Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Kriptovalute

Pogledaj rezultate ankete: Zasto posjedujete kripto
Iz investicijskih razloga 59 89.39%
Vrsim placanja u zemlji i inozemstvu s njim 3 4.55%
Zelim sigurnost i anonimnost 11 16.67%
Zanimaju me nove tehnologije, kao blockchain 17 25.76%
Zelim izbjeci pracenje od strane vlasti 8 12.12%
Anketa s višestrukim izborom Glasovatelji: 66. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.10.2023., 20:35   #9801
Ja imam neko pitanje. Vidim ovdje ima ljudi koji se stvarno razumiju u kripto ( nekada ne kužim o ćemu pišete) a znam da će se netko nasmijati kada sada postavim to pitanje. Ja sam u kriptu od kraja 2020 i stvarno još ne znam kako funkcionira to sa kripto novčanikom. Ja držim kupljene kriptovalute na coinbase i kriptomat stranici. Šta ih mogu prebaciti u svoj wallet ako ga otvorim? kako to ide? Postoji neka opasnost ako ih ne prebacim? Stvarno to ne znam, ne zezam se, još mi to nije jasno. Ako se nekome da objasniti bi ga zamolio i zahvalio se puno
debelizeko is offline  
Old 27.10.2023., 09:27   #9802
Quote:
Snake22 kaže: Pogledaj post
Previse mi naknade uzima kad saljem sa Revoulta na Coinbase. Zbog etherium mreze?
ma ne mislim da kupiš kripto na revolutu, nego eure pošalješ sa revoluta na coinbase. trebalo bi biti bez naknade (bar je bez naknade kad šaljem na crypto.com, plutus, hi...)
kljaka-bj is offline  
Old 27.10.2023., 09:31   #9803
Quote:
kljaka-bj kaže: Pogledaj post
ma ne mislim da kupiš kripto na revolutu, nego eure pošalješ sa revoluta na coinbase. trebalo bi biti bez naknade (bar je bez naknade kad šaljem na crypto.com, plutus, hi...)
Btw revolut ce omoguciti slanje kripta na non custodial wallete.
Mozda ce biti ok kupiti tamo i posaljes si na svoj wallet
banarama is offline  
Old 27.10.2023., 10:11   #9804
Quote:
banarama kaže: Pogledaj post
koliko postotaka feeja uzmu na sve to?...ja vec sad mogu poslat btc direkt na revolut i sa njegovog walleta.
Old 27.10.2023., 12:06   #9805
Quote:
testing kaže: Pogledaj post
koliko postotaka feeja uzmu na sve to?...ja vec sad mogu poslat btc direkt na revolut i sa njegovog walleta.
Nemam pojma nisam koristio..
banarama is offline  
Old 27.10.2023., 14:45   #9806
Quote:
debelizeko kaže: Pogledaj post
Ja imam neko pitanje. Vidim ovdje ima ljudi koji se stvarno razumiju u kripto ( nekada ne kužim o ćemu pišete) a znam da će se netko nasmijati kada sada postavim to pitanje. Ja sam u kriptu od kraja 2020 i stvarno još ne znam kako funkcionira to sa kripto novčanikom. Ja držim kupljene kriptovalute na coinbase i kriptomat stranici. Šta ih mogu prebaciti u svoj wallet ako ga otvorim? kako to ide? Postoji neka opasnost ako ih ne prebacim? Stvarno to ne znam, ne zezam se, još mi to nije jasno. Ako se nekome da objasniti bi ga zamolio i zahvalio se puno
To je kao odes na mjenjacnicu da mjenjas kune u eur i onda kazes teti na mjenjacnici ,ne trebaju mi ti eur cuvajte ih vi za mene ja cu da dodjem po njih kad mi bude trebalo
Naravno da postoji rizik ako svoj novac das drugom na cuvanje
Jingiskun is offline  
Old 27.10.2023., 14:51   #9807
Quote:
banarama kaže: Pogledaj post
Revolut je omogucio slanje slanje kripta izvan njihove app ima vise od godinu dana
Ono sto je novo je to da su su pre mjesec dana omogucili i depozit bitcoina
tako da sada mozes da deponujes svoj btc na Revolut i konvertujes u eur
Jingiskun is offline  
Old 27.10.2023., 22:43   #9808
Što ima novo u kripto [27.10.2023.]

Isprike što kasnim 2 dana.

1. Bitcoin je prije 3 dana dostigao $35,280, najvišu cijenu u 2023, nakon što je skočio 22% u posljednjih 7 dana zbog očekivanja ETF-a. $BTC je +80% od početka godine.
2. Orakl $TRB je skočio 220% za mjesec dana i 844% u posljednja 3 mjeseca. $LINK je skočio 52% za 7 dana i danas dostigao $11.78.
3. Meme i neki DePin projekti isto lijepo skaču. $PEPE +86% za 7 dana.
4. Broj dugoročnih BTC holdera je dostigao rekordni broj ali je količina koju deponuju na burze za sada mizerna, što je dobro.
5. Rekordnih 3.4k tokena je delistirano sa berzi u 2023 godini. Prošle godine je delistirano 3k, pretprošle 1.5k.
6. Mastercard i kripto platni procesor MoonPay su ušli u partnerstvo za Mastercard Send i Click to Pay.
7. LSD će rasti na drugim mrežama jer LayerZero planira da preko OFT standarda premošćava Lidov wstETH na Eterijum, Avalanche, BNB i Scroll, kako bi se koristio DeFi i na njima. OFT ne mintuje i ne spaljuje vrapovane tokene već ih šeta kroz svoj decentralizovani komunikacioni protokol.
8. 10k NFT trejdera dnevno ima na tržištu. Obim NFT trgovine je počeo da raste sredinom oktobra.
9. Poligonov $POL je od danas na glavnoj mreži.
10. Polkadot otpušta 30% zaposlenih.
11. Deutsche banka je koristila mrežu pokrenutu u Davosu, UDPN, da odradi svap između USDC i EURS stabilnih tokena sa partnerom.
12. Marinade je počeo da blokira UK korisnike. To je najveći DeFi na Solani, u kom je zaključano $248M, a na celoj Solani $350M.
13. Sa druge strane, Solanini kompresovani NFT-evi (cNFTs) su postigli dobar uspeh u Q3 (45M je mintovano).
14. Gnosisov TVL se duplirao za manje od mesec dana, zbog MakerDao (Spark) eskpanzije.

IZVOR - Telegram vijesti:
https://t.me/bitbalkan (2325 pretplatnika)
BitBalkan vodi Maria Matic, najbolja kripto analiticarka na Balkanu, a i šire. Podržite i zapratite Telegram @bitbalkan

Balkan P2P - OTC | NO KYC | 5000+ članova:
https://t.me/KriptovaluteTelegram
Dosle su majice za najbolju P2P grupu, pa tko zeli, javi mi se na telegram @EdoFazlinovic. Nije ih ostalo još puno. ��

Old 30.10.2023., 20:48   #9809
Ekipa imam par stotina dolara na paypalu koje zelim ulozit u crypto, na koji nacin najlakse mogu kupit neki altcoin, coinbase i bittrex ne podrzavaju uplate sa pp
D E N I S is offline  
Old 31.10.2023., 09:03   #9810
da li neko ovdje drzi MATIC? ne kuzim ovo sa migracijom na POL...da li moram isto migrirati, da li se preporucuje?
Il gatto nero is offline  
Old 31.10.2023., 10:07   #9811
Quote:
D E N I S kaže: Pogledaj post
Ekipa imam par stotina dolara na paypalu koje zelim ulozit u crypto, na koji nacin najlakse mogu kupit neki altcoin, coinbase i bittrex ne podrzavaju uplate sa pp
Pada mi na pamet ideja da si pošalješ te novce na Revolut, ako se to uopće može.
NewOrder is offline  
Old 31.10.2023., 10:56   #9812
Quote:
sta velis na ovo?
https://www.paypal.com/us/cshelp/art...paypal-help567
google "buying crypto from paypal"....imas cak video na YT
Il gatto nero is offline  
Old 31.10.2023., 15:33   #9813
Quote:
Il gatto nero kaže: Pogledaj post
sta velis na ovo?
https://www.paypal.com/us/cshelp/art...paypal-help567
google "buying crypto from paypal"....imas cak video na YT
Ma probao sam to je za americko trziste, jel bi bio velik fee da prebacim pare na racun onda s racuna na coinbase
D E N I S is offline  
Old 31.10.2023., 15:41   #9814
Quote:
Ma probao sam to je za americko trziste, jel bi bio velik fee da prebacim pare na racun onda s racuna na coinbase
1% je fee za prebacivanja sredstava s PayPala na Revolut i ide instant. I onda s Revoluta na Coinbase SEPA transfer besplatno.
El Pájaro is offline  
Old 31.10.2023., 16:46   #9815
Quote:
vidio sam na Kraken da se moze uplatit direkt sa PayPala
DaKid is offline  
Old 01.11.2023., 10:35   #9816
Jel netko uspjesno prebacio u zadnje vrijeme s Revoluta na Binance? Zadnjih god dana je uvijek islo tekuci-Revolut-Binance i nikakvih problema nije bilo, i negdje pocetkom 10. mjeseca sam probao 3-4 puta prebaciti novce s Revoluta na Binance i svaki put bi mi se odbila transakcija i vratile pare na Revolut.
Cratos is offline  
Old 01.11.2023., 12:07   #9817
Pričaš o SEPA transferu? Ukinuta je ta mogućnost barem zasada, jedino možeš direktno teretiti karticu, ali fee je 2%.
Grimble Gromble is offline  
Old 01.11.2023., 18:39   #9818
CZ je rekao nać novog SEPA partnera odmah, nisan iskreno mjesecima ništa uplaćivao, ali po ovome što pišete vidim još jedna u nizu istina očito
MEP is offline  
Old 03.11.2023., 20:05   #9819
Eno ima opcija za SEPA transfer, ali 3rd party je u igri plus kreditira eure odmah u USDT i to po, koliko vidim, ne baš aktualnom tečaju. Za 500 EUR ja bih trebao dobiti 536 USDT, a aplikacija kaže 530 EUR plus 0,5 EUR za fee. Ako direktno teretim karticu, uzet će mi 2 % iliti 10 EUR, ali ću dobar dio nadoknaditi s povoljnijim tečajem kad sam konvertiram EUR u USDT tako da je stvarna razlika par eura, plus transfer je instantan. Ne vrijedi jebade za nikakvu uštedu.

Uglavnom, hvala lijepo, ako ne smisle nešto bolje.

Paysafe Payment Solutions je bio mila majka, onako kako SEPA transfer treba izgledati, upišeš bankovne podatke, platiš minimalan fee od 1 EUR i dobiješ lovu maltene instant ako nije vikend bez ikakvih trećih strana i ostalih pizdarija. Još najbolje da i tamo treba KYC a ne bi se uopće čudio...

Inače, jedan od najnegativnijih aktera aktualnog bear marketa danas osuđen, a nitko niti riječi.
Grimble Gromble is offline  
Old 03.11.2023., 20:22   #9820
ja sam prešao na Kraken i oprostio se od Binance, nema deposit fee za fiat a za BTC transakciju je 0,16 €. (novci sjeli kroz par sati)
KYC mi je odradio/odobrio instant iako sam krivu fotografiju uploadao

SBF priča je meni osobno jedna od dosadnijih, nit sam ikad imao app nit me previše zanimao taj lik.
Doduše, bilo je zanimljivo onaj period kad se to sve raspadalo na twitteru

ovo poslije meh
DaKid is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:18.