Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Osnovne i srednje škole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.04.2024., 12:52   #1
Trajanje školske godine...

Školska godina traje do 21.06.
Zna li tko gdje se može buniti protiv toga? Stvarno nema smisla da školarci na +40 sjede u učionicama. Bilo bi previše da završi 14.06. ionako se ništa više ne radi zadnjih tjedan dana.

Svjestan sam da je to za ovu godinu nemoguće promijeniti, ali barem da se napravi pritisak za iduću godinu.
ray_barone is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2024., 16:21   #2
Quote:
ray_barone kaže: Pogledaj post
Školska godina traje do 21.06.
Zna li tko gdje se može buniti protiv toga? Stvarno nema smisla da školarci na +40 sjede u učionicama. Bilo bi previše da završi 14.06. ionako se ništa više ne radi zadnjih tjedan dana.

Svjestan sam da je to za ovu godinu nemoguće promijeniti, ali barem da se napravi pritisak za iduću godinu.
obrati se ministarstvu
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2024., 18:58   #3
Mislim da se prije svega treba izboriti da se u školama ugrade klime (što većina nema, meni ni osnovna ni srednja nisu imale).
Vrućine već počinju trajati od travnja do listopada, u budućnosti je s obzirom na klimatske promjene za očekivati da redovito imamo +25 temperature od travnja do listopada, +30 od svibnja do rujna... Ne možemo zbog toga prekinuti obrazovanje, trebamo jednostavno osigurati humane uvjete u školama.
Gafsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2024., 21:23   #4
Ma meni čak razlog nisu ni vrućine, generalno ne kužim ćemu to toliko razvlače...
Doslovno zadnja 2 tjedna niš ne rade, eventualno neki glajzaju ocjene... Ostali sjedi drvo na drvo
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2024., 23:20   #5
To ovisi od profesora do profesora. Mi bi kod nekih već krajem travnja završili svo gradivo, pa imali samo slobode sate i ganjane ocjena mjesec i pol. Drugi bi pak radili gradivo do zadnjeg sata, ali da neki prosjek je bio da se zadnja 2 tjedna ne radi niš.

Meni su vrućine itekako bile velik problem. Događalo mi se da mi postane loše od vrućine, pa da moram tražiti pedagoginju da me pusti doma. Ja sam srednju završio nedavno, sigurno je prije to bilo puno manji problem, kada su kimatske promjene bile manje.
Inače, ako makneš vrućinu, ta zadnja 2 tjedna u kojima se niš ne rdi mogu biti dobri za socijalizaciju, razred se dodatno zbliži tada.
Gafsi is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:35.