Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa

Alternativa Noetički pristup stvarnosti.
Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.01.2012., 12:19   #1
Masonski simbol na crkvi

Pozdrav,
primjetio sam iluminatski simbol na zgradi sjemenista u ZG (vocarska ulica). Zanima me, koja je veza (kao vjernika) izmedju katolicke crkve i iluminata? Ili je ovo puka slucajnost!?

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
rampage is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 12:46   #2
a to je iluminatski simbol zasto tocno?

Nije svaki simbol koji masoni koriste njihova izmisljotina i ekskluziva, osim toga kakve veze masoni imaju sa (odavno nepostojecim) iluminatima?

To je simbol Boga i nije specificno masonski niti ga oni izmislise
Old 25.01.2012., 12:59   #3
Oko u trokutu je kršćanski simbol sv. Trojstva i Božje Providnosti.

Nema ničeg što upućuje na okultnu uporabu.

Simbol se koristi od početka renesanse, možeš ga vidjeti po crkvama, oltarima, slikama, kipovima... Potpuno uobičajen umjetničko-teološki motiv.

Tako da, nije slučajnost ali nije ni neka eksplicitna "tajnovita" namjera iza toga. Kao što rekoh, standardni motiv i u katoličkoj i u pravoslavnoj sakralnoj umjetnosti.
Old 25.01.2012., 13:14   #4
Upisete "new world order" na google i odete na slike. Simbol koji oni koriste, bilo da su masoni ili iluminati ili sta vec, je slican ili isti.
rampage is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 13:15   #5
crkva je jedan od instrumenta NWO-a.

Lažu, manipuliraju i drže ljude u podređenom položaju putem straha. A usput i vole novac i djecu
danijeld is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 15:44   #6
Svevideće oko / Wedjat (Horusovo oko) je simbol korišten još od doba Egipta. Korišten i u budizmu. Simbol je "nadgledanja" što se događa.
Crkva ga koristi u nekim okolnostima da predstavlja Boga. Illuminati ga koriste. Pečat SAD-a je poznat po piramidi i oku.

Vi donesite zaključak koja je stvar koja ih sve povezuje
Alsam Lud is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 16:02   #7
Quote:
Alsam Lud kaže: Pogledaj post
Svevideće oko / Wedjat (Horusovo oko) je simbol korišten još od doba Egipta. Korišten i u budizmu. Simbol je "nadgledanja" što se događa.
Crkva ga koristi u nekim okolnostima da predstavlja Boga. Illuminati ga koriste. Pečat SAD-a je poznat po piramidi i oku.

Vi donesite zaključak koja je stvar koja ih sve povezuje
Udjat predstavlja desno oko Horusa - iliti sunca. U kršćanstvu predstavlja božansku providnost. U masoneriji nešto slično. Što to dokazuje? Možda to da je svima jasno da oko predstavlja vid. A najveće oko za koje mi znamo je sunce. Praznovjerni narodi su vjerovali u inteligenciju prirodnih sila pa su ih štovali pod raznim simbolima. Za Platona to je Razum a njegovi simboli su sunce, svjetlost i budno oko.

Nije simbol kontrole. Moderne interpretacije tog simbola, čitaj: u paranoidnoj literaturi teorija zavjera nemaju veze sa originalnim religijskim shvaćanjem tih simbola u originalnom povijesnom kontekstu.

Kako misliš Illuminati ga koriste? Taj simbol na novčanici je napravilo vijeće u kojem je sjedio samo jedan mason a ostali su bili pobožni kršćani. Naravno, Benjamin Franklin nije mogao sam utjecati na odluku koji simbol će biti odabran od više timova i pojedinaca koji su se kandidirali da pokušaju ponuditi najbolji dizajn. BTW, Illuminati ne postoje od 1785.
Old 25.01.2012., 16:06   #8
Crkva i njeni velikodostojnici su teške sotonine sluge (čast pojedinim dobrim i poštenim svećenicima koje o tome ne znaju ništa)... i doklen god bude i jedan iskren i pošten čovjek koji u crkvu ide zbog Boga dotle če Bog držati ovu sprdačinu i bezakonje na Zemlji...samo zbog jedne duše koja ima potencijal da se spasi....ali ne zadugo
Old 25.01.2012., 16:19   #9
Quote:
tehuti kaže: Pogledaj post
Taj simbol na novčanici je napravilo vijeće u kojem je sjedio samo jedan mason a ostali su bili pobožni kršćani. Naravno, Benjamin Franklin nije mogao sam utjecati na odluku koji simbol će biti odabran od više timova i pojedinaca koji su se kandidirali da pokušaju ponuditi najbolji dizajn. BTW, Illuminati ne postoje od 1785.
Na novčanicu je simbol postavljen 1935. godine.
Da, illuminati ne postoje od 1785. godine. SLUŽBENO. Kad ja govorim o illuminatima, ne mislim odmah na bavarce nego na društvu koje upravlja današnjim događajima. Naravno, oni uopće ne moraju sebe zvati illuminatima, nego kako god žele. Illuminati je danas sinonim za Elitu, Rimski klub, Okrugli stol, Trilateralnu komisiju, Komitet 300, Rosenkreuzere i svu ostalu škvadru.
Alsam Lud is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 16:30   #10
Quote:
Na novčanicu je simbol postavljen 1935. godine.
Da, illuminati ne postoje od 1785. godine. SLUŽBENO. Kad ja govorim o illuminatima, ne mislim odmah na bavarce nego na društvu koje upravlja današnjim događajima. Naravno, oni uopće ne moraju sebe zvati illuminatima, nego kako god žele. Illuminati je danas sinonim za Elitu, Rimski klub, Okrugli stol, Trilateralnu komisiju, Komitet 300, Rosenkreuzere i svu ostalu škvadru.
I dalje, to ništa ne dokazuje. Oko u trokutu u kontekstu novčanice 1$ je simbol sv. Trojstva. Zna se kako se došlo do tog dizajna i tko ga je izradio. Nema tu nikakve zavjere.

Illuminati više ne postoje. Zašto jabuke nazivati palačinkama?
Old 25.01.2012., 17:10   #11
Quote:
I dalje, to ništa ne dokazuje. Oko u trokutu u kontekstu novčanice 1$ je simbol sv. Trojstva. Zna se kako se došlo do tog dizajna i tko ga je izradio. Nema tu nikakve zavjere.

Simbol sv. trojstva sada, a nastao je tisućama godina prije nego ga je crkva prihvatila.
Nigdje nisam rekao da postoje, ukazujem na teoriju prema kojoj se misli da su oni "ti koji vladaju svijetom".
Illuminati / Elita / Bratstvo / Tajno društvo / Bilderberg => Puno imena za jednu te istu stvar.
Alsam Lud is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 18:37   #12
Quote:
Simbol sv. trojstva sada, a nastao je tisućama godina prije nego ga je crkva prihvatila.
Nigdje nisam rekao da postoje, ukazujem na teoriju prema kojoj se misli da su oni "ti koji vladaju svijetom".
Illuminati / Elita / Bratstvo / Tajno društvo / Bilderberg => Puno imena za jednu te istu stvar.
Simbol sv. Trojstva je oko u trokutu a ne Udjat. Ima stotine i tisuće varijacija na simbol oka diljem planeta, no to ništa ne dokazuje. Mitovi se komuniciraju rječnikom simbola, a simboli su kodifikacije određenih ideja i principa. To što su ljudi povezali 2 i 2 i shvatili da je oko vrlo bitan simbol, to globalno ništa ne dokazuje, osim da čovjek teži mitskom i simboličnom izražavanju. Kojiput je stvarno riječ o direktnom prijenosu simbola u drugu kulturu, ali to ne znači da simbol neće promijeniti značenje.

Vezano za nazivlje, prije nego se krene u bilo kakvu diskusiju moraju se definirati stajališta i nazivi da bi se uopće moglo znati o čemu se priča.

Tvojom logikom mogu ja nastaviti dalje... kruške = ribizli= jabuke jer pazi sve je to voće!

Žao mi je, ali kategorizacije ovakvog tipa užasno unazađuju diskusije ozbiljnog tipa.

Illuminati su bili bratstvo koje je zagovaralo libertarijanski anarho-socijalizam, anti-monarhizam, anti-klerikalizam, humanizam, sekularizam, racionalizam i slobodu mišljenja (uključujući i prava žena) u doba kada toga svega nije bilo, kada je Crkva diktirala svaki aspekt života pojedincu i grupi. Postojali su samo 12 godina i nisu postigli ono što su željeli za života jer ih je sve pohapsila bavarska vlast kada su ukinuli slobodu djelovanja svih tajnih društava tog vremena. No, francuska revolucija je ustvari zrcalila njihove ideale koji su ionako zajednički pokretu prosvjetiteljstva i modernom humanizmu. Bavarski Illuminati su utjecali na pokret Sturm und Drang, novi pokret u književnosti koji predstavlja preteču romantizma. Upravo zbog toga, je nastao pokret za prava individualaca, za rasterećenje od crkvene vlasti i guranja nosa Crkve u privatni život pojedinca, za liberalizaciju ljudskih prava, donošenje racionalnih morala i podršku znanosti. Dakle, Illuminati, i filozofi prosvjetiteljstva Voltaire, Rousseau kao i neki drugi pokreti i individualci tog doba sličnih ideala su direktno utjecali na oslobađanje pojedinca od dogme, monarhizma religije a u smjeru napretka znanosti.

To je miljama daleko od onog za što se danas optužuje Illuminate - da su kapitalistička gamad koja pokušava centralizirati vlast, kontrolirati masama, da su okultisti, da su svi umreženi u globalnu mrežu... Stvarnost je totalno drugačija. Ono za što se optužuje Illuminate ne može biti njihova krivnja jer su zagovarali suprotne vrijednosti.

Kao prvo, da su Illuminati doista preživjeli progone i da nastavili rad, ne bi bili nikako kapitalisti jer to nije u skladu sa njihovim manifestom koji se može pronaći u originalu na internetu. Centralizacija vlasti - potpuno u suprotnosti sa idejom iluminizma, centralizacija implicira monarhizam, diktaturu ili autokraciju. Da su okultisti - nisu, protivili su se svojim suvremenicima, pripadnicima pokreta Erleuchtung koji su zagovali ezoteriju u svojem pristupu, jer su Illuminati izuzev možda Knigge-a pripadali pokretu Aufklarung koji zagovara racionalistički pristup. Da su svi umreženi - Illuminata je bilo oko 3000 na vrhuncu regrutacije po cijeloj Europi, pa svejedno nisu uspjeli ostvariti ciljeve. Gdje je sad ono "šačica koja vlada masama"?

Budući da ono što se tvrdi za Illuminate ne drži vodu jer se u potpunosti suprotstavlja idejama i principima iluminizma, logično je da to hipotetsko globalno bratstvo ne možemo nazivati Illuminatima. Zato je bitno kako što imenujemo jer to odražava naše razumijevanje. Ako čovjek sve trpa u jedan koš, znači da ne koristi razum.

Zadnje uređivanje tehuti : 25.01.2012. at 19:42.
tehuti is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 20:12   #13
Quote:
rampage kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
primjetio sam iluminatski simbol na zgradi sjemenista u ZG (vocarska ulica). Zanima me, koja je veza (kao vjernika) izmedju katolicke crkve i iluminata? Ili je ovo puka slucajnost!?

nije slučajnost. primjetila sam isti simbol u istri, u pićanu i nedalekom gračišću, ali i mrtvačke lubanje s prekriženim kostima na grobovima pored crkve...

u gračišću je crkvica iz 1425. god.

a ima toga još:

okultna simbolika hr arhitekturi
52_9 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 20:34   #14
Quote:
...
Nisi me shvatio u vezi ovoga sa nazivljem. Ja sam rekao da naziv illuminati koristim kao sinonim. U normalnom razgovoru ću često koristiti i neki drugi naziv, ali illuminati češće tako da me lakše prate i bude im zanimljivije (jer znaju da su oni postojali), al nema veze.
Zanimljivo mi je kako si povezan s bogom Thothom preko svog nicka, što bi mi reklo da si otvoren alternativi, ali mi se činiš jakim skeptikom.
Da li si možda njihov kontra obavještajac?
Alsam Lud is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2012., 21:14   #15
Quote:
Nisi me shvatio u vezi ovoga sa nazivljem. Ja sam rekao da naziv illuminati koristim kao sinonim. U normalnom razgovoru ću često koristiti i neki drugi naziv, ali illuminati češće tako da me lakše prate i bude im zanimljivije (jer znaju da su oni postojali), al nema veze.
Zanimljivo mi je kako si povezan s bogom Thothom preko svog nicka, što bi mi reklo da si otvoren alternativi, ali mi se činiš jakim skeptikom.
Da li si možda njihov kontra obavještajac?
Shvatio sam te ja jako dobro. Bolje odbaci taj "sinonim" jer sad vidiš da ne drži vodu. Illuminati ni povijesno ni faktički ni ideološki se ne uklapaju u ove priče teoretičara zavjera kao sila koja danas vlada ovim svijetom. Bez obzira da li takva grupa postoji ili ne, svejedno je intelektualna prijevara pogrešno imenovati stvari. Ovdje je to jako bitno jer hrpa ljudi koja prilazi ovoj temi nekritički, lako usvaja ideju da su ovdje spomenuti "Illuminati" (čak i kao sinonim za današnje kontrolore) isti oni koji su se raspali 1785. Stavljanjem stvari u isti koš je jedna od najgorih debilizacija koju neki racionalni diskurs može pretrpiti.

Iako Thoth ne predstavlja racionalnu misao samu po sebi, vrlina koja se veže za Thotha je mudrost i zdravorazumski moral.

Rank: agnostik skeptik
level: 99

Jok, nisam ja agent, ali znam susjeda koji direktno telepatski komunicira sa kaučem koji je spojen na tanku zavojnicu koja potprostorno vodi u Andromeda galaksiju gdje se nalazi sjedište originalnog McDonaldsa. Naravno, to je tajna, ali eto svijet je pun knjiga koje razotkrivaju tajne. Zašto ne bih i ja?
Old 25.01.2012., 21:38   #16
Quote:
Jok, nisam ja agent, ali znam susjeda koji direktno telepatski komunicira sa kaučem koji je spojen na tanku zavojnicu koja potprostorno vodi u Andromeda galaksiju gdje se nalazi sjedište originalnog McDonaldsa. Naravno, to je tajna, ali eto svijet je pun knjiga koje razotkrivaju tajne. Zašto ne bih i ja?
Ali da li susjed 'vata Kasiopejce?
Alsam Lud is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2012., 07:55   #17

PRAG

BRATISLAVA

http://www.zaslike.com/files/bpv82ai1uwick0a8apbb.jpg

ZAGREB
Desaparecido is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2012., 07:57   #18
Mislim da se Crkva davno prodala, prodala se prvi puta Rimskom Carstvu pri samom sastavljanju Biblije .
Desaparecido is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2012., 09:27   #19
a sto je sa zvonicima? Zvonik-minaret-obelisk-stecak-falus-kula babilonska-iluminati
Old 26.01.2012., 13:44   #20
Quote:

http://www.theforbiddenknowledge.com...inatilogo2.jpg

Postoje, ali tajno. Ima puno materijala o tome na youtube i internetu. Kako objasnjavas onda
Novus Ordo Seclorum - Novi svjetski poredak - slika je sa novcanice od jednog dolara. Godina ispod je MDCCLXXVI - 1776 - godina kada su Iluminati osnovani.

http://www.youtube.com/watch?v=_MPZtVwCIeE

Simbol se moze protumaciti na razne nacine, a osobno mislim da je Katolicka crkva i bilo koja religija trn u oku iluminatskim i masonskim drustvima.
rampage is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:56.