Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.12.2023., 09:20   #161
ajme majko gingerina, vijetnamska hrana je genijalna, su+igurna sam da je i peruanska zanimljiva, nikakve macke i psi.
i ja bi voljela da mozemo birati od svih kuhinja ali i da ima race z mlincima za jest.
Old 22.12.2023., 10:42   #162
Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Kuhane mačke i psi?

Šišmiši, puhovi, krtice, štakori?

Tko je razuman, ne ide na Advent, gužva je, preskupo a mišeke i dr si bolje napraviš doma.
Ne želim ti razbiti iluziju, ali, većina ljudi koji idu na Advent to misle, ali dođu, pojedu i odu. I život ide dalje...

I who da fuck cares jesu li mišeki ili fritule, doma si ih ionak nebi delao.
Old 22.12.2023., 10:56   #163
koja je razlika izmedju fritula i miseka?
Old 22.12.2023., 11:52   #164
Quote:
Kuhane mačke i psi?

Tko je razuman, ne ide na Advent, gužva je, preskupo a mišeke i dr si bolje napraviš doma.
Znam da voliš mace kao i ja no ovo ti nije trebalo...
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2023., 13:04   #165
Panorama pusti macke i hranu, vec se vrati i razjasni profinu misteriju u Oldtimer temi. Zakuhas pricu, a onda te nestade

Nas mentalitet je navikao robovati kolonijalnom kmetovanju. Pa cini se da ne razumijemo sto pretpostavlja HR advent. Ne da bi ikome osporavao prehrambene afinitete u blagdanskim danima, ali od tradicionalnog datuma i ZG destinacije, raditi orijentalne pecenjare, s ponudom hrane koja nema veze s prostorom, rekao bih da nije razborito razmisljanje.

Ionako se sve indentitetski pokusava obrisati oko nas, u najvecim gradovima EU... prezirem kobasice, ne jedem uopce meso, ali, najte tega delati.

...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2023., 13:27   #166
mislim, inace jako rijetko jedem kobasice ali bi se u 12. mjesecu trebao tovariti s njima jer se to tradicionalno jede na vasarima?
trebao bi jesti fritule koje inace nikad nisam jeo i koje se u Zagrebu nikad nisu jele do prije 10-ak godina tojest kad se advent prosirio na Zrinjevac?
trebao bi piti turboslatko razvodnjeno lose kuhano vino po cijeni kao da je craft pivo?
Old 22.12.2023., 13:34   #167
Nikome ne bi preporucio da se tovi kobasicama, ali nemoj se izmotavati, pa negirati sto sve od hrane podnebljem HR kuhinja ima za ponuditi.

Imamo toliko jela, da se pozeljeti moze. To sto vecina pojmi kobasice, ili ostale transmasne ekvivalente u stranom ruhu...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2023., 13:41   #168
a najveci proser je da niko to nebi uzeo jer ''to ti baka napravi'' pa se fol ne bi narucivalo... zasto onda svi ti koji jedu domacu hranu samo kod kuce
zasto oni i dalje godinama stalno uzimaju kobasice, nije valjda da ih ne jedu kod kuce od tolike silne domace hrane
pa su se eto zazelili kobasica i to bas u 12. mjesecu i to bas na Adventu?
Old 22.12.2023., 14:05   #169
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
Koliko se ja sjećam, mišeki su veći i nepravilnog oblika, a fritule su manje kuglice. Mišeke su nam u vrtiću davali, a moja baka je radila super fritule. Ništa od toga nisam jela desetljećima.

Quote:
panorama kaže: Pogledaj post
Znam da voliš mace kao i ja no ovo ti nije trebalo...
Oooooo, trebalo mi je. Time sam opsjednuta desetljećima, a skroz nedavno je pobuna izbila u Južnoj Koreji jer su konačno zabranili pseće meso.

Osim toga, izgled tzv. mokrih tržnica me preneražava, samo već po opisu.
Odgovori s citatom
Old 22.12.2023., 15:26   #170
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
Ista kao između žganaca i palente.
ronac zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2023., 17:59   #171
Quote:
ronac zg kaže: Pogledaj post
Ista kao između žganaca i palente.
Nije isti oblik.
Mišeki su slađi, s tim repekima.
Recept moram pogledati.

Mišeki su zagrebački a ovo se zove Advent u Zagrebu i onda nema onog kaj je zagrebačko.
Wtf.

Jel u Dalmaciji prodaju i mišeke?
Ak prodaju, onda ok.
Ak ne prodaju... onda od****** s fritulama.
Sophsy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2023., 18:05   #172
Quote:
Kuhane mačke i psi?

Pa, gle, da od rođenja ziviš u kulturi koja jede pohane puhove i šnicle od štakora i te kak bi mljackala na to.

A nitko nikog ne sili na Advent.
Nečeš iči, ne moras.
Pustiš na miru one koji zele ići.
Ako imas ideju kak da ga poboljsaju a kaj bi mogli izbaciti, onda to spomeneš.

Da ne bi jos i pekla 3 miseka, kak da ne.
Veci gust mi je s frendicom i deckom prosetati i nekaj gricnuti, ak ima nekaj kaj mi se svida.

Kaj se ponasate ko da svi zive za sparetom i ko da svi moraju biti doma i da im svima Advent mora ici na zivce.
Sophsy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2023., 18:30   #173
Ne mljackam ja ni na odojka. Dapače mrzim Božić zbog svinjokolje i rezanih borića, i to, tradicionalno, moram ponoviti kao i svake godine.

Puštam ja nek ide na Advent tko hoće, kako bih mogla i spriječiti, sve da hoću. Ali, opet tradicionalno, moram ponoviti da je to fckg suluda pizdarija.

Neki uistinu počesto vise za šparetom. Ja doduše, nažalost, ne.

Mišeke, a meni su draže fritule, lako je napraviti doma. Ima obilje videa i recepata. Moja baka je dodavala vrhnje u fritule, zato su bile fine i mekane još i danima poslije. A baš prije koji dan sam gledala recept s ricottom.
Odgovori s citatom
Old 23.12.2023., 13:57   #174
Apropos mišeka, mislim da ih negdje još i zovu žličnjaci.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2023., 15:48   #175
ne, zlicnjaci se rade od jaja kad se istuku bjelanjci a posebno umute zutanjci sa secerom
pa se svezajedno izmjesa i zlicom stavlja u kipucu vodu
Old 24.12.2023., 08:43   #176
ok, znaci miseki su neuspjele fritule
ne znam, jedem fritule jebi ga. ali samo doma, nikad vani ne jedem ono sto doma napravim tisucu puta bolje
Old 24.12.2023., 08:47   #177
I jeftinije.
Odgovori s citatom
Old 24.12.2023., 15:21   #178
meni je racunica da me kuhano vino po casi od 3 deci kosta pola eura s tim da ja koristim vino koje bi dosta ljudi pilo koliko je dobro
a to bi na Adventu platio 10x skuplje s tim da bi vino bilo znj klase, i uz to bi bilo razvodnjeno i turboslatko?
mislim da cu kuhano vino i dalje raditi kod kuce
Old 24.12.2023., 17:08   #179
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
ne, zlicnjaci se rade od jaja kad se istuku bjelanjci a posebno umute zutanjci sa secerom
pa se svezajedno izmjesa i zlicom stavlja u kipucu vodu
Nisam znala, thx
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
meni je racunica da me kuhano vino po casi od 3 deci kosta pola eura s tim da ja koristim vino koje bi dosta ljudi pilo koliko je dobro
a to bi na Adventu platio 10x skuplje s tim da bi vino bilo znj klase, i uz to bi bilo razvodnjeno i turboslatko?
mislim da cu kuhano vino i dalje raditi kod kuce
Evo i ja kupila za kuhano vino. Začine, voće... Možda i malo ruma da stavim
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.12.2023., 17:36   #180
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Apropos mišeka, mislim da ih negdje još i zovu žličnjaci.
Možda negdje.
Ovdje su žlicnjaci šnenokli.
Bar mislim.
Jer meni su šnenokli - šnenokli.
Ali mislim da je kakti književno - žličnjaci.
Ili su možda žličnjaci nokrli?
Ne, mislim da su šnenokli.
Sophsy is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:43.