Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
Pogledaj rezultate ankete: Jugoslavene bi trebalo suočavati s crnom prošlošću
|
putem obrazovnog sustava
|

|
11 |
68.75% |
putem medija
|

|
1 |
6.25% |
nikako neka uživaju u mitovima svojim
|

|
4 |
25.00% |
|
07.07.2014., 17:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Regimenta - Centar za suočavanje Jugoslavena s prošlošću
Čitajući danas nekakav pamfletić protiv predsjednika ove udruge, saznao sad da postoji nešto ovako smisleno i prijeko potrebno.
Regimenta je dobra zamisao no nažalost slabo su vidljivi.Što znate o ovoj udruzi, koje su im aktivnosti, te kako bi pomogli vi u raskrinkavanju mitova o sjajnoj jugo-ekonomiji, pravednijem jugo-društvu, boljim jugo-vremenima koje prodaju pojedinci obično bivši funkcioneri a danas...opet funkcioneri u medijima i politici?
|
07.07.2014., 17:30
|
|
Style & Substance
Registracija: Dec 2002.
|
Regimentu sam doživio prvenstveno kao parodiju Documente - dakle ne kao neku ozbiljnu inicijativu već isključivo i jedino kao sredstvo ismijavanja i sprdanja sa Vesnom Teršelič, Zoranom Pusićem i tim jugo-društvom okupljenima oko "Documente".
I kao takve ih srdačno pozdravljam.
I da, tekst u Večernjaku, ako si na njega mislio, je stvarno bljuvotina nad bljuvotinama. Nije Večernjak uopće puno bolji od Jutarnjeg, i oni imaju svoju "jugo-udbašku oficirku za vezu" u liku i djelu novinarke Ivanke Tome - u nekim aspektima mi se čine čak i lošiji od Jutarnjeg, odnosno opasnijima po hrvatske domoljube - baš zato jer su kao prividno "desniji" i "domoljubniji" djeluje mi da se kod njih provodi još veći nadzor i "pranje mozgova" - pri čemu valja reći i to da za razliku od Jutarnjeg koji je u kakvom-takvom hrvatskom (pa makar i udbaškom) vlasništvu, Večernji je zapravo austrijski medij/novina - dakle uopće nisu ni u tragovima hrvatski medij.
Sve su to prikrili angažiranjem Raspudića i Ivkošića i kod dosta ljudi stvorili su dojam da su oni kao nešto "desni" - jesu đavola. Uostalom znamo kako su se brzo rješili jedne ranije njihove desne perjanice, Tihomira Dujmovića, kada im se više nije sviđalo što i kako on piše.
A ovaj današnji tretman nad Regimentom i Stockingerom je upravo dokaz svega toga, na ntu potenciju. Ovo iživljavanje nad čovjekom i problematiziranje njegovog zaposlenja u javnom sektoru - dakle skoro pa pozivanje države da mu da otkaz - je odvratno da odvratnije ne može biti.
Stockinger je pogriješio jer nije odmah prekinuo intervju čim su krenula ta pitanja i zaprijetio im tužbom ako bilo što od toga objave. Mislim da bi imao osnova jer Večernjak nema nikakva prava dovoditi u pitanje nečije prihode i egzistenciju samo zato jer mu se ne sviđaju politička stajališta ili performansi osobe o kojoj pišu.
|
|
|
07.07.2014., 17:42
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2014.
|
Meni tu nešto strašno smrdi vezano uz Regimentu. Ovaj pamflet koliko god bio simpatično humorističan nekako mi baca na krticu u redovima desnice. Prosječan glasač neće u njima prepoznati ono što su odaslali. Štoviše, mislim da su više štete napravili Kolindi nego li Josipoviću. Zanimljiv je i tajming - netom prije velikog Kolindinog intervjua u VL. Istina oni se pravdaju svjetskim prvenstvom, ali Hrvatska je ispala prije 2 tjedna. Slučajnosti, slučajnosti. Dojma sam da bi prosječan glasač mogao pomislit kako je pamflet doista djelo Milijana Brkića, a ne usputnih zezanata. Jako me nasmijalo kada su se pojavili uoči osnivanja Lige antifašista, ali onaj paranoik u meni neprestano propituje jesu li zaista to za što se zalažu ili su tek krtice i lutke na koncu majstora lutaka s Pantovčaka. Sumnjivo mi je i što Josipović nije zatražio istragu što su i tko su nego je prvo obavijestio novinare. Ako se sjećate, jedan tip koji je pisao blog o Josipoviću je jedno jutro dobio goste na vratima - policiju, a sada odjednom Josipović ne pokreće istragu već saziva novinarski puk i glumata žrtvicu.
|
|
|
07.07.2014., 17:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Regimenta je u stanju uništiti Josipovića jer su se voljni javno derati ono što svi koji pratimo politiku već ionako znamo.
I zato će vlast, i Pantovčak i Banski dvori, učiniti sve da ju medijski izoliraju i unište.
|
|
|
07.07.2014., 18:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
Tek jedan detalj upućuje na to da ispod mirne površine u Tomislavu Stockingeru kuha mržnja i nesnošljivost.
|
Neobično kako je tek detalj (jer sam autor članka smatra da se radi o detalju i to jednom) dovoljan da se vidi da u nekome kuha i to ništa više niti manje, već mržnja - jedno duboko emotivno, krajnje intenzivno i izrazito internalizirano stanje psihe. Dok, nasuprot, kontinuirano prisutni izvanjski znakovi, da je "pristojan, nikad se ni s kim ne sukobljava ni oko najbanalnije sitnice" ne kontraindiciraju taj zaključak, niti zahtijevaju od urednika da propita objektivnost ovog zaključka. I tako je T.S. direktno ubačen u sukob po sasvim novoj fronti. (Čudi me, i to iskreno, da u okviru pored članka nije objavljeno mišljenje nekog psihijatra ili psihologa, kakva su o stanju uma i duha pojedinaca, pa dobrih dijelova nacije bila novi trend začet negdje u vrijeme referenduma kada su komentari po portalima postali goruća tema novina.)
Da, čovjek bi rekao da spomenuti ima sve osnove za lijepu tužbu, nalog povlačenja članka iz online-objave i nadoknadu za pretrpljene duševne boli i narušavanje profesionalnog integriteta. Ali opet - tko zna? Jer u cijeloj nam slici, naime, nedostaje jedan detalj.
Zadnje uređivanje tome : 07.07.2014. at 18:34.
|
|
|
07.07.2014., 20:30
|
|
YouMustRunToStayInPlace
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
Madelade kaže:
Regimenta je u stanju uništiti Josipovića jer su se voljni javno derati ono što svi koji pratimo politiku već ionako znamo.
I zato će vlast, i Pantovčak i Banski dvori, učiniti sve da ju medijski izoliraju i unište.
|
Točno.
U anketi bi trebala biti i primarna opcija - 'suočavanje putem kaznenog postupka tzv. lustracije'.
|
08.07.2014., 22:16
|
|
star, ali bedast
Registracija: Jan 2007.
|
Spomenuti "Centar" u našoj stvarnosti ne postoji. To je kreacija hiperrealističkog umjetnika
'Otpor komunističkom antifašizmu': Osnovana je Nacionalistička liga Republike Hrvatske
Monti Pajton je mala beba za ovo poigravanje. Oni pod ozbiljno prikazuju totalno isčašenu stvarnost, ali mi znamo da je to samo poigravanje. Samo jedan korak u raz-stvarivanju realnoga. Ali što, ako napravimo i drugi i dalje korake?
"Čovjek u visokom dvorcu" Philipa F. Dicka, roman o stvarnosti u kojoj su Sile Osovine pobijedile u Drugom svjetskom ratu, a jedan pisac znanstvene fantastike piše roman o izmišljenoj stvarnosti u kojoj su Saveznici pobijedili.
Borghes i njegove priče u pričama, priča o izmišljenom liku i događajima o kojima se piše kao da su stvarni, a piše pod pseudonimom i priloženi su lažni podaci o nepostojećem autoru. Magijski realizam, vladavina imaginarnog, derealizacija - virtualne stvarnosti kao jedine (da se sad ne nabacujem teškom artiljerijom post-modernih intelektualnih giganata).
Quote:
Tomislav Stockinger, predsjednik Regimente – Centra za suočavanje jugoslavena s prošlošću, obratio nam se priopćenjem u vezi osnivanja "Nacionalističke lige Republike Hrvatske. Priopćenje Vam donosimo u cijelosti:
]"U Zagrebu je, uz zvukove „Lijepe Naše" i Thompsonove „Lijepa li si", u prepunoj dvorani „Vatroslav Lisinski" osnovana Nacionalistička liga Republike Hrvatske. O zanimanju za osnivanje navedene organizacije najbolje svjedoči fotografija prepune dvorane „Vatroslav Lisinski", koja je bila premala za sve zainteresirane sudionike skupa.
Na skupu su Regimenta – Centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava Hrvata, Savez nacionalističkih boraca i nacionalista Republike Hrvatske, Udruga mladih nacionalista Grada Zagreba, Inicijativa mladih za ljudska prava pripadnika hrvatskoga naroda, Nacionalistička akcija, Centar za domoljubne studije, Centar za mir i nenasilje protiv hrvatskoga naroda i Šufflayev institut kao inicijatori u svoje kao i u ime velikog broja drugih organizacija civilnog društva i udruga / udruženja koja okupljaju hrvatske domoljube i nacionaliste: intelektualce, radnike, poljoprivrednike, umjetnike, branitelje, studente i učenike iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i iseljeništva, nazočnima i javnosti predstavile novoosnovanu Nacionalističku ligu Republike Hrvatske.
|
Tko se ovdje zajebava, a tko je stvar ozbiljno shvatio? - Stockinger, koji piše izmišljeno priopćenje o nepostojećem događaju, navodeći dugačak spisak nepostojećih udruga (očite su aluzije na one ideološki suprotne: Documenta, Građanski odbor za ljudska prava, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske itd.)?
- Portali, koji to prenose kao da je ozbiljno (zajedno s fotografijom, koju im je Stockinger dostavio, koja prikazuje nekakav očito nepolitički skup u toj dvorani)?
- Komentatori na sajtu dnevno.hr koji cijelu stvar komentiraju kao da je ozbiljna (pa pitaju za e-maili za upis u članstvo i unaprijed se bune jer mediji ovom skupu ne posvećuju dovoljnu pažnju itd.)?
- Autor uvodnoga posta ovdje?
- PowerLock, Jack_slow i Madelade, koji se nadovezuju strašno ozbiljnim komentarima ("jugo-udbaška oficirka za vezu", "krtica u redovima desnice", "Regimenta je u stanju uništiti Josipovića")?
Ili smo uistinu u zabludi svi mi, koji mislimo da se ovaj skup u realnosti nikada nije ni desio?
Ili očita laž služi tome, da se prikrije očita istina? Naime, da ta liga odavno postoji i marljivo djeluje?
Od "virtualne realnosti" ka "hiperrealnosti": izmišljotina koja je stvarnija od same stvarnosti.
Možda ovaj umjetnik svojom izmišljotinom razotkriva da mi živimo u Matrixu, u virtualnoj realnosti u kojoj se taj skup nije dogodio, a u hiperstvarnosti - jeste.
Zadnje uređivanje Zoran Oštrić : 08.07.2014. at 22:40.
Reason: dopuna
|
|
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:42.
|
|
|
|