Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Osnovne i srednje škole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.03.2019., 12:22   #481
Quote:
Azaleja kaže: Pogledaj post
Ta skola se cijelo vrijeme seli.Zasto se ukida program tur.gimnazije.Nema dovoljno ucenika ili ministarstvo financira.
zato što su nejasne izlazne kompetencije
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2019., 09:12   #482
Ukidaju se svi hibridi gimnazije i strukovne škole (zdravstvena, ekonomska, turistička i tehnička gimnazija) jer nisu dokazali "opravdanost".
vinova lozinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2019., 07:33   #483
Jel praksa teška?
Bombon123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2019., 15:15   #484
Quote:
Bombon123 kaže: Pogledaj post
Evo ja idem u 8. razred i htjela bih upisati ovu školu. Imam dovoljno bodova i za gimnaziju ali ne volim baš previše učiti. Jako me zanimaju jezici i mislim da je ovo super škola. Ima li netko tko pohađa ili je nedavno završio ovu školu i kakva su vaša iskustva i kakvo je društvo? I seli li se stvarno škola ili ne?
jezici su im plus, imaš tri jezika i to u pojačanom obimu. mislim da škola nije teška, matematika i hrvatski ti je po gimnazijskom programu. ako želiš izbjeć kemiju i fiziku i uz malo truda imati dobar prosjek, onda odi tamo. nakon ove škole križaj sve fakultete prirodnog smjera ali na društvene fakultete možeš bez problema ići. škola se još uvijek nikud ne seli, i dalje je sve po tom pitanju u magli.
praksa je gnjavaža, radiš mjesec dana preko ljeta, nije baš fora i plate ti između 0 i 800 kuna otprilike, ovisi o hotelu. neki se baš lijepo narade za 0 kuna, radi se i vikendima i u smjenama, kako te dopadne. u tom pogledu nisu baš motivirajući.
miffy13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2021., 13:15   #485
Ima li friških iskustava za tehničara?

Koji jezici imaju dobre profe? Ili još bolje - koje su dobre profe jezika?
Jelka is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2023., 13:14   #486
Upis u srednju

Zamolila bih nekoga sa relativno friškim iskustvom pohađanja Hoteljersko turističke škole u Zagrebu za iskustvo o toj školi. Recimo od kad su preselili na Botićev trg kod autobusnog kolodvora.
Koliko se može naučiti strani jezik (ne računam onaj prvi koji učiš u osnovnoj).
Kakva je matematika?

Zanima me i kakvo je društvo u toj školi?
Old 31.10.2023., 07:52   #487
bok, registrirala sam se samo da odgovorim na pitanje oko htš. dvoje djece nam je išlo u tu školu, i u frankopansku i u ovu novu zgradu. džaba nova zgrada kad su ljudi isti. u novoj zgradi nemaju ništa više prostora nego u staroj, jedino što je novo pa ljepše izgleda. inače to je haos od škole. ljudj se mjenjaju ko na traci, kad je netko bolestan nema trajne zamjene mjesecima, zadnji sat ako je u bloksatu se jako često uopće ne održi, nastavnici strukovnih predmeta u prva dva razreda su živi smijeh, praksa je žešći smjeh, ili se snalaziš sam ili te škola pošalje na more gdje 3 ljeta čistiš sobe/kupaone i skupljaš prljavo posuđe, tj. radiš ko konj jer si hotelu jedina radna snaga koju imaju, a cijelo si vrijeme gladan jer je za doručak kroasan, a za ručak svaki dan ista riža/tjesto i nedefinirani mesni saft. uz ucenike na moru je jedan nastavnik koji ti npr. za vikend negdje nestane pa ga nema (svi znaju da je zbrisao ali formalno je tamo).
bilo je godina kada su se svi morali sami snalaziti za naći praksu. škola se reklamira da učenicima osigurava da imaju jedne godine praksu kao sobarice, druge godine u restoranu, treće na recepciji, a pod zimskim ferijama 4. razreda u turističkoj agenciji. u stvarnosti je ovako kako sam napisala, znači na praksi ne nauče amabaš ništa.
zaboravi i ono što piše na webu oko gimnazijskog programa hrvatskog engleskog i matematike. na papiru je to tako, u stvarnosti je sve prilagođeno slabijim učenicima i nivo je nizak. jezici ovise o tome kome te dijete dopadne. ima ih i odličnih i katastrofalnih.
nastavnici su kako koji ima ih od jako dobrih do onih koji bi u mojoj prosječnoj firmi dobili odmah otkaz. nezgodno je jako kad ti takav predaje neki važan predmet. u koroni i lockdownu njih 4-5 nije radilo amabaš ništa bez ikakvih posljedica. šlag na torti je nesposobna ravnateljica koja nije u stanju riješiti nikakav problem, ni odgovoriti na nijedno pitanje na roditeljskom sastanku ili vijeću roditelja...kriva osoba na krivom mjestu, ne trudi oko učenika, nezainteresirana potpuno.
razdvojenost is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2023., 16:37   #488
Quote:
razdvojenost kaže: Pogledaj post
bok, registrirala sam se samo da odgovorim na pitanje oko htš. dvoje djece nam je išlo u tu školu, i u frankopansku i u ovu novu zgradu. džaba nova zgrada kad su ljudi isti. u novoj zgradi nemaju ništa više prostora nego u staroj, jedino što je novo pa ljepše izgleda. inače to je haos od škole. ljudj se mjenjaju ko na traci, kad je netko bolestan nema trajne zamjene mjesecima, zadnji sat ako je u bloksatu se jako često uopće ne održi, nastavnici strukovnih predmeta u prva dva razreda su živi smijeh, praksa je žešći smjeh, ili se snalaziš sam ili te škola pošalje na more gdje 3 ljeta čistiš sobe/kupaone i skupljaš prljavo posuđe, tj. radiš ko konj jer si hotelu jedina radna snaga koju imaju, a cijelo si vrijeme gladan jer je za doručak kroasan, a za ručak svaki dan ista riža/tjesto i nedefinirani mesni saft. uz ucenike na moru je jedan nastavnik koji ti npr. za vikend negdje nestane pa ga nema (svi znaju da je zbrisao ali formalno je tamo).
bilo je godina kada su se svi morali sami snalaziti za naći praksu. škola se reklamira da učenicima osigurava da imaju jedne godine praksu kao sobarice, druge godine u restoranu, treće na recepciji, a pod zimskim ferijama 4. razreda u turističkoj agenciji. u stvarnosti je ovako kako sam napisala, znači na praksi ne nauče amabaš ništa.
zaboravi i ono što piše na webu oko gimnazijskog programa hrvatskog engleskog i matematike. na papiru je to tako, u stvarnosti je sve prilagođeno slabijim učenicima i nivo je nizak. jezici ovise o tome kome te dijete dopadne. ima ih i odličnih i katastrofalnih.
nastavnici su kako koji ima ih od jako dobrih do onih koji bi u mojoj prosječnoj firmi dobili odmah otkaz. nezgodno je jako kad ti takav predaje neki važan predmet. u koroni i lockdownu njih 4-5 nije radilo amabaš ništa bez ikakvih posljedica. šlag na torti je nesposobna ravnateljica koja nije u stanju riješiti nikakav problem, ni odgovoriti na nijedno pitanje na roditeljskom sastanku ili vijeću roditelja...kriva osoba na krivom mjestu, ne trudi oko učenika, nezainteresirana potpuno.
Prije jedno ohoho godina 95 godine-99 godine isla sam u tu skolu.Bodovni prag je bio skoro gimnazijski.Nije bilo svercanja,niti ista.Moralo se znati.Koliko sam vidjela po popisu par profesora je ostali,otisli su svi.Praksu su nam odradivali.Iz mog razreda je bilo oslobodeno najvise mature.Upisivali su se drustveni faksevi-neki su cak upisali psiholoviju i pmf na geografiji.U 4 razredu smo imali izvrsnu prof.iz matematike-zavolili smo.Ali tada je bila druga ravnateljica koja je stvarno dovela sku.Radili smo po gimnazijsko-ek.programu-3 strana jezika.Iza toga-generacija koja je upisala mwne-danas su zspjesni ljudi.Neki su cak ostali na faksu ko asistenti.Ali i ja sam cula da se skola dosta srozala sa vise strana,nazalost.
Old 24.04.2024., 22:22   #489
HTT Osijek

Pozdrav,zanima me ima li netko da je zavrsio u skorije vrijeme ili trenutno pohadja HTT u Osijeku,kcerka je zainteresirana za skolu,hvala?!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:49.