Repeat mode za dva gigaset sx763 modema
Poštovani,
Evo dva dana se mučim kako povezati dva routera iz naslova u repeat mode. Na netu i u ovom forumu sam nasao nekoliko sličnih thredova, ali nigjde nisu opisana ova dva identična, a upute korisnika na tim temama mi nisu pomogla.
U glavno ruter1 mi je spojen na ADSL i na njega je prikopcan MaxTv, i on odasilje bezicnu mrezu dalje, na routeru1 su mi postavke IP adrese ona standardna 192.168.1.1 te je DHCP uključen i to sve uredno šljaka.
Sada sam spojio router2, njemu sam resetirao postavke, u LAN konfiguraciji isključio DHCP, dodjelio mu IP adresu 192.168.1.2 te sam uključio wireless i odabrao isti CH i isti SSID kao na routeru1, dok sam opciju INTERNET stavio na off.
Tim kombinacijama nisam uspio dobit konekciju jer mi niti jednom uređaju kojim sam se probao spojiti na tu mrezu nije mogao dodijeliti odgovarajuću IP adresu i pustiti me na net.
Zatim sam na routeru2 pod opcijom INTERNET podesio postavke sa BRIDGE konekciju gdje sam pokusao sa automatic IP, ali dogodi se isto znaci imam mrezu povezem se na mrezu ali mi pise "no internet access"
I sad se sa ovim postavkama na routeru2 igram i vise ni sam neznam koliko puta sam ga resetirao i sve. ali nikako, pa bih molio ako ima itko da je spajao ova dva rutera u repeat mod ili tko zna u cemu je kvaka da mi odgovori i time pomogne..
Hvala
|