|
|
21.10.2009., 15:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Auto Tim i Unichip
Ovim putem bi vas sve htio upoznati s poslovanjem tvrtke auto Tim, te njenim vlasnicima i djelatnicima.
U 8 mj. prošle godine u Alfu 156 V6 je ugrađen Unichip Q+, za koji su mi u Auto Timu dali račun samo za ugradnju (prvi minus), a prodali (očito) polovan uređaj. Auto od početka nije išao dobro i bacao je grešku motora, tako da je bilo potrebno drugo mapiranje na kojem je tek ubačena širokopojasna sonda (!!!).
Auto od 01.10.2008 do 15.3.2009 stoji u garaži, ne vozi se i pali se svakih tjedan dana. 20.03. registriram auto i 27.03. krenem na put, auto se ugasi pri 160 km/h i stane na granici s Italijom. Šlepa do ZG – 580 EUR.
U alfinom servisu u Sisku ustanovljuju da greška dolazi sa centrale, otvaraju je i pronalaze kvar. Zalemljuju spoj, skidaju Unichip i auto radi. Tek nakon 2 mjeseca sam saznao da je i Unichip tad riknuo. Auto Tim stručnjaci su cijelo vrijeme tvrdili da sve radi najnormalnije (drugi minus).
Dolazim u Auto Tim i objašnjavam situaciju, troškove itd. Oni ne jebu, ne može to biti do Unichipa, nema šanse, složićemo ga ponovno pa ćeš vidjeti...
I ja budala se dam nagovoriti, ali im kažem slijedeći put kad pukne guma da će ju oni platit.
Kasnije sam saznao i da su Damiru iz Dasteka tvrdili da sam ja kupio polovan Unichip i donio ga njima na ugradnju ! Bezobrazluk bez granica.
Dolazim po auto (ovaj puta ga je radio čuveni majstor Miha, a ne Gonzo) koji je btw bio tamo punih 10 dana (!) i auto izmapiran ima 205 KS po njihovim valjcima (218 KS je imao prije ugradnje bregastih) ! Sjedam u auto, odmah svjetli check engine, auto trokira, puca na usisu i na auspuhu i najnevjerojatnije od svega – ne ide s mjesta!
Sparkiram auto ispred firme i tak ga ostavim, zovem Damira u Dastek da dođe to skinut jer više neću imat posla s njima u Auto Timu. On dolazi, gleda, rihta, sve je isto i odlučimo skinut Unichip. Napominjem da je instalacija ostala, samo je stavljena umjesto Unichipa njegova brika.
Dan nakon tog sjedam u auto i ponovno trokiranje, ovaj puta i rad na 5 cilindara. Auto se ponovno ugasio i u servisu otvaraju centralu koja je ovaj put potpuno izgorila na 6. cilindru te na izlazima. Razlog je nestručna ugradnja, te krivo vučene žice na centralinu. Potpisana izjava ovlaštenog servisa kaže tako.
I sad tek kreće natezanje...
Troškovi zasada su:
4.000 kn Unichip
4.230 kn šlepa (580 EUR)
1.500 kn popravak
500 kn ponovno šlepa
7.300 kn nova centrala
UKUPNO 17.530 kn
U 100 navrata sam pokušao dobiti Igora kako bi se dogovorili i riješili stvar u tišini i bez natezanja. Bezuspješno. Ponudio sam opciju Auto Timu da vrate lovu od Unichipa i plate centralu ili ako ide na sud da će platiti sve troškove + rent-a-car za period koliko sam bez auta. Njima se živo j... i službeni odgovor koji sam dobio od voditelja servisa (Mario) je:
"Nije Unichip 100%, ali AKO JE onda se dogovori s Dastekom da plati!"
Šta dalje reći... To bi značilo isto kao da moj neki partner iz npr. Dubrovnika sjebe nešto na autu prilikom ugradnje alarma i kaže čovjeku da nek' mu to plati C-Mod jer su njihovi alarmi!
Samo da napomenem da sam se za Unichip odlučio čisto iz razloga da imam više mapa. Nikad ih nisam imao, kao i brojne druge funkcije koje bi s Unichipom trebale raditi (launch control npr.). Ovo dakle nije pljuvanje po uređaju nego čisto osvrt na jednu tipičnu balkansku firmu sa problemom nestručnosti i problemom u ponašanju.
Damir iz Dasteka mi danas prenosi poruku Igora iz auto Tima koji veli da ih boli k...., da imaju svoje odvjetnike i procjenitelje, kao i hrpu već tužbi i da radim kaj hoću.
Ovaj tjedan je angažiran sudski vještak koji će potvrditi priču iz servisa, te cijeli slučaj ide na sud. Više me nije briga koliko će sve koštati jer je čisto kao suza.
Ovim putem bi htio puno pozdraviti djelatnike Auto Tima – Maria i Igora, te im se zahvaliti na svemu i poželiti im sreću u daljnjem poslovanju.
Pošto vidim da je Miroslav Krlić, vlasnik Auto Tima, aktivan na forumu - jako me interesira i njegovo mišljenje, te da li je on osobno upoznat s ovim slučajem i da li je i njemu svejedno kako će završiti...
Zadnje uređivanje tryer : 23.10.2009. at 13:50.
|
|
|
21.10.2009., 18:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Ja si jednostavno nemrem pomoć - a koji te vrag tjerao ugrađivat to čudo? Mislio si uštedit na regi? Jeftino doći do konja? Na stranu krivica ili ne AutoTima - ali i dalje mi nije jasno što je tebi bilo? I to od svih piggy-back ECU baš Unichip. Pa što nisi bio baja pa se isprsio za Marelli 08 ili neku drugu elektroniku (kad već kažeš kako su i bregaste mjenjane).
Ne razumijem, pa da me ....
|
|
|
21.10.2009., 18:25
|
|
3.14159
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
CDRW kaže:
Ja si jednostavno nemrem pomoć - a koji te vrag tjerao ugrađivat to čudo? Mislio si uštedit na regi? Jeftino doći do konja? Na stranu krivica ili ne AutoTima - ali i dalje mi nije jasno što je tebi bilo? I to od svih piggy-back ECU baš Unichip. Pa što nisi bio baja pa se isprsio za Marelli 08 ili neku drugu elektroniku (kad već kažeš kako su i bregaste mjenjane).
|
Zapitaj se sljedeće... Ako su znali za MOGUĆE probleme sa ugradnjom takve vrste opreme u taj auto, TREBALI su obavijestiti investitora da mu to nije pametna investicija i da ne mogu garantirati za ispravnost... Svi mi griješimo, ali ovdje priča kliko vidim ide na sud... Znači netko je ozbiljno nešto zahebao...
|
21.10.2009., 18:30
|
|
let the music play
Registracija: Nov 2006.
|
nije li pravno gledano ak nemaš račun za taj unichip automatski pushing s tvoje strane ak ideš na sud 
|
|
|
21.10.2009., 18:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
nije mi praksa odgovarati na forumima i pogotovo na ovakve optuzbe al ajde... mogu i ja ednom 
Prvo, daj se ti sam sa sobom dgovori jel taj ovlasteni servis koji je dao dijagnozu Autocommerce ili neki u Sisku.
Jednom tvrdis jedno a drugi puta drugo. Ili ne znas gdje si sve bio?
Drugo, mene nema u servisu vec 6 mjeseci a sa Damirom se nisam cuo i vise od 6 mjeseci tak da ti i ova
konstatacija da sam ja nesto reko Damiru uopce ne stoji.
Trece, Samo jednom sam dobio upit i informaciju o tvom autu prije par mjeseci i Mariu sam prenio sta da radi i sta
da ti kaze. Ne vidim razloga zasto da se sastajem sa tobom kad znam sta hoces. A to je izvuci neke novce za
auto koji je neispravan od prije. Ni na kraj pameti mi nije bilo platiti i jednu kunu za kvrove koji nemaju nikakve veze
sa nama a jos manje sa UNICHIPOM. Vec ti je 6 puta receno da angaziras sudskog vjestaka koji to moze utvrditi.
Cetvrto, ugradnja i UNICHIP ti je bio preskup od Auto Tim-a pa si kupio rabljeni. Gdje i kako si ga dobio mene ne
zanima ali ne lazi da si ga kupio od Auto Tim-a kad nisi. No i taj rabljeni UNICHIP nije kriv za tvoje probleme.
Peto, mogao si napisati da je auto bio i kod Bertola i da je on stosta utvrdio sto nema veze sa UNICHIPOM.
Sesto, nasa jedina greska je sto nismo dobro provjerili ispravnost auta i elektronike jer se na kraju ispostavilo
da se po zicama cackalo uzduz i poprijeko, nadostukavalo i sta ti ja znam sta sve nije radilo.
No i to ti je receno ali ti i to zanemarujes.
Sedmo, da je stvar tak cista ti bi odavno mahal papirom sudskig vjestaka i dao predmet na sud.
Jedina satisfakcija ti je ostala pljuvanje po forumima.
BTW, jesi bio na nasem forumu, tam jos nisam nis procital o tebi i tvojim problemima  .
Ja sam ti logiran i na BMW, Honda i jos neke forume pa ako ti treba username i pass da i tamo
pljujes, samo reci  samo cisto sumnjam da budes jer tebe i tvoje poslovanje imaju vec mnogi
na piku al to sada nije predmet razgovora.
I samo da ti kazem da je to sve sto ces cuti od mene. U daljne diskusije se necu upustati jer
smatram da smo 100% u pravu jer da smo nesto mi sjebali, vjeruj mi da bi do sada vec sjedio
samnom na kavi gdje bi pokusali izgladiti stvar.
|
|
|
21.10.2009., 23:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
mislav kaže:
Dolazim po auto (ovaj puta ga je radio čuveni majstor Miha, a ne Gonzo) koji je btw bio tamo punih 10 dana (!)
|
miha ako je to miha alic sin slavnog slaveka alica glasovitog mehanicara s ovih prostora je cuveni majstor i sta ako je u auto timu radio samo deset dana pa nije mu to prvi posao.kolko ga znam a znam ga cijeli zivot izmedju ostalog sarafi od kad je prohodo sa starim radio je u renault servisu prije a najveca su mu strast trkaca vozila.jedno vrijeme je bio glavni mehanicar i vozac jednog racing tima.ne ulazim u slucaj al ne prdi da ti je miha shebo pilu
|
|
|
22.10.2009., 10:06
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
mislav kaže:
...
Troškovi zasada su:
4.000 kn Unichip
4.230 kn šlepa (580 EUR)
1.500 kn popravak
500 kn ponovno šlepa
7.300 kn nova centrala
UKUPNO 17.530 kn
|
Ovakve volim! To je to kad netko oće igračku, pa onda ju je i dobil. Ja sam imal često slučajeve:
P-BOX 12.000 kn
Šlepanje 3.000 kn
Turbina 7.000 kn
Šlepanje 3.000 kn
Glava motora 9.000kn
...
Ukupno: Neprocjenjivo
Gle stari, nemreš nabrijavat pilu, vozit se ko manijak i to čak možda i street race, a da ti to netko sponzorira kroz garanciju ili svoj trošak.
Ak si frajer, onda plati i vozi, odnosno budi korektan pa šuti.
Ali nitko ti ne brani da cendraš pa i javno.
P.S. I pazi u zavoju, ipak bi mi te bilo žal.
|
|
|
22.10.2009., 10:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Igor.K kaže:
nije mi praksa odgovarati na forumima i pogotovo na ovakve optuzbe al ajde... mogu i ja ednom 
Prvo, daj se ti sam sa sobom dgovori jel taj ovlasteni servis koji je dao dijagnozu Autocommerce ili neki u Sisku.
Jednom tvrdis jedno a drugi puta drugo. Ili ne znas gdje si sve bio?
Drugo, mene nema u servisu vec 6 mjeseci a sa Damirom se nisam cuo i vise od 6 mjeseci tak da ti i ova
konstatacija da sam ja nesto reko Damiru uopce ne stoji.
Trece, Samo jednom sam dobio upit i informaciju o tvom autu prije par mjeseci i Mariu sam prenio sta da radi i sta
da ti kaze. Ne vidim razloga zasto da se sastajem sa tobom kad znam sta hoces. A to je izvuci neke novce za
auto koji je neispravan od prije. Ni na kraj pameti mi nije bilo platiti i jednu kunu za kvrove koji nemaju nikakve veze
sa nama a jos manje sa UNICHIPOM. Vec ti je 6 puta receno da angaziras sudskog vjestaka koji to moze utvrditi.
Cetvrto, ugradnja i UNICHIP ti je bio preskup od Auto Tim-a pa si kupio rabljeni. Gdje i kako si ga dobio mene ne
zanima ali ne lazi da si ga kupio od Auto Tim-a kad nisi. No i taj rabljeni UNICHIP nije kriv za tvoje probleme.
Peto, mogao si napisati da je auto bio i kod Bertola i da je on stosta utvrdio sto nema veze sa UNICHIPOM.
Sesto, nasa jedina greska je sto nismo dobro provjerili ispravnost auta i elektronike jer se na kraju ispostavilo
da se po zicama cackalo uzduz i poprijeko, nadostukavalo i sta ti ja znam sta sve nije radilo.
No i to ti je receno ali ti i to zanemarujes.
Sedmo, da je stvar tak cista ti bi odavno mahal papirom sudskig vjestaka i dao predmet na sud.
Jedina satisfakcija ti je ostala pljuvanje po forumima.
BTW, jesi bio na nasem forumu, tam jos nisam nis procital o tebi i tvojim problemima  .
Ja sam ti logiran i na BMW, Honda i jos neke forume pa ako ti treba username i pass da i tamo
pljujes, samo reci  samo cisto sumnjam da budes jer tebe i tvoje poslovanje imaju vec mnogi
na piku al to sada nije predmet razgovora.
I samo da ti kazem da je to sve sto ces cuti od mene. U daljne diskusije se necu upustati jer
smatram da smo 100% u pravu jer da smo nesto mi sjebali, vjeruj mi da bi do sada vec sjedio
samnom na kavi gdje bi pokusali izgladiti stvar.
|
E da znaš da ćeš samo zbog ovog svog komentara koji ti stvarno nije trebao i optužbi da ja lažem imati velikih problema. Prvo sa poreznom upravom i državnim inspektoratom zbog neizdavanja računa za uređaj koji je KOD VAS kupljen, OK?
1. Bio sam dvaput u servisu kao što se i vidi iz teksta, jer je auto dvaput riknuo - prvi put u Autocommercu, drugi put kod Barića u Sisku
2. c/p razgovora s Damirom iz Dasteka:
"koliko sam s Mariom zadnje razgovarao da Igora baš briga za sve a kao i advokata i procjenitelja imaju vec odavno i vec su oguglali na tužbe a zna se u kojoj državi živimo i kako to sve ide"
3. Ako je auto neispravan bio odprije, onda se on NE RADI jel tako?
4. Oko "rabljenog" Unichipa bolje da porazgovaraš sa svojim djelatnicima. Tu ne krivim tebe, moguće da bez tvog znanja prodaju i ispod pulta.
5. Kod bertola su auto vozili Auto Timovi djelatnici, dakle ako nešto nije valjalo moglo se odustati od posla ne? Ja sam upoznat jedino s tim da se blokada nije mogla software-ski pomaknuti.
6. Slika instalacije Unichipa je ispod, čisto da ljudi vide kako se to u Auto Timu radi
7. Jedini razlog zbog kojeg to sad tek ide je da mi se Damir redovno javljao i obećavao da će srediti situaciju. Mariu sam rekao u 5. mj. da nije problem za sudskog vještaka uopće.
8. Ovaj dječji komentar o MOM poslovanju neću ni komentirati
Sretno!
Zadnje uređivanje mislav : 22.10.2009. at 10:58.
|
|
|
22.10.2009., 10:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2003.
|
Nažalost mislim da mu (a i svima drugima koji ti ne daju račun), možeš staviti soli na rep. Koji državni inspektorat? Meni su se smijali!! Kako ćeš dokazati da si kupio nešto kod Pere, Marka, Janka ako nemaš račun?
|
|
|
22.10.2009., 10:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
 hebeno...
|
22.10.2009., 11:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovo je savršen primjer stručnosti...  Takav kabel se koristi za pegle i druge kućanske uređaje.
[IMG]  [/IMG]
|
|
|
22.10.2009., 11:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
CDRW kaže:
|
Ja ne razumijem nesto drugo;imao sam jos 99g. bas tu alfu 156 V6,auto ide ko zmaj i ne kuzim koju ti veliku razliku dobijes kad nadrkas takav auto s 192 na 205 ks.Ajde da to ide onda na 230ks pa bi reko,al ovak....
|
|
|
22.10.2009., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Hrc kaže:
Nažalost mislim da mu (a i svima drugima koji ti ne daju račun), možeš staviti soli na rep. Koji državni inspektorat? Meni su se smijali!! Kako ćeš dokazati da si kupio nešto kod Pere, Marka, Janka ako nemaš račun?
|
uređaj u cijeloj priči nije toliko ni bitan, postoji račun za ugradnju koja je i uzrokovala sve to
|
|
|
22.10.2009., 11:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
g33 kaže:
Ja ne razumijem nesto drugo;imao sam jos 99g. bas tu alfu 156 V6,auto ide ko zmaj i ne kuzim koju ti veliku razliku dobijes kad nadrkas takav auto s 192 na 205 ks.Ajde da to ide onda na 230ks pa bi reko,al ovak....
|
Nije se mojom željom došlo do 205 KS. napisao sam koliko je izmjereno prije Unichipa...računaj.
|
|
|
22.10.2009., 11:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
mislav kaže:
Nije se mojom željom došlo do 205 KS. napisao sam koliko je izmjereno prije Unichipa...računaj.
|
Ma znam,al opće je poznato da iz atmosferskog benzinca nemreš bog zna kaj izvuc.
Kad smo vec kod tog mozda je to moja (bivsa) alfa,tko zna gdje je zavrsila.
Cosmo plava,99g.,alu 17" ATP?
|
|
|
22.10.2009., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
g33 kaže:
|
Ma na pisao sam u zadnjoj rečenici - ne razumijem da me jebeš. Još da je otišao Janu u Autodeltu pa da STVARNO naprave nešto od tog Busso motora ili da je pitao Noviteca ili bilo koga renomiranog - ali ovakva sranja tipa P-box, Unichip, unlimeted tuning ..... to je van bilo kakve pameti. Pogotovo što ta Alfa ima Bosch Motronic 2.1 ili 3.1 unutra - stariji tip ECU-a koji se danas remapira po želji. Nikakav piggyback i slične gluposti.
|
|
|
22.10.2009., 11:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2003.
|
Ništa od toga nije bitno šta je trebao ili gdje je trebao. Bitno je šta je netko napravio i kako je napravio. A još bitnije je da to popravi, ako nije dobro napravio. Ili mu nadoknadi štetu koja mu je stvorena. Mislim da će se ljudi sve više i više odlučivati na tužbe automehaničarima jer ovo šta rade (i kako se na razno razne načine izvlače), stvarno nije normalno a niti jedan kvar na autu više nije bez bar 1000 kuna ruke + dijelovi 1000+ kuna i gubitka cijelog dana.
|
|
|
22.10.2009., 16:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Kolega HRC - ako je nešto generalno sranje - ko kronično lokanje, heroin, kokain ..... pa ne treba bit nuklearni fizičar za skontat da će to I TEBI napravit nekakvu štetu ako kreneš s konzumacijom istog.
Šta sam htio reći - po dalekovodu se ne piša. Auto se ne čipira. Amen.
|
|
|
22.10.2009., 16:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
reko sam da necu vise al jos samo ovo...
1. Racun za UNICHIP nije izdan jer nije kupljen od Auto Tima
2. Daj vise napisi gdje i kako si nabavio UNICHIP jer vidim da vec i sam polako priznajes neke stvari
( i ne zaboravi da u svim prostorijama i parkiralistu imam video nadzor) usput napisi i koliko
si ga platio...
3. Da je kriv UNICHIP ili nestrucna ugradnja zar ne mislis da bi centralina krepala vec pri
instalaciji a ne mjesec dana poslije? )
Malo se stisaj.... nisi u pravu.... znas to i sam...
|
|
|
22.10.2009., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Igor.K kaže:
reko sam da necu vise al jos samo ovo...
1. Racun za UNICHIP nije izdan jer nije kupljen od Auto Tima
2. Daj vise napisi gdje i kako si nabavio UNICHIP jer vidim da vec i sam polako priznajes neke stvari
( i ne zaboravi da u svim prostorijama i parkiralistu imam video nadzor) usput napisi i koliko
si ga platio...
3. Da je kriv UNICHIP ili nestrucna ugradnja zar ne mislis da bi centralina krepala vec pri
instalaciji a ne mjesec dana poslije? )
Malo se stisaj.... nisi u pravu.... znas to i sam...
|
1. Goran i Mario su bili prisutni kod dogovora kao i kod plaćanja. Hoćeš sad da te Goran nazove i kaže ti otkud Unichip?
2. 4.000 kn je predano Mariu na Vašem pultu
3. Dvaput kad je Unichip bio gore, dvaput je centralina krepala. Zbog nestručne ugradnje - to je dijagnoza ovlaštenog servisa. Unichip je sad skinut i auto već 3 mj. bez greške vozi na centrali od 3.2 V6. Isto tako u međuvremenu između prvog popravka i vašeg ponovnog slaganja Unichipa je auto najnormalnije vozio mjesec i pol dana. Malo čudno, ne?
Iskreno, imao si vremena već se angažirati i ako ništa nazvati i pitati kako i zašto kad mi je auto stao na granici s Italijom i kad sam se jebao sa šlepom cijeli dan. Riknuo je Unichip i riknula je centrala. Slučajno u isto vrijeme jel?!
Nije te tada zanimalo, pa pretpostavljam da te ni sada ne zanima. A i imati ćeš prilike o tome razgovarati sa za to nadležnima. Do tada sebe uvjeri u nekakvu priču koja ti god paše i uživaj.
Pusa
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:14.
|
|
|
|