a i poštenog političara? NLO je viđen.  još uvijek nakon tih silnih izmjena i vlasti, režima, predsjednika, političara i svega, na ovim malim lokalnim izborima, a tako skupima - pitam se: postoji li pošteni političar? 
|
|
|
28.04.2009., 17:10
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2009.
|
Zanimljiva tema, vjerujem da je više za Filozofiju ili Psihologiju.
Oduvijek smatram da političar eo ipso ne može biti pošten.
Pošteni političar je oksimoron.
|
|
|
28.04.2009., 18:27
|
|
Registrirani korisnik
|
nisam znala gdje bih stavila temu, nekako mi je politika za "nepoštene političare", a duhovnost za "poštene političare" - ako ih uopće ima 
|
|
|
28.04.2009., 18:40
|
|
U samoizolaciji
|
Mislim da bi tema imala bolju prođu na Filozofiji. Tamo se ipak radi o tzv. vječnim pitanjima, a i ova tema u to spada. Ovdje pak su ljudi više zainteresirani za dnevnu politiku.
Inače, pošten političar bi možda bio za pdf Na rubu znanosti!
|
|
|
28.04.2009., 21:27
|
|
Bond. James Bond.
Registracija: Oct 2005.
|
Kad ljudima u ovoj državi poštenje bude bitno, birat će takve političare. A vjerujem da takvi postoje već sad, ali nisu u stanju doć na neke važnije položaje.
|
|
|
29.04.2009., 01:18
|
|
U samoizolaciji
|
Što znači da nisu punokrvni političari.
|
|
|
29.04.2009., 07:48
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Vess kaže:
Što znači da nisu punokrvni političari.
|
Nemoj zaboraviti što sve biračko tijelo guta,od uvreda do otvorenog pljačkanja i uglavnom zaokružuju ono isto 
|
|
|
29.04.2009., 07:49
|
|
Sapiosexual
Registracija: Aug 2003.
|
Quote:
Vess kaže:
Pošteni političar je oksimoron.
|

Ili, kako je to lijepo rekao Bob Dylan: dovedite mi poštenog političara pa ću ja vama dovesti nevinu kurvu
|
29.04.2009., 08:53
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
baobab kaže:
|
Stari dobri Bob,svaka mu je zlatna...   
|
|
|
29.04.2009., 11:59
|
|
Registrirani korisnik
|
i onda se upitaš: što je to politika? funkcija? rad? radno mjesto? ... mislim da ću s ovim sve reći: Mali Ivica pita tatu što je to politika. Tata veli :"Evo sad ću ja tebi lijepo objasniti. Ja radim i dobivam novac za to i stoga sam ja kapitalist. Tvoja majka troši moj novac, pa je ona Vlada. Naša kućna pomoćnica je radnička klasa. Svi mi imamo jedno zajedničko: tvoju dobrobit. Ti si narod, a tvoj mali brat je naša budućnost."
Mali Ivica je bio toliko pod dojmom ovog odgovora da cijelu noć nije mogao spavati.
Kasno u noći njegov brat počeo je plakati jer se pokakao, pa je mali Ivica otišao u roditeljsku sobu obavijestiti majku.
Majka je ondje spavala u krevetu sama, toliko čvrsto da nije ni čula bebu kako plače.Onda je mali Ivica otišao u sobu kućne pomoćnice, gdje je našao nju i svog oca u zanimljivoj pozi. Oni su, pak, bili toliko zaokupljeni svojim poslovima da nisu ni vidjeli malog Ivicu koji se na kraju odlučio vratiti u sobu.
Idući dan pita tata Ivicu:"Onda, jesmo li naučili što je politika?" Mali Ivica kaže:"Da!Kapitalizam iskorištava radničku klasu dok Vlada spava, nitko se ne osvrće na narod, a naša budućnost leži u govnima! TO JE POLITIKA!"
|
|
|
29.04.2009., 12:09
|
|
U samoizolaciji
|
|
|
|
29.04.2009., 12:10
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
fripp kaže:
Nemoj zaboraviti što sve biračko tijelo guta,od uvreda do otvorenog pljačkanja i uglavnom zaokružuju ono isto 
|
Stalno se vraćamo na onu točnu i tragičnu: Narod zaslužuje vlast kakvu ima.
Onda se čovjek upita: koji sam q ja skrivio da sam među ovima koji to zaslužuju što imaju?!? 
|
|
|
29.04.2009., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Kratko i jasno : NE!!!
|
|
|
30.04.2009., 14:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jusus kaže:
Kratko i jasno : NE!!!
|
na žalost 
|
|
|
01.05.2009., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
Quote:
ShadowOfSoul kaže:
Potaknuta ovim lokalnim izborima u V/2009. ne samo danas, već sam se i prije pitala jedno pitanje: postoji li pošteni političar? Odgovor? ...  ne znam...
|
Evo, jedno konkretno ime: Dražen Budiša. Čovjek je radi svojih stavova doslovno odrobijao godinama, puno kasnje kada je već bio uvaženi političar se preselio u vikendicu (gdje i sada živi) jer je prodao stan kako bi sinovima pomogao oko kupnje nekretnine... Nikada oko njega niti jedne afere, nikakvog trošenja proračunskog novca izvan onoga što mu je kao dužnosniku pripadalo.
Pa vidi što se dogodilo s njim na izborima...
|
|
|
01.05.2009., 12:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Sa 9400kn saborske mirovine mogao je sinovima pomagati na dručiji način.
|
|
|
01.05.2009., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
Quote:
cave troll kaže:
Sa 9400kn saborske mirovine mogao je sinovima pomagati na dručiji način.
|
A sada valjda slijedi očajnički pokušaj da se i njega prikaže eto "jednakim drugima".
E, da, čovjek je i dao ostavku na mjesto zamjenika premijera, iz moralnih razloga. A mogao je fino odgurati mandat do kraja. Pa se uvaliti na još koji...
Hoćemo dalje? Marko Veselica. Pet godina robije za Hrvatsku. Nikada niti jedna jedina afera. Da krenemo malo lijevo: Miko Tripalo. Uvelike marginaliziran 1990., a davao je viziju jedne također nezavisne i slobodne, ali po radnike pravednije Hrvatske.
Narod ne voli poštene političare.
|
|
|
01.05.2009., 16:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2005.
|
Dajte ljudi maknite se iz predrasuda... naravno da je politika povezana sa nepoštenjem jer postoji prostor za one koji su nepoštenju inače skloni da se ipak ostvaruju i čak djeluju na druge, više no u drugim sferama društva.... no, onda su po tome svi bankari gulikože, prodavači zamorni, a odvjetnici lažovi i lopovi.
Pošteni političar bi se trebao podrazumijevati, a ne tražiti povećalom. Krenite od sebe, smatrate se poštenim, pa onda uđite u politiku (kao ja, he, he), nije to nikakav bauk koji je samo za druge, nepoštene. To vam je alibi da ni ne pokušate jer ste tako čisti i neiskvareni, aha.
I dok nas dovoljno ne bude tamo gdje se odlučuje o našim novcima i nama, drugima ćemo dati tu priliku, naravno među njima i onim nepoštenima.
|
|
|
01.05.2009., 21:27
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Vojky kaže:
Evo, jedno konkretno ime: Dražen Budiša. Čovjek je radi svojih stavova doslovno odrobijao godinama, puno kasnje kada je već bio uvaženi političar se preselio u vikendicu (gdje i sada živi) jer je prodao stan kako bi sinovima pomogao oko kupnje nekretnine... Nikada oko njega niti jedne afere, nikakvog trošenja proračunskog novca izvan onoga što mu je kao dužnosniku pripadalo.
Pa vidi što se dogodilo s njim na izborima...
|
Radije bih onda izdvojila pok. Stipu Šuvara - on je cijeli svoj život ostao konzistentan i konzekventan.
Problem s Budišom je bio što više nije bio konzistentan, sve manje je sličio sebi od prije, a i uhvatilo ga neko egomanijačko ludilo. Tako je izgubio podršku, ne zbog poštenja. Vjerojatno krao nije, ali da ga je odlikovalo intelektualno poštenje - hm, ne bih rekla.
Ja sam glasala za njega na predsjedničkim izborima, ali poslije ne bih.
|
|
|
01.05.2009., 21:29
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Smileman kaže:
Pošteni političar bi se trebao podrazumijevati, a ne tražiti povećalom. Krenite od sebe, smatrate se poštenim, pa onda uđite u politiku (kao ja, he, he), nije to nikakav bauk koji je samo za druge, nepoštene. To vam je alibi da ni ne pokušate jer ste tako čisti i neiskvareni, aha.
|
Možda u nekom drugom univerzumu
Mislim da nedostatak pokvarenosti nije alibi za nedjelovanje, već bez te osobine naprosto nemreš u politici napredovati.
|
|
|
Pravila postanja
|