Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.02.2024., 08:17   #2821
Quote:
The_End kaže: Pogledaj post
Da li je tko bio na selekcija.hr testu? Kako to izgleda, poslodavac javi kad se mora biti online pa se pristupi linku? koji se testovi rješavaju?
Kod nas u BIH je nedavno krenula sa tim glupostima pomenuta kompanija za M San grupu mislim. Online test koji mora biti praćen uključenom web kamerom - da ne varaš jel Test je sprdačina od neke igrice ala Super Mario, brojeva u nizu, kvadratića, kružića i sličnih nebuloza...

Ljudi su ih listom napušavali k**cem i slali u pm! Budale besposlene...Neka te gluposti daju da im rade Bangladešani i Nepalci
Old 25.04.2025., 14:42   #2822
Postoji li neki online editor za europass CV (idealno na hrvatskom, al ne nužno) koji ne inzistira da popunite sva moguća polja? Našao sam ovaj ali mi ne da da ne popunim npr. adresu.
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 15:05   #2823
Quote:
Laki001 kaže: Pogledaj post
Postoji li neki online editor za europass CV (idealno na hrvatskom, al ne nužno) koji ne inzistira da popunite sva moguća polja? Našao sam ovaj ali mi ne da da ne popunim npr. adresu.
Europass je totalno zastarjela forma, ima hrpa online predložaka za puno bolji i suvremeniji CV, a sa manje podataka.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 17:01   #2824
Jesu li dvije stranice za motivacijsko pismo previše?
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 18:40   #2825
Jesu
Lorraine is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 21:43   #2826
Stoto pitanje od mene, je li navođenje priloga (tj. dokumenata koje prilažemo uz prijavu, jel) na kraju motivacijskog pisma neki nužni dio forme, bi li bilo čudno ili faux pas da to izbacim? Uvijek mi se to prelije na drugu stranicu pa bih htio izostaviti da sve stane na jednu.
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 21:48   #2827
Laki001,

nemoj se toliko opterecivati tim motivacijskim pismom, ja sam ih poslao tone i tone i vecinom me ne pozovu na razgovor, a imao sam iskustva i to dosta u poslovima gdje znam da bi se snašao.. vjeruj mi radije se potrudi da ostvaris konekcije s ljudima pa da se zaposlis preko preporuke.
Old 05.05.2025., 14:43   #2828
Kad šaljem prijavu za posao, na kojem dijelu kuverte se piše naznaka?
Phil Marlowe is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2025., 16:50   #2829
molim vas kako mogu saznati u kojem trenutku će me poslodavac odjaviti sa zdrastvenog/mirovinskog? mislim da nije realno da zovem ove na zavodu svaki dan i provjeravam. također, na e-građani dolazi samo obavijest kad si prijavljen, ne i kad si odjavljen.
Aciha is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2025., 19:34   #2830
Quote:
Aciha kaže: Pogledaj post
molim vas kako mogu saznati u kojem trenutku će me poslodavac odjaviti sa zdrastvenog/mirovinskog? mislim da nije realno da zovem ove na zavodu svaki dan i provjeravam. također, na e-građani dolazi samo obavijest kad si prijavljen, ne i kad si odjavljen.
Dolazi obavijest i kad si odjavljen isto. Prestanak Zdravstvenog Osiguranja.
Old 05.05.2025., 20:30   #2831
dobijes obavjest, ja sam dao otkaz u 3mj i nakon toga kad su rekli da su me odjavili dobio sam obavjest na egradani..

a za zdrastveno odes ovdje: https://ezdravstveno.hzzo.hr/Public/...a/Default.aspx

samo mi ide na K prije je bilo upises svoj OIB i dobis status obveznog zdrastvenog osiguranja a sad moras upisivat još i MBO

uglavnom ovdje provjeris, ako su te odjavili imaš mj dana rok da se prijavis za zdrastveno osiguranje, normalno ako znas da ces pocet s radom uskoro onda se ne trebas prijavljivati..
Old 09.05.2025., 18:11   #2832
Poslao sam u pon prijavu za posao poštom, preporučeno i s povratnicom, natječaj je istekao jučer, a ja povratnicu još nisam dobio. Kako oni sad znaju da sam ja to poslao u roku? Kad sam slao, ženska u pošti je nalijepila neke naljepnice na kuvertu, jel na naljepnicama piše datum slanja ili kako?
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2025., 19:08   #2833
Poslala sam neki dan zamolbu za posao, nisam vec dugo, i ne znam sta mogu ocekivati.

Ne znam ni kako bi se ponasala na razgovoru za posao, ako budem pozvana, naoruzati cu se samopouzdanjem i pozitivnom energijom.
trijadaqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2025., 19:12   #2834
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post
izbacila bih definitivo firmu sa 3 mjeseca radnog iskustva, moguće i ovu sa 6 mjeseci

i sama imam takvih poslića od mjesec dana pa do tri mjeseca koje sam izbacila usprkos toga što su neke reference dobre sa istih jer za te poslove bih uvijek dobivala ista pitanja u stilu zašto ste otišli sa istih, a razlozi su naravno uvijek bili radni uvjeti

također, SOR sam sada stavila pod internship da me ne ispituju kako to da niste nastavili raditi u struci, zanima li vas i dalje ista

bolje je imati dva dulja posla, nego hrpu poslova na CV-u po meni, niti stane sve na jednu stranicu
Ocito svi imamo te poslove koje smo radili po nekoliko mjeseci...
Kod mene je to obicno bilo sezonski, pa ono znate uvijek se nadam nekom stalnom poslu u svojem gradu.
trijadaqueen is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:27.