Pogledaj rezultate ankete: Zasto posjedujete kripto
|
Iz investicijskih razloga
|

|
59 |
89.39% |
Vrsim placanja u zemlji i inozemstvu s njim
|

|
3 |
4.55% |
Zelim sigurnost i anonimnost
|

|
11 |
16.67% |
Zanimaju me nove tehnologije, kao blockchain
|

|
17 |
25.76% |
Zelim izbjeci pracenje od strane vlasti
|

|
8 |
12.12% |
|
|
24.10.2023., 07:57
|
|
high warlord
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
KuciloOro kaže:
Sjećam se kao da je jučer bilo, kad je par kolega ( skeptika ) govorilo da mainstream financije ( BLacRock i slični ) nikad neće prihvatiti Bitcoin.
Kad ne lezi vraže  Larry Fink sad priča sasvim obrnuto od onog što je pričao prije 4-5 godina:
"BlackRock CEO Larry Fink shared an optimistic view on Bitcoin last week during a discussion with value investor and Bitcoin enthusiast Mike Alfred. "
According to Fink, Bitcoin's future value is intrinsically tied to the concept of human freedom. His perspective comes in the wake of BlackRock's spot Bitcoin ETF application with the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) earlier this year.
https://cryptonews.com/news/blackroc...an-freedom.htm
|
Likovi se fino nakrcali na sub 25k...
|
24.10.2023., 08:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Ne znam jel tko primjetio al Meta nam se pokušao oglasiti s temom zašto kriptovalute nisu novac. Čitaba od dva i pol metra. Kao gljiva nakon kiše..

|
|
|
24.10.2023., 11:20
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
KuciloOro kaže:
Sjećam se kao da je jučer bilo, kad je par kolega ( skeptika ) govorilo da mainstream financije ( BLacRock i slični ) nikad neće prihvatiti Bitcoin.
Kad ne lezi vraže  Larry Fink sad priča sasvim obrnuto od onog što je pričao prije 4-5 godina:
"BlackRock CEO Larry Fink shared an optimistic view on Bitcoin last week during a discussion with value investor and Bitcoin enthusiast Mike Alfred. "
According to Fink, Bitcoin's future value is intrinsically tied to the concept of human freedom. His perspective comes in the wake of BlackRock's spot Bitcoin ETF application with the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) earlier this year.
https://cryptonews.com/news/blackroc...an-freedom.htm
|
Lako za skeptike, zabavniji su ovi redikuli koji misle da se Blackrock krcao na $25k 
|
|
|
24.10.2023., 12:05
|
|
Ljubav, a ne đir 1950
|
Quote:
Grimble Gromble kaže:
Lako za skeptike, zabavniji su ovi redikuli koji misle da se Blackrock krcao na $25k 
|
Apsolutno 
Van toga malo je zamorno prozivanje nekakvih zlih "skeptika" koji su kao promijenili mišljenje. Jer eto mi ostali za ništa nismo promijenili mišljenje unatrag 5 ili 10 godina, dapače svi dan danas živimo živote sa istim idejama koje smo imali kroz rane 20te... How Yes No 
|
|
|
24.10.2023., 12:11
|
|
high warlord
|
Quote:
MEP kaže:
Apsolutno 
Van toga malo je zamorno prozivanje nekakvih zlih "skeptika" koji su kao promijenili mišljenje. Jer eto mi ostali za ništa nismo promijenili mišljenje unatrag 5 ili 10 godina, dapače svi dan danas živimo živote sa istim idejama koje smo imali kroz rane 20te... How Yes No 
|
s obzirom na crypto?...ajde ukljucit cemo i btc tu. pa i nismo...bitcoin je jedino sto se isplati holdati, ostalo su premajnani shitcoini...
|
24.10.2023., 16:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
MEP kaže:
Apsolutno 
|
Istina, moguće je neki skeptik promijenio mišljenje, i to je ok.
Ali ovi koje ja spominjem ziher nisu promijenili mišljenje, ostali su dosljedno u krivu. 
|
24.10.2023., 16:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
MEP kaže:
Apsolutno 
|
Yes How No.
|
|
24.10.2023., 20:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
SuperKruno kaže:
Ne znam jel tko primjetio al Meta nam se pokušao oglasiti s temom zašto kriptovalute nisu novac. Čitaba od dva i pol metra. Kao gljiva nakon kiše..

|
Eno ga na redditu na temi financije prosipa mudrolije
|
|
|
24.10.2023., 22:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
binance mi vec 2 tjedna ne moze potvrditi verifikaciju. ne znam je li to normalno tako dugo čekati? prije mi je bilo gotovo kroz dan dva.
koja je druga mjenjačnica najjeftinija po pitanju feea ?
|
|
|
25.10.2023., 07:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
DaKid kaže:
binance mi vec 2 tjedna ne moze potvrditi verifikaciju. ne znam je li to normalno tako dugo čekati? prije mi je bilo gotovo kroz dan dva.
|
I ja sam imao isti problem ali je riješen.
Preporuka: https://bitcoin-mjenjacnica.hr/#exchange - razlika ti je u +-0.x%
Ne znam dali je do mene ali primijetio sam nakon izmjena sučelja "teže" je doći do withdrawala kriptovalute na Binance.
"Deposit" i "Buy" ti skače na sve strane i imaš 10 prečeca kako što brže kupiti kripto ali kad smo kod withdrawala - tamo je negdje sakriven u podizborniku sa malim slovima i doslovno ti dođe koliko klikova i verifikacija treba da bi najrađe odustao i ostavio kripto kod njih.
Čitam za Coinbase, da su stavili limit na withdrawal crypta, 5000$ na tjedan pa ako netko to može potvrdit tko ima account tamo dali je istina.
|
|
|
25.10.2023., 08:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Quote:
grim15 kaže:
I ja sam imao isti problem ali je riješen.
Preporuka: https://bitcoin-mjenjacnica.hr/#exchange - razlika ti je u +-0.x%
Ne znam dali je do mene ali primijetio sam nakon izmjena sučelja "teže" je doći do withdrawala kriptovalute na Binance.
"Deposit" i "Buy" ti skače na sve strane i imaš 10 prečeca kako što brže kupiti kripto ali kad smo kod withdrawala - tamo je negdje sakriven u podizborniku sa malim slovima i doslovno ti dođe koliko klikova i verifikacija treba da bi najrađe odustao i ostavio kripto kod njih.
Čitam za Coinbase, da su stavili limit na withdrawal crypta, 5000$ na tjedan pa ako netko to može potvrdit tko ima account tamo dali je istina.
|
hvala ali fee je skoro 2,5%
koliko vidim po netu, kraken ima niske feeve, je li netko koristio? 
|
|
|
25.10.2023., 15:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Koja mjenjačnica ima najniži fee? Imam nešto Pepe na binance i želim prebaciti na wallet,ali binance traži fee skoro 50 % transakcije i max ima koliko se može po danu prebaciti što mi je totalno neisplativo
|
|
|
26.10.2023., 14:37
|
|
Beš grad koji Bosut nema
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
DaKid kaže:
|
Ako misliš na deposit fiat, Kucoin ima naknadu 1 euro. Za kripto ima nešto veće naknade.
Bitpanda nema naknadu za eure, samo kod njih je kupovina instant. Nedavno su se podijelili, pa je dio koji je bio za spot tradeanje posta One Trading (mislim da ni tu nema naknade).
Inače, baš sad naletih na stranicu withdrawalfees.com/
|
|
|
26.10.2023., 16:12
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2014.
|
Kakav to fee uzima KuCoin na deposit kripta? Platiš gas fee ovisno o blockchainu koji koristiš bilo na CEXu bilo na random self custody walletu i nikakav fee ne bi smio plaćati na deposit.
|
|
|
26.10.2023., 18:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Pomoc
Pozdrav svima ljudi
Imam pitanje. Zasto ne mogu vise kupovati kriptovalute sa visa karticom koju sam do sada koristio? Naisao sam negdje na tekst i navodno coinbase vise ne podrzava tu moju karticu, ali nije mi jasno zbog cega? Erste Visa kartica... Koju bi trebao nabaviti? Ili postoji li neka druga mjenjacnica da podrzava kupovanje kriptovaluta karticom u Hrvatskoj?
|
|
|
26.10.2023., 18:45
|
|
Beš grad koji Bosut nema
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
Grimble Gromble kaže:
Kakav to fee uzima KuCoin na deposit kripta? Platiš gas fee ovisno o blockchainu koji koristiš bilo na CEXu bilo na random self custody walletu i nikakav fee ne bi smio plaćati na deposit.
|
Mišljah na withdraw fee. Sad uvidjeh svoju nejasnoću.
|
|
|
26.10.2023., 18:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
Snake22 kaže:
Pozdrav svima ljudi
Imam pitanje. Zasto ne mogu vise kupovati kriptovalute sa visa karticom koju sam do sada koristio? Naisao sam negdje na tekst i navodno coinbase vise ne podrzava tu moju karticu, ali nije mi jasno zbog cega? Erste Visa kartica... Koju bi trebao nabaviti? Ili postoji li neka druga mjenjacnica da podrzava kupovanje kriptovaluta karticom u Hrvatskoj?
|
Topup na revolut i onda sepa transfer na coinbase.
|
|
|
26.10.2023., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
Topup na revolut i onda sepa transfer na coinbase.
|
Previse mi naknade uzima kad saljem sa Revoulta na Coinbase. Zbog etherium mreze?
|
|
|
26.10.2023., 20:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
Quote:
Snake22 kaže:
Previse mi naknade uzima kad saljem sa Revoulta na Coinbase. Zbog etherium mreze?
|
Uvijek možeš napraviti direktnu uplatu na svoj račun na coinbase. Ja sam samo jednom ili dva puta napravio direktnu uplatu. Piše da novci sjednu od 1-3 dana.
Možeš i ići u drugu banku i napraviti novu karticu tekućeg računa, ja imam u dvije banke tekući, pbz viza a otp master i trenutno na coinbase kupujem preko mastercard. Mogli su staviti da se može kupiti preko paypal, ako su stavili da može isplata na paypal mogli su staviti i da se može kupiti kriptovalute. Ja recimo imam problem na coinbase, ne mogu kada prodam prebaciti novce na račun mastercard već moram na paypal pa tek onda na račun i onda odaberem instant uplatu koja bude za 10 sekundi na računu, mislim da uzmu oko 1 posto, ne da mi se čekati da legne kada su manji iznosi.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:54.
|
|
|
|