Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.05.2010., 14:34   #1
D.Butković, JL 15.05.10. - "Tito brutalan komunistički diktator"

Pročitao sam jučer u Jutarnjem listu kolumnu Davora Butkovića.
Iako ljevičarski nastrojen, doslovce je napisao - U hrvatskom društvu najveće probleme čine dvije grupe ljudi. Jedni koji veličaju NDH i negiraju njen zločinački karakter, i drugi koji opravdavaju masovna ubojstva na Križnom putu, a što je potpuno nemoralno.

Osim toga navodi i da je Tito bio brutalan komunistički diktator.

Iako ima nekih navoda koji su po meni pogrešni (posebno nejasan stav oko promjene imena Trga Maršala Tita), mogu reći da malo po malo i moderna ljevica (ne ona stara jugo komunistička) stvari počinje stavljati na svoje mjesto.

Bravo Butkoviću.
bomac is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 14:49   #2
ja ne kuzim koji je poriv koji tjera ljude da kroz novinske tekstove, kao i kroz razne rasprave prekapaju po kostima.

ok, Butkovicu se ne cudim. Njegova razina kreativnosti i prokreacije je na tako niskoj razini, da njegov sms-interview sa navodnim premijerom govori vise od cijelog eseja. Taj nikad nije i nece napraviti nesto novo, pokazati neki novi put i sl...

sto se tice Tita, njega eto sve vise razumijem, kao sto sve vise razumijem i Tudjmana... jednostavno, za ove narode na ovim prostorima, jedino ispada da diktature osiguravaju mir. Bilo to Bec/Budimpesta, bio to Tito, bio to Frnja...
Taroth is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 14:58   #3
Quote:
bomac kaže: Pogledaj post
Iako ljevičarski nastrojen, doslovce je napisao - U hrvatskom društvu najveće probleme čine dvije grupe ljudi. Jedni koji veličaju NDH i negiraju njen zločinački karakter, i drugi koji opravdavaju masovna ubojstva na Križnom putu, a što je potpuno nemoralno.

Iako ima nekih navoda koji su po meni pogrešni (posebno nejasan stav oko promjene imena Trga Maršala Tita), mogu reći da malo po malo i moderna ljevica (ne ona stara jugo komunistička) stvari počinje stavljati na svoje mjesto.

Bravo Butkoviću.
Hrvatska ljevica je to znala. Samo je trebalo iznaći snage i pročitati. Ništa više.
Danchy55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 15:01   #4
Dabogda da je ona tkz. Tuđmanova diktatura potrajala nekako sam bio slobodniji,ponosniji nego danas u demokraciji.
Old 16.05.2010., 15:15   #5
Quote:

Bravo Butkoviću.

E ovo je školski primjer manipulacije. Citira samo prvi dio izjave i na osnovu toga izvlači zaključak. Akad se citira cijela Butkovićeva rečenica mnogi će biti mnogo manje oduševljeni.

A cijela rečenica glasi ovako:

"Mit je da je Tito bio omiljeni vođa. Činjenica je da je bio okrutni diktator koji je morao znati za Bleiburg. Činjenica je, međutim, da je bio i uspješan državnik i da je mnogo učinio za hrvatsku nacionalnu stvar. Tek kad se počne razgovarati u kontekstima činjenica, svibanj više neće biti najmorbidniji mjesec u Hrvatskoj".

link za cijeli cijeli tekst

http://www.jutarnji.hr/bleiburski-zl...ki-rat/772663/
Bulmez is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 15:18   #6
Koliko god Bljutković provlačio neke negativne pojave vezane uz partizansko-komunističku krvavu diktaturu, tekst je apologija partizanštine.

Sa onim poznatim bedastim falsifikatorskim podvalama kakom bi mi eto stradali da nije bilo Titovih partizana.
Eugen Savojski is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 15:47   #7
Quote:
Taroth kaže: Pogledaj post
ja ne kuzim koji je poriv koji tjera ljude da kroz novinske tekstove, kao i kroz razne rasprave prekapaju po kostima.

ok, Butkovicu se ne cudim. Njegova razina kreativnosti i prokreacije je na tako niskoj razini, da njegov sms-interview sa navodnim premijerom govori vise od cijelog eseja. Taj nikad nije i nece napraviti nesto novo, pokazati neki novi put i sl...

sto se tice Tita, njega eto sve vise razumijem, kao sto sve vise razumijem i Tudjmana... jednostavno, za ove narode na ovim prostorima, jedino ispada da diktature osiguravaju mir. Bilo to Bec/Budimpesta, bio to Tito, bio to Frnja...
Da je netko ovo napisao za žrtve holokausta ili Jasenovca, bio bi okrivljen za antisemitizam i fašizam.
Stoga se postavlja pitanje, zašto je odavanje počasti nevinim ubijenim ljudima u Jasenovcu i Aušvicu dužno poštovanje žrtvama, a odavanje počasti pobijenim nevinim ljudima na Križnom putu "prekapanje po kostima"?

Evo i odgovora - zato jer neki još uvijek žive u 45-toj i smatraju da je opravdano ubijati ljude radi političke pripadnosti.

Osim toga, termin "prekapanje po kostima" je sam za sebe uvredljiv i odaje prikrivenu mržnju onoga koji ga izgovara, a također mu niti ne služi na čast.

Ali svašta papir (tipkovnica) trpi ....
bomac is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 15:52   #8
Quote:
Bulmez kaže: Pogledaj post
E ovo je školski primjer manipulacije. Citira samo prvi dio izjave i na osnovu toga izvlači zaključak. Akad se citira cijela Butkovićeva rečenica mnogi će biti mnogo manje oduševljeni.

A cijela rečenica glasi ovako:

"Mit je da je Tito bio omiljeni vođa. Činjenica je da je bio okrutni diktator koji je morao znati za Bleiburg. Činjenica je, međutim, da je bio i uspješan državnik i da je mnogo učinio za hrvatsku nacionalnu stvar. Tek kad se počne razgovarati u kontekstima činjenica, svibanj više neće biti najmorbidniji mjesec u Hrvatskoj".

link za cijeli cijeli tekst

Bulmez, okrivljavaš me za manipulaciju, a sam vadiš iz konteksta moje riječi.

U svom postu sam lijepo naveo da postoje stavovi izrečeni u tom članku sa kojima se ne slažem, ali nisam išao u detalje, jer bi tada post imao deset stranica.

Rezime cijelog članka je upravo takava - Tito ima povijesnih zasluga i to nije upitno, ali se radilo o komunističkom diktatoru koji je pobio masu ljudi.
Nadalje, oni koji to opravdavaju čine nemorano djelo.
To je bit teksta i to predstavlja jedan veliki iskorak za ljevicu u pravcu pohrvaćivanja i odbacivanja jugokomunizma kao backgrounda.
Ako pripadaš novijoj generaciji ljevičara koji odbacuju jugo komunizam to ćeš shvatiti, u suprotnom nećeš i ostat ćeš i dalje "na Bleiburškoj ledini sa šmajserom uperenim u razoružane ljude" kako je lijepo mentalno stanje brojnih naših ljevičara opisao jedan naš uvaženi akademik.

Inače evo još jednog citata iz članka:

Određeni dio hrvatskog nacionalnog korpusa - a nije riječ o starcima i nostalgičarima - i dalje smatra kako je NDH, barem u pojedinim elementima, bila bolja od Titove Jugoslavije. Jedan drugi dio hrvatskog nacionalnog korpusa ne želi se suočiti s činjenicom da je Titov sustav po mnogočemu bio zločinački.
bomac is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 15:52   #9
Quote:

Bravo Butkoviću.
iako je to istina on je zadnja osoba koja može govoriti o nemoralu
stirovaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 15:56   #10
Quote:
Taroth kaže: Pogledaj post

pa nemoj baš to uspoređivati,Beč nikad nije provodio zločine kao stari zločinac sa PETOKRAKOM
stirovaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 16:09   #11
Quote:
Da je netko ovo napisao za žrtve holokausta ili Jasenovca, bio bi okrivljen za antisemitizam i fašizam.
Stoga se postavlja pitanje, zašto je odavanje počasti nevinim ubijenim ljudima u Jasenovcu i Aušvicu dužno poštovanje žrtvama, a odavanje počasti pobijenim nevinim ljudima na Križnom putu "prekapanje po kostima"?

Evo i odgovora - zato jer neki još uvijek žive u 45-toj i smatraju da je opravdano ubijati ljude radi političke pripadnosti.

Osim toga, termin "prekapanje po kostima" je sam za sebe uvredljiv i odaje prikrivenu mržnju onoga koji ga izgovara, a također mu niti ne služi na čast.

Ali svašta papir (tipkovnica) trpi ....
zato sto to sluzi u dnevno-politicke svrhe, buildanje novinarske tiraze, dizanje tenzija i sl...

jednostavno, ne vjerujem u butkovicevu iskrenost i to je to. tko o cemu - butkovic o zrtvama, a zna se koliko je JL cesto pristran.

i ne, ne zivim u 45'toj, nego butkovic. Ne mislim da se ljude smije ubijati radi politicke pripadnosti.
No, da cu biti blazi sto se tice holokausta, necu.
evo, i na forumu cu slobodno reci da je službena politika države Izrael prema palestincima ista onakva kakva je bila njemacka prema židovima, samo što sada ima previše medija, pa se ne mogu neke stvar baš otvoreno raditi...
Taroth is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 16:14   #12
Quote:
stirovaca kaže: Pogledaj post
pa nemoj baš to uspoređivati,Beč nikad nije provodio zločine kao stari zločinac sa PETOKRAKOM
nisu.. ali nisu ni bili neke dobrice
Taroth is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 18:50   #13
Quote:
Ako pripadaš novijoj generaciji ljevičara koji odbacuju jugo komunizam to ćeš shvatiti, u suprotnom nećeš i ostat ćeš i dalje "na Bleiburškoj ledini sa šmajserom uperenim u razoružane ljude" kako je lijepo mentalno stanje brojnih naših ljevičara opisao jedan naš uvaženi akademik.
[/B].[/U]

Kakav jugo komunizam, i Juga i komunizam su mrtvi i ne vratili se više. To ti je kao teorija evolucije, ono što je nesposobno da opstane, to izumire i ne treba ga žaliti. Nisam ti ja ni ljevičar ni desničar, zapravo mogu biti i jedno i drugo po potrebi.

Mnogi mene ne razumiju. Recimo kad je u pitanju koje stranke preferiram da su na vlasti, ja sam za nekakav centar sa blagim nagibom udesno. Današnja ljevica je previše opterećena recidivima jugo-prošlosti i ne sviđa mi se njihova anacionalnost i to što ne znaju braniti nacionalne interese i što u svemu vide nekakav nacionalizam i jako su brzi u prebacivanju svakojakih krivnji na Hrvate a posebno se to odnosi na BiH Hrvate, koji smo po ljevičarima uvijek apsolutni krivci za sve.

Pitanje Domovinskog rata, ja sam apsolutno protiv bilo kakvih napada na DR i pokušaja njegove kriminalizacije. A tu su kojekakvi liberalni krugovi razni ljevičari prvi da seru na DR i da mu nalaze dlake u jajetu. Apsolutno na strani naših stradalnika kojima se sudi. Jer ja krivnje na njima ne vidim osim politikantski motiviranih optužnica. Ako to znači biti politička desnica onda sam ja desničar.

Lik i djelo Tuđmana, moj stav je da je Franjo Tuđman jedna od najvećih povijesnih ličnosti u Hrvata a griješimo svi pa je griješio i on ali to ne umanjuje njegove zasluge jer da je bilo ko drugi bio umjesto njega, bilo bi teško nama.

E sad, što se tiče 2. sv rata tu sam bliži ljevici, sve se može raspravljati i zločini osuđivati poput Bleiburga, ali uloga NOPa i partizanskog pokreta za Hrvatsku i hrvatski narod su neupitni i pozitivni. Kao i ocjena Tita da je uz sve negativno također jedna od najznačajnijih ličnosti hrvatske povijesti.
Bulmez is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 19:52   #14
Tko bi rekao da ću i to vdjeti od Butkovića.
Imran is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 19:57   #15
Quote:
mogu reći da malo po malo i moderna ljevica (ne ona stara jugo komunistička) stvari počinje stavljati na svoje mjesto.

Bravo Butkoviću.
Obzirom da je perjanica lijevog tiska ipak Novi List a ne Bljutarnji:
Quote:
Pokolj zarobljenika nije antifašizam

Dražen Ciglenečki, Novi List, 16.05.2010-

Jugoslaviji se nije smijelo pričati o pokolju zarobljenih Hrvata, Slovenaca, Srba i drugih nakon završetka Drugog svjetskog rata.

No, da je kojim čudom moguće bilo otvoriti tu temu ponosni maršal Tito vjerojatno bi u potpunosti preuzeo odgovornost.
»Kako se uopće može postavljati takvo besmisleno pitanje?! Pa kakav bih ja, bogati, bio šef države i vrhovni zapovjednik da su moji vojnici protiv moje volje strijeljali te okupatorske sluge«, može se pretpostaviti Titova reakcija.

No, s obzirom da se on nije izravno izjasnio, još uvijek traje rasprava apsurdnija čak i od one je li Damir Polančec radio mimo znanja cijele Vlade na čelu sa Ivom Sanaderom.

Vrlo ozbiljni ljudi i danas se bave dvojbom je li Tito bio upoznat s egzekucijama ili su Simo Dubajić i ostali krvnici u nekoliko tjedana pogubili više desetaka tisuća pripadnika poraženih vojnih snaga djelujući na svoju ruku.

Stjepan Mesić ne spada, naravno, među ozbiljne ljude, ali bivši hrvatski predsjednik smatra kako je pronašao prihvatljiv odgovor.

Nedavno je, naime, izjavio da je »osveta bila neminovna«. Time je Bleiburg i križni put implicitno pripisao Titu, međutim logičnim je ocjenio što su komunisti, zbog prethodno počinjenih užasnih zločina, masovno ubijali razoružane ustaše, domobrane, belogardejce, četnike...

Čovjeku koji se volio predstavljati kao veliki promicatelj vrijednosti pravne države i ljudskih prava ipak je draža metoda – oko za oko, zub za zub.

Nažalost, proteklih deset godina nismo imali predsjednika koji bi govorio kao Dmitrij Medvedev. Ruski lider ne osporava Staljinovu ulogu u slamanju njemačke agresije.

Časno je, doista, bilo pružati otpor nacizmu i fašizmu, uz komunizam najmračnijim ideologijama što ih je proizveo ljudski um.

Zato Titu i njegovim partizanima treba odati priznanje za, primjerice, pobunu protiv Pavelićevog zločinačkog režima.

Ali, mora ga se i staviti u okvire u koje je Medvedev smjestio Staljina, naglašavajući da se sovjetskom generalissimusu »ne može oprostiti što je učinio vlastitom narodu«.

Ratne zasluge ni izbliza ne mogu prekriti sve loše što je Tito kasnije činio.

Antifašizam, kako ga Mesić naziva »plemenito ljudsko stremljenje za slobodom pojedinca i naroda«, nema veze s masakrom zarobljeničkih kolona.

Nisu antifašizam ni jednostranačka diktatura, ni Goli otok, ni sankcioniranje mišljenja.

Antifašizam nije ni ustavna odredba o Titu kao doživotnom predsjedniku.

Nisu antifašizam likvidacije političkih protivnika po inozemstvu.

Nije antifašizam tragikomičan kult ličnosti s nošenjem štafete za Titov rođendan i čudovišnim stadionskim sletovima.

Ni srdačna druženja s najgorim diktatorima Trećeg svijeta nisu antifašizam.

Bilo je u Titovoj Jugoslaviji, istina, ponekad manje loše nego u bratskim socijalističkim državama.

Ali, sve da je maršal poslije rata uveo i najviše liberalne i demokratske standarde, Blajburški pokolj ostao bi neizbrisiva mrlja u njegovom životu i političkoj karijeri.
Leoben Conoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 20:03   #16
Quote:

Bravo Butkoviću.
"Svibanj u Hrvatskoj nije najljepši mjesec u godini. Naprotiv, svibanj u Hrvatskoj iz godine je u godinu sve morbidniji. Svibanj u Hrvatskoj ono je morbidno doba godine kada, između obilježavanja Dana pobjede i komemoracije partizanskih zločina koje simbolizira riječ Bleiburg, dolazi do inflacije mrtvih i do eruptivnih izljeva mržnje.

Danas sam ponovo negdje pročitao (u onim listovima s nakladom manjom od tri tisuće primjeraka) kako je u svibanjskim likvidacijama 1945. godine pobijeno više stotina tisuća Hrvata: to što su brojni povjesničari i demografi - od Franje Tuđmana do Vladimira Žerjavića - ustvrdili da suma bleiburške tragedije ne prelazi nekoliko desetaka tisuća ljudi (što je, također, strašno), za one koji danas svjesno ili instinktivno žele manipulirati svibanjskim žrtvama, očigledno nije važno.

Prije nekoliko dana u supermarketu u Importanne Galeriji susreo sam jednog čovjeka srednjih godina, koji me žestoko napao: “Zašto ništa niste pisali o Hudoj Jami!?”
Mit je da je Tito bio omiljeni vođa. Činjenica je da je bio okrutni diktator koji je morao znati za Bleiburg. Činjenica je, međutim, da je bio i uspješan državnik i da je mnogo učinio za hrvatsku nacionalnu stvar. Tek kad se počne razgovarati u kontekstima činjenica, svibanj više neće biti najmorbidniji mjesec u Hrvatskoj

Dok sam mu pokušavao objasniti kako smo dosta intenzivno izvješćivali o stratištu u Hudoj Jami, on je već prešao na Macelj: “Sram Vas bilo, zašto nikada niste pisali o Macelju!?”

Imao sam u sebi još malo dobre volje, pa sam počeo prepričavati kako je, eto, baš Globus, prvi u Hrvatskoj, u rano ljeto 1991. godine pisao o masovnim partizanskim likvidacijama u Maceljskoj šumi. Moj me “sugovornik” nije htio slušati, nego je prešao na sljedeći makabristički toponim, s još bjesnijom intonacijom u glasu.

Okrenuo sam se i otišao, frapiran mržnjom u njegovom nastupu. Taj je čovjek danas spreman ubijati zbog nečega što se dogodilo prije šezdeset i pet godina.

Svibanj u Hrvatskoj mjesec je vječnog obračuna ustaša i partizana i njihovih bioloških ili ideoloških potomaka. Taj obračun, čini se, neće nikada završiti. Dok se posmrtni rat ustaša i partizana ograničava na sukobe osobnih sjećanja, povrijeđenosti, na preuveličavanje žrtava i nejverojatne opise okrutnosti; dok se sve to, dakle, svodi na razinu ekstremističkog političkog folklora, sve to i ne mora biti osobito važno.

Međutim, kada se sablasna sjećanja na sablasni svibanj 1945. godine počinju pretvarati u politički program ili, uistinu, u prekrajanje povijesti, s jasnim političkim posljedicama na sadašnjost, onda se radi o upozoravajućem političkom trendu.

U posljednje se vrijeme, dakle, čitav partizanski pokret pokušava kompromitirati zbog zločina na Bleiburgu. Ovdje, prije svega, želim još jednom ponoviti da za masovne svibanjske likvidacije nema niti može biti bilo kakvog opravdanja. Niti jedna država ne smije pobiti desetke tisuća svojih državljana. Govoriti o Bleiburgu kao o neminovnoj osveti amoralna je glupost: ta je izjava dodatno kompromitirala Stjepana Mesića, koji ionako ne može biti ponosan na zadnjih nekoliko godina svojih političkih istupa (i političke karijere).

Zločin na Bleiburgu jest, dakle, strašan, nesporan i zahtijeva kako bezuvjetnu moralnu osudu, tako i kaznu, ako se još bilo koga može kazniti. Međutim, zločin na Bleiburgu ne smije i ne može poslužiti kao temelj za kompromitiranje partizanskog rata. A to je ono što radikalna hrvatska desnica već godinama, osobito poslije Tuđmanove smrti, pokušava nametnuti.

Partizanski je rat, i to treba reći baš na dan komemoracije Bleiburga - dakle, na dan kada se Bleiburg najviše politički zlorabljuje - partizanski je rat od iznimnog, i to pozitivnog značaja za hrvatske nacionalne interese i za Republiku Hrvatsku kao državu. Prvo, kroz partizanski se rat Republika Hrvatska u Drugom svjetskom ratu našla na pravoj i pobjedničkoj strani. Niti jedan segment ustaškog pokreta nije imao nikakve šanse da se oko bilo čega dogovori sa Saveznicima. Da Hrvatska nije imala svoje partizane, svoj ZAVNOH, da, u krajnjoj liniji, nije imala Tita, Hrvatska bi iz Drugog svjetskog rata izašla kao zemlja gubitnica, koja bi, možda, riskirala i gubitak svoje elementarne teritorijalne definicije.

Hrvatski partizani i Tito (štogod mislili o raznim njegovim osobnim i političkim značajkama) preveli su Republiku Hrvatsku i hrvatski narod na pobjedničku stranu u Drugom svjetskom ratu. To je notorna, materijalna činjenica, koju pokušava osporiti jedino ponešto ogorčenika, izgubljenih u prostoru i vremenu, koji svakog 8. svibnja održavaju one smiješne demonstracije za promjenu imena najljepšeg zagrebačkog trga".

Bravo Butkoviću!

winston_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 20:05   #17
Sve je ovo sad histerija u kojoj sumnjivi tipovi (možda UDBAši, možda jednostavno povijesno-mentalno poremećene osobe) uvaljuju nezanemariv dio Hrvata u nekakav suludo jadikujući stav i stvaraju ozračje bolesti, nemoćnoga gnjeva i nacionalne paralize i samodestrukcije.

Vidio sam to u primjerima najuže rodbine, gdje vrlo dobri i razumni ljudi jednostavno polude na sam spomen Bleiburga i prestaje mogućnost bilo kakvog suvisloga razgovora s njima. Samo bi Broza nabili na kolac, komunjarama oderali kožu i t.d.

Zbog nacionalnoga mentalnog zdravlja- trebalo bi te zločine istražiti, normalno ispitati i časno sahraniti, te dokumentarno staviti ad acta.

I prestati s hodočašćima u Jasenovac i Bleiburg.
Hroboatos is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 20:08   #18
winstone, opet čitaš selektivno... podvlačiš što ti paše.

Iako je za razliku od najvećeg fana Ive Sanadera među novinarima koji se propisno osramotio onim SMS intervjuom - kolumnist Novog Lista daleko bolje rasčlanio što je antifašizam, a što titoizam kao jedna od varijacija komunizma.

No, antifašisti i "antifašisti" u HR još uvijek nisu načisto koga oni slave i koga brane, peroid 1941-1945 ili 1945-1980...
Leoben Conoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 20:16   #19
Quote:
Hroboatos kaže: Pogledaj post
Sve je ovo sad histerija u kojoj sumnjivi tipovi (možda UDBAši, možda jednostavno povijesno-mentalno poremećene osobe) uvaljuju nezanemariv dio Hrvata u nekakav suludo jadikujući stav i stvaraju ozračje bolesti, nemoćnoga gnjeva i nacionalne paralize i samodestrukcije.

Vidio sam to u primjerima najuže rodbine, gdje vrlo dobri i razumni ljudi jednostavno polude na sam spomen Bleiburga i prestaje mogućnost bilo kakvog suvisloga razgovora s njima. Samo bi Broza nabili na kolac, komunjarama oderali kožu i t.d.

Zbog nacionalnoga mentalnog zdravlja- trebalo bi te zločine istražiti, normalno ispitati i časno sahraniti, te dokumentarno staviti ad acta.

I prestati s hodočašćima u Jasenovac i Bleiburg.

To je ono cigansko..da imamo brašna ko što nemamo masla..dobar bi kruh napravili..

I naravno povijesno-mentalno su poremećene osobe koje "jadikuju", oni su udbaši morti.. a nisu mentalno poremećene oni koji se dižu na zadnje noge čim se spomene komunistički crimen..

Ni jezive slike iz Hude jame ne mjenjau taj mentalni sklop.

Komunističke zločine nitko niti želi niti smije makar verbalno osuditi do kraja bez nekih idiotskih dodataka.

Cijela Hrvatska je u njihovim raljama. Gdje li su samo bili ranih 90-tih.

kakva je to iluzija da će se to ikad osuditi na pravi način govori i ova vukodlačka hajka na običan dokumantarac o Titu. Nije da mogu naći neku bitnu netočnost ali opet je proustaški, sramotan, revizionistički.

Šta bi se tek dogodilo da se krene sa pravom osudom. Bi li pokrenuli gerilski rat. ustvari ne. Oni su vlast, drugi bi morali u gerilu.
Eugen Savojski is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2010., 20:27   #20
Quote:
Eugen Savojski kaže: Pogledaj post
To je ono cigansko..da imamo brašna ko što nemamo masla..dobar bi kruh napravili..

I naravno povijesno-mentalno su poremećene osobe koje "jadikuju", oni su udbaši morti.. a nisu mentalno poremećene oni koji se dižu na zadnje noge čim se spomene komunistički crimen..

Ni jezive slike iz Hude jame ne mjenjau taj mentalni sklop.

Komunističke zločine nitko niti želi niti smije makar verbalno osuditi do kraja bez nekih idiotskih dodataka.

Cijela Hrvatska je u njihovim raljama. Gdje li su samo bili ranih 90-tih.

kakva je to iluzija da će se to ikad osuditi na pravi način govori i ova vukodlačka hajka na običan dokumantarac o Titu. Nije da mogu naći neku bitnu netočnost ali opet je proustaški, sramotan, revizionistički.

Šta bi se tek dogodilo da se krene sa pravom osudom. Bi li pokrenuli gerilski rat. ustvari ne. Oni su vlast, drugi bi morali u gerilu.
Ne mlati praznu slamu. Jedino je gnoj od Mesića israo ono što već jest, a svi ostali- pa i liberalno-pedersko-masonski Jutarnji, u svemu dao više nego korektan prikaz.

Ovo što pišeš- a i dobar dio ostalih Brozofoba- to je antihrvatsko lupetanje par excellence. Vi ste, s tim stavovima, jednostavno destruktivni po sadašnjost i budućnost hrvatske nacije.

Umjesto da rješavamo realne probleme (položaj Hrvata u BH, zaduženost, demografiju, zdravstvo, školstvo, ponovno stvaranje respektabilne Hrvatske vojske, ...), trošimo jalovo energiju na histeriziranja oko Bleiburga i 2. svj. rata.

Ta su lupetanja jednostavno štetna po Hrvate, poput onoga gada Parage i sličnih idiotizama.
Hroboatos is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:21.