Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.02.2024., 07:50   #2561
Quote:
gejzir kaže: Pogledaj post
Blonde,a smije se svaki dan stavljati fiziološka bebi? Rekao nam je pedijatar definitivno ne često ono usisavanje nosa aspiratorom, za fiziološku nisam pitala.
Nama je patronazna rekla da mora biti dio dnevne higijene baš zato jer je babama bitno da im je nos prohodan. Špricom od 5 ili 2ml izvucem fiziološku i u svaku nosnicu bi kapala po par kapi. Koliko uspijem jer je beba mala... Tih par kapi bi otopile govniće i odnijelo ih niz grlo pa beba pojede ili tih par kapi bebu iziritira ba kihanje pa izbaci šmrklje van. Svakako djeluje i nosić bude prohodan za bolje papanje.

Ako je prehlađena beba onda ispiranje s fizioloskom kako ti je barbika stavila link. Ja o tome nemam pojma, da kucnem u drvo - još nismo bili prehlađeni.

Odnosno bilo je par noći da smo se susreli za zacepljenim nosicem, onda bi joj spricala hipertonicnu od sterimara i nos bi se odcepio i mi bi spavale i papale dalje. Ali to je bilo par noći i to je to.

Poslano sa mog M2102K1G koristeći Tapatalk
Odgovori s citatom
Old 26.03.2024., 20:07   #2562
znate li ima li igdje kupiti one zastitne navlake za precke djecjeg krevetica da dijete ne udara glavom u drvo, stila onih dada i rocco ali nesto jeftinije?
kupila sam dada i rocco i za 50 eura pokrila pola jedne strane, preskupo mi je uzeti ih za cijeli krevetic.
imam i jednu onu klasicnu spuzvastu zastitu pravokutnog oblika sta pokrije pola krevetica ali ne moze se zavezati i gore i dolje pa me strah da ju beba ne povuce dok spava tako da ako znate za neke "sigurnije" takve moze prijedlog i za to.
tutankamonka is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2024., 20:13   #2563
Na njuškalu ima nac rablkneih tih od dade&rocco u pola cijene, baci oko

Poslano sa mog M2102K1G koristeći Tapatalk
Odgovori s citatom
Old 27.03.2024., 10:38   #2564
Ne volim kupovati rabljeno za stvari s punjenjem, nije mi higijenski, nekako kao da jastuk kupujem rabljeni
tutankamonka is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2024., 12:49   #2565
Praktično je što se mogu jednostavno oprati u vešmašini. Ja sam kupila rabljeno, oprala u vešmašini i kao novo, s time da se to ne prlja bogznašto, nije kao da djeca na tome leže kao madracu ili su općenito previše u kontaktu s time, samo tu i tamo kad bubnu glavom. Doduše, naša ima samo na kraćim stranicama kinderbeta te dada&rocco, na duljim stranicama sam montirala jednu drugu oblogu iz baby centra.
utopiaAN is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2024., 16:30   #2566
Dobar dan svima
Ispricavam se na smetnji; ako netko ima viska kod cewe dm da mu ne trebaju, bila bi Vam zahvalna ako bi mi ga proslijedili.

Najcesce ga dobiju novopecene mame u onoj knjizici kad rodis pa dodje na adresu.
Ja sam svoje proslijedila dalje kad sam dobila pa sad nemam za sebe 🤣🙊
buba-e is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 18:25   #2567
Pozdrav, mene zanima postporođajna njega da si olaksam koliko mogu kad dodjemo kuci. Znam da Frida mama ima sve no npr. Uloske koji hlade ili pjenu koja pomaze u zacjeljivanju nigdje ne nadjem za kupit. Imate li neki savjet? I da neka dobra krema za dolje za posljedice naprezanja?
riana01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 23:17   #2568
Quote:
riana01 kaže: Pogledaj post
Pozdrav, mene zanima postporođajna njega da si olaksam koliko mogu kad dodjemo kuci. Znam da Frida mama ima sve no npr. Uloske koji hlade ili pjenu koja pomaze u zacjeljivanju nigdje ne nadjem za kupit. Imate li neki savjet? I da neka dobra krema za dolje za posljedice naprezanja?

Ne znam za pjenu ni uloške,ali sprej ovaj i krema su odlični. Za onu bočicu a možda i uloške pogledaj Temu ili AliExpress.

https://www.oktal-pharma.hr/hr/zastu...atridina-sprej

https://www.oktal-pharma.hr/hr/zastu...catridina-mast
makicho5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 23:27   #2569
Frida mamu bih preskocila radi cijene. To su sve stvari koje zasebno mozes nabaviti po nekoliko puta nizoj cijeni. Uostalom, nikad ni ne znas hoces li roditi na kraju vaginalno, na carski, koliko ces popucati ili hoce li raditi epiziotomiju, pa je mozda nepotrebno raditi neke velike zalihe.

Ja sam isto ove Cica kremu i sprej koristila za brze zacjeljivanje savova, to je dobro pribaviti svakako.

Za ispiranje nakon nuzde, odes na Temu/Aliex/Amazon i za 5 eura kupis peri bottle, postnatal care bottle - bocu sa savijenom cijevi za ispiranje, jer papir ti nije bas bff prvih dana.

Obicni pamucni ulosci, pamucne ili mrezaste jednokratne gacice, i vozi. Ja sam si znala stavljati onaj gel jastucic (bilo koji DM ima) na savove da me hladi, ali skoro sam si navukla upalu mjehura od te hladnoce pa sam morala paziti malo koliko cu to koristiti.

Prvih tjedan dana je najgore i tad je najbitnije ne se naprezati, lezati, mirovati, onda vec postane lakse.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2024., 11:27   #2570
Hvala vam puno na savjetima!!!
Neke stvari za poslijeporođajnu njegu sam nasla. Bocicu zabispiranje sam uzela na Temu.
Hvala jos jednom!
riana01 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:52.