Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
20.11.2023., 14:07
|
|
djevojce.
Registracija: Dec 2006.
|
Imam pitanje vezano uz stapni/rucni koji i pere.
Je li to pranje isti stil kao kod robota, nekakva krpa koja se vuce po podu ali zapravo nema bas neki pritisak ili je to pranje zaista pranje? Meni robot ne opere pod. Imam parket uljani (sa utorima) i to dok ne kleknes i stisnes krpu o pod nista. Pa ako je tako i kod stapnog onda mi nema smisla ni gledat nego uzet samo usisavanje.
Hvala
|
21.11.2023., 15:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Pozdrav, stari Gorenjac je upravo otišao u vječna lovišta i po hitnom postupku moram donijeti kući novi usisavač. Supruga je, da to tako kažem, pasionirana usisavačica, ne može proći dan a da ona bar jednom (obično dva puta) prođe skoro sve prostorije u kući. Radi se o nekakvih 50-ak kvadrata prostorija a za backup ima štapni Jimmy na baterije koji se, također, dosta često upotrebljava, onako brzinski.
Uglavnom, NE ŽELI usisavač bez vrećice a dosad je bila zadovoljna s "naslijeđenim" Gorenjcem koji je bio 700W snage, star cca 7-8 godina. Uskoro joj se bliži rođendan za koji joj je poklon već kupljen ali svakako ne bi bilo loše da sreća bude dvostruka. Ja se držim filozofije da kupim jednom ali da valja.
Kakvi su prijedlozi? Osim online shopova, u neposrednoj blizini mi je Pevex, Emmezetta, Elipso...
|
|
|
21.11.2023., 19:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Nisam mogao dočekati, kupio sam ovaj usisavač, najviše radi 2+3 godine jamstva. Istestiran je, lijepo izgleda i, zasad, odlično radi. Najvažnije je da je supruga sretna i zadovoljna, tako kaže i moj avatar. 
|
|
|
22.11.2023., 10:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Sve o usisavačima
Quote:
Lilit kaže:
Imam pitanje vezano uz stapni/rucni koji i pere.
Je li to pranje isti stil kao kod robota, nekakva krpa koja se vuce po podu ali zapravo nema bas neki pritisak ili je to pranje zaista pranje? Meni robot ne opere pod. Imam parket uljani (sa utorima) i to dok ne kleknes i stisnes krpu o pod nista. Pa ako je tako i kod stapnog onda mi nema smisla ni gledat nego uzet samo usisavanje.
Hvala
|
Kako koji model
Vecina ih kao robot ima krpu koju moci i “vuces” s njom po podu
Ali to nije za zasusene mrlje od kuhanja, soka, necega po podu
Treba ti sa rotirajucim cetkama, npr Dyad pro
To je onda pravi stapni, na bateriju bez kablova, koji usisava i pere (bas opere skroz) u jednom potezu
Meni je kuca velika, kad moram prvo usisati pa oprati podove bissell na struju mi zlata vrijedi jer u jednom prolazu obavim i usisavanje i pranje plus sto s rucnim mopom ne mogu tako fino oprati i prljavu vodu zapravo razvlacim svuda, dok je kod ovakvog usisavaca uvijek friska a prljava ide u zaseban spremnik. A mekane rotirajuce cetke stvarno sve operu s poda
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
22.11.2023., 23:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2015.
|
https://ibb.co/mtd0TwP - dal ovaj nastavak paše na Bosch 8 seriju usisavaca s vrećicom (konkretno Silent ili PET-Pro Animal model?)
|
|
|
23.11.2023., 14:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Pozdrav,
Pročitala sam dobar dio postova, no i dalje sam u nedoumici koji usisavač sa vrećicom kupiti.
Puno se spominje Miele c3 na dobroj akciji
https://www.centar-tehnike.hr/usisav...roizvod-25429/
Ali bojim se da će mi biti dosta težak, 7,3 kg.
Imamo kuću sa jako puno stepenica (svaka soba na jednoj poluetaži), sve je u pločicama, bit će možda 2 tepiha, tako da mi je potreban što lakši usisavač.
Prednost Miele dugački kabel 9 m, domet 12 m.
Do sada smo imali neki Philips, preko 15 godina i bili smo dosta zadovoljni - usisavanje najviše tepiha, parrketa, pločica, laminata..sve je bilo ok, nismo bili zahtjevni
Nemamo ljubimce, imamo malo.dijete pa pretpoatavljam da će biti više usisavanja kauča...
Tako da sam opet gledala Philips, Elipso mi se čini da ima dobre ponude
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...IPS-FC8580-09/
5,2 kg, ali 6 m, domet 9 m
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...LIPS-FC8575-09
5,2 kg
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...IPS-XD3110-09/
4,6 kg
A i Electrolux je na dobroj akciji
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...UX-EUOC9GREEN/
I Bosch
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...SCH-BGBS4PET1/
Mogu li se uopće navedeni mjeriti sa gore spomenutim Miele?
Pa eto, ako netko imate još kakav prijedlog oko 150 e, do 200 e max max sada na popustima, bila bih zahvalna.
|
|
|
23.11.2023., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Evo ja nakon mjeseci potrage sad narucia Miele CX1 Boost u Pevexa, s 2000kn na 1500kn. Svugdi je skuplji, u Americi gledan $500-600, valjda radi uvoza. Mislia san da cu uvatit Dyson V8 na nekon popustu al bolesno su skupi i ne dan 2700kn na usisavac. Jedino sta me kopka je sta pojedinci kazu da CX1 nije bas za tapet, a u mene ga ima dosta. Vidit cemo kad stigne, hoping for the best
|
|
|
23.11.2023., 23:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Za sve koji gledaju štapne ili robot usisavače i kupuju online, evo kupona za black friday.
Evo popusta i za black friday.
Aliexpress - kompletna ponuda je OVDJE.
KOD Popust ($) Na potrošenih ($)
BF8 ----- 6 ----- 45
BF10 ----- 10 ----- 80
BF20 ----- 20 ----- 150
BF50 ----- 50 ----- 300
BF80 ----- 80 ----- 450
Geekbuying - Kompletna ponuda je OVDJE
code: GKB23BF50E, ---- €550-€50
code: GKB23BF25E, ---- €300-€25
code: GKB23BF20E, ---- €200-€20
code: GKB23BF10E, ---- €100-€10
code: GKB23BF3E, ---- €20-€3
Kuponi za usisavače
Roborock Q8 Max ---- GKBQ8MAX
Roborock Q8 MAX+ ---- Q8MAXPLUS
Roborock S8 ---- BBW55GX
Jimmy BX6 PRO ---- 868D6W
Jimmy BD7 ---- 868CCBV
Geekmaxi - Kompletna ponuda je OVDJE
Roborock S8 ---- 7ZJWHA4Q
|
24.11.2023., 12:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
elrond83 kaže:
Kako koji model
Vecina ih kao robot ima krpu koju moci i “vuces” s njom po podu
Ali to nije za zasusene mrlje od kuhanja, soka, necega po podu
Treba ti sa rotirajucim cetkama, npr Dyad pro
To je onda pravi stapni, na bateriju bez kablova, koji usisava i pere (bas opere skroz) u jednom potezu
Meni je kuca velika, kad moram prvo usisati pa oprati podove bissell na struju mi zlata vrijedi jer u jednom prolazu obavim i usisavanje i pranje plus sto s rucnim mopom ne mogu tako fino oprati i prljavu vodu zapravo razvlacim svuda, dok je kod ovakvog usisavaca uvijek friska a prljava ide u zaseban spremnik. A mekane rotirajuce cetke stvarno sve operu s poda
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
Hvala na recenziji...bassam bio u dilemi izmedju Dysona i njega...
Može samo info od kuda ste ga kupili..može i na PP 
|
|
|
24.11.2023., 21:04
|
|
Registered
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
Bruno55555 kaže:
Evo ja nakon mjeseci potrage sad narucia Miele CX1 Boost u Pevexa, s 2000kn na 1500kn. Svugdi je skuplji, u Americi gledan $500-600, valjda radi uvoza. Mislia san da cu uvatit Dyson V8 na nekon popustu al bolesno su skupi i ne dan 2700kn na usisavac. Jedino sta me kopka je sta pojedinci kazu da CX1 nije bas za tapet, a u mene ga ima dosta. Vidit cemo kad stigne, hoping for the best
|
Meni je danas stigao i prezadovoljan sam. Uglavnom ja sam svog uzeo na preporuku ovdje. 179€ u Kingtrade. Ikein lagani tepih doslovno zapljepi koliko je snažan i ne mogu vjerovati što je sve isisao iz tog tepiha. Odličan je. Ako će ti biti potrebno imaš onu turbo četku (koja košta), ali imaš u Njemačkoj fake četku za 1/4 cijene. Možda se isplati probati. Ali probaj prvo s ovom kaj dobiješ u paketu. Dobar je usisavač.
|
|
|
24.11.2023., 22:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Pozdrav,
Čitao sam dosta, ali sam se jednostavno od količine informacija izgubio.
Pitanje je - koji biste štapni usisavač preporučili? Površina stana cca 55-60 kvadrata, ima puno tepiha pa mi je taj dio dosta bitan.
Dosadilo mi je vući kutiju od usisavača za sobom koja zapinje za zidove, za namještaj, pa kabel zapne...uglavnom, frustrirajuće
Ono što sam vidio, a da je interesantno - jimmy 9 pro, jimmy 10 pro, rowenta flexi 15.60, dyson općenito...ali više ne znam koji je dobar za što, pa rekoh da pitam vas iskusne ovdje
ne bih htio preplatiti usisavač zbog imena/brenda, ali ako je kvaliteta u pitanju, izdvojio bih više.
S obzirom na black friday, možda imate i neku konkretniju preporuku.
hvala!
|
|
|
25.11.2023., 10:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Mi jučer uzeli Electrolux EP81HB25SH u elipsu za 318 eur. Zapravo smo stapni uzeli za stubište, ali prvo smo prošli čupavi tepih u dnevnoj. Što je taj izvukao iz njega, to je bilo kao da nikad nije usisano. Prvi dan smo oduševljeni, zapravo nismo ni očekivali da to tako vuče.
|
|
|
25.11.2023., 11:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Pozdrav. Da li tko ima iskustva sa Philips usicacima bez vrecica? Da li vrijede? Također Bosh usisicac bez vrecice Bosh Bgs7Pet te Bosh 3 u 1 Bosh Bwd421Pet? Zahvaljujem unaprijed?
|
|
|
25.11.2023., 23:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
fulcrum kaže:
Meni je danas stigao i prezadovoljan sam. Uglavnom ja sam svog uzeo na preporuku ovdje. 179€ u Kingtrade. Ikein lagani tepih doslovno zapljepi koliko je snažan i ne mogu vjerovati što je sve isisao iz tog tepiha. Odličan je. Ako će ti biti potrebno imaš onu turbo četku (koja košta), ali imaš u Njemačkoj fake četku za 1/4 cijene. Možda se isplati probati. Ali probaj prvo s ovom kaj dobiješ u paketu. Dobar je usisavač.
|
Ajde super bas mi je drago da je hit, ja ga jos cekan  Pod Turbo cetku jel mislis na one motorizirane ili? Definitivno cu kupit ako ima i taj dodatak zasebno. Super smo prosli sve u svemu ovo su top cijene za kvalitetu ka sta je Miele, realno.
|
|
|
25.11.2023., 23:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ago89 kaže:
Pozdrav,
Čitao sam dosta, ali sam se jednostavno od količine informacija izgubio.
Pitanje je - koji biste štapni usisavač preporučili? Površina stana cca 55-60 kvadrata, ima puno tepiha pa mi je taj dio dosta bitan.
Dosadilo mi je vući kutiju od usisavača za sobom koja zapinje za zidove, za namještaj, pa kabel zapne...uglavnom, frustrirajuće
Ono što sam vidio, a da je interesantno - jimmy 9 pro, jimmy 10 pro, rowenta flexi 15.60, dyson općenito...ali više ne znam koji je dobar za što, pa rekoh da pitam vas iskusne ovdje
ne bih htio preplatiti usisavač zbog imena/brenda, ali ako je kvaliteta u pitanju, izdvojio bih više.
S obzirom na black friday, možda imate i neku konkretniju preporuku.
hvala!
|
Ja sam ih se nagleda samo tako zadnjih miseci i Dyson je klasa za sebe al preskup je, ako si spreman tolko potrosit uzmi njega. Od Jimmya h9 pro je zvir od 200w usisne snage, al ima ''zglobnu'' glavnu sipku i vidia san negdi da je nekome pukla i to me odbilo da ga ne uzmen na kraju. Gugla san zamjenske nema je nigdi. A ne zelin se bas kockat davat 300 eura na usisavac da mi se to desi. Tako da gledaj ih da imaju ravnu cvrstu sipku bez tog zgloba, koji nije lose imat, al nije vridno da pukne ako nigdi nema zamjene.
|
|
|
27.11.2023., 15:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bruno55555 kaže:
|
Evo stiga je. Ima tezine al to je zbog kvalitete, vidi se da su materijali top. Sta se tice usisavanja ja san se krstia nakon sta san vidia sta je izvuka iz tapeta (a inace smo tapete usisavali redovito). Onda isa kauc usisat, znaci osta san paf. Ljudi nisu svjesni na kolko prasine leze na dnevnoj bazi. Vridi svake lipe i vuce ka lud.
|
|
|
27.11.2023., 15:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Miele je Miele - fasciniram sam njihovim testiranjem svakog sklopa do šarafa prije ugradnje. Nisu bez veze godinama najbolji na svijetu.
Samo bojim se da će ih ubiti jeftikaneri za rad do 5 godina.
|
|
|
30.11.2023., 12:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Bok svima,
razmišljam o kupovini štapnog baterijskog usisavača. Htjela sam kupiti Phillips XC8349 jer ima opciju i čišćenja, ali kada sam u trgovini pogledala kako izgleda uživo dio za čišćenje i probala kako usisava sam odustala.
Mislim da ću kupiti usisavač bez opcije čišćenja.
Što mislite o MIELE TRIFLEX HX1? Za njega mi je super jer se može složiti tako da može samostalno stajati bez da ga naslanjam na zid. Ima netko iskustva s njim i kako usisava tepihe?
https://www.premium-tehnika.hr/rucni...proizvod-1366/
|
|
|
01.12.2023., 05:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
odi u Miele centar: https://www.miele.hr/kucanski-uredaji/kontakt-45.htm, pa isprobaj taj, onda kupuj.
Nećeš se razočarati vjerujem.
Što će biti za 5 godina sa baterijama to samo nebo zna.
Ako je stan "dovoljnjo" malen na žalost treba ići na takve usisavače.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:37.
|
|
|
|