Natrag   Forum.hr > Razno > Baš razno

Baš razno Teme za koje još nije otvoren specijalizirani podforum.
Podforumi: Kolekcionarstvo, Quizorama.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.09.2009., 21:28   #1
Jagode Mont Everest - velika prijevara

Početkom godine odlučio sam u svom malom vrtu posaditi nešto malo jagoda, jer ih volim.

Odjednom pojavi se reklama u nekoliko novina: Ove jagode penju se prema nebu. Lijepe, krupne, ima ih mLogo! OK, ja to naručim za desetak dana stignu sadnice i upute za sađenje. Ja ih posadim i čekam. Ovo je njihova reklama:

Evo kako te jagode, Mont Everest, izgledaju danas, nakon 4 mjeseca. One se penju, ali vodoravno! Sa ovih pet sadnica, koje sam njegovao, kao malo vode na dlanu ubrao se 5 i slovima PET jagoda veličine jedne kune.

Ako je ovo Mont Everest, onda sam ja Stpe Božić
Old 07.09.2009., 21:45   #2
slucaj je star
Quote:
Oglasi u dnevnim novinama rastegnuti na cijelim stranicama mame građane primamljivim naslovima, pa ne čudi što mnogi nasjedaju, a kad shvate da su prevareni, u pravilu biva kasno. Ovih dana putem oglasa nudi se prodaja sadnica jagoda koje se »penju prema nebu«, pa su valjda zato i nazvane »Mont Everest«.
Biljke daju plod tijekom cijele godine i to ne bilo kakav, već krupan, sladak, otporan na sve uvjete… Tako barem piše u popratnom tekstu oglasa. Cijena zanemariva za takvu penjačicu. Jedna sadnica 12,95 kuna, odnosno jedan komplet od najmanje pet sadnica košta 99 kuna plus troškovi pakiranja i poštarine, čije koštanje nije navedeno.
U bonu za narudžbu tih čudnovatih sadnica jagoda navedena je adresa tvrtke Vita Natura d.o.o., a bon se treba poslati na poštanski pretinac 108 Šibenik. Svi oni koji imaju dodatno pitanje pa pokušaju nazvati nekoga iz navedene tvrtke, u službi informacija 988 dobiju broj jedne šibenske ljekarne koja ima dosta sličan naziv, što njenoj vlasnici Ankici Bekavac predstavlja veliki problem jer s distribucijom i prodajom jagoda nema baš ništa.
Bekavac nije imala ništa ni s prodajom čudotvornih narukvica zbog kojih su je prije dvije godine zvali prevareni građani iz cijele Hrvatske.
Nekoliko građana nazivalo ju je da dolaze po osvojeni automobil, a kad su doznali da su dobili biljnu ljekarnu koja nema nikakve veze s nagradnom igrom u kojoj su lakovjerno sudjelovali, reagirali su gnjevno, kazuje Bekavac.
Nazivatelji su teško prihvaćali činjenicu da su prevareni, a tek jedan prevareni građanin iz Kaštela slučaj je prijavio šibenskoj policiji, koja istražuje cijeli slučaj, ali zasad bez rezultata. Djelatnici policije pronašli su na prijavljenoj šibenskoj adresi samo poslovni prostor koji je uvijek prazan.
Zanimljivo je da Vita Natura već dvije godine u središtu Šibenika ima iznajmljeni prostor za kojeg se uredno plaća najamnina, ali u njemu nitko ne radi, što je i vlasnici prostora sumnjivo.
Saznajemo da je pravna zastupnica Vita Nature Tina Drnjević, do koje nismo uspjeli doći. Navodno je Vita Natura tvrtka iz Francuske koja u Srbiji ima svoju poslovnicu preko koje se daju oglasi u hrvatskim tiskovinama.
(vjesnik)
Old 07.09.2009., 21:45   #3
pa nisi valjda mislio da ce to biti kako je prikazano na reklami?
takve su reklame uvjek, tako da se proda sto vise...
oxymoron69 is offline  
Old 07.09.2009., 21:46   #4
Možda traže potporanj. Nije vrag da bi se jagoda sama penjala. Pa nema tako čvrstu stabljiku.
Old 07.09.2009., 21:50   #5
I ja sam nasjela i naručila kad je to bilo aktualno :klap: Bila vesela kad su došle!

Mislila sam da će ići do nebaaaaaa!!!! Al nejdu nikamo. Imam ih u teglama s onim ljestvicama, plodove još nisam vidjela, jest da rastu nešto, al ne i do neba

Quote:
Barba Branko kaže: Pogledaj post
Evo kako te jagode, Mont Everest, izgledaju danas, nakon 4 mjeseca. One se penju, ali vodoravno!
No pa ipak ti se nekam penju , moje nejdu ni vodoravno ni okomito
Old 07.09.2009., 22:03   #6
Čekajte, Barba... ta fotka (koju ste nam objavili i na Gastronomiji) je štogod uznapredovala u visinu- dužinu... kamogod, ili?

Lako biste vi nju pridigli, ako rastu stabljike ko "iz vode". Navodnjavanje je riješeno vrlo elegantno, imaju lufta i tako da vam vrate te jagode...

Moje rajčice izrasle preko 2 m u visinu (dok ih nisam počeo sputavati), a krastavci i 5 metara... odoše iz prizemlja na kat uz užad, a preko kata na... potkrovlje! Pa ti vidi.

Da Maunt Everest...
Deedy is offline  
Old 07.09.2009., 22:10   #7
Quote:
oxymoron69 kaže: Pogledaj post
pa nisi valjda mislio da ce to biti kako je prikazano na reklami?
takve su reklame uvjek, tako da se proda sto vise...
Da upravo sam to mislio!

Fals advertaising je kažnjivo, neprofesionalno, nemoralno i bezobrazno!

Za takovo nešto nema opravdanja. Bit će da i ti nešto na jedan način reklamiraš, a prodaješ mačka u vreći. Šta misliš da je to pošteno? Takovo nešto, po meni nemože opravdati ni šalom, kako ti to pokušavaš!

To je preozbiljan problem danas.
Old 07.09.2009., 22:10   #8
Ne vidi se baš dobro al čini mi se da se protežu vriježe/vitice ili kako se to već kod jagoda zove prema ogradi. Probaj kraj svake zabit stap ili komad plastike da se penju po tome.
Al i bez toga, vjerujem da je to prenapuhano, nećeš sigurno dobit ono što oni tamo pišu...
Khufu is offline  
Old 08.09.2009., 12:11   #9
moje se penju stare su otprilike 3 miseca, visoke su negdi oko 1,20, krenu one i prema vise al su zavezane prema dole pa su se sad dobro isplele .i pazi ih se da nisu na prejakom suncu i vitru, kad su bile manje unili bi ih u stan cim bi zapuhalo, sad ih prekrijemo celofanom kad je nevrime.
gnjavež is offline  
Old 08.09.2009., 15:10   #10
Quote:
Da upravo sam to mislio!

Za takovo nešto nema opravdanja. Bit će da i ti nešto na jedan način reklamiraš, a prodaješ mačka u vreći. Šta misliš da je to pošteno? Takovo nešto, po meni nemože opravdati ni šalom, kako ti to pokušavaš!

Je. Samo ti sanjaj.
Old 08.09.2009., 16:19   #11
Quote:
Da upravo sam to mislio!

ne prodajem ja nista, naravno da nije posteno, ali takve su reklame uvjek, uvjek nesto vece ili bolje prikazu samo da se proda, jbg...
oxymoron69 is offline  
Old 08.09.2009., 22:03   #12
Quote:
Endimion17 kaže: Pogledaj post
Je. Samo ti sanjaj.
A ti se prijatelju probudi! I ti i takovi kao ti! Vi činite nukleus današnjeg katastrofičnog stanja!
Old 08.09.2009., 22:06   #13
Quote:
oxymoron69 kaže: Pogledaj post
ne prodajem ja nista, naravno da nije posteno, ali takve su reklame uvjek, uvjek nesto vece ili bolje prikazu samo da se proda, jbg...
Jednostavno pitanje tebi i tebi sličnima: Gdje je tu moral?A prije svega TEBI: da li si TI moralan pri takovom razmišljanju?
Old 08.09.2009., 22:29   #14
Quote:
Khufu kaže: Pogledaj post
Ne vidi se baš dobro al čini mi se da se protežu vriježe/vitice ili kako se to već kod jagoda zove prema ogradi. Probaj kraj svake zabit stap ili komad plastike da se penju po tome.
Al i bez toga, vjerujem da je to prenapuhano, nećeš sigurno dobit ono što oni tamo pišu...
Ti sebi zabodi štap... znaš gdje! Šta ne vidiš da ih ja od početka vezujem za ogradu? A te je*ene jagode se penju isključivo VODORAVNO. I ove koje sam ja vezao za ogradu razvijaju nove sadnice i razvijaju vlastito korijenje.
Old 08.09.2009., 22:36   #15
dobro i koji ku*ac ti sad hoces od nas? potvrdu da su te sje*bali? da jesu... sje*ali su te... kao i ostale koji su ti kupili... ni prvi ni zadnji put da se tako nesto dogodilo...
da otvorimo facebook grupu? ;(
Old 08.09.2009., 22:49   #16
Quote:
A ti se prijatelju probudi! I ti i takovi kao ti! Vi činite nukleus današnjeg katastrofičnog stanja!
Da se probudim iz čega? Iz svjesnosti o tome da se vara na sve strane i da ti tu ništa ne možeš poduzeti? To?
Old 08.09.2009., 22:57   #17
Quote:
scripta elegans fe kaže: Pogledaj post
dobro i koji ku*ac ti sad hoces od nas? potvrdu da su te sje*bali? da jesu... sje*ali su te... kao i ostale koji su ti kupili... ni prvi ni zadnji put da se tako nesto dogodilo...
da otvorimo facebook grupu? ;(
Sje*at će i tebe, ako nastaviš tako razmišljati. U tome je TVOJ problem. Ja nemam problema, samo želim iznijeti svoje loše iskustvo, kako i TI i TEBE slični nebi naje*ali!
Old 08.09.2009., 22:59   #18
Quote:
Endimion17 kaže: Pogledaj post
Da se probudim iz čega? Iz svjesnosti o tome da se vara na sve strane i da ti tu ništa ne možeš poduzeti? To?
Tebe varaju, prijatelju, jer im TI dopuštaš da te varaju!!!
Old 08.09.2009., 23:06   #19
Quote:
Tebe varaju, prijatelju, jer im TI dopuštaš da te varaju!!!
Ne, ja se ne povodim za ovakvim očitim mutnim akcijskim prodajama.
Old 08.09.2009., 23:07   #20
Quote:
Edminion17 kaže:
Je. Samo ti sanjaj
Pa zapravo u nekim slučajevima i je. Pojedini slučajevi false advertisinga mogu predstavljati kd obmanjivanja kupaca, a neki čak i kd prijevare.
looki is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:34.