Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet

Internet Sve o internetu, sadržaju i tehnologiji
Podforumi: Web, Web development, Internet biznis, Nove web stranice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.12.2012., 15:11   #1
Repeat mode za dva gigaset sx763 modema

Poštovani,
Evo dva dana se mučim kako povezati dva routera iz naslova u repeat mode. Na netu i u ovom forumu sam nasao nekoliko sličnih thredova, ali nigjde nisu opisana ova dva identična, a upute korisnika na tim temama mi nisu pomogla.

U glavno ruter1 mi je spojen na ADSL i na njega je prikopcan MaxTv, i on odasilje bezicnu mrezu dalje, na routeru1 su mi postavke IP adrese ona standardna 192.168.1.1 te je DHCP uključen i to sve uredno šljaka.

Sada sam spojio router2, njemu sam resetirao postavke, u LAN konfiguraciji isključio DHCP, dodjelio mu IP adresu 192.168.1.2 te sam uključio wireless i odabrao isti CH i isti SSID kao na routeru1, dok sam opciju INTERNET stavio na off.

Tim kombinacijama nisam uspio dobit konekciju jer mi niti jednom uređaju kojim sam se probao spojiti na tu mrezu nije mogao dodijeliti odgovarajuću IP adresu i pustiti me na net.

Zatim sam na routeru2 pod opcijom INTERNET podesio postavke sa BRIDGE konekciju gdje sam pokusao sa automatic IP, ali dogodi se isto znaci imam mrezu povezem se na mrezu ali mi pise "no internet access"

I sad se sa ovim postavkama na routeru2 igram i vise ni sam neznam koliko puta sam ga resetirao i sve. ali nikako, pa bih molio ako ima itko da je spajao ova dva rutera u repeat mod ili tko zna u cemu je kvaka da mi odgovori i time pomogne..

Hvala
blazze is online now  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2012., 19:55   #2
Rješeno NAPOKON...

Dakle ovako sam uspio nakon tri dana podesit da sve radi, kako su oba ista rutera dat cemo im nazive router1 i router2 uz napomenu da je router1 prikljucen na mrezu na adsl dok je router2 samo repeater..

Znaci prvo na routeru1 sam podesio Local Network sljedece postavke:

IP adresa je 192.168.1.1
Subnetmask 255.255.255.0

DHCP - ON

First issue IP adress 192.168.1.50
Last issue IP adress 192.168.1.100
Default gateway: 192.168.1.1

potom na Wirwlwss network

podesio naziv i CH (stavio sam 2.)

Encryption na WEP stavio 64 bitni hex key

Tu sam napravio reboot modema te sam se spojio na router2 (prethodno sam očistio sve postavke resetirajući ga), njemu na postavkama Local Network
podesio IP adresu na 192.168.1.2
Subnet Mask 255.255.255.0

Uključio DHCP - ON

First issue IP adress 192.168.1.150
Last issue IP adress 192.168.1.200
Default gateway: 192.168.1.2
tu se on sam restartao nakon čega sam se ponovno konektirao na njega i nastavio sa sljedećim postavkama

Opcija Internet - OF
zatim sam se prebacio u kraticu Wireless network gdje sam uključio wireles, dodijelio mu drugi naziv ali sam stavio isti kanal kao i na routeru1 (u mom slučaju to je 2.) te sam uključio WEP istu ekripciju znači
Security: WEP
Authentication type: OPEN
Key length: 64 bit
Input type: KEY
Key type: HEX
Key 1: **********
Confirm key 1: **********

Potom sam rebootao router2 i sačekao da se restarta.

Potom sam se povezao na router1 gdje sam u kartici wireless uključio repeater (WDS) kada je router sam preskenirao mrežu i pronašao SSID od routera2 te sam stavio kvačicu u kockicu ACTIVE i stisnuo OK i potom ponovno rebootao ruter u kartici ADMINISTRATION.

Tada sam se prebacio na router2 gdje sam otišao u njegovu karticu wireless gdje sam uključio opciju repeater (WDS) i kada je preskenirao mreže stavio sam kvačicu na kockicu ACTIVE kod SSID te mreže nako čega sam opet rebootao taj ruter i kada se sve popalilo

RADI....

eto... puno zezancije, ali uspjelo je
blazze is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2012., 22:46   #3
Dobar sjedi 5
Digit is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:54.