Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.09.2010., 10:55   #1
Eko-kugla

Stavila sam ovdje jer mislim da je bilo sto eko prije svega dobro za ljude, ali i zdravlje..
Jel tko probao tu eko kuglu? Navodno ti ne treba uopce prasak.. nema zagadenja, nema iritacija..
Old 29.09.2010., 11:35   #2
I mene bi zanimalo mišljenje nekoga tko je to isprobao!
zdenka27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2010., 11:42   #3
Quote:
zdenka27 kaže: Pogledaj post
I mene bi zanimalo mišljenje nekoga tko je to isprobao!
Moja dosadasnja saznanja govore ovo:

- Ima nekoliko ljudi koji su probali i zadovoljni su
- Osim ovog u Top Shopu ima i iz Neckermana brijem, tak negdje... puno jeftinije
- ima i puno skepticnih, ali nisu probali pa da mogu reci da imaju negativno iskustvo iz prve ruke, jer oni koji jesu kazu da su jako zadovoljni
- onih koji su probali i zadovoljni su jos uvijek nije dovoljno da bi i sama to isla kupiti
- cinjenica je da najveci dio pranja robe u stvari uzima cirkuliranje te robe tj voda sama po sebi (kao apsolvent tekstilno tehnoloskog fakulteta ucili smo o tome)
- koliko znam ako bas postoje masne mrlje onda se ubaci malo deterdzenta tek toliko da otopi mast
- ne mirisi roba nakon kugle pa se treba ipak staviti omeksivac, za miris i mekocu.

To su moja saznanja prikupljenih info sa neta, ali jos uvijek trazim nekog tko zna iz prve ruke vise o tome.
Old 29.09.2010., 11:55   #4
Quote:
Ognjena kaže: Pogledaj post
Stavila sam ovdje jer mislim da je bilo sto eko prije svega dobro za ljude, ali i zdravlje..
Jel tko probao tu eko kuglu? Navodno ti ne treba uopce prasak.. nema zagadenja, nema iritacija..
TOP SHOP frende, tam niš ne valja ... sve je to samo dobra reklama!
XPS-ZG is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2010., 12:07   #5
Quote:
XPS-ZG kaže: Pogledaj post
TOP SHOP frende, tam niš ne valja ... sve je to samo dobra reklama!
A cekaj, zasto to kazes?
Velim ti, ima ekipe koju osobno znam da su kupila nesto od tamo i zadovoljni su.
Ima hrpa sranja, sigurno, ali ne mozes generalizirat.
Old 29.09.2010., 14:30   #6
Tema o toj kugli postoji na bar tri podforuma, već je objašnjeno kako (ne) radi.

Unfortunately, in America, babies are not found in cola cans. I asked my mother when I was four and she said they came from eggs laid by rabbis. If you aren't Jewish, they're laid by Catholic nuns. If you're an atheist, they're laid by dirty, lonely prostitutes.
sun.shine is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2010., 14:38   #7
moje isprike, mislila sam i na to pa sam upisala u trazilicu i nije mi izbacilo niti jednu takvu temu, ako postoji hocete please staviti link, ja nisam nasla..
Old 29.09.2010., 15:58   #8
I mene zanima ta kugla, a nisam našla ništa na drugim pdforumima :/
MaryDrown is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2010., 18:24   #9
https://www.forum.hr/showpost.php?p=29153898&postcount=1457
https://www.forum.hr/showpost.php?p=29154232&postcount=1458
https://www.forum.hr/showpost.php?p=29158627&postcount=1459

Unfortunately, in America, babies are not found in cola cans. I asked my mother when I was four and she said they came from eggs laid by rabbis. If you aren't Jewish, they're laid by Catholic nuns. If you're an atheist, they're laid by dirty, lonely prostitutes.
sun.shine is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2010., 18:27   #10
i kaj je to?
to su tri jednostavna posta u kojima je netko spomenuo eko kuglu? nigdje teme u kojoj ljudi sa ili bez iskustva o njoj raspravljaju

u jednom covjek navodi link na kojem pise takoder da rublje zapravo pere VODA, a ne deterdzent.. dakle cini se da je za pranje odjece deterdzent sasvim nepotreban OSIM kad su u pitanju mrlje, onda treba staviti MALO deterdzenta..

a kugla? ne znam ima li extra funkciju
Old 29.09.2010., 19:53   #11
uopće mi nije jasno što će ovo na Zdravlju....fiijuuuuu....
Old 29.09.2010., 21:00   #12
Quote:
Ognjena kaže: Pogledaj post
i kaj je to?
to su tri jednostavna posta u kojima je netko spomenuo eko kuglu? nigdje teme u kojoj ljudi sa ili bez iskustva o njoj raspravljaju

u jednom covjek navodi link na kojem pise takoder da rublje zapravo pere VODA, a ne deterdzent.. dakle cini se da je za pranje odjece deterdzent sasvim nepotreban OSIM kad su u pitanju mrlje, onda treba staviti MALO deterdzenta..

a kugla? ne znam ima li extra funkciju
Pa ta su tri posta dovoljna, iako znam da je spominjana i na drugim mjestima, samo ne mogu iskopati. Da, deterdžent je nepotreban ako nema mrlja. Kuglina jedina uloga je da tuče odjeću, tako da umjesto nje možeš stvarno ubaciti i lego-kockicu.

sun.shine is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2010., 14:48   #13
Ok sun.shine dala si 3 posta na kojima ne piše ništa konkretno.
Ako neko ima stvarno iskustvo (a ne tipa od prijeteljicine rodice kuma koristila) sa eko kuglom neka ga podjeli na ovom, mi cekamo
MaryDrown is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2010., 15:34   #14
Quote:
sun.shine kaže: Pogledaj post
Pa ta su tri posta dovoljna, iako znam da je spominjana i na drugim mjestima, samo ne mogu iskopati. Da, deterdžent je nepotreban ako nema mrlja. Kuglina jedina uloga je da tuče odjeću, tako da umjesto nje možeš stvarno ubaciti i lego-kockicu.
Ovo nije bas tocno. Naime lego kockica je prelagana da bi ucinila ista.
Probala kuglu, najbolji efekt imala kad sam uz nju dodala 1/3 prijasnje kolicine deterdzenta, dakle za punu masinu od 7 kila dosta mi je manje od 40 ml tekuceg deterdzenta, dosta je 30 (puna kuglica je 125 ml). Dakle isti mi onda traje tri puta duze.
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2010., 20:49   #15
Quote:
ombia kaže: Pogledaj post
Ovo nije bas tocno. Naime lego kockica je prelagana da bi ucinila ista.
Probala kuglu, najbolji efekt imala kad sam uz nju dodala 1/3 prijasnje kolicine deterdzenta, dakle za punu masinu od 7 kila dosta mi je manje od 40 ml tekuceg deterdzenta, dosta je 30 (puna kuglica je 125 ml). Dakle isti mi onda traje tri puta duze.
jesi probala isto to ali BEZ kugle? dal je isto ak je nema? kaj je drugacije s njom?
Old 02.10.2010., 11:45   #16
ja uredno stavljam duplo manje (ako ne i više od toga) praška u odnosu koliko je kao mjera. I opere se sasvim ok.
Po meni stvarno pretjeruju sa tim količinama praška a u tu kuglu nekako ne vjerujem ...skeptik u meni zapravo vrišti od nepovjerenja.

Iako možda je bitno napomenuti da ja uglavnom i nemam veš koji je zaflekan onak baš jako ... možda kad bum imala klince doživim neke nove spoznaje po pitanju pranja veša

to me sve skupa asocira na pastu za pranje zubi ... zubi se mogu i moraju prvenstveno znati oprati i bez nje a ona je tu ugode radi .... barem tako kaže moja zubarka
Old 07.10.2010., 10:58   #17
Supruga mi je skrenula pažnju na reklamu.
Pod virozom ležeći doma pogledao sam reklamu na Top Shopu.
Priznajem da me je zaintrigiralo iako ima i sumnjivih stvari.

Sumnjivo:
- Nema povrata novca u roku 30 dana ako kupac nije zadovoljan
- Nema podataka o trošenju. Ako bi keramičke kuglice mogle kemiski mijenjati PH vrijednost vode vjerojatno se na neki način troše. Ako se troše onda voda kod 1. i 500. pranja ne može biti jednako dobro pripremljena a samim tim i učinak pranja će biti sve lošiji i lošiji
- U reklami nema preciznog opisa na koji je način zaprljano demo ruplje koje se pere pred kamerama niti kolika je temperatura vode kod demo pranja. Ostaje pitanje da li bi se rublje opralo i bez kugle samo pomoću dovoljno tople vode.
- Ne navodi se tvrtka koja stoji iza ovog proizvoda. Ako je ovaj postupak revolucija u pranju rublja bez imena tvrtke i dekleracije proizvoda možda se kupuje samo loša (?kineska) kopija. Na kutiji s deterdžentima kakve godinama kupujemo jasno je naznačen proizvođač. Da ne kažem da bi autor ovakvog genijalnog izuma patentom sigurno zaštitio svoj veliki izum.

Na linku dolje se nalazi tekst koji, po mom sudu, vjerodostojnije govori o brand bio-kuglama. Ne reklamiram, pročitajte sami. http://www.ekoprodis.hr/cms_view.asp?articleID=24 Također, pitanje je da li 2 možda kopije koje dobijete za 400kn neće više puta oprati veš nego jedna brand name za 300kn.

Čudi me i kako neki forumaši razmišljaju. Ostat će vjerni deterdžentu jer ne vjeruju da to može funkcionirati i neće baciti 400 kn u vjetar.
Ako stvar i ne radi na baš svakom zaprljanom rublju, ako i ne pere jednako dobro baš svih 1000 puta, još uvijek ima prostora za financijsku isplativost a ekološku dobit da i ne spominjem.
S druge strane ako bilo koji trgovac prodaje proizvod koji ne obavlja svoju funkciju onda si može navući na vrat probleme i tužbu za povrat novca. Barem bi tako trebalo biti u normalnim državama.

Ovaj mjesec financirali smo novi auspuh na autu a nisam niti pušač koji se može odreći cigareta u korist eko-kugle.
Kad budem u prilici volio bi pa makar i baciti u vjetar par stotina kuna za spoznaju da li smo (još jednom) kao potrošaći varani ili olako okrećemo leđa napretku. Usput možda nepotrebno bacamo novce u vjetar i zagađujemo Lijepu našu...

Ne nagovaram nikoga, ovo je samo moje razmišljanje.
Pozdrav, Boomer.
boomer5999 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2010., 17:48   #18
Ja sam gledala u Neckermanu, pa ne mogu naći tu kuglu

Ajd nek netko linka akoju vidi, ja sam blind
zveckica is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2010., 23:15   #19
Quote:
zveckica kaže: Pogledaj post
Ja sam gledala u Neckermanu, pa ne mogu naći tu kuglu

Ajd nek netko linka akoju vidi, ja sam blind
Bok Zveckica.

Link1:
http://www.topshop.com.hr/minisites_...1708&pid=98120

Mislio sam kako je sumnjivo što ne vraćaju novce ako nismo zadovoljni. Krivo.
Kad otvoriš stranicu pogledaj pod "Garancija" (desno ispod ekrana za video). Rok za povrat je 15 dana. Nije baš 30 dana, a da ne govorim o možda 100 dana koliko bi trebalo za ocjenu kvalitete proizvoda.

Ostaje pitanje da li "Topshop"prodaje original ili kopiju?

Kad otvoriš link 2 (vidi dolje) tamo naglašavaju kako postoje kopije i tvrde kako prodaju proizvode tvrtke koja ima patent za proizvod.
Osobno mislim kako i kopije vjerojatno rade ali možda kraće traju ili slabije peru/brže stare.
Nemam ideju što bi moglo biti bolje: 1 original po 300kn ili 2 kopije za 400kn?

Link2:
http://www.ekoprodis.hr/cms_view.asp?articleID=24

Možda i neki treći nude takvo što. Nemam osobne koristi niti od jedne niti druge firme, niti te nagovaram da baš ti ideš uložiti svoju lovu.

Kak' sam već pisao ovaj mjesec našu lovu doma je popapao auspuh. A slijedeći - ak' ne bude ništa izvanredno - možda odemo po kuglu.

Odlučiš li se kupiti molim te dojavi nam svoja iskustva. Pozitivna ili negativna.

Forum doživljavam kao mjesta gdje iskreni ljudi imaju prilike, kao nikad do sad, međusobno izmijeniti informacije i spoznaje. Kod adaptacije tavana puno informacija polovio sam na netu ili nekom od Foruma. Sve što se može naći čovjek treba provjeriti jer ne znaš tko je napisao i da li je točno. Ali može te usmjeriti ili odgovoriti ako svoje iskustvo podijeli s tobom ili te uputi na neki link kome se može vjerovati ili na odgovarajuću literaturu.

Usput, na jednoj drugoj temi ovog foruma čovjek je, bez komentara, prodavao i prodao 2 kugle za 90 kn. Nisam mogao pitati zašto jer je tema zaključena.

Laku noć.
Boomer.

Zadnje uređivanje boomer5999 : 08.10.2010. at 23:20.
boomer5999 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2010., 19:02   #20
i mene zanima ta eko kugla sa top shopa
sestra i ja smo razmišljala da naručimo zajedno jer kao dobiješ dvije za cijenu jedne pa da podijelimo trošak, ali nikako se ne možemo odlučiti... raspitivale smo se okolo da li je već netko probao to čudo, ali nismo uspjele pronači nikog

ako netko kupi i proba, molim detaljan opis
hvala
Delia is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:04.