Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.04.2010., 20:29   #1
Question Centrifuga ne radi

Bok...
Imam perilicu Candy CTI 453 T - stara 10 godina. Kod zadnjeg pranja se centrifuga nije htjela isključiti. Nakon gašenja mašine kod slijedečeg pranja centrifuga više ne radi. Sve ostalo je OK. Provjerio sam motor direktnim spajanjem i centrifuga radi. Promjenjen programator ali bez uspjeha.
Ima li netko kakvu ideju što još utječe na rad centrifuge.
Unaprijed hvala na pomoći....
kobrazag is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2010., 20:46   #2
provjeri presostat ili hidrostat sve upućuje na to.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2010., 21:10   #3
Misliš na kontrolu nivoa vode u bubnju ?
kobrazag is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2010., 21:22   #4
da presostat mora kliknut kad puhneš u njega moguće da su se zapekli kontakti ili uopće ne reagira. Postoji još i prekidač koji isključuje centrifugu pa pogledaj i njega da se nije tamo nešto dogodilo.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2010., 21:32   #5
hvala , budem to provjerio pa javim
kobrazag is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2010., 21:30   #6
Probao sam kvrgu kaj kontrolira nivo vode i škljocne kad puhnem pa opet kada maknem usta. Na programu gdje bi trebala centrifugirati ja sam puhnuo u cjevčicu i nije bilo efekta. Ima li na mašini još neki sklop koji regulira dužinu centrifugiranja ili slično. Kod zadnjeg pranja se nije htjela isključiti nego sam morao ugasiti mašinu i nakon toga centrifuga više ne radi. Promjenio sam ležajeve na bubnju, motoru ,očistio kamenac i sada ju naprosto moram srediti do kraja.
Još neka sugestija ...savjet ....
kobrazag is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2010., 22:42   #7
Quote:
kobrazag kaže: Pogledaj post
Probao sam kvrgu kaj kontrolira nivo vode i škljocne kad puhnem pa opet kada maknem usta. Na programu gdje bi trebala centrifugirati ja sam puhnuo u cjevčicu i nije bilo efekta. Ima li na mašini još neki sklop koji regulira dužinu centrifugiranja ili slično. Kod zadnjeg pranja se nije htjela isključiti nego sam morao ugasiti mašinu i nakon toga centrifuga više ne radi. Promjenio sam ležajeve na bubnju, motoru ,očistio kamenac i sada ju naprosto moram srediti do kraja.
Još neka sugestija ...savjet ....
programator si kažeš promjenio ili...
Nemoj puhati u presostat nego u cjevčicu koja vodi do njega jer je možda ona zaštopana, centrifuga se ne uključuje ako ima vode u mašini.
koka36 is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2010., 17:57   #8
Kupio sam novi programator u candy servisu u Zagorskoj. Znaš li gdje bi se nabavila shema ? Motor sam probao spajajući se direktno na motor ali sada ću provjeriti žicu po žicu da nemam neki prekid. Čudna stvar. Muči me što je zadnji puta radila bez prekida i to me navelo na programator....
kobrazag is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2010., 18:46   #9
E stari ne kužim te ..prvo si reko da si promijenio programator , isprobao motor itd ... i sad opet veliš da si kupio programator.Shemu potraži na : www bihze.com
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2010., 23:25   #10
mozda pumpa za vodu?
m111 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2010., 10:17   #11
pa kaže da je i pumpu isprobao . radi.
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2010., 12:34   #12
Promjenio sam programator kao što sam napisao na početku.. Ovo niže sam napisao jer me koka36 ponovo pitao. Pumpa izbaci vodu , jer gledam mlaz i OK je. Pokušati ću pogledati za shemu na predloženu adresu. Hvala i javim kako napreduje moj križni put.
kobrazag is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2010., 19:02   #13
Quote:
kobrazag kaže: Pogledaj post
Promjenio sam programator kao što sam napisao na početku.. Ovo niže sam napisao jer me koka36 ponovo pitao. Pumpa izbaci vodu , jer gledam mlaz i OK je. Pokušati ću pogledati za shemu na predloženu adresu. Hvala i javim kako napreduje moj križni put.
Upravo slušam centrifugu kako se veselo vrti. Kvar je bio u hidrostatu , zaljepljeni kontakti 12 i 13. Dva tri dobra udarca i proradio je. Ipak ga budem kupio jer je ostao prelazni otpor od 2 ohma što znači da je kontakt stradao. Stvarno nije dovoljno čuti da hidrostat preklapa nego ga treba izmjeriti. Moram priznati da sam i dosta naučio.
Hvala svima na pomoći.
kobrazag is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:53.