Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.10.2013., 14:33   #1
Citroen C3 problem s osovinom

ovdje sam prvi put i tražim nekog ko ima slican problem. Imam citroen c3 2011 godiste, i nedavno mi je u voznji pukla straznja osovina i otpao kotac sam od sebe i dozivila sam prometnu nesrecu, auto je sada totalka, sigurna sam da je tvornicka greska ,jer nisam u nista lupila da bi pukla osovina . Ovi iz citroena su prvo rekli da je njihova greska a poslje sam dobila odgovor da nije tvornicka greska,a sada mi neodgiovaraju na telefonske pozive, zanima me dali tko ima slicna iskustva sa osovinom na citroenu ???
matea1989 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 14:39   #2
baš teko ekstremna ne.... al ovo je lagano situacija za odvjetnike angažirati, a ne forum. Borba je uvjek sa ovlaštenim Citroenom... probaj ih odmah puknut u novine, također javi se u Citroen Hrvatska, ako to nebude dovoljno, onda na sljedeću stepenicu
wasx is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 15:23   #3
Hmmmm - pukla zadnja osovina? C3 ima iza polukrutu osovinu, dakle komad čelika od 30 kg i 1 cm debljine, na nju su dodalne "ruke" od ljevanog čelika, da to pukne TVOJOM greškom je apsolutno nemoguće - to bi morao bit udarac koji bi razvalio pola auta.

S druge strane opruge su na tom autu pucale ko repa, mislim da ima čak više servisnih akcija za njega po pitanju tih nesretnih federa.

Iskreno jedinu slabu točku ja vidim u ljevanom čeliku - tu se može potkrast greška u ljevanju - no to se bez ikakvog problema vidi, geške u ljevanju otkrije (nakon pucanja) bilo koji laboratorij za ispitivanje materijala. Di je tvoj auto? Jel možeš doći do "inkriminiranog" dijela - ako možeš nosi na FSB ili FESB, ja ti mogu dati kontakt kome.
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 15:55   #4
ovo prvi put cujem,ali sve je valjda moguce.
tebi je vjerovatno pukno "klin" koji izlazi iz "ruke "drzi dobos,lezaj..odnosno kotac
jer da pukne ruka ili most to je skoro pa nemoguce.

ako se to dogodilo zbog zamora materijala to se skoro pa prostim okom moze vidjet(iako zvuci nevjerojatno),kako je vec kolega gore rekao nosi to nekome da napravi analizu.

jer to sto se tebi dogodilo se ne dogadja ni pri nekom vecem sudaru,a kamo u voznji normalnoj.

osim ako netko nije zaboravio stegnut kotac.
gps-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 18:03   #5
Iskreno, ja bi htio neku sliku. Ko je za nek digne ruku... sve mi to malo sumnjivo hehhe doduše za ženama nikad neznaš.

I sad, pitanje je dal je stvarno puknuće osovine izazvalo prometnu, ili je puknuta osovina posljedica prometne... Realno, ovo prvo je puno unosnije za vlasnika vozila. Sumnjam da je došlo do zamora materijala na 2 godine starom autu.
wasx is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 18:11   #6
to je definitivno trebalo debelo popratit slikama i sta ti ja znam cime jos.
jer stvarno to je prvi put da sam tako nesto cuo

stariji citroeni su imali problema sa straznjim mostovima ali nikad nisam cuo da je nekom tako bilo.
iako c3 ima totalno drugacije izveden most,al opet nevjerovatno.
gps-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 18:23   #7
teško ovak napamet, vjerojatno nešto vezano za ležaj kotača , koja strana zadnja- lijeva ili desna?
nenocutlas is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 19:07   #8
Quote:
wasx kaže: Pogledaj post
Iskreno, ja bi htio neku sliku. Ko je za nek digne ruku... sve mi to malo sumnjivo hehhe doduše za ženama nikad neznaš.

I sad, pitanje je dal je stvarno puknuće osovine izazvalo prometnu, ili je puknuta osovina posljedica prometne... Realno, ovo prvo je puno unosnije za vlasnika vozila. Sumnjam da je došlo do zamora materijala na 2 godine starom autu.
Ne mora doći do zamora materijala da se to desi. Dovoljno je da je načinjena greška kod toplinske obrade da se sjebe mikrostruktura i ode sve u kurac. Kao što je rekao CDRW, šalji to na FSB da oni tamo to ispitaju. Oni se tamo time bave.
shotman is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 19:33   #9
Ma neki lik trola sa zenama i francuskim auticima, a vi se zakacite ko iz puske
mrachni hajduk! is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 19:40   #10
volimo svi dobri misteriju ali si vjerovatno u pravu hehe
wasx is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 20:54   #11
Bez slike ti ne vjerujem niti rijeci napisanog. Ajmo, upload.
tvoj_tata is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2013., 21:14   #12
aboriđin is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2013., 12:41   #13
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Hmmmm - pukla zadnja osovina? C3 ima iza polukrutu osovinu, dakle komad čelika od 30 kg i 1 cm debljine, na nju su dodalne "ruke" od ljevanog čelika, da to pukne TVOJOM greškom je apsolutno nemoguće - to bi morao bit udarac koji bi razvalio pola auta.

S druge strane opruge su na tom autu pucale ko repa, mislim da ima čak više servisnih akcija za njega po pitanju tih nesretnih federa.

Iskreno jedinu slabu točku ja vidim u ljevanom čeliku - tu se može potkrast greška u ljevanju - no to se bez ikakvog problema vidi, geške u ljevanju otkrije (nakon pucanja) bilo koji laboratorij za ispitivanje materijala. Di je tvoj auto? Jel možeš doći do "inkriminiranog" dijela - ako možeš nosi na FSB ili FESB, ja ti mogu dati kontakt kome.
molim te ako možeš posalji mi nekakav kontakt da odnesem na ispitivanje, auto mi je trenutno u njihovom srevisu
matea1989 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2013., 12:42   #14
Quote:
nenocutlas kaže: Pogledaj post
teško ovak napamet, vjerojatno nešto vezano za ležaj kotača , koja strana zadnja- lijeva ili desna?
zadnja ljeva strana
matea1989 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2013., 12:47   #15
Quote:
wasx kaže: Pogledaj post

dakle, na ravnoj cesti samo je puklo nesto i otpao je kotac, i bacilo me prvo na desnu stranu ceste a potom na ljevu stranu, skoro sam u kanalu zavrsila, pokusavam ucitati slike da vidite da nema ivicnjaka na mjestu nesrece ni niscceg drugog u sta sam se mogla zabiti da bi osovina pukla. u ovlastenom servisu gdje su ga pregledali vjestaci , prvo su rekli da je kotac lupio u ivicnjak kad sam im rekla da nije bilo ivicnjaka i da imam slike kao dokaz su rekli da poslajem da je onda to to i da je tvornicka greska... na kraju su navodno slali mail u Francusku i dosao mi je odgovor da ipak njije njihova greska... e sad koje tu lud
matea1989 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2013., 12:59   #16
Quote:
matea1989 kaže: Pogledaj post
molim te ako možeš posalji mi nekakav kontakt da odnesem na ispitivanje, auto mi je trenutno u njihovom srevisu
Poslao sam ti PP. Nazovi i dogovori.

Ako misliš ozbiljno - potrudi se čim prije dočepat puknutog dijela - da slučajno ne nestane ili ispari na neki drugi način. Isto tako trebalo osigurat da možeš dokazat da je puknuti dio BAŠ S TVOG AUTA - na žalost ti djelovi nemaju serijski broj koji ih povezuje s tvojim autom.

Posavjetuj se obavezno s nekim odvjetnikom - da kasnije ne ispadne naopako.
Odgovori s citatom
Old 15.10.2013., 13:18   #17
jel netko mjenjao kad lezaj s te strane na autu??

di su slike sad su bile tu??
gps-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2013., 13:41   #18

matea1989 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2013., 13:51   #19
[QUOTE=gps-ri;47182598]jel netko mjenjao kad lezaj s te strane na autu??

di su slike sad su bile tu??[/QU

mjenjana mi je kugla i vilica na prednjem ljevom kotacu, i naravno u ovlastenom servisu, mjesec dana nakon toga mi se ovo dogodilo
matea1989 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2013., 13:58   #20
tu nije stvar do mosta ili ruke nego do lezaja,odnosno dobosa.
raspao se.tu je problem.

jel tko iza mjenjao lezaj nekad jer to je jako bitno ako je.
il dobose mozda?
i sigurno u tvojim rukama nikad (nekad) nije bio udarac s te strane neki?
si ti 1 vl. auta?

jasno se vidi da je iscupalo srce di je lezaj,vidi se i di je puknuo obod od dobosa i tu na slici djeluje jako crn kao kad je duze izlozena pukotina vremenu,nego centar oko lezaja koji je odvaljen
dobro bi bilo naci jos taj komad koji ti fali jer bi ti i on mogao puno toga reci.
gps-ri is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:50.