Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Lokalni izbori 2025., Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.03.2024., 08:53   #1
Ustavni sud

Ustavni sud Republike Hrvatske
Zagreb, 16. ožujka 2024.

Priopćenje za javnost

Ustavni sud Republike Hrvatske obavještava javnost da je predsjednik
Ustavnog suda za ponedjeljak 18. ožujka o.g. s početkom u 11.00 sati sazvao
Stručni sastanak sudaca i nakon toga Sjednicu Suda sa sljedećom dnevnim redom:

1. Nadzor nad ustavnošću i zakonitošću izbora u povodu izjave Predsjednika
Republike Hrvatske g. Zorana Milanovića da će se kandidirati na izborima za
zastupnike u Hrvatski sabor raspisanih odlukom Predsjednika Republike Hrvatske od 15. ožujka 2024.

mr. sc. Ksenija Podgornik
predstojnica Ureda predsjednika

https://www.usud.hr/sites/default/fi..._16.3.2024.pdf

https://www.usud.hr/
Old 18.03.2024., 08:54   #2
Šta se očekuje od US danas??

Priopćenje

Mišljenje

Odluka

Preporuka

....??
Old 18.03.2024., 08:54   #3
jedino što priželjkujem je da što god donesu - da bude jednoglasno...

da ne moramo slušati danima razne idiotarije o koječemu...

(a mislim da će donijeti odluku da Milanović svakako krši Ustav...ali kako će to točno formulirati -sasvim je drugo pitanje..)
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 08:59   #4
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Šta se očekuje od US danas??

Priopćenje

Mišljenje

Odluka

Preporuka

....??
Odgađanje odluke dok ne dobiju liste za izbore.

Nadajući se da se Milanović neće kandidirati na listi

Tako da ni ne moraju odlučivati
komutator is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:01   #5
Quote:
komutator kaže: Pogledaj post

ma to bi bilo jako loše...

neka donesu jebenu odluku...ili neka točno kažu koja je odluka ako Milanović bude, ili ne bude na listi.

Kakva god da je odluka -pa valjda imaju toliko odgovornosti da je donesu, a ne da se sve ostavi u zraku i u nekoj sivoj zoni. Zato i postoje zaboga..
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:29   #6
Kakva god odluka US bila, njihov ugled je nikakav.
DJTcro is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:33   #7
Quote:
komutator kaže: Pogledaj post

to si ne mogu dozvoliti

samo će poakazati da su niš koristi
pa nije da sam ja tam pa da moram proučavati sve zakone i da sam treći put vidjela Ustav.
Oni su Ustavni suci. I donose odluku o Ustavu
OK, uz to analizirati ne znam zakon o Predsjedniku/ci
Kaj mjesec dana moraju mozgati?
Old 18.03.2024., 09:44   #8
Kakva god bila odluka, ide na štetu HDZa. Ako Milanoviću sve zabrane, rekao bi Ćiro, to će galvanizirati protuhadezeovsku oporbu (a ona je daleko brojnija od lijeve oporbe). Ako ga puste da bude kandidat za predsjendika Vlade, opet sranje za HDZ.
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:45   #9
Quote:
DJTcro kaže: Pogledaj post
Kakva god odluka US bila, njihov ugled je nikakav.
Zato jer je tako rekao Fidel pardon Zoran u Lipovljanima nakon obilaska sajma..

7 od 13 sudaca je tamo postavio ili on ili njegova stranka pa što to govori o njegovom kadroviranju..

Jedan od njih mu je i predsjednik Sabora bio.
watrai is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:46   #10
Quote:
Tratin20 kaže: Pogledaj post
Kakva god bila odluka, ide na štetu HDZa. Ako Milanoviću sve zabrane, rekao bi Ćiro, to će galvanizirati protuhadezeovsku oporbu (a ona je daleko brojnija od lijeve oporbe). Ako ga puste da bude kandidat za predsjendika Vlade, opet sranje za HDZ.
Suprotno tvojem uvjerenju, i jučerašnja anketa IPSOSa je pokazala da samo 33% ispitanih dijeli Milanovićev stav da ne mora podnijeti ostavku.

Idolatrija prema tom liku je fenomen ovog foruma, a ne stvarnog svijeta.
watrai is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:48   #11
Quote:
watrai kaže: Pogledaj post
Zato jer je tako rekao Fidel pardon Zoran u Lipovljanima nakon obilaska sajma..

7 od 13 sudaca je tamo postavio ili on ili njegova stranka pa što to govori o njegovom kadroviranju..

Jedan od njih mu je i predsjednik Sabora bio.
ne. Zato jer mu je na čelu kum. i šačica HDZu korisnih idiota s lijeve i desne strane! Dovraga, tamo sjede Ingrid Antičević Marinović i Davorin Mlakar! Treba li dalje? Ima li dubljeg dna ili je ovo blato dno dna?
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:49   #12
Quote:
watrai kaže: Pogledaj post
Suprotno tvojem uvjerenju, i jučerašnja anketa IPSOSa je pokazala da samo 33% ispitanih dijeli Milanovićev stav da ne mora podnijeti ostavku.

Idolatrija prema tom liku je fenomen ovog foruma, a ne stvarnog svijeta.
ja sam jedan od onih koji misle da je trebao kuvertirati ostavku prošlog četvrtka oko 15.55. U čemu je problem?
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:53   #13
Quote:
ne. Zato jer mu je na čelu kum. i šačica HDZu korisnih idiota s lijeve i desne strane! Dovraga, tamo sjede Ingrid Antičević Marinović i Davorin Mlakar! Treba li dalje? Ima li dubljeg dna ili je ovo blato dno dna?
pa jbt, je li tebi jasno da je baš tu koju spominješ -SDP tamo instalirao?

I tebi ovo što govoriš ima smisla? Pa jebote, zvučite pomalo kao oni hard core Trump pristaše, a koji su sposobni ama baš svaku idiotariju okrenuti u njegovu korist.

Znači, tvoje stajalište je da su suci koje je postavio SDP, a i djelom i sam Milanović - ili idioti, ili da su zapravo HDZovci? To je nekakav tvoj stav?

I misliš da ima smisla? Pogotovo da je logično ovo što sada izjavljuje Milanović?
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:57   #14
Quote:
denijama kaže: Pogledaj post

I tebi ovo što govoriš ima smisla? Pa jebote, zvučite pomalo kao oni hard core Trump pristaše, a koji su sposobni ama baš svaku idiotariju okrenuti u njegovu korist.

Znači, tvoje stajalište je da su suci koje je postavio SDP, a i djelom i sam Milanović - ili idioti, ili da su zapravo HDZovci? To je nekakav tvoj stav?

I misliš da ima smisla? Pogotovo da je logično ovo što sada izjavljuje Milanović?
Dugo nisam vidio da je netko tako zaljubljen u "velikog vođu".
Plenky ispada kamilica u ovoj novoj situaciji.

Možda je to i cilj?
SkyShark is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:57   #15
Ne znam...sklona sam galamiti na neke Zokijeve poteze, izraze, stavove, ali od prvog trenutka pa evo dosad mi nije palo na pamet da je trebao dati ostavku.

Prije svega sve su oni jako dobro proučili kad su planirali ovaj prepad, nije slučajno da žele razvlačiti što više ne zato da bi kršili zakone i Ustav i radili nešto nepošteno nego zato da se ovi moraju roštiljat na vlastitoj gluposti.

Isto tako nisam sigurna kakve nepodopštine mogu napraviti HDZ-ovci prije izbora, a da ih priječi Zoki na Pantovčaku, nisam pročila, ali sigurno nešto mogu.

Jedna od stvari koja je isplivala van da su zakon i Ustav napisani kako su napisani, i da je ova nadstranačka bedastoća stvarno glupa do boli.

Pa kako će čovjeku sa samo pola grama mozga objasniti da je netko politički neovisan nakon što stranka koja ga kandidira potroši milijune novaca i radnih sati....za šta?
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 09:58   #16
Quote:
ja sam jedan od onih koji misle da je trebao kuvertirati ostavku prošlog četvrtka oko 15.55. U čemu je problem?
Oduzimanje Ustavnog prava da bira i bude biran .....
Old 18.03.2024., 10:00   #17
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post
vidjeti ćemo u 11 sati da li ima ustavno pravo, i to od ustavnih sudaca koje je večinom nominirao SDP a Milanović ih blati i srozava instituciju sa riječima da su HDZ-ovi suci
penkalaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 10:02   #18
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post

ah, zaboga...

govoriš o predsjedniku...već izabranom...kojem Ustav jasno neke stvari ograničuje...

ma nema smisla...što god se napiše, ljudi će svejedno pisati neviđene bedastoće, a totalno nesvjesni toga..dapače, uvjereni u svoju "pamet".

Tipični FB i internet mudraci...
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2024., 10:04   #19
Ovo je vrlo dobro planirano i, bar meni, izgleda kao postavljena situacija za win-win-win. Recimo Ustavni sud kaže kako se Zoka ne može kandidirati. Onda se on "tiho" kandidira, ali ne bude na listi. Tu mislim da Ustavni sud ne može ništa. Nakon takve odluke Zoka prozove Ustavni sud kao HDZ leglo i kaže kako će to raščistiti kad postane premijer, haha. Svaki potez je pobjednički, or so. Ako ga Ustavni sud podrži, još bolje. Ionako na izbor ide velika većina sudaca i to brzo :-)
Old 18.03.2024., 10:06   #20
Quote:
denijama kaže: Pogledaj post

O čemu to govoriš? ja samo komentiram zašto je ugled US takav kakav jest! Znam što sam napisao, napisao sam da je 80 posto sudaca US nedostojan šetnje po Gornjem gradu, da o ulasku u zgradu US i ne govorim.
Ja mislim da je ZM trebao kuvertirati ostavku minutu prije nego je istrčao na makadam ispred NSK. Smatram da to još uvijek stigne napraviti. A i ako to ne napravi, moj glas imaju.
Dopis Frke Petešića DORHu, LexAP, Ivan Turudić, slučaj prometne nesreće Marija Banožića, sve afere u zadnjih nekoliko godina i tvrdnja da ne treba vjerovati dokumentu o izvršenju Državnog proračuna (koji je potvrdio Sabor) meni su dovoljni razlozi da glasam za ono što će raskužiti institucije ove države.
Tratin20 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:50.