|
|
13.11.2023., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2005.
|
oštećene knjige... pogrešan print stranica... fale stranice... zastarjele knjige iz znanosti, udzbenici koje je pregazilo vrijeme
sve to treba pobacat da se ne vrti i ne vraća u opticaj
knjige su kao i novac... ako ga se stampa onda pocinje inflacija i los novac zamjenjuje dobri... tako i knjige... mislis da imas 1000 knjiga a zapravo pola su smeće
pricao mi je lik koji je 30 godina imao antikvarnicu pa je zatvarao i radio inventuru
neke stare medicinske knjige kupio kaže prema softveru niko te knjige nije tražio niti surfao po njima (online katalog)
otkako ih je stavio na prodaju i police... svaka knjiga ko biblija... nit iko iz toga uči niti koristi pregazilo ih vrijeme... nije ih htio ni baciti da se slucajno ne vrate na pijace putem onih koji rove po kantama
nego odmah unistavanje
|
|
|
13.11.2023., 12:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
Zeljko81 kaže:
... nit iko iz toga uči niti koristi pregazilo ih vrijeme... nije ih htio ni baciti da se slucajno ne vrate na pijace putem onih koji rove po kantama
nego odmah unistavanje
|
A jbte, ne bi da se radi o radioaktivnom otpadu. 
Što bi se desilo da netko pokupi i pokuša prodati te knjige?
|
|
|
13.11.2023., 17:36
|
|
Inspiring Writer
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
inflame kaže:
Mislio sam za vikend otić, al na kraju nisam.
Baš je loše vrijeme, a kao što kažete, nikakvi popusti.
A i nije da sam baš s novcima na ti.
|
Tako i kod mene jučer. Malo dulje sam zaležao, tako da sam gledao na uru kako se sati samo odbrojavaju. Dođe do 18h, i mislim si kako bi bilo zgodno zaletiti se po još koju knjigu ili dvije, možda naletiti na neki dobar last minute deal. I onda pogledam kroz prozor. Već debeli mrak, hladno, vlažnjikasto, prođe mi kroz glavu da je moguće i dalje još tona ljudi tamo, i zaključim da mi se neda. A nalazim se doslovno preko puta Velesajma  .
|
|
|
13.11.2023., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
|
hehe znaci gledao sam ti u zgrade i pitao se ko sve ovdje zivi... kakvi ljudi i sta misle o svemu hihih
malo je prostor oronuo bio sam tuda prolazio ima 15 godina i sve je nekako ljepse bilo izgledalo
ali i ljeto je pa uz sunce sve ljepse a sada jesen hladno
|
|
|
14.11.2023., 08:50
|
|
Domine, quia Dalmata sum
Registracija: Oct 2007.
|
I uvijek me nešto omete. Lani putovanje u inozemstvo, ove godine korona i tako dalje.
Pročitao sam vaše komentare hvala vam na njima. Da; taj provincijalni osjećaj. @darius-britt savršeno te razumijem i suosjećam s tobom. Znanje je ljudsko pravo! Savrseno rečeno!
Tko ono traži knjigu od pok Roberta Torrea? Ja je imam i smatram je veoma važnom. Ustraj u potrazi.
Imam i pitanje za sve: drži li Demetra štand i je li i na njemu bilo sve onako besramno skupo kao u web prodaji?
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
|
14.11.2023., 09:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Nick7 kaže:
I onda će biti kmečanja i jadikovki od istih o slaboj zaradi i kako Hrvati više ne kupuju knjige  .
|
https://www.index.hr/magazin/clanak/...a/2512014.aspx
Ispada da su neki zadovoljni a i zaradilo se više .
Ja nisam ništa od planiranih novih knjiga kupio jer su im popusti nikakvi a početna cijena fest visoka
Pogotovo školska knjiga koja se hvali popustima .
10% popusta mi nije nimalo primamljivo, čekat ću ... i ovo je prva godina da na štandu znanja nisam pazario ..
Pohvala heni na sniženju nešto starijih naslova .
|
14.11.2023., 10:03
|
|
Registrirani korisnik
|
[QUOTE=darius-britt;100765263]Haha, ja se nadam da ta banda ovo čita.
Moj zaključak je bio, dok sam se vozila po kiši iz Zagreba sinoć, knjige treba krasti. Zbog ovog tipa koji meni mrtav hladan nudi prastaru knjigu po triput višoj cijeni jer misli da sam ja idiot koji ne zna kolko to košta. Zbog društva u kojem su znanje i kultura postali nedostižni. Zbog prokletih kuharskih emisijetina na TV, umjesto da zovu pisce, urednike, izdavače koji predstavljaju književne nagrade i važna djela.
Znanje nije roba. To je ljudsko pravo. Kad ti to uskraćuju, kradi. I nemaj grižnju savjesti.
 odličan post no moram te pitati nešto po pitanju krađe  .
Ništa moralno i etički .
Zar te ne bi bilo sram da te uhvate u krađi ?
Recimo mazneš spomenutog Plutarha,OK i klepnu te u krađi ...
Sutra dan na indexu eto naslova u rubrici vjerovali ili ne kako je Darius Britt zamislite ukrala kjnigu !
Nećeš li doživjeti sramotu u svom mjestu ?
U Hrv je obicaj krasti lovu na veliko eventulaaaano na malo ,atuomobile , tehniku ali knjige ??

|
14.11.2023., 10:32
|
|
Ci sarà
Registracija: Nov 2007.
|
@djemba, ti nisi čuo za GDPR?
Uostalom, za tu vrijednost ne zovu ni zaštitare, a kamoli novinare.
|
14.11.2023., 10:52
|
|
«·|·»
Registracija: Mar 2005.
Lokacija: You'll find me in a sea of dreams, where no one cares about my words
|
Quote:
Zuzzu kaže:
|
kako onda zovu novinare kad umirovljenik u trgovini ukrade špeceraj?
ili je to možda da se osvijesti stanje u društvu ?  
|
|
14.11.2023., 12:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zuzzu kaže:
|
Zuzzu jbt ,šalim se , samo sam zamislio naslov u 24 sata,indexu "na interliberu ukrala knjigu " i onda komentare dolje ..
Ne možeš reći da ne bi bilo zabavno ih čitati a onda možemo i Britt izvaditi iz zatvora .
p.s novinari bi voljeli takve price
|
14.11.2023., 16:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
hmm nekad sam se radovao i ineterliberu a i postovima na ovoj temi, jer bilo je članova ovog podforuma koji su stvaljali koje su knjige kupili i po koji cijeni i čak je znalo i biti rasprava koje su dobre knjige mogu ulaoviti za male pare....danas nažalost tog više nema, možda su dva čovjeka napisala šta su kupila i po kojoj cijeni, ove ostale rasprave o gužvi i o cijenama novih knjiga zna svaka osoba koju imalo zanimaju knjige i koji su barem jednom bili na interliberu.....meni se eto ove godine nije dalo potegnut iz karlovca za zg samo radi sajma a iskreno sumnjam da i oće tako skoro jer sam skužio da novih knjiga u karlovcu za božićne blagdane znaju biti identična sniženja po knjižarama (neke čak i veće) a i polovnih se zna ubrat u jako dobrom stanju i sa jako dobrom cijenom
|
|
|
14.11.2023., 22:14
|
|
Perverzni djevac
|
Quote:
darius-britt kaže:
Haha, ja se nadam da ta banda ovo čita.
|
Uvijek možeš poslat neljubazan mail/pritužbu.
Naravno, ne da to izdavačke profitere nešto dira.
Quote:
Moj zaključak je bio, dok sam se vozila po kiši iz Zagreba sinoć, knjige treba krasti.
|

I time prešparaš.
Quote:
darius-britt kaže:
Osjećam se provincijalno, to je istina, ali zato što živim u provinciji u kojoj pročelnik za kulturu ne razlikuje knjižaru od knjižnice, papirnicu koja prodaje torbe i papir za printere svi zovu knjižarom, a knjižnica prodaje Raya Bradburyja, Cervantesa i Moraviju na ulici za 5 kn jer "to nitko ne čita". Oni cijene kuharice, povijest ustaškog pokreta i knjige savjeta za bolji brak, jer čovjek koji to uređuje ima rodbinske veze s ravnateljem, završio je višu ekonomsku i nije mogao naći posao u struci. Tipična priča s Balkana, uostalom.
(...)
Osjećam se provincijalno jer se nađem pred cijelim štandom knjiga koje su nagrađivane europskim i svjetskim nagradama, a ja ni za jednog autora nikad nisam čula. Osjećam se provincijalno jer me je duboko sram zbog toga.
|
Ima Đ.B. jednu pjesmu, Provincijalka. 'Provincijalno' ne mora značiti nešto loše.
Quote:
Zuzzu kaže:
Biografija V. Wolf - 8 EUR
Schopenhauerove pesimistične misli - 8 EUR
|
Nisam bio, ove godine preskočio, al bi voljeo da sam ove uhvatio.
Quote:
Zuzzu kaže:
Haha...i meni prošlo kroz glavu.
btw. Jučer kod Ljevaka pitam za R. Torrea i Ima li života prije smrti. Prvo je rekla da to nije njihovo, tj. od Ljevaka.  Onda se počela smijati da sam ja treća osoba koja ju to pita. Zatim je išla pretraživati (zar ne bi već trebala znati ako sam treća osoba s istim pitanjem  ). Na kraju je utvrdila da nemaju ali da bi mogao imati nekakav media punkt (ili tako nekako). Pitam gdje se nalazi taj punkt - ne zna.
I inače sam stekla dojam da jako puno tih hostesa tamo samo gljivira. Opet kod Ljevaka, samo drugi štand, vidim mladog dečka i stariju gospođu - djelovali su kao majka i sin. Htjela sam nešto pitati ali gospođa je bila zadubljena u raspravu s nekim, dok dečko stoji kraj nje i bulji u pod. Kako je bila gužva i galama, pokušala sam ga dozvati ali me nije čuo, pa mahnuti, pa se stala doslovno ispred njega, pokušavala uspostaviti nekakav eye contact, ali uzalud. Dečko samo stoji i ne doživljava nikoga, a gospođa i dalje raspravlja. Nakon 2-3 minute sam odustala i pokupila se.
|
Hmmm... A možda bi se u tom slučaju mogao napraviti ovakav pristup. Vratiš se nakon nekog vremena na štand i zapodjeneš razgovor na temu 'ima li života prije smrti', ne samo o knjizi nego onak, općenito, možda i filozofski. Prodavači bi - jel'te - morali biti ljubazni, a naše je pravo da ih pitamo što god hoćemo, kad već tamo stoje i ne rade svoj posao najbolje.
Već odavna planiram recimo otić do Kršćanske sadašnjosti ili slične, 'vjerske' izdavačke kuće i upitati ih dal imaju neku knjigu o sotonizmu. Naravno, oni će mi ponuditi nešto iz sfere egzorcizma, tjeranja sotone i sl., na što bi im ja rekao: 'Ma no, treba mi knjiga o prakticiranju sotonizma, kad je već Vatikan jako dobar u tome...'
|
15.11.2023., 08:58
|
|
Inspiring Writer
|
Quote:
Zeljko81 kaže:
hehe znaci gledao sam ti u zgrade i pitao se ko sve ovdje zivi... kakvi ljudi i sta misle o svemu hihih
malo je prostor oronuo bio sam tuda prolazio ima 15 godina i sve je nekako ljepse bilo izgledalo
ali i ljeto je pa uz sunce sve ljepse a sada jesen hladno
|
Bogme kad vidim sve te gužvetine i autobuse, itekako sam zahvalan što se mogu po potrebi i u par navrata samo prošetati do Velesajma i natrag. U živom sjećanju mi je ostao jedan od prvih posjeta Interliberu još ko tinejdžeru, kada sam do zadnjeg raspoloživog atoma ispunio poveći ruksak nategnuvši ciferšlus do krajnjih granica. U lijevoj ruci dvije vrećetine pune knjiga, u desnoj druge dvije, i tako pješke i s javnim prijevozom do tadašnjeg doma u centru. Štedilo se cijelu godinu za potrgati kičmu u jednom danu  .
|
|
|
16.11.2023., 18:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
|
Quote:
FeetF1 kaže:
Ima Đ.B. jednu pjesmu, Provincijalka. 'Provincijalno' ne mora značiti nešto loše'
|
Ne slušam to (ja sam punk generacija, ovo je kuruza za klince odrasle na vjeronauku i Vesni Pisarović, ne znajući da su muzičari pomrli ili zdimili preko grane ostavljajući ih u blatu) ali provincija je jako, jako loša stvar.
Ne da bi to generacije odrasle na vjeronauku i Vesni Pisarović skužile, al bože moj.
Provincija je kad kažeš da provincija ne mora bit loša.
Provincija je smrt, žabokrečina, pristajanje na glib. Samouništenje. Provincija je kad ti je svejedno jer je svima oko tebe svejedno. Provincija je kad znaš da nešto nije u redu, ali svjesno ne mičeš prstom.
|
|
|
16.11.2023., 18:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
|
Quote:
djemba kaže:
Ništa moralno i etički .
Zar te ne bi bilo sram da te uhvate u krađi ?

|
Nikad ne bih ukrala papirnatu knjigu iz dućana, jer kapitalistički ološ oduzme prodavačici od minimalca za to.
To je jako moralno pitanje.
Ja sam mislila na normalnu krađu, online.
Smatrala sam da se to podrazumijeva. Kupiš e-reader i kradeš ko veliki.
Djeco, nemojte krasti po dućanima, to tetama uzmu od plaće! A tete rade od jutra do sutra za jako malu lovu. Kradite onlajn, za to je bog dao internet!
|
|
|
16.11.2023., 22:52
|
|
Govnar - i vi znate
|
Quote:
darius-britt kaže:
Provincija je smrt, žabokrečina, pristajanje na glib. Samouništenje. Provincija je kad ti je svejedno jer je svima oko tebe svejedno. Provincija je kad znaš da nešto nije u redu, ali svjesno ne mičeš prstom.
|
Provincija je najbolja polazišna točka.
|
|
|
19.11.2023., 09:48
|
|
Perverzni djevac
|
Quote:
darius-britt kaže:
Ne slušam to (ja sam punk generacija, ovo je kuruza za klince odrasle na vjeronauku i Vesni Pisarović, ne znajući da su muzičari pomrli ili zdimili preko grane ostavljajući ih u blatu) ali provincija je jako, jako loša stvar.
|
Melodični punk mi je cool.
Provincijalku je Balašević posvetio svojoj budućoj ženi, Oliveri, a govori o nihovim prvim susretima.
Quote:
Ali, postoje u nama neke neprevodive dubine, postoje u nama neke stvari neprevodive u reči, ne znam...
Napiši mi pesmu, molila je, i nisam znao da li ću umeti. Voleo sam je tako lako, i tako sam teško to znao da pokažem.
I onda, odjednom, na rasporedu mladeža na njenim leđima, kao tajnu mapu, pokazala mi je u koje zvezde treba da se zagledam.
|
Provincijalka
Quote:
Rekli su mi da je došla iz provincije,
strpavši u kofer snove i ambicije.
Drug je studirao sa njom,
pa smo se najzad sreli ona i ja.
Shvatih, Bože, ovo je sazvežđe za nju provincija.
Srce stade kao dete da se otima,
tražili smo se po prethodnim životima.
Ostavih iza sebe sve,
zablude, promašaje koji tište,
prosto, lako, k'o neko beznačajno pristanište.
O, da mi je da se još jednom zaljubim,
opet bih uzeo kostim večnog dečaka.
I opet bih smislio kako da prodangubim
dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka.
Gorda naspram podsmeha i spletki poslednjih.
Usamljeni galeb iznad mora osrednjih.
Reči bi sve pokvarile,
samo se ćutke pokraj mene stisla.
Sami, svoji, izbeglice iz besmisla.
O, da mi je da se još jednom zaljubim.
Opet bih gledao niz kej kao niz prugu.
I opet bih znao da se u oblak zadubim
i čekao bih samo nju, nijednu drugu.
Napiši mi pesmu, mazila se. Nisam znao da li ću umeti.
Reči jesu moje igračke, cakle mi se u glavi kao oni šareni staklići kaleidoskopa i svaki put mi je druga slika u očima kad zazmurim.
Ali, postoje u nama neke neprevodive dubine, postoje u nama neke stvari neprevodive u reči, ne znam...
Napiši mi pesmu, molila je, i nisam znao da li ću umeti. Voleo sam je tako lako, i tako sam teško to znao da pokažem.
I onda, odjednom, na rasporedu mladeža na njenim leđima, kao tajnu mapu, pokazala mi je u koje zvezde treba da se zagledam...
I tako, eto ti pesma, ludo jedna...
Link
|
|
22.11.2023., 23:30
|
|
Inspiring Writer
|
@chichano je dobro primijetio kako se više baš ne posta što se kupilo. Pa eto kako napokon uspjeh uhvatiti malo vremena da se dosjetim i napišem, eto mojeg ulova sa zakašnjenjem.

Išao sam prvenstveno radi starih klasika, ali praktički svi su bili na toliko sramotnim popustima da skoro niti jedan na kraju nisam ni uzeo. Zato sam barem lijepom šetnjicom naišao na Monte Cassino od Sven Hassea na štandu antikvarijata Biblios. Cijena je bilo smatram iznimno povoljnih 4€ za praktički novu knjigu. Sad mi fali još samo jedna i serijalu.
Iduće sam sasvim slučajno naletio na Stanicu Perdido na štandu kojeg se niti ne sjećam. Vidio sam da je SF i masivna tvrdokorična knjiga u izdanju Izvora. Svidio mi se opis i mislim si ju kupit, al ne vidim nigdje cijenu. Idem Googlati malo čisto da znam što očekivati i vidim da se cijene kreću u rasponu od 22-30€. Pitam gospođu na štandu pošto je, ali ni ona sama nije znala. Razumite to je bilo prvi dan i to praktički na samom otvorenju. Zove par brojeva, al nitko joj se ne javlja. Pita me gdje sam ju vidio i pokazujem na mjesto. Vidi oko nje sve knjige po 5€ pa reče onda je sigurno i ta. Ne sjećam se kad sam zadnji put bio toliko zadovoljan nekom kupovinom. Da su mi se sve transakcije tako odvijale već bi odavno sve knjige bile do plafona.
Iduće sam poharao štand Zagrebačke Naklade gdje sam uzeo Horor Priče za Laku Noć i Neizmjerni Užas, jer nijedan Interliber ne može proći i bez dobrih hororaca.
Najviše sam ostavio ponovno na štandu Šarenog Dućana uzevši 1984, Kafkin Dvorac i Kralj u Žutom. Popusti su bili standardnih 20% kao i svake godine.
Planski sam naumio pronaći Ime Ruže od Umberto Eca. Moram priznati kako sam svega par puta u prolazu čuo za knjigu i po nazivu ju smatrao ljubićem. Također mi je bila potpuna nepoznanica tko je autor. Tako da kad sam baš koji dan prije Interlibera pogledao film s naslovnom ulogom koju je igrao dobri stari Sean Connery, toliko mi se svidio da sam mogao samo zamišljati koliko je tek knjiga dobra. Pošteno sam se namučio dok ju nisam sasvim slučajno napokon pronašao. Opet ne mogu se sjetiti naziva štanda (godine čine svoje), no sjećam se da su držali klasike po paprenim cijenama. Osim iz nekog razloga Hemingwayev Zbogom oružje koji je bio 4€. I tako pitam ja već na blagajni više onak usput, da nemaju možda Ime Ruže, a gospođa sva ushićena me obznani kako imaju upravo najsvježije izdanje izašlo pred Interliber. Mislio sam da ću iskočiti iz kože od sreće, dok nisam čuo cijenu od 19,50€, i to na popustu. Djelomično zbog nelagode da ipak neću uzeti po toj cijeni, a djelićem i zbog toga što sam ju silno želio, progutao sam knedlu i provukao karticu. Volio bih reći da sam otišao sa štanda sretan poput ushićene blagajnice, ali to bi bila laž.
Ilijadu i Odiseju sam kupio onak usput već pri izlasku, i to za svega 2€.
Nikad skromnija kupovina, ali samo iz razloga što zbilja moram stati na kočnicu zbog prostora u stanu kojeg je sve manje. A sada je tu i bebica pa će trebati naveliko razmišljati o kupovini većeg stana. Pa barem ako neću htjeti da mi svi naslovi nakupovani tijekom godina završe na ulici.
|
|
|
23.11.2023., 12:07
|
|
Govnar - i vi znate
|
Na Interliber ko na plac.
|
|
|
23.11.2023., 14:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
@Nick7, tko je izdavač ovog novog izdanja Imena ruže?
Inače, ne mogu ne primijetiti koliko ružne naslovnice imaju naši izdavači.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:36.
|
|
|
|