Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli > Android mobiteli

Android mobiteli Mobiteli pokretani Android OS-om

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.05.2012., 17:51   #1
Sony Xperia U

Stigao je novi vrlo interesantan kandidat u bestbuy kategoriji...xperia u...

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_u-4437.php

najvjerojatnije novi najjeftiniji dual core mob srednje klase. Dobar gpu, jedino je ekran za današnje trrendove relativno malen...ali cijena je vrlo ugodna, kreće već negdje od 1900kn za otključani uređaj u dućanu.

http://www.elatus.hr/detalji_proizvo...2F28E2A2D.aspx

ili recimo za 898kn u t-comovoj extra total m tarifi.

Quote:
84737 kaže: Pogledaj post
Flashanje ICS-a, root i flashanje Custom recovery konzole bez otključavanja bootloadera.
Downgrade na Gingerbread.
.

Evo ovako...
Obzirom da svi pitate za ICS, odlučio sam flashati ST25a 6.1.1.B.1.10 firmware iliti Android 4.0.4 preko flashtoola pa da pokušam objasniti na "user friendly" način.

Najprije trebate downloadati ftf file koji je velik 384.87 Mb. Ja sam ga skinuo sa rapidsharea, a vama po volji sa kojeg ćete servisa.

Tada trebate skinuti najnoviju verziju Flashtoola. (download sekcija nalazi se u kartici "installation") Odaberete najnoviju verziju za operativn sustav koji već imate. Win, Mac ili Linux. Veličina download datoteke je za windows platformu 106.57Mb.

Kako raditi u Flashtoolu imate u ovom videu.

Uglavnom ukratko - nakon instalacije Flashtoola potražite ga u rootu C diska na računalu. Tada otvorite C:\Flashtool\Drivers folder i pokrenite instalaciju drivera. Instalirajte drivere za Xperiu U i flashmode drivere.

U C:\Flashtool\firmwares ubacite prethodno downloadani ftf file (firmware).

Pokrenite Flashtool kliknite na ikonu:

Iskočiti će prozorčić gdje je već selektirano "flashmode" (ako je selektiran fastboot mode odaberite flashmode i kliknite "ok")
Vidjeti ćete slijedeću sliku:

Kliknete na Firmware ST25a 6.1.1.B.1.10 i obavezno markirajte "excluse baseband" da vam se ne preflasha baseband sa verzijom za Australiju. Mislim da bi čak radilo i sa tim novim basebandom na 3G mreži, ali nisam ziher za GSM, pa da si ne stvorite dodatni posao.
Kliknite na "Ok" u donjem desnom kutu, pričekajte da Flashtool pripremi sve za flashanje. (traje desetak sekundi) i tada će prikazati animaciju da priključite uređaj.

Usb debugging mora biti uključen.
Ugasite svoju xperiu pričekajte 20-30 sekundi, pritisnite "vol down" tipku i držeći je priključite USB kabel u mobitel. Flashtool napravi provjeru i počinje flashanje. Postupak traje cca 2-3 minute. Kada je gotovo (piše i u prozoru da možete iskopčati i uključiti mobitel) Upalite ga, pričekajte izvjesno vrijeme (1. boot traje dosta dugo) i voila! Evo ICS-a na hrvatskoj Xperiji!

Poželjno je da USB kabel bude priključen na jedan od USB portova bez huba.
Također nebi bilo loše da se napravi i reset nakon flashanja.

Imajte na umu da gubite sve podatke (instalirane aplikacije i telefonski imenik) pa si prethodno napravite backup.

Edit 01_11_2012:
Root.
Uređaj uspješno rootan uz pomoć ovog tutorijala.
Mislim da nema potrebe prevoditi jer je tutorijal popraćen fotografijama i napravljen je za totalne početnike.
Proces traje cca minutu max 2.

Custom recovery.

Uspješno flashan Custom recovery pomoću ovog tutorijala.
Mislim da također nema potrebe ništa prevoditi ni objašnjavati jer je isto sve popraćeno fotografijama.
Ulazak u recovery iz isključenog uređaja je: - pritiskanje permamanentno tipke "vol down" kada ugledate Sony logo na ekranu.
Proces flashanja traje cca 10 sekundi.

Za root i flashanje potrebno je da je mobitel upaljen i stavljen u USB debugging mod. Također je poželjno da označite kvačicu "stay awake" na mobitelu. (iako ja nisam jer sve traje vrlo kratko - manje od 30 sekundi na koliko mi je podešen odlazak u sleep mode)

Originalni ftf fileovi za download:
Napomena:
- ovi ftf fileovi su "european", te kod flešanja tih romova nije potrebno markirati exclude baseband.
Znači flešate kompletan rom sa svime.

Gingerbread - 6.0.B.3.184_Bonbon/Tele2 - nebrendiran čisti rom.

ICS 6.1.1.B.1.54 - Vodafone

ICS- 6.1.1.C.1.0 - T-Mobile-Hrvatska

Zadnje uređivanje yucatan : 23.12.2012. at 12:36. Reason: Dodan tutorijal za flashanje ICS-a, te root i custom recovery
raliSHA is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2012., 22:02   #2
Quote:
raliSHA kaže: Pogledaj post
Stigao je novi vrlo interesantan kandidat u bestbuy kategoriji...xperia u...

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_u-4437.php

najvjerojatnije novi najjeftiniji dual core mob srednje klase. Dobar gpu, jedino je ekran za današnje trrendove relativno malen...ali cijena je vrlo ugodna, kreće već negdje od 1900kn za otključani uređaj u dućanu.

http://www.elatus.hr/detalji_proizvo...2F28E2A2D.aspx

ili recimo za 898kn u t-comovoj extra total m tarifi.
Navest ću jedan veeeeeeeliki minus. Od 8 GB ugrađene memorije 4 GB je dostupno za spremanje podataka bez mogućnosti proširenja te memorije. Smatram da je to jako malo za današnje standarde.
tomo100brt is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2012., 15:05   #3
NIKEST post sam premjestio u podforum o usporedbi mobitela
link na topic
Old 01.06.2012., 18:48   #4
Quote:
tomo100brt kaže: Pogledaj post
Navest ću jedan veeeeeeeliki minus. Od 8 GB ugrađene memorije 4 GB je dostupno za spremanje podataka bez mogućnosti proširenja te memorije. Smatram da je to jako malo za današnje standarde.
pff sta bi ja trebao rec sa svojom xperiom neo i 320mb internala

neki app2sd program i nema frke, par sekundi posla
trpi is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2012., 19:11   #5
U ITA je 189e kod TIM-a...

Iskreno, kosta kao Neo V a za klasu je mob bolji.
Old 01.06.2012., 22:05   #6
Quote:
trpi kaže: Pogledaj post
pff sta bi ja trebao rec sa svojom xperiom neo i 320mb internala

neki app2sd program i nema frke, par sekundi posla
Nisi shvatio.Od 8 GB interne memorije 2 GB je za instalaciju aplikacija, a samo 4 GB memorije za spremanje podataka bez proširenja micro SD karticama, što znači da ne podržava memorijske kartice. Jako malo. Da je bar 8 GB za spremanje.
tomo100brt is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2012., 22:58   #7
Mene je došao 1118 kn u total+s tarifi na 1. god.
Ja super zadovoljan. Ekran 3,5 in. taman i dobro leži u ruci.
Andro radi ko lud.
5k3t4r is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2012., 21:43   #8
Idem je ja sutra pogledati tele2.Nekakvi komentari njenih korisnika?
allen18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2012., 21:47   #9
Quote:
allen18 kaže: Pogledaj post
Idem je ja sutra pogledati tele2.Nekakvi komentari njenih korisnika?
danas kupio u tele2 ... 1795kn. dijeluje kao solidan droid... po recenzijama dobiva dobre preporuke... mene je jedino brinulo kako lezi u ruci i to kak je sav neki čoškast . ali uzivo je uistinu lijepog dizajna...
mickey is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2012., 15:45   #10
Jel ti kodiran uredjaj, buduci da je kupljen u T2?
Old 14.06.2012., 21:10   #11
danas sam na poslu ubacio karticu od vipa.. i ide..
tak da je otkljucan
mickey is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2012., 23:41   #12
Uzeti cu jedan na online T2, pa valjda i meni bude...
Old 16.06.2012., 17:27   #13
Kupio sam ga pred 2 dana, prezadovoljan sam.

Kamera je vrlo kvalitetna, zvučnik dovoljno jak, ekran dovoljno velik (čak i za pisanje /landscape/), u ruci super stoji...

Baterija izdrži cijeli dan ako prčkate po njemu redovno (14h, ostalo u stand-byu).

Prezadovoljan sam, definitivno se isplati za tolike novce
Basshunter™ is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2012., 17:54   #14
Nasao sam ga u ITA po 169e sto je cca 1250kn...
Uzeti cu ga bratu umjesto Acea.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Old 17.06.2012., 09:09   #15
Jedino, imam jedno pitanje ako netko zna...

Kada mi je baterija pri kraju, piše "Isključivanje" i mob bi se trebao ugasit ali ekran ostane upaljen (siva boja ekrana) i ono svjetlo dolje također svijetli.

Zna li netko da li je to normalno ili je nešto do uređaja/baterije?

Jedino se može ostavit mobitel da tako svjetli na miru dok se baterija do kraja ne isprazni (dok se ne ugasi) pa ga onda stavit na punjač, ali čemu onda onih 20 minuta praznog rada (svijetljenja)?
Basshunter™ is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2012., 11:46   #16
Sada ću ti na pitanje odgovoriti pitanjem.
Zašto ubijati bateriju crpljenjem do posljednjeg atoma? Zašto je ne dopunjuješ kada je na 30% ili čak više?
yucatan is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2012., 16:42   #17
Quote:
Sada ću ti na pitanje odgovoriti pitanjem.
Zašto ubijati bateriju crpljenjem do posljednjeg atoma? Zašto je ne dopunjuješ kada je na 30% ili čak više?
Pa dobio sam upute u T-Centru da trebam bateriju isprazniti do kraja i staviti je na punjač 10 - 12 sati i tako 2 - 3 puta dok kupim mob.
Basshunter™ is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2012., 16:52   #18
Hm, to ti je dala savjet neka baba u T centru koja je završila trgovačku školu i do sada je rezala šnite posebne u Konzumu...

Tako se radilo sa Ni-Cd i Ni-Mh bateriijama.
Li-Ion i Li-Po su sasvim nešto drugo. Današnje baterije niti treba više formirati kao što je to trebalo nekada niti im pogoduje pražnjenje do samog kraja.
Tim radnjama im više štetiš nego koristiš.
Evo ti jedan širi opis na nama srodnome jeziku, a ako želiš još opširnije google je pun informacija zašto i kako sa baterijema novije tehnologije.
yucatan is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2012., 19:36   #19
Quote:
Hm, to ti je dala savjet neka baba u T centru koja je završila trgovačku školu i do sada je rezala šnite posebne u Konzumu...

Tako se radilo sa Ni-Cd i Ni-Mh bateriijama.
Li-Ion i Li-Po su sasvim nešto drugo. Današnje baterije niti treba više formirati kao što je to trebalo nekada niti im pogoduje pražnjenje do samog kraja.
Tim radnjama im više štetiš nego koristiš.
Evo ti jedan širi opis na nama srodnome jeziku, a ako želiš još opširnije google je pun informacija zašto i kako sa baterijema novije tehnologije.
Ajd dobro, hvala na informaciji.

Ali zašto mi onda baterija na laptopu nakon godine dana traje i dalje 2 i pol sata a mojim frendovima koji su slušali tvoj primjer traje 20 minuta?

Btw. što ako sam na putu i baterija mi se isprazni do kraja i tak se isto desi (ekran se zatamni a svjetlo i dalje svijetli)?
Basshunter™ is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2012., 20:48   #20
Sad, tko zna kako ste ti i prijatelji tretirali baterije i laptope...
Ali, ja isto od kad imam mobitele (nisam imao ovaj sa starijim baterijama) punim normalno (ne praznim do kraja i te fore s formatiranjem) i baterija mi normalno traje. Isto tako i svim poznanicima kojima sam objasnio da ne trebaju ništa posebno paziti kod punjenja.

A, mislim, ako se isprazni do kraja- ništa, napuniš.
Nije 84737 mislio da je štetno u smislu da možeš baciti mobitel u smeće ako jednom dođe do 0%...
Ali, nije preporučljivo svaki put tako prazniti do kraja pa puniti do kraja.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:48.