Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Prirodna kozmetika

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.10.2010., 14:55   #1
Kokosovo ulje

Koje kokosovo ulje kupiti? Čitala sam da je ekstra djevičansko najbolje, ali danas sam bila u par bioapoteka i nisu imali ekstra djevičansko, nego samo djevičansko.. na kraju sam uzela skuplje, od kemiga kokosovo ulje koje je i organsko. (ne kužim se dobro u to sve, pa sam pretpostavila da će ovo skuplje biti kvalitetnije)
ja ga mislim koristiti za kožu tijela i kosu, čitala sam da je dobro i njim skidati šminku s očiju pa ću i to probati.
zanima me još koje kokosovo ulje je potrebno kupiti ako ga mislim koristiti i u prehrani?
i općenito me zanimaju vaša iskustva s kokosovim uljem i na koje sve načine ga koristite?
deine_freundin is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.10.2010., 10:36   #2
I ja sam uzela Kemigovo, stavljam ga na kosu u obliku različitih pakunga ili ga samo utrljam u vrhove. Mažem njime i kožice oko noktiju i ponekad ruke. Gdje se sjetim tu ga namackam
m@non is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2010., 15:49   #3
ja ga isto koristim na kosi, a mažem i cijelo tijelo njime.. pokušala sam i na lice, ali mi ne odgovara baš..
dobro mi je ovo kemigovo, ali sam mislila da će možda netko znati ima li u zagrebu gdje za kupiti baš ekstra djevičansko kokosovo ulje jer sam čitala na dosta stranica da to daje puno bolje rezultate od djevičanskog..
Odgovori s citatom
Old 01.11.2010., 18:40   #4
Koja je cijena? Dal ostavlja jak miris nakon ispiranja? Koliko ga drzite?
aria is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2010., 07:37   #5
40-50kn je kemigovo kokosovo ulje 100g.. a bilo je za kupiti još neko kokosovo ulje, santa maria, ali nisam sigurna da se tako zove.. to je jeftinije, 500g nekih sto kuna, ali kako su mi rekli u dućanu, ne garantiraju da je sto posto organsko za razliku od kemigovog i zato je kemigovo skuplje..

ulje ima meni lijep miris kokosa, super mi miriši, a miris nije intenzivan tako da ne ostaje dugo u kosi, ili tijelu.
ja ga stavim nekih pol sata do sat vremena na cijelu kosu osim vrhova prije pranja kose.. lako se ispire. da li pomaže što se tiče očuvanja kose ne znam jer sam ga počela koristit prije nekih 3 tjedna, pa ću to znati kasnije, ali kosa mi je mekana i sjajna.
koristila sam ga i za skidanje šminke oko očiju i lijepo se skine s njim, malo vode i vatica.. ali ne znam koliko je to dobro za oči pa sam prestala, nekak se bojim da mi ne nastanu bore od toga
i za tijelo ću si kupiti još bademovo ulje pa ću u kombinaciji s kokosovim stavljati na tijelo..
kokosovo mi je super zbog mirisa, brzo se upija i to kak se topi na koži
ali ja imam jako suhu kožu tijela, tako da mi ne hidratizira dovoljno
Odgovori s citatom
Old 02.11.2010., 20:12   #6
zasto ga ne stavljas na vrhove?
aria is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2010., 07:27   #7
38kn 100g u Kemigu.
m@non is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2010., 19:53   #8
Quote:
aria kaže: Pogledaj post
zasto ga ne stavljas na vrhove?
krivo sam napisala slučajno stavim na vrhove najviše, izostavim korijen. imam neki osjećaj da bi to teško isprala. ali stavit ću idući put na cijelu kosu, pa ću vidjet, iako za korijen planiram kupiti ricinusovo ulje
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 18:57   #9
Quote:
deine_freundin kaže: Pogledaj post
40-50kn je kemigovo kokosovo ulje 100g.. a bilo je za kupiti još neko kokosovo ulje, santa maria, ali nisam sigurna da se tako zove.. to je jeftinije, 500g nekih sto kuna, ali kako su mi rekli u dućanu, ne garantiraju da je sto posto organsko za razliku od kemigovog i zato je kemigovo skuplje..

ulje ima meni lijep miris kokosa, super mi miriši, a miris nije intenzivan tako da ne ostaje dugo u kosi, ili tijelu.
ja ga stavim nekih pol sata do sat vremena na cijelu kosu osim vrhova prije pranja kose.. lako se ispire. da li pomaže što se tiče očuvanja kose ne znam jer sam ga počela koristit prije nekih 3 tjedna, pa ću to znati kasnije, ali kosa mi je mekana i sjajna.
koristila sam ga i za skidanje šminke oko očiju i lijepo se skine s njim, malo vode i vatica.. ali ne znam koliko je to dobro za oči pa sam prestala, nekak se bojim da mi ne nastanu bore od toga
i za tijelo ću si kupiti još bademovo ulje pa ću u kombinaciji s kokosovim stavljati na tijelo..
kokosovo mi je super zbog mirisa, brzo se upija i to kak se topi na koži
ali ja imam jako suhu kožu tijela, tako da mi ne hidratizira dovoljno
I ovo ulje Santa Maria je od organsko uzgojenih kokosa, i toliko je čisto da se može i jesti,i pripremati hrana na njemu a naravno da se može upotrebljavati i u kozmetičke svrhe.Meni je odličan piling za lice ...kokosovo ulje i morska sol, a tek kao ulje za masažu(kombinacija kokosovog ulja i eteričnog ulja po izboru)predobro...
angelM is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2010., 15:39   #10
Quote:
angelM kaže: Pogledaj post
I ovo ulje Santa Maria je od organsko uzgojenih kokosa, i toliko je čisto da se može i jesti,i pripremati hrana na njemu a naravno da se može upotrebljavati i u kozmetičke svrhe.Meni je odličan piling za lice ...kokosovo ulje i morska sol, a tek kao ulje za masažu(kombinacija kokosovog ulja i eteričnog ulja po izboru)predobro...
znači i santa maria je organsko. super, jer ću ovo koje imam još malo i potrošit
Odgovori s citatom
Old 07.01.2011., 13:49   #11
Da li netko zna gdje u Splitu mogu kupiti kvalitetno nerafinirano kokosovo ulje? Hvala!!!!
Old 24.01.2011., 17:41   #12
danas isprobala kokosovo ulje na kosi
-stavila sam ga puno po cijeloj kosi osim baš po tjemenu-pustila oko 20min pod onom plastičnom kapicom sta inače služi da ne smočis kosu-i nisam baš oduševljena-kosa mi nije ništa meksa nego sa obicnim regeneratorom, jos uz to čini mi se kao da mi je tamnija nego inače
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2011., 19:08   #13
kakvo je to ulje po konzistenciji? mislim na santa maria? ja tražim čisto, organsko, prvenstveno za jelo ali mi je ok da ga i koristim za kozmetičke svrhe. ali ako je tekuće- rafinirano je, nije hladno prešano što definitivno nije dobro. treba biti kruto kao mast
tropical is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2011., 20:39   #14
Quote:
tropical kaže: Pogledaj post
kakvo je to ulje po konzistenciji? mislim na santa maria? ja tražim čisto, organsko, prvenstveno za jelo ali mi je ok da ga i koristim za kozmetičke svrhe. ali ako je tekuće- rafinirano je, nije hladno prešano što definitivno nije dobro. treba biti kruto kao mast
ja ti imam to ulje, kruto je skroz, onako ko maslo, i može se jest, iako ga ja ne jedem, meni je samo u kozmetičke svrhe... i super je!!!
Old 27.01.2011., 18:11   #15
imam i ja kokosovo, kupila u aromatici, oko 30-tak kn, u bocici je pa ga stavim malo na radijator ili pod vrucu vodu i onda se rastopi.
koristim ga samo za kosu, i nisam bas neke velike pomake primjetila pa ga koristim u kombinaciji s maslinovim
s maslinovim se ne moze pogrijesit
Old 27.01.2011., 18:45   #16
ja imam kokosovo ulje s mirisom jasmina,prekrasno je na koži,mažem ga na mokru kožu. probala sam ga na kosu i meni daje samo miris i sjaja al ništa više.
jasmine is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2011., 16:37   #17
meni je kokosovo ulje s malo vode najbolje za skidanje šminke oko očiju.. nijedan proizvod mi nije tako lako skidao šminku. to bih stvarno svima preporučila
osim za skidanje šminke koristim ga i za depilaciju umjesto neke pjene ili kreme, isto je super
što se tiče kose, također nisam primijetila neke značajnije pomake, a sad ga već dosta koristim
Odgovori s citatom
Old 21.04.2011., 05:06   #18
I ja sam ga krenula koristiti iskljucivo sto imam suhu kozu a i kosu,mazem vrhove kose samo a i lice cesto namazem,dobro je i volim miris kokosa
Kendi is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2011., 14:22   #19
zna li tko di se može kupiti ekstra djevičansko? ja bi ga papala. zbog kila, štitnjaće i ostalih problemčića
Teica-Photo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2011., 10:32   #20
Quote:
Teica-Photo kaže: Pogledaj post
zna li tko di se može kupiti ekstra djevičansko? ja bi ga papala. zbog kila, štitnjaće i ostalih problemčića
Bas ga danas vidjela u biljnoj apoteci Lavanda Mia u Petrinjskoj
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:59.