Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Književnost

Književnost Čitam, dakle jesam
Podforumi: Mali literarni kutić, Klub knjige

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.11.2023., 00:40   #1181
Quote:
elise kaže: Pogledaj post
@Nick7, tko je izdavač ovog novog izdanja Imena ruže?
Izdavač je Katarina Zrinski.
Quote:
elise kaže: Pogledaj post
Inače, ne mogu ne primijetiti koliko ružne naslovnice imaju naši izdavači.
Uistinu su nam nemaštovite da ne kažem dosadne naslovnice, čast izuzecima. Algoritam mi je zato bio super, jer su mi imali fenomenalne i prelijepe ilustracije na naslovnicama. I sad usporedimo tipa Gospodara Prstenova u izdanju Algoritma i nove od Školske Knjige.

I sad da vas pitam da nikad niste čuli za djelo, koja bi vam naslovnica prije privukla pogled i zaintrigirala da pročitate kratki uvodnik na stražnjim koricama, te na koncu zaključite wooow ovo zvuči fenomenalno, kupit ću.

Od trenutno prisutnih izdavača jedino mi Zagrebačka Naklada i Hangar 7 trenutno ima dobre naslovnice, uza par promašaja.
Nick7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2023., 01:57   #1182
Quote:
Nick7 kaže: Pogledaj post
Izdavač je Katarina Zrinski.

Uistinu su nam nemaštovite da ne kažem dosadne naslovnice, čast izuzecima. Algoritam mi je zato bio super, jer su mi imali fenomenalne i prelijepe ilustracije na naslovnicama. I sad usporedimo tipa Gospodara Prstenova u izdanju Algoritma i nove od Školske Knjige.

I sad da vas pitam da nikad niste čuli za djelo, koja bi vam naslovnica prije privukla pogled i zaintrigirala da pročitate kratki uvodnik na stražnjim koricama, te na koncu zaključite wooow ovo zvuči fenomenalno, kupit ću.

Od trenutno prisutnih izdavača jedino mi Zagrebačka Naklada i Hangar 7 trenutno ima dobre naslovnice, uza par promašaja.
Što se tiče naslovnica i u svijetu vlada nekakav minimalizam. Sjećam se kad sam nabavio Empire of Grass Tada Williamsa s fenomenalnom naslovnicom Michaela Whelana, a onda je uslijedio onaj užas na naslovnici Into the Narrowdark.

https://www.amazon.com/Into-Narrowda.../dp/0756410649

https://www.amazon.com/Empire-Grass-...p%2C175&sr=1-1
SolidSnakeHR is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2023., 05:40   #1183
fantasy u stilu školskog udžbenika.

AQUArium
inflame is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2023., 10:32   #1184
Quote:
Nick7 kaže: Pogledaj post
...
Dobra poanta
Mojt Egadjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2024., 17:19   #1185
12 - 17.11.24 je interliber
Old 17.09.2024., 11:54   #1186

Nisam još pravo posložio doživljaje ni sa zadnjeg.
Nick7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2024., 23:07   #1187
Draži su mi manji sajmovi knjiga. Ne mogu cijeli dan biti u Zagrebu, a one popodnevne gužve me izluđuju.
melos is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2024., 12:14   #1188
Quote:
melos kaže: Pogledaj post
Draži su mi manji sajmovi knjiga. Ne mogu cijeli dan biti u Zagrebu, a one popodnevne gužve me izluđuju.
Možda da uspiješ tokom radnog dana, prijepodne obično bude manje gužve.
Old 09.10.2024., 09:34   #1189
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
12 - 17.11.24 je interliber
Dobar termin, bar ću imat još dosta od plaće pa ću moći trošiti.
I da, gužve su velike, al štaš...
Old 16.10.2024., 22:01   #1190
Popis izlagača po paviljonima

https://www.zv.hr/sajmovi-7/interlib...fFwRnckqVl8E2w
enigmatic is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2024., 22:26   #1191

Manje od mjesec dana...
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2024., 22:47   #1192
Quote:
OVOGODIŠNJE izdanje sajma knjiga Interliber, koji će se na zagrebačkom Velesajmu održati od 12. do 17. studenoga, u fokus će staviti Mađarsku koja će predstaviti svoju književnu, umjetničku, gastronomsku i kulturnu scenu. Budući da je Mađarska zemlja u fokusu sajma ove godine, počasni gost bit će jedan od najpoznatijih mađarskih autora Péter Nádas, autor Paralelnih pripovijesti i Knjige sjećanja, objavljeno je na mrežnim stranicama Interlibera.

Interliber donosi i glazbenu pozornicu, na kojoj će se svakodnevno predstavljati mađarska glazba, uključujući tradicionalnu, crossover folklor, dječju, operete i mađarske pjesme pjevane na hrvatskom jeziku.

Organizirat će se i popratna događanja u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim narodnim kazalištem i Institutom Liszt - Mađarskim kulturnim centrom Zagreb.

Uz sajamske popuste na knjige, na ovogodišnjem izdanju Interlibera predstavit će se novi naslovi, nastupati hrvatski i inozemni autori, te održavati književne radionice, okrugli stolovi, predavanja i kvizovi u cilju isticanja važnosti knjige i čitanja. Očekuje se više od 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.
https://www.index.hr/magazin/clanak/...j/2611056.aspx
Old 05.11.2024., 16:57   #1193
Možda nisam baš pregledao sve izvore detaljno, ali dosta slab hype kod izdavača za nadolazeći Interliber. Najave novih izdanja su dosta oskudne, a nekoć su bili i članci koji bi sabrali najznačajnije novitete. Ali to je valjda i u skladu sa trenutnim stanjem.
andy jazz is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2024., 18:25   #1194
Zna li netko hoće li inteliberske cijene biti dostupne i na web shopovima izdavačkih kuća? Surfala sam malo, ali nisam našla tu info.
poe.tessa is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2024., 01:32   #1195
Ima li itko ovaj popis? Nemam preplatu.

Počinje Interliber, prvi vam donosimo najopsežniji vodič: Ovo je 80 najvažnijih novih knjiga (via Jutarnji)

poe.tessa, nekad znaju cijene i nakon Interlibera na njihovim web stranicama biti još uvijek niže.
melos is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2024., 08:00   #1196
Quote:
Izlagačke paviljone 5., 6., 7. i 7a ispunit će više od 300 izlagača iz 14 zemalja, napomenula je i dodala kako uz hrvatske izlagače dolaze i nakladnici iz Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Srbije, Švedske i velike Britanije i Sjeverne Irske.

Svečano otvorenje 46. međunarodnoga sajma knjiga Interliber 2024. bit će u utorak, 12. studenoga u 10,30 sati na galeriji 5. paviljona Zagrebačkoga velesajma. Radno vrijeme u utorak, srijedu, četvrtak i nedjelju je od 10 do 20 sati, a petak i subotu od 10 do 21 sati. Ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje, a parkiranje za sve posjetitelje Interlibera besplatno je oko Zagrebačkog velesajma.
https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/vi...agaca-11846379

meni je interliber uvod u zimski dio godine
Old 07.11.2024., 10:50   #1197
Quote:
melos kaže: Pogledaj post

poe.tessa, nekad znaju cijene i nakon Interlibera na njihovim web stranicama biti još uvijek niže.
Hvala
poe.tessa is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2024., 12:23   #1198
Quote:
andy jazz kaže: Pogledaj post
Možda nisam baš pregledao sve izvore detaljno, ali dosta slab hype kod izdavača za nadolazeći Interliber. Najave novih izdanja su dosta oskudne, a nekoć su bili i članci koji bi sabrali najznačajnije novitete. Ali to je valjda i u skladu sa trenutnim stanjem.
Imaš na portalu https://www.najboljeknjige.com/ popis noviteta po izdavačima.
elise is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 00:41   #1199
Quote:
andy jazz kaže: Pogledaj post
imaš ovdje:

Interliber - novi domaći naslovi i prijevodi međunarodnih hitova

https://magazin.hrt.hr/kultura/inter...itova-11851477
Old 10.11.2024., 11:26   #1200
E hvala vam, ocito su malo kasnije objavili te liste. Vidjet cemo popuste i akcije kakve budu, makar su ocekivanja skromna.
andy jazz is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:15.