|
|
13.11.2009., 16:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Mio Moov M300 (ne stavljajte piratske linkove za mape)
Pozdrav,
zanima me kakav je uređaj Mio moov M3oo? Prilikom kupovine ima kartu RH i Bosne. Može li se otključati, mogu li se dodavati druge karte, kakve su mu općenito mogućnosti, itd...?
Isplati li ga se uzeti, navodno mu je cijena oko 500-600 kn.
|
|
|
13.11.2009., 16:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Sta nema tema o navigaciji?
|
|
|
13.11.2009., 16:53
|
|
GPS korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
cabell kaže:
Pozdrav,
zanima me kakav je uređaj Mio moov M3oo? Prilikom kupovine ima kartu RH i Bosne. Može li se otključati, mogu li se dodavati druge karte, kakve su mu općenito mogućnosti, itd...?
Isplati li ga se uzeti, navodno mu je cijena oko 500-600 kn.
|
Može se otključati, ali na internoj memoriji nema mjesta za instalaciju i pokretanje drugih navigacinih aplikacija sa pripadajućim kartama, a uređaj nema SD slot za SD karticu s koje bi mogao upgoniti druge aplikacije. Znači da ćeš moći vršiti samo instalaciju updatea za ove karte koje su ti u uređaju i eventualno dokupiti neke do maksimalne ispunjenosti memorije.
Interna memorija je velika 1GB što nije dovoljno za instalaciju niti jedne od poznatijih navigacionih aplikacija sa kartama cijele EU.
|
13.11.2009., 18:49
|
|
YUGOnostalgičar
Registracija: Nov 2008.
|
daj koju kunu više i uzmi TomTom GO 730...meni je super 
|
|
|
13.11.2009., 19:29
|
|
GPS korisnik
|
Quote:
yugoman kaže:
|
Onda bi trebao isprobati i druge navigacije, pa bi vidio što je super. 
|
13.11.2009., 21:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
yugoman kaže:
|
Pokriveni kvalitetno veci gradovi. Ostalo slabo
Bolje
http://www.links.hr/index.php?option...kl=900.000.039
|
|
|
13.11.2009., 21:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
yugoman kaže:
|
Slažem se, ali ovaj uređaj daje T-com uz produženje ugovora za 1 kn, pa mi se učinilo primamljivo...
|
|
|
13.11.2009., 23:37
|
|
GPS korisnik
|
Quote:
Dambo kaže:
|
Mislim da ih više nema za kupiti. Neki dan je jedan moj kolega prevrnuo cijelu HR u potrazi za bilo kojim uređajem iz serije 3xx, ali ga nije našao iako je na dosta web shopova označeno da ga imaju u ponudi. No nakon direktnog poziva i provjere, svi kažu da ga nemaju, ali da još nisu ažurirali stranicu. Kako uređaj nije pronašao u HR, onda ga je pokušao naći preko web shopova u SLO i u IT, ali jednako neuspješno. Šteta jer su to bili odlični uređaji. 
|
16.11.2009., 21:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Mio Moov M300
Dakle radi se o gps navigaciji koja je trenutno u t-com ponudi. Dali se mogu skinut (ako mogu odkuda) ubacit karte ostalih dijelova europe jel vidim da ima samo kartu HR i BiH? I dali se to upće isplati uzmat za 1kn uz produženje max adsl pretplate 18 mjeseci?
|
|
|
16.11.2009., 21:43
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2007.
|
Vjerojatno stvar gledista. uredjaj vjerojatno ima Mireo karte i program, sto je najbolje za HR trenutno.
(zakljucujem po onom HR+BIH)
A opet mozes prec na drugog providera i ustedit za GPS na razlici cijene.Al onda tu igra cash kod kupnje GPS-a.
Edit:
Tek sad vidim da je uredjaj Mio. Mio ima dobru community podrsku, i dalo bi se izmislit nesto i za Evropu. Ako nista drugo kupnjim Mireo VIA GPS Europe paketa.
Zadnje uređivanje occasional : 16.11.2009. at 21:58.
|
|
|
16.11.2009., 22:29
|
|
GPS korisnik
|
Quote:
K i D24 kaže:
Dakle radi se o gps navigaciji koja je trenutno u t-com ponudi. Dali se mogu skinut (ako mogu odkuda) ubacit karte ostalih dijelova europe jel vidim da ima samo kartu HR i BiH? I dali se to upće isplati uzmat za 1kn uz produženje max adsl pretplate 18 mjeseci?
|
Ne bi te ubilo da umjesto otvaranja novih topica malo potražiš po PDF-u da li postoji već otvoren topic na istu temu. Drugi put ćeš se čuditi zašto ti nitko ne odgovara, a zapravo se nikome ne da pisati po stoti put stalno iste odgovore. 
|
18.11.2009., 19:41
|
|
Registrirani korisnik
|
T com je pobrao sve sa skladišta i uvaljuje ljudima nešto nalik navlakuši (valjda ce me doma otpeljat kad cugnem dve-tri previše) 
|
|
|
19.11.2009., 20:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Mio Moov 300
ja dobio danas uz produljenje ADSL-a na 18 mjeseci.
spojivši je na komp.. kolko vidim memorije ima 2 GB (iako je u specifikacijama deklarirana navigacija kao 1 GB), a kako su karte Hrv i Bosne već instalirane... na MioMore Deskotop programu (CD)... veli da je slobodno još 1714 MB z amape.
nekom logikom trebalo bi biti prostora dovoljno za još nekoliko potrebnih mapa, a ak bi se to tak dalo instalirat ... onda mi se čini da cijela priča jest itekako zanimljiva za 1 kn ?!
bacam se u potragu odgovarajućih verzija mapa  pa javim
ak neko ima već hint za to.. slobodno javi :-)
|
|
|
19.11.2009., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
|
spojivši je na komp.. kolko vidim memorije ima 2 GB (iako je u specifikacijama deklarirana navigacija kao 1 GB), a kako su karte Hrv i Bosne već instalirane... na MioMore Deskotop programu (CD)... veli da je slobodno još 1714 MB z amape.
nekom logikom trebalo bi biti prostora dovoljno za još nekoliko potrebnih mapa, a ak bi se to tak dalo instalirat ... onda mi se čini da cijela priča jest itekako zanimljiva za 1 kn ?!
bacam se u potragu odgovarajućih verzija mapa pa javim
|
|
|
19.11.2009., 21:21
|
|
Moderator
Registracija: Dec 2007.
|
Evo i moj otac se zanima za to. Brat ima garmin nuvi nemam pojma koji broj i solidna je navigacija. Jel ovaj mio puno lošiji od garmina? (mada ne znam koji je broj, ali koštao je 1800kn sa Hrv i okolicom i Europom).
|
|
|
19.11.2009., 21:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Pomalo_zbunjen kaže:
bacam se u potragu odgovarajućih verzija mapa pa javim
|
da se malo nadopunim... na priloženom CDu kolko vidim ima većina karata zemalja europe... i red veličine , npr. austrija je cca 40 MB (.cpf file), što bi trebalo značiti da ima dovoljno mjesta za poinstalirati za većinu korisnika dovoljno zemalja.
e sad.. kolko vidim.. problem nastaje u dvije stvari:
1. naziv filea sa kartom za hrv je "croatia_mr_200906_eeu.cpf"
pretpostavljam da je 200906 - godina i mjesec, a ovo eeu.. east Europe.... što bi trebalo označavat MR.. nemam pojma....
za razliku od austrije za koju se file zove.. "austria_ta_200902.cpf"...
dakle.. osnovna razlika je ta/mr.. što ne mogu pretpostavit što označava... starost karte?.. i ne znam kolko problematično ono .. eeu
2. problem je crack :-) i postupak :-)
|
|
|
19.11.2009., 21:39
|
|
Moderator
Registracija: Dec 2007.
|
Mislim da je moj brat bio instalirao neku ne orginal verziju i onda mu se navigacija znala smrznuti. Mjeri brzinu ali ne pomiče se auto više na karti. odkad je to makno i instalirao oriđiđi nema više problema. Tak da ti ja iz svog iskustva ne bi preporučio krekirane izvedbe.
|
|
|
19.11.2009., 21:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
danijel983 kaže:
Mislim da je moj brat bio instalirao neku ne orginal verziju i onda mu se navigacija znala smrznuti. Mjeri brzinu ali ne pomiče se auto više na karti. odkad je to makno i instalirao oriđiđi nema više problema. Tak da ti ja iz svog iskustva ne bi preporučio krekirane izvedbe.
|
ako sam dobro shvatio... hr+eu karta je cca 1600 kn 
|
|
|
20.11.2009., 07:08
|
|
autostoper s iskustvom
Registracija: Feb 2005.
|
ajd javi jesi li instalirao i EU karte?
|
20.11.2009., 08:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Pomalo_zbunjen kaže:
dakle.. osnovna razlika je ta/mr.. što ne mogu pretpostavit što označava... starost karte?.. i ne znam kolko problematično ono .. eeu
|
negdi nađoh... Navigation Software and Maps: MioMap and Tele Atlas Maps...
što bi se dalo zaključit da ovo "ta" u nazivu filea znači TeleAtlas mape?
EDIT: "mr"= mireo ??
Zadnje uređivanje Pomalo_zbunjen : 20.11.2009. at 08:45.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:34.
|
|
|
|