Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.09.2011., 11:55   #1
Miniwash problem

Imam miniwash karcher 5.55 jubile, radio je sve zajedno par sati, jucer sam primjetio da se svaki 5 sekundi gasi pali dok se radi sa normalnom spricom, onako na nacin ko kad se ugasi kad nabije pritisak. Kad se radi sa onom vibracijskom spricom onda radi normalno.
Ima li tko kakvu ideju sto bi moglo biti?
fat-boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2011., 11:59   #2
Quote:
fat-boy kaže: Pogledaj post
Imam miniwash karcher 5.55 jubile, radio je sve zajedno par sati, jucer sam primjetio da se svaki 5 sekundi gasi pali dok se radi sa normalnom spricom, onako na nacin ko kad se ugasi kad nabije pritisak. Kad se radi sa onom vibracijskom spricom onda radi normalno.
Ima li tko kakvu ideju sto bi moglo biti?
Jedino mjerilo ti je jacina mlaza. Ako je on normalan i nepromijenjiv kod obicne sprice onda je sve o.k. bez obzira na paljenje gasenje. Ako se mlaz znacajno smanji kod gasenja, nekaj ne stima.
Old 15.09.2011., 12:15   #3
Provjeri dizu je li čista od kamenca. Malo pročačkaj iglom.
Old 15.09.2011., 12:17   #4
Quote:
Partfiš kaže: Pogledaj post
Jedino mjerilo ti je jacina mlaza. Ako je on normalan i nepromijenjiv kod obicne sprice onda je sve o.k. bez obzira na paljenje gasenje. Ako se mlaz znacajno smanji kod gasenja, nekaj ne stima.
Ocito sam zaboravio naglasiti :-) Problem i jeste sto tada mlaz potpuno stane, dakle izgledao kao da nabije pritisak, motor se ugasi, ali i mlaz potpuno stane, i nakon pola sekunde motor se ponovo upali i mlaz normalno ide i onda nakon 5 sekundi opet se ugasi, mlaz stane i restart... Da se samo motor ugasi nebi me ni bilo briga :-)
fat-boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2011., 17:49   #5
malo je zastopana mlaznica
Old 15.09.2011., 18:23   #6
Provjerio mlaznicu, cista ko suza, ima malo kamenca izvana, njega sam ocistio, opet ista stvar :-(
fat-boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 09:13   #7
Jel ova mlaznica, koja trokira, naknadno kupljena?
Old 16.09.2011., 10:35   #8
Quote:
Lee Champa kaže: Pogledaj post
Jel ova mlaznica, koja trokira, naknadno kupljena?
Kupljeno sve zajedno... i radila dobro par mjeseci, sad ta obicna trokira a ona druga ne
fat-boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 12:37   #9
Quote:
Kupljeno sve zajedno... i radila dobro par mjeseci, sad ta obicna trokira a ona druga ne
Moraš raskopati pumpu. Povratni ventil ne odrađuje (feder, nešto upalo, zahrđalo i sl.)
Old 17.09.2011., 15:27   #10
Mislim da bi trebao prvo pogledati kako radi kazaljka manometra. Ako kazaljka nije na istom mjestu aparat negdje gubi pritisak.
zdeba is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2011., 16:02   #11
Quote:
Lee Champa kaže: Pogledaj post
Moraš raskopati pumpu. Povratni ventil ne odrađuje (feder, nešto upalo, zahrđalo i sl.)
Koliki problem je to rastaviti? Moze li se u kucnoj radinosti? Di se uopce nalazi taj povratni ventil?
fat-boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2011., 19:35   #12
mlaznica...

Možda ti ja mogu pomoći, bavimo se sa miniwashima il te VT peračima Prvo da te pitam dali si možda mijenjao mlaznicu tu? Svaki uređaj ima svoju adekvatnu mlaznicu tj. promjer dizne. Promjer za K5 je 035 ako se ne varam. Da nisi možda stavio od K2-K4 koja je užeg promjera? Znači da je rupica pretjesna za količinu vode te ne može izbaciti kroz nju pa trza. Isto ko kad bi stavio širu pa bi ti se smanjio tlak.

Quote:
Koliki problem je to rastaviti? Moze li se u kucnoj radinosti? Di se uopce nalazi taj povratni ventil?
aluflex is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 10:04   #13
Quote:
aluflex kaže: Pogledaj post
Možda ti ja mogu pomoći, bavimo se sa miniwashima il te VT peračima Prvo da te pitam dali si možda mijenjao mlaznicu tu? Svaki uređaj ima svoju adekvatnu mlaznicu tj. promjer dizne. Promjer za K5 je 035 ako se ne varam. Da nisi možda stavio od K2-K4 koja je užeg promjera? Znači da je rupica pretjesna za količinu vode te ne može izbaciti kroz nju pa trza. Isto ko kad bi stavio širu pa bi ti se smanjio tlak.

Nije nista mijenjano, sve oridjidji kako je i kupljeno
fat-boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 14:19   #14
a teško je reći ma da iskreno ja sam u prodaji, nisam majstor. najčešći kvar je kod glave pumpe a to se događa kod uređaja sa plastičnim pumpama. pukne glava i onda su ti simptomi kao što si naveo. ali K 5.55 ima aluminijsku pumpu a i onda bi trzalo i na roto dizni. možda je sigurnosni, možda i čak komadić neki pod ventilom. javi na PM di živiš pa ti mogu svajetovati neki servis blizu. al obvezno im reci da ti naprave defektažu i jave koliko će koštati da znaš dali ti se isplati. nemoj sam pokušavati ako ne znaš. naši dečki obožavaju kad im dođe stroj u dijelovima a takvih je puno gdje je neko sam čačkao pa rastavio i što treba i ne treba. tek će te onda oderati.
aluflex is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 15:38   #15
Ja sam radio sa Karcherom,nekim većim,duže vrijeme,mjereno u stotinama sati!
Taj je isto odlazio, tj. počeo bi trokirat ako ostane upaljen!
Ako se dobro sjećam,radilo se o gumenim brtvicama koje trebalo zamjenit,negdje na izlazu!
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 18:48   #16
Quote:
Može se u kućnoj radinosti. Skineš plastiku da dođeš do priključaka za vodu i onaj tlačni. Skineš taj poklopac i vidiš kakvo je s(r)tanje opruge i ima li kakvog taloga!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:45.